Смисълът от "+1" програмите

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
valio04
Нов
Нов
Мнения: 20
Регистриран на: 12 Окт 2010, 14:33

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот valio04 » 14 Апр 2014, 00:48

Stani написа:Всеки тунер в телевизорите има АРУ(автоматично регулиране на усилването),неговата задача е при слаб сигнал да усили до максимум сигнала и обратно,при силен сигнал намалява усилването за да не се получава изкривяване на образа и претоварване на следващите стъпала.Вероятно това АРУ при теб не работи,а тези хоризонтални черти се появаяват защото тунера се "възбужда",получава се "осцилиране"(излъчване на ел.магнитен сигнал,който съвпада с приеманият канал,в случаят каналът на декодера) това най често се получава когато масата на кабела не е свързана,може да е прекъснала вътре в буксата в кутията на тунера,тоест да се е разпойла,занеси тв,то на сервиз за да видят точно какво е.

Благодаря ти за обстойната информация,но нали ви казвам,че го оправихме.Баща ми разбира,защото е завършил радио-и телевизионна техника.Представи си че вече си свързал декодера и тръгваш да вкарваш буксата на кабела в самия телевизор.Първоначално е нормално,но в момента в който вкараш кабела докрай,на нали така е нормално-кой кабел не трябва да се вкарва докрай-и тогава излизат тези меко казано досадни смущения,от които повярвайте ми не може да се гледа нормално телевизия.Наложи се да свържем тази добавка между декодера и телевизора,за да ограничим (намалим) силата на сигнала.Възможно ли е наистина това без приставката да става,както ти казваш заради някакъв проблем със самия тунер ?! Много ми е любопитно.А пробвахме и на другите телевизори-там няма такъв проблем.Другият вариант е както казва баща ми,да има някаква несъвместимост.Този SONY,за който ви говоря е според мен повече от 20-годишен телевизор.Всъщност имам още един въпрос-каква е ролята на SCART-връзките ?!
Роси
1000+
1000+
Мнения: 1454
Регистриран на: 26 Мар 2013, 19:23

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Роси » 14 Апр 2014, 09:02

еми баща ти очевидно веднага е разбрал проблема с АРУ-то и неслучайно е взел това решение, с което е решил проблема най-евтино. Явно наистина разбира.

И за скарта го питай него, сигурен съм, че ще получиш най-точен отговор.
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3073
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Stani » 14 Апр 2014, 12:01

valio04 написа:Възможно ли е наистина това без приставката да става,както ти казваш заради някакъв проблем със самия тунер ?! Много ми е любопитно.А пробвахме и на другите телевизори-там няма такъв проблем.Другият вариант е както казва баща ми,да има някаква несъвместимост.Този SONY,за който ви говоря е според мен повече от 20-годишен телевизор.Всъщност имам още един въпрос-каква е ролята на SCART-връзките ?!


Силата на сигнала на модулаторът(предавателчето) в декодерът не толкова голяма че да се претоварва тунерът,явано проблемът е в самият тунер,може да пробвате ако все още пазиш някое видео да видиш дали и с него ще има този проблем,друг вариант е да смениш канала на излъчване,честотата на модулатора ако може да се променя,предполагам че може,при всички случай проблемът е в телевизорът.Ако телевизорът има SCARTбукса,тя се намира отзад на приемника в формата на трапец,там има изведени входове за Аудио (звук) и Видео (картина,образ),скарт буксата на декодерът се включва там и така Аудио и Видео сигналът постъпва директно в телевизорът(по ниска честота),по този начин не се използва тунерът на тв.то и качеството на картината е по добро,някой телевизори имат изведени и отпред такива водове,кръгли букси с жълт и черен цвят,там също може да се свърже декодерът стига тези букси да са входове,защото може и да са изходи за звук или картина,трябва да си наясно какви са,след като си свързал скарт буксата натискаш от дистанционното на телевизорът AV или RGB и трябава да излезе карина и звук. И още нещо,когато се ползва SCARTбуксата звукът който излиза от декодера е стерео,ако нч.усилвателя на тв.то е с два канала,тоест отделен канал за ляв и за десен говорител,то ще можеш да се наслаждаваш на стереозвук,повечето телевизий излъчват СТЕРЕО,като например bTV. STEREOзвук може да има и ако се използва модулаторът ако той излъчва STEREO сигнал и тунерът на телевизорът има STEREO декодер,липсва ли обаче STEREO декодер звукът ще се възпройзведе като MONO,за това е за предпочитане да се използва SCART буксата.
valio04
Нов
Нов
Мнения: 20
Регистриран на: 12 Окт 2010, 14:33

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот valio04 » 16 Апр 2014, 01:07

Общо взето те разбрах,този телевизор има дистанционно,но трябва да му сложа батерии за да работи.За да приключа темата,тъй като темата тук трябва да е за "+1" програмите,искам да кажа че става въпрос за телевизор SONY TRINITRON COLOR TV,който както вече казах е поне на 20 години.Мисля че може да се провери по модела.Колкото и да го гледам,няма SCART-букса.Да не би да има по кутията,може да проверим,но се съмнявам.А не виждам и входове за чинчове.Просто е стар телевизора и явно заради това.А двата ни телевизора вкъщи имат SCART и чинчове.Пробвали сме декодера,който е NEO и при двата.Там не се получава такъв проблем,като включим декодера пак без SCART,а само с обикновен кабел.
Аз си мисля,че има няколко варианта за конкретния проблем.Първо,или защото този телевизор няма SCART-букса и заради това се получава това разминаване.Нали вкъщи имаме кабелна и кабелна-цифрова телевизия.Цифровата не може да тръгне без SCART.Как тогава при ефирната-цифрова телевизия тръгва въобще без SCART-връзка ?! Разбирате ли ?!
Вторият вариант е да се получава някакво разминаване или несъвместимост между силата на телевизионния сигнал и това,което тунерът може да обработи.Ако може евентуално това да се регулира.

И третият вариант е да хвана този декодер,за който дадохме 50 лв. без малко и да го ударя в земята : D Това разбира се в рамките на шегата.Но наистина да им падат цените на тези устройства !!!!
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3073
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Stani » 16 Апр 2014, 11:10

valio04 написа:.Цифровата не може да тръгне без SCART.Как тогава при ефирната-цифрова телевизия тръгва въобще без SCART-връзка ?! Разбирате ли ?!

За да не правим повече OF TOPIC ще кажа ефирната цифрова тръгва защото използавш вградения RF MODULATOR (предавателчето),сигналът от цифровия декодер се подава по виска честота в антенният вход на приемникът,занеси тв.то в сервиз да регулират тунера,можеш да регулираш тунера от СЕРВИЗНОТО МЕНЮ,за целта при изключен телевизор /телевизора е в стендбай,от дистанционното натискаш следните бутони:
?,5,vol+(бутона за увеличаване на звука),бутон за включване на телевизора(на някои дистанционни е с символ наподобяващ буквата "О").
Телевизорът ще се включи и горе в дясно ще се появи надпис ТТ(СЕРВИЗНО МЕНЮ) ,след това натискаш "меню" и с бутоните "нагоре надолу" отиваш на "AGC" ,с бутоните +,- регулираш ,от 0-63,тоест намаляваш с "-" докато въпросните линий изчезнат,от СЕРВИЗНОТО МЕНЮ изализаш като натиснеш бутона О(бутона за включване на телевизора) или като го изключиш от контакта.!!!И още нещо преди да регулираш каквото и да било в СЕРВИЗНОТО МЕНЮ,запиши на лист настройките за да може ако се наложи да върнеш първоначалните настройки.
valio04
Нов
Нов
Мнения: 20
Регистриран на: 12 Окт 2010, 14:33

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот valio04 » 18 Апр 2014, 01:14

Добре,може да опитам.Надявам се да не проблем,че писахме заа тези неща в тази тема !
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3073
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Stani » 18 Апр 2014, 13:37

Пробвай и пиши на лични какво е станало,за да не спамим повече темата.
valio04
Нов
Нов
Мнения: 20
Регистриран на: 12 Окт 2010, 14:33

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот valio04 » 18 Апр 2014, 23:49

Моля авторът на темата да ме извини за тези дискусии,които обсъдихме.
ktamara
100+
100+
Мнения: 222
Регистриран на: 27 Май 2013, 10:17

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот ktamara » 15 Май 2014, 17:00

Има ли ги още +1 каналите на bTV?

Питам защото имаше някакви информации че на 15 май ще ги спират.
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот cybercrackerbg » 15 Май 2014, 17:52

Има ги, има ги. Отделен въпрос е, че ги гледат само пет човека в цяла България.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3148
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот BestRadio » 15 Май 2014, 18:59

cybercrackerbg написа:Има ги, има ги. Отделен въпрос е, че ги гледат само пет човека в цяла България.

Няма и как иначе!!! Гергов трябва да си е дал сметка, че от лакомия не се печели, а и не всичко може да носи печалба! Ринг тотално загуби блясъка си, като в момента е просто пълнеж - свободно време за мачове, които няма как да се излъчат по същото време по бтв екшън и безмислени предавания за голфа + повторения на предавания... За капак и с час назад! бтв лейди също тръгна с ''гръм и трясък'', а се превърна в поредния брандиран с марката ''бтв'' канал, който е един вид място за повторение на овехтели филми, сериали и предавания...
Нека Гергов не пресмята загубите от +1 прищявките си, а да обясни защо лиши зрителя от ефирно излъчване на БТВ Екшън, която трябваше да е ефирна, друга тема, че лицензът и бе даден с машинации /на базата на закритата ПРО.БГ/. Неясно как също се представят фактите и пред УЕФА, след като получават права за излъчване в национален ефир - достъпен и безплатен за зрителя - а такъв не съществува реално?!
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот cybercrackerbg » 15 Май 2014, 19:15

Искам да ти кажа, че съгласно сегашната нормативна база няма вариант един доставчик на аудиовизуална услуга - напр. БТВ Медиа Груп, да бъде задължен да предостави съдържание на мултиплекс оператора. Преценка на самата медия е дали да се възползва от тази възможност - нейна програма, получила лиценз за излъчване на DVB-T платформа да бъде качена, или да не се възползва и да не предоставя.
Просто това, че дадена медия е получила лиценз за ефирно разпространение не я задължава да реализира този лиценз. Примерно за БТВ Лейди и Ринг лиценз тече от 1 октомври 2013 г., но по желание на оператора може да бъде заличен и програмата да бъде свалена от ефир във всеки един момент.
Нямаме обвързване на правилото "маст кери" с "маст офър" и там е проблема.
Не може цифровизацията, която е сериозна задача и изпълнява социални функции, да бъде оставена да се случва в зависимост от желанието на търговски дружества и без грам държавна регулация. То нарочно беше направено така да се случи де, ама не трябва...
az
1000+
1000+
Мнения: 1085
Регистриран на: 05 Май 2007, 12:01

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот az » 17 Май 2014, 16:10

ktamara написа:Има ли ги още +1 каналите на bTV?

Питам защото имаше някакви информации че на 15 май ще ги спират.


Как ще ги спрат на 15 Май? Нали идват избори. Ще ги спрат на 26 Май. :Clap
Аватар
Puflet
500+
500+
Мнения: 746
Регистриран на: 18 Апр 2005, 12:09
Местоположение: Самоков / София
CONTACT:

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Puflet » 18 Май 2014, 21:55

Нещо почва да ме съмнява цялата тая ист(е)ория със спирането на каналите.
Както знаем, лиценза за наземно цифрово излъчване не задължава с нищо. Тогава нямаше ли да е по-лесно ьТВ да отидат при НУРТС и направо да спрат каналите?
Защо е нужно да се заличава лиценза? И защо толкова се шуми за спирането на 2 канала, а никой не се интересува от останалите 10ина лицензирани канали, някои от които не се знае дали ще просъществуват?
LZ1PUF
Аватар
stankos
500+
500+
Мнения: 500
Регистриран на: 25 Май 2010, 14:11

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот stankos » 19 Май 2014, 09:05

Puflet написа:.... Тогава нямаше ли да е по-лесно ьТВ да отидат при НУРТС и направо да спрат каналите?..

Явно не си чел стенограмата от заседанието на СЕМ ! Там един от членовете препоръчва на ЬТВ да си прекратят договора с НУРТС ,обаче онези нещят , защото щели да им спрат и канала майка ! И за това искат прекратяването на лицензите !
Гледам,нищо ...пак гледам,пак нищо....викам си "Тука има нещо "!
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот cybercrackerbg » 19 Май 2014, 09:15

bTV Media Group искат да свалят нишовите канали от мултиплекса, за да саботират процеса на цифровизация и да накарат хората да се прехвърлят от безплатната платформа на ефирната телевизия към кабелни и сателитни оператори.
И някой правилно спомена по-рано, че ако процесът на цифровизация беше тръгнал от 2008-а, а не беше забавен с няколко години, сега нямаше да имат толкова абонати платените доставчици и много хора щяха да се интересуват от безплатната ефирна, и щеше да има смисъл тя да се развива и надгражда до DVB-Т2.
Действията на bTV са очевиден саботаж на процеса, те искат по заобиколен път чисто административно СЕМ да им прекрати лиценза за двете програми, т.е. по закон да нямат право да ги разпространяват по ефир, и по този начин заобикалят варианта да водят преговори с НУРТС за цената на пакета в договора им.
Не са им проблема 6-те милиона лева, които плащат за излъчване, просто искат да саботират безплатния ефир и да правят мизерия. Свикнали са да получават кинти, не и да плащат. А пък кабелните оператори предлагат по сто канала за малко пари, защото не за всичко плащат права и пиратстват.
Отделен проблем е, че Мустака е монополист в разпространението по ефир с двата/трите си мукса, това е 100% ясно и за бебетата.
Роси
1000+
1000+
Мнения: 1454
Регистриран на: 26 Мар 2013, 19:23

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Роси » 19 Май 2014, 09:21

Между другото силно се съмнявам, че става въпрос за 6 млн лв - това е непосилно за двата канала и "на око" е два пъти повече, отколкото изкарват от реклами. Според мен са се договорили общо за около милион. Разбира се, спекулирам - понеже нали търговска тайна има и няма как да знам. Не съм сигурен дали отнякъде могат да се видят и точните приходи на двата канала, тъй като не са самостоятелни юридически лица, т.е. няма отчет в търговския регистър. Ако има пък рекламен мониторинг за тях, махаме 80%, както наскоро се оказа за основния канал (bTV).
Последна промяна 1 на Роси, променена общо 19 пъти
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот cybercrackerbg » 19 Май 2014, 09:24

Уважаеми Роси, процети интервюто на Свилен Попов в "Стандарт", където той казва, че за регионалния мултиплекс на 64-и канал (Алфа ТВ, The Voice, Evropa, VTV№ годишно таксата е 0.7 млн. лв, а за националния търговски (bTV, NOVA, TV7, NEWS7) е 2.2 млн. лв на програма. Би Ти Ви Медиа Груп имат отстъпка и пакетната цена е 6 млн. лв за трите канала. БНТ плаща 15 млн. лв за отделен мукс.

http://www.standartnews.com/mneniya-int ... 32909.html
Последна промяна 1 на cybercrackerbg, променена общо 19 пъти
Роси
1000+
1000+
Мнения: 1454
Регистриран на: 26 Мар 2013, 19:23

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот Роси » 19 Май 2014, 09:26

пакетната цена е едно, а включената в нея цена за двата канала, за които говоря (Лейди и Ринг) е нещо съвсем друго.
Нали забихме за тези два канала и за тях именно говоря. Няма какво да чета интервюта с общи лафове.
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Смисълът от "+1" програмите

Мнениеот cybercrackerbg » 19 Май 2014, 09:30

Ама от стенограмата от заседанието на СЕМ ясно се разбира, че е договорена пакетна цена за трите канала и тя е 6 млн. лв годишно, по тази причина те не искат да прекратят договора си с мултиплекс оператора, защото ще им падне и основния канал bTV и искат да си измият ръцете, като накарат СЕМ административно да им заличи лицензите за нишовите канали Lady и Ring, по този начин те да нямат право да ги излъчват през DVB-T, а договора с мукса да си остане до края на септември.
Ясно е, че не са им проблем 6-те милиона лева такса, а искат да няма програмно съдържание на безплатната платформа, за да саботират платформата на Мустаков, целия процес на цифровизация като цяло, и хората да се насочат зорлем към платеното съдържание по кабел и сателит. Това си е саботаж по много нечистоплътен начин от страна на Гергов на процеса на цифровизация.
Тук не коментирам варианта, ако не беше монопола на мустакатия банкер с муксовете, дали щеше да се стигне до това развитие, или не. Нямаше да се стигне до тук, нали.
Просто отделните олигарси се ритат по кокалчетата за баницата, както миналата година течеше спор между Би Ти Ви групата и Булсатком, сега е между Гергов и Мустаков заради пари, и заради липсата на държава и почтена администрация.
Защото можеха, ако са пичове, да впишат в закона изискване must offer към телевизиите и те да са длъжни от момента на получаване на лиценз за разпространение по ефир, да предлагат минимум по два канала на мултиплекс оператора хикс, в противен случай, ако до еди какъв си срок от издаване на лицензията не реализират това задължение, да губят въобще право да разпространяват програми. А сега сме в ситуация, в която двадесет и една телевизии имат право да разпространяват цифрово ефирно съдържание, ама никой не може да ги задължи да предложат съдържание. И те не предлагат, висят едни лицензи на хартия и точка. Технически способи има, не е толкова скъпо за медиите, колкото реват, и се ослушват. Цифровизацията не е търговия с домати и чушки на пазара, да гониш печалби, а е възможност най-бедните да бъдат в час какво се случва без да плащат допълнително, един вид социална услуга.
И ще се стигне до перверзията държавата или да откупи един от муксовете на Мустаков срещу много пари, за да не се провали цифровизацията тотално и да може БНТ да излъчва ефирно, или да дофинансира таксата за разпространение от бюджета, което също е голяма перверзия.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта