tv_maniac написа:Въпрос към началниците във форума: има ли право georgi7 да говори неверни неща (той още не го осъзнава, но май е единствен)
Не е единствен. Не че искам да се правя на адвокат, ама спорът между georgi7 и Роси относно БНТ HD остана някак висящ.
Важно: който не го интересува, нека да не чете по-нататък!Роси ни предостави малка част от истината, неговата гледна точка, но поспести останалото в цитатите си:
На 24 Фев 2014, 17:01
Роси написа:@georgi7, ти си бил и
лъжльо бе...(спестявам ти още поне две квалификации, понеже това никого не интересува).
georgi7 написа: Роси твърдеше, че канала изчезва след олимпиадата и се появява за световното.
А ето какво казва Роси:
09 Фев 2014, 20:11
Роси написа:
... факт, че от БНТ са разпратили до всички вестници програма до 24:00 ч. на 23.02.2014 г. Това е моята пък информация, която тук потвърдиха поне двама души - никове "Радио София" и "Жоро".
Разбира се, тази информация е валидна към този момент. Утре може да вземат и да пуснат програма и за 24.02.2014, кой знае. Но не вярвам.
Към датата на пускане на темата дори не бе забелязал проблема, нали? Забеляза го благодарение на мен, нали?
Към тази дата, 16 януари, имаше няколко публикации и нямаше никаква яснота, бе пълно с противоречия.
Постепенно се разбра, след месец време (на 19 февруари), че няма да спират канала, но няма готовност за програма. Но дори тогава
не твърдях нищо за спиране или не - аз или питах, или говорех за липсата на програмна схема.
Да запомним последното изречение, подчертал съм го.
А всъщност:
На 09 Фев 2014, 18:33
georgi7 написа:Ясно ли стана, че този БНТ HD канал ще го има и след приключване на Олимпиадата. Не знам, защо все някой продължава твърди точно обратното. Досега тези които твърдяха за някои неща едва ли не излизащи от кухнята явно са се объркали или просто искат по някакъв начин да са малко или много значими!!!
На което Роси отговори така:
На 09 Фев 2014, 18:56
Роси написа:Че кой твърди "точно обратното"?
Според мен е ясно друго: че няма да има този канал между 23 февруари и 1 юни 2014.
Удебелил съм интересната част. Днес, 27 февруари, обаче е ясно, че каналът го има. Но да си спомним ще веднъж вече запомненото и подчертано по-назад от мен твърдение на Роси от 24 Фев 2014, 17:01. Интересно като твърди в този (от 09 Фев 2014, 18:56) цитат, че е "ясно друго" и пояснява кое е то, пита ли или говори за липсата на програмна схема?
Както и да е,
На 09 Фев 2014, 19:49
georgi7 написа:Абе Роси от чужбина пиша и казвам че този канал ще го има и след края на олимпиадата - без прекъсване.Четете правилно...
И 13 часа и 11 минути по-късно уточнява, като
На 10 Фев 2014, 09:00
georgi7 написа:Ето какво имах предвид като казах, че не се чете достатъчно!!!
С БНТ HD основната ни цел е да поднесем зрелището на спорта във възможно най-добро качество. Да прибавяме постепенно любимите ви сериали, игрални филми, документалистика, развлекателни програми, но да останем верни на традицията и да гледате най-големите спортни форуми – 64 мача от световните футболни финали в Бразилия от 12 юни до 13 юли, европейските квалификации на националния ни отбор по футбол – още тази есен, финалите на „Евро-2016”, игрите в „Рио-2016”, , „Мондиал-2018”, "Мондиал-2022" и още много други - в ефира на обществената телевизия на България.
Силната в спорта 2014 година на БНТ дава повод да почнем от Сочи с хокея, алпийските ски, биатлона, сноуборда, ски-соковете, фигурното пързаляне, да не изброяваме останалите 9 спорта. Ще запазваме свидетелства за постигнатото от нашите спортисти и ще продуцираме репортажи, интервюта и филми във висока резолюция.
Разбира се, отговорът не закъсня и
На 10 Фев 2014, 09:04
Роси написа:много добре знам какво си имал предвид.
Най-ранната дата в споменатия текст е 12 юни

Тук потребителят georgi7, в отчаянието си, просто се предава и избира мъдър подход - да остави времето да бъде съдник:
На 10 Фев 2014, 09:30
georgi7 написа:Ще поживеем и ще видим тогава, има няма до края на олимпиадата две седмици и тогава ще се разбере кой е прав.
И Роси се съгласява:
На 10 Фев 2014, 09:53
Роси написа:това е приказка. И аз това викам (дори не знам какво има още да пишем в тази тема, нека я подновим след три месеца).
Не се разбира защо трябва да се замразява (според това, което разбрах от мнението) и подновява 3 месеца по-късно тема за актуална действаща телевизия, както и (ако се отново върнем към запомненото и подчертано твърдение на Роси от 24 Фев 2014, 17:01) дали тук Роси пита или говори за липсата на програмна схема.
Добре, предложените две седмици изчакване минаха, според мен се разбра кой е крив и кой - прав. Разбира се, вместо едно най-обикновено признание за допусната грешка, имаме криворазбрана гордост, в резултат на което се получават остри нападки, обвинения в лъжи, въпроси към началници на форуми и прочее неприятни ситуации.
В края, осъзнал или не положението,
На 24 Фев 2014, 20:10
Роси написа:А бе карай да върви, сега остава и за БНТ да се драпаме...
Началниците на форума вероятно са сезирани, всички си пием ракийката, а georgi7 е набеден за "лъжльо". Което, според мен не е съвсем справедливо и това беше причината да напиша този пост.
А, че всички по форумите в България сме минимум професори със сигурна информация "от кухнята", стана ясно на всеки.
Важно: Написаното от мен няма за цел нито да обижда, нито да съди някого. То просто може да служи като илюстрация за това, че истината може да се извърта на 1440 градуса като на сноуборд слоупстайл по БНТ HD.