БНТ - емисии, новини, свързани с програмата

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 29 Сеп 2009, 09:21

Здравейте на всички от форума!
Искам да ви питам помните ли времето, когато програмата на Канал 1 не беше 24 часова и 10 -15 минути преди да започне програмата пускаха много и хубава музика, най-вече инструментална. Естествено, никога не пишеха кой е изпълнителят, да не говорим пък за заглавията, а само една и съща графика. Точно от тази т.нар. рубрика се запознах с гении като Жан Мишел Жар, Mike Oldfield. Пускаха и много класическа музика, както и много друга инструментална, такава, каквата обикновено се използва като background. Например, имаше едни страхотни мелодии с пан флейта, класически оркестър и от време на време пеещи птички, за които цели 10 години се чудех как да ги намеря като не знам нищо за тях, даже през 1999 се обаждах в БНТ, но там не можаха да ме разберат за какво им говоря. Миналата седмица съвсем случайно като търсех в Youtube с всевъзможни думи, съвсем случайно попаднах на парчето "A morning in Cornwall" на James Last, изпълнено от Gheorghe Zamfir. Така открих целия албум, който се нарича "Bluebird".
Има обаче още един албум, който търся, той беше в джаз стил, а мелодиите бяха предимно бавни и много приятни и мелодични. Инструментите, с които се изпълняваха , бяха китара, пиано, тромпет (или саксофон, не съм много сигурен), класически оркестър, а в една от мелодиите учавстваше и пан флейта. Повечето от тях бяха в джаз стил, но не толкова джаз, колкото музика като за фон. Търсих много в Youtube, даже прослушах всички парчета на James Last и Gheorghe Zamfir, които открих в нета, но никъде нищо от това, което търся. Вече съвсем избудалях как да ги търся. Някой може ли да помогне с нещо или поне да даде някакви идеи?
Един приятел случайно изрови един малък запис от първата мелодия на албума, който търся:
http://www.youtube.com/watch?v=4lm1rSlDY_k
Лошото е, че и той не знае на кого е. :(
Някой от вас случайно да се сеща на кого е? Жалко е, че по БНТ отдавна не пускат такава музика. :'(
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Юнак » 29 Сеп 2009, 16:48

В БНТ има редакция “Музика и забава” с директор Любен Кънчев. Не е ли най-лесно да намериш телефона му и да го поканиш на едно кафе?
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 29 Сеп 2009, 20:20

Едва ли би ми обърнал внимание. Много пъти съм се обаждал в БНТ за това, последния път ми казаха направо, че никой не би се занимавал с такива глупости. :'(
Аватар
Радио София
100+
100+
Мнения: 460
Регистриран на: 07 Юли 2007, 12:55
Местоположение: София

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Радио София » 30 Сеп 2009, 20:19

Въпреки че знам колко е гадно да търсиш нещо, без да знаеш какво точно, не мога да те разбера напълно. Този откъс от you tube не е кой знае какво - това си е доста посредствена джазирана инструментална пиеса /със соло тромпет/, която може да се изпълнява от стотици оркестри... Нищо чудно даже да е на Биг Бенда на БНР, така ми звучи, постничко... ;)
Иначе образците, за които говориш, преди излъчването на програма - демек по време на ивиците и схемата, са от класически оркестри - Джеймс Ласт, Франк Пурсел, Пол Мориа. Провери там, май ще откриеш нещо...
успех
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 30 Сеп 2009, 21:40

Здравей! :)
Отдавна съм прослушал всичко, което можах да намеря на Джеймс Ласт, Пол Мориа, Пърсел, Рей Кониф, Мантовани и още няколко подобни. Не е от тях.
За съжаление само този запис ми е останал, но допреди една седмица нямах и него. Предостави ми го един човек, който е записвал предаване от ония години и това съвсем случайно го е записал само че на друг фон (син, и на него пише Канал 1). Самите мелодии бяха по-сложни, аз ги бях "изтананикал" и ги бях качил, все още стоят:
http://rapidshare.com/files/277366506/Unknown_melodies.zip.html
Само не ми се смейте, ако звучат доста смешно. :D
Единствено последната мелодия (unknown flute melody) е от друг албум и съм я намерил вече - тя е на Шостакович "Валс-шега".
Човекът, който ми прати записа, беше чул моите записи и оттам се беше сетил за това, което той случайно е записал, но за жалост и той не знае на кого е. :(
В доста форуми писах за тази мелодия и пак нищо. Но най-гадното за мен е отношението на БНТ към зрителите въобще! Хич не се интересуват от мнението на другите, не се трогват от нищо, май само ги интересува да лапат от държавните пари!
Мисля, че албума, който търся, е авторски, като "Bluebird" на Джеймс Ласт. Пак ще прослушвам още неща, дано все пак някога да го открия.
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 30 Сеп 2009, 22:04

Само да допълня: откъсът е от първата мелодия в албума. Причината, поради която го търся е, че в него имаше още няколко наистина много хубави мелодии, едната от които се изпълняваше от пан флейта и тромпет (5-тата). Търсих в нета за мелодии с тази комбинация, но нищо. :(
Втората, четвъртата, шестата, 9-тата и 10-тата мелодия се изпълняваха предимно на китара, а 8-та (която ми звучеше доста популярно) - от синтезатор и оркестър. Третата мелодия пък се изпълняваше от пиано и тромпет. Знам, че малко объркано обяснявам, но само толкова знам. Това съм го писал и в други форуми, както и съм пускал "тананиканията си".
Определено мисля, че е на някакъв бенд. При такова разнообразие на инструменти. Но мелодиите ми приличаха на авторски все пак, не на интерпретации на известни мелодии.
Накрая да добавя, че през 1998 по Канал 1 пускаха най-вече този албум (около 70 % от времето), а друг път - албума на Akaga "Why". Този албум има за мен и сантиментална стойност, затова толкова го търся. По принцип хич не си падам по джаза, този албум е единствения джаз, който ми е харесвал.
А откъде мога да чуя изпълнения на биг бенда на БНР, знаеш ли? Може пък на тях да е.
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 05 Ное 2009, 08:46

Повдигам тази тема, защото все още се надявам да намеря това, което търся! Толкова ли няма някой, който поне да си спомня и да се сеща за мелодията, която питам? Като че ли никой не обича хубавата инструментална музика или вероятно повечето вече са се чалгализирали?! :'( :'( :'(
Аватар
747
500+
500+
Мнения: 746
Регистриран на: 16 Юни 2005, 00:12

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот 747 » 05 Ное 2009, 10:11

и като намесиш чалгата, и на всички ни ще ни стане съвестно, ще си посипем главите с пепел, ще наведем глави, и ще се покаем... това го има само в латино-сапунките, в реалния живот богатите не плачат, само дръзките са и красиви и обратно.

иначе, не знам защо обвиняваш, че никой не иска да ти помогне, а пропускаш факта, че никой - явно - не може да ти помогне, а това са две доста различни неща. да не говорим, че ти самият не знаеш какво търсиш, а искаш другите да ти го намерят... както и да е...

един съвет: опитай се да направиш контакт с някой по-стар служител от програмата и/или музикалната им редакция (но по-стар, повтарям - таблици няма от едно поне десетина години) и да ги мотивираш по някакъв начин да се сетят или да проверят в архива си какво е пускано по време на таблиците - едва ли просто някой си е минавал покрай някой рафт, взимал е първата ролка, която му е попадала, и е пускал каквото тръгне "да пее", още повече, че това бяха почти едни и същи записи, които се въртяха постоянно, сигурно даже са втръсвали на програмните редактори и ефирните оператори (ако изобщо са ги слушали от един момент насетне) и има вероятност да им са се "отпечатали" в мозъците. но проблемът ти, явно, е че те не четат/пишат в тоя форум. в тоя смисъл - и да ни обвиняваш, че не слушаме хубава инструментална музика и сме се чалгализирали, и да не ни обвиняваш - не е това мястото и не сме ние хората, които би могло да ти помогнем.

сполай ти!
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 05 Ное 2009, 10:26

Извинявам се на всички за реакцията си! :'( За съжаление много често говоря преди да помисля, не че това ми е оправдание за действията ми.
Иначе си прав - да, тези записи втръсваха от време на време, много често въртяха едни и същи. И на мене много от нещата ми са се "отпечатали" в съзнанието, но търся само това, което наистина ми е харесвало.
Лошото е, че не познавам абсолютно никого, който да има въобще нещо общо с БНТ, аз също не съм им някакъв, че да ми помогнат. :( Не вярвам някой от БНТ да се трогне, ако при тях дойде някой абсолютно непознат и да ги моли за такова нещо, всъщност едва ли биха ме допуснали да говоря с някого. А пък телефоните, предоставени в сайта им за връзка с ТВ фонд, отдавна са закрити, а на мейла никой не отговоря (едва ли въобще го четат).
chuvajhujo
Нов
Нов
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Авг 2010, 15:11

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот chuvajhujo » 03 Авг 2010, 16:28

Здравей Веселин,
Аз малко късно се включвам, но ако ме потърсиш на skype - chuvajhujo със сигурност няма да те разочаровам и ще споделя неща, които сигурно ще ти харесат. А може и да изскочи от някоя трънка заек.
Аз също слушам всякаква музика но на пан флейта има доста "специфични неща" да ги кажем дето не съм ги намирал из интернет. Няма да съжаляваш обади се. А и други който иска - ще ми е приятно да намеря нови приятели.
Аз съм инж. Златко Петров /46години/
Аватар
GeMGeorgiev
Нов
Нов
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Окт 2009, 16:59
Местоположение: Перник

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот GeMGeorgiev » 24 Авг 2010, 16:32

От няколко дни по канал1 върви реклама но някаква тяхна почивна база, ако не се лъжа в Пампорово беше. Та молбата ми е, ако някой знае на кого е музиката по време на рекламата да каже ще съм му много благодарен.
Изображение
Аватар
Veselin
100+
100+
Мнения: 109
Регистриран на: 29 Сеп 2009, 09:17

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот Veselin » 28 Авг 2010, 17:40

chuvajhujo написа:Здравей Веселин,
Аз малко късно се включвам, но ако ме потърсиш на skype - chuvajhujo със сигурност няма да те разочаровам и ще споделя неща, които сигурно ще ти харесат. А може и да изскочи от някоя трънка заек.
Аз също слушам всякаква музика но на пан флейта има доста "специфични неща" да ги кажем дето не съм ги намирал из интернет. Няма да съжаляваш обади се. А и други който иска - ще ми е приятно да намеря нови приятели.
Аз съм инж. Златко Петров /46години/

Здравейте, г-н Петров!
Предварително ви благодаря!!! Ще ви потърся разбира се по Скайп и дано се открие това, което търся! :)
Аватар
GeMGeorgiev
Нов
Нов
Мнения: 62
Регистриран на: 08 Окт 2009, 16:59
Местоположение: Перник

Re: БНТ - Музикални паузи

Мнениеот GeMGeorgiev » 13 Яну 2011, 21:37

Някой може ли да ми каже на кого е музиката, която върви, като фон по време на прогнозата за времето. Много ми прилича, като стил на Майк Олдфилд, но в цялата му дискография не можах да я открия. Благодаря предварително.
Изображение
maks
Нов
Нов
Мнения: 93
Регистриран на: 15 Апр 2008, 10:48

„Екип 5“

Мнениеот maks » 14 Фев 2011, 16:47

... За трите месеца на екран “Екип 5” натрупа популярност и рейтинг, което бе причината Управителният съвет на БНТ да удължи живота на предаването с още един месец. От март обаче то вече няма да е на екран и това потвърди пред “Всеки ден” генералният директор на медията Вяра Анкова. ...
14 февруари 2011
http://www.vsekiden.com/87603

Как е възможно, наистина, тъкмо най-проспериращите, общественозначими и конкурентноспособни предавания по БНТ да се оказват временни и да бъдат сваляни от екран? Каква е тази логика и как да си обясняваме подобно поведение? Може би от „национална“ БНТ вече се е превърнала в „експериментална“, така както, впрочем, е започнала да става и „регионална“ телевизия? Какво мислите
Gogo82
100+
100+
Мнения: 111
Регистриран на: 18 Яну 2011, 21:36
Местоположение: София

Re: „Екип 5“

Мнениеот Gogo82 » 14 Фев 2011, 20:24

Ами възможно е от конкурентните тв да са кихнали на БНТ да не им мътят рейтинга. Имаше един такъв скандал преди 5-6 години.
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1310
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: „Екип 5“

Мнениеот a69 » 14 Фев 2011, 21:29

ехе това са големи фантазии, че те да не би да са си вдигнали много рейтинга, че ще го бъркат на другите....
maks
Нов
Нов
Мнения: 93
Регистриран на: 15 Апр 2008, 10:48

Re: „Екип 5“

Мнениеот maks » 15 Фев 2011, 07:52

Зависи по кой го мерите. Нали поканиха и шефа на монопола, който каза, че що се касае до заплащането например на това не може да се разчита -- viewtopic.php?p=112723#p112723. А преди това Андрей Райчев, след като вече се е отървал от тая работа, призна в прав текст, че тая работа е като да се поставят своеобразни присъди на телевизии и предавания
Аватар
expert
100+
100+
Мнения: 154
Регистриран на: 17 Яну 2011, 19:39

Re: „Екип 5“

Мнениеот expert » 24 Фев 2011, 14:29

Със спирането на предаването БНТ ще си вкарат чист автогол! Тамън направят нещо свестно в тая телевизия, и айде "Спираме го!"...Спирайте! Заради такава некадърна политика и мениджърско управление винаги ще кретате на опашката и няма да стигнете Бтв :Beee
Аватар
biggeorge
500+
500+
Мнения: 659
Регистриран на: 03 Юни 2009, 00:13
Местоположение: Зона 51
CONTACT:

Re: „Екип 5“

Мнениеот biggeorge » 24 Фев 2011, 15:13

БНТ не могат да стигнат себе си от преди пет - десет години,а какво остава за bTV днес. :-\
Екип 5 е хубаво предаване - едно от малкото,които гледам по националната телевизия. :)
Да видим къде ще преместят водещите му,след като го спрат?!? ???
Аватар
expert
100+
100+
Мнения: 154
Регистриран на: 17 Яну 2011, 19:39

Re: „Екип 5“

Мнениеот expert » 24 Фев 2011, 20:48

Миленчо е ясен - връща се в Нова, Иван Гарелов може да се уреди и той там, да прави компания на Люба Кулезич в Станция Нова, а другите най-вероятно ще си останат в Телевизията Майка... :D

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 7 и 0 госта