Искам да ви питам помните ли времето, когато програмата на Канал 1 не беше 24 часова и 10 -15 минути преди да започне програмата пускаха много и хубава музика, най-вече инструментална. Естествено, никога не пишеха кой е изпълнителят, да не говорим пък за заглавията, а само една и съща графика. Точно от тази т.нар. рубрика се запознах с гении като Жан Мишел Жар, Mike Oldfield. Пускаха и много класическа музика, както и много друга инструментална, такава, каквата обикновено се използва като background. Например, имаше едни страхотни мелодии с пан флейта, класически оркестър и от време на време пеещи птички, за които цели 10 години се чудех как да ги намеря като не знам нищо за тях, даже през 1999 се обаждах в БНТ, но там не можаха да ме разберат за какво им говоря. Миналата седмица съвсем случайно като търсех в Youtube с всевъзможни думи, съвсем случайно попаднах на парчето "A morning in Cornwall" на James Last, изпълнено от Gheorghe Zamfir. Така открих целия албум, който се нарича "Bluebird".
Има обаче още един албум, който търся, той беше в джаз стил, а мелодиите бяха предимно бавни и много приятни и мелодични. Инструментите, с които се изпълняваха , бяха китара, пиано, тромпет (или саксофон, не съм много сигурен), класически оркестър, а в една от мелодиите учавстваше и пан флейта. Повечето от тях бяха в джаз стил, но не толкова джаз, колкото музика като за фон. Търсих много в Youtube, даже прослушах всички парчета на James Last и Gheorghe Zamfir, които открих в нета, но никъде нищо от това, което търся. Вече съвсем избудалях как да ги търся. Някой може ли да помогне с нещо или поне да даде някакви идеи?
Един приятел случайно изрови един малък запис от първата мелодия на албума, който търся:
http://www.youtube.com/watch?v=4lm1rSlDY_k
Лошото е, че и той не знае на кого е.

Някой от вас случайно да се сеща на кого е? Жалко е, че по БНТ отдавна не пускат такава музика.