ГАРБ

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Роси
1000+
1000+
Мнения: 1355
Регистриран на: 26 Мар 2013, 19:23

ГАРБ

Мнениеот Роси » 24 Мар 2015, 11:16

Изключително интересно: LIC33 излизат на светло
извадка от текста: "компанията е купила и дяловете на банкера* в пипълметричната агенция ГАРБ".
(* Цветан Василев)

Показателно за начина, по който се контролират медиите. Контролираш банкера, който пък контролира GARB, които мерят рейтинга, който определя парите на телевизиите...
Аватар
yuliqn
500+
500+
Мнения: 685
Регистриран на: 30 Авг 2014, 08:59

Re: ГАРБ

Мнениеот yuliqn » 24 Мар 2015, 19:51

Това е тъкмо навреме/кабелните взеха да гасят аналоговата /това ще раздвижи интереса към цифровизацията... :) :Hmmm
kiko plus
500+
500+
Мнения: 510
Регистриран на: 04 Юни 2014, 10:02

Re: ГАРБ

Мнениеот kiko plus » 24 Мар 2015, 20:35

Всички се надяваме за подобно развитие но едва ли.
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 1924
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: ГАРБ

Мнениеот Stani » 24 Мар 2015, 20:39

Темата е интересна,но е за този раздел ;)
Роси
1000+
1000+
Мнения: 1355
Регистриран на: 26 Мар 2013, 19:23

Re: ГАРБ

Мнениеот Роси » 25 Май 2015, 22:26

В посочения раздел не виждам къде да се пише за пийпълметрията.
А днес в социална мрежа видях някакво отворено писмо, което е доста вероятно да промени телевизионния пазар (т.е. ГАРБ рухва и предполагаемо Медиа-ква-беше се възкачва).

Ето извадка:
от Джордж Лукс,
Мажоритарен акционер в „ГАРБ Аудиенс Рисърч България“ АД
Гр. София,
25.05.2015 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО

Едно новосъздадено дружество прави опит за злоупотреба с целия бизнес и с търговската марка на ГАРБ

Уважаеми колеги,
Като дългогодишен изпълнителен директор и съсобственик на ГАРБ Аудиенс Рисърч България (ГАРБ), реших, че е време да се обърна към Вас и да изясня някои обстоятелства и факти, като направя разкрития, които ще прекратят всички спекулации, свързани с ГАРБ.

Последните две години бяха трудни за ГАРБ. Като местно дружество, без международно ноу-хау и финансов капацитет за развитите и модернизиране, компанията все повече трябваше да разчита на локално финансиране. В този период стана все по-трудно да се отблъскват и постоянните опити за влияние върху ГАРБ. В резултат на икономическите сътресения през 2014 г., дружеството започна да задлъжнява. Тогава прецених, че има добра възможност да потърся нов инвеститор и да съхраня дружеството. За съжаление, липсата на съвременна технология, остарелият панел и недостатъчното финансиране на ГАРБ, създадоха предпоставки и възможност за навлизането на нов, международен играч на българския медиен пазар.

Осъзнавайки, че при засиления финансов натиск върху дружеството, не е възможно да бъде повишено качеството на продукта, аз взех нелекото решение да се оттегля от поста изпълнителен директор и член на съвета на директорите, и да прекратя дейността на дружеството. Това доведе до подаването на оставката ми и до постепенното спиране на плащания към доставчици и кредитори от страна на ГАРБ. Впоследствие беше поискано и откриване на производство по несъстоятелност на дружеството. Същевременно обаче, аз запазих акционерния си дял в ГАРБ, както и фокуса си върху медийната индустрия и пазара на пийпълметрични услуги.
Само няколко месеца след оттеглянето ми, аз с изумление установих, че едно новоучредено от служители и членове на ръководството на ГАРБ дружество, е започнало да предлага данни за телевизионната аудитория под име, което е присвоено, за да заблуди аудиторията – „ГАРБ Аудиенс Межърмънт България“. Това дружество е учредено през декември 2014 г., а през февруари тази година сменя предмета си на дейност и се превръща в двойник на ГАРБ.

По време на мандата ми на изпълнителен директор и законен представител на ГАРБ, аз не съм одобрявал сделки по прехвърляне на собственост, активи, договори, ноу-хау, технологии и служители към никого, още по-малко към един новосъздаден претендент без никакъв опит и история на пазара на пийпълметрични услуги. След прекратяване на мандата ми на изпълнителен директор, подобно прехвърляне не би могло да бъде одобрено съгласно действащия устав на ГАРБ и законите на Република България. Ако подобно прехвърляне се е случило, то е противозаконно.

В светлината на изложените факти, призовавам индустрията да направи адекватна оценка и изводи за ситуацията. Ще сезирам компетентните органи на Република България да предприемат необходимите действия за разкриване и преустановяване на манипулацията с търговската марка и/или бизнеса на ГАРБ. Възнамерявам също така да ескалирам случая на международно ниво.
В случай че не се вземат необходимите мерки и не бъдат прекратени опитите за манипулация, аз като лице, което познава панела в най-пълен детайл, съм готов да разкрия всички данни, свързани с него, пред съответния регулатор. Тази крайна мярка ще извади панела от употреба и ще прекрати злоупотребите.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта