Страница 1 от 1

Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 16:50
от viliqnko.petkov
За националните телевизии знам: БНТ си ъплинкват от НУРТС, БТВ - също от НУРТС, Нова - също от НУРТС.
Всички селски кабеларки взимат сигнала на телевизиите от сателит!!! :)

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 16:54
от ЖОРО
ТВЪРДО СИ В ГРЕШКА ! :D :D :D :D :D :D :D

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 17:02
от viliqnko.petkov
Нищо не разбираш от телевизия, Жоро!!!
За ефирната телевизия - всичките канали взимат сигнал от 45 изток (Виваком), а от Булсатком, след като печелят лицензии за цифровизацията.

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 17:09
от ЖОРО
сериозно .. мухахахахахаахаааа :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Няма ли кой да махне това лапе .. мястото му не е тук ! иди да си играеш някъде другаде ... Добре че не си в моя форум .. че веднага те бих елиминирал .

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 17:12
от viliqnko.petkov
Вместо мен Георги да изгони ЖОРО, да отиде в казарма без интернет там му е мястото...

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 17:14
от ЖОРО
Аве дребен вземи и се скрии .. и престани да цалаш форума с простотии.. не ни вълнува ни БТВ ни НОВА .. знаем кое от къде се взима . не е нужно да пишеш простотии .. ама поне ти се смеят на глас.. НЕ СТАВАШ и точка..

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 18:56
от Stani
Георги къде си?

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 25 Авг 2016, 19:34
от ЖОРО
Сигурно е по Испания човека.. няма да се занимава с нас.. всеки си има бизнес..

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 26 Авг 2016, 18:33
от radioMW
ЖОРО написа:сериозно .. мухахахахахаахаааа :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Няма ли кой да махне това лапе .. мястото му не е тук ! иди да си играеш някъде другаде ... Добре че не си в моя форум .. че веднага те бих елиминирал .

И защо нападаш така остро човека? По-добре отговори на въпроса, ако имаш мнение. Ще го "елиминирал"... Друг пък: Георги, къде си... какво е това!? Нали е публичен форум!? Или просто искате да го батардисате този форум!?
По темата иначе да кажа, че НУРТС не съществува вече. Ефирните телевизии и радиа се ъплинкват от БТК и регионално се приемат от 45 изток и от там в предавателите. Булсат си ги качват на 39Е, но за своите си клиенти на сат. телевизия.
P.S. Жоро, покани ме в твоя форум! :) (това е сериозно!)

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 27 Авг 2016, 22:09
от veniotr
Нетера се занимаваха с ъплинк,ма нещо май не сполучиха.


Виж това (ако те интересува де) http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... viziia_na/

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 28 Авг 2016, 21:02
от checho
Повечето "селски кабеларки" вземат наземен мултикаст който идва заедно с интернета.
Който има права взема от тук: http://www.bix.bg/bg/multicast/multicast-groups.html като това е единствената официална платформа където получаването на сигнал става с тристранно споразумение между: 1. ТВ оператора, 2. Кабелната телевизия, 3. BIX.BG като доставчик. По принцип не са им възможно най-добро качество стриймовете, но имат предимство че не са сателитен пренос и никога не спират защото се касае за лични енкодери които BIX.BG са си сложили директно по студиата.

Който няма права, може да получи същата услуга от още няколко човека които пускат наземни сигнали на малките оператори и тези хора принципно се знаят. По принцип това от една страна се води пиратство. Но от друга не е сигурно дали е пиратство, т.к. до оператора просто стига един VLAN с канали и съответно този който реализира пиратството към клиентите си е крайната "кабеларка" а не някой от тези които създават и мултиплексират продуктите. Чувал съм, че без проблеми може да се намери мултикаст с около 300-400 канала за напр. 400-500 лева месечно и тогава кабеларката няма дори и станция. Който има сериозен интерес знае кои са хората в бизнеса и как се случват нещата.

Голяма част от каналите които се разпространяват от "кабеларките" също могат да бъдат открити и свободни на сателити. Понякога операторите поддържат малки сателитни станции от два-три компютъра и 3-4 антени, вързани към няколко тунера и например немските канали от Astra 19.2"E са им в кърпа вързани, отключени. Говорим за "бутикови" канали които по традиция ги пуска всеки - RTL, ARD, ZDF, Euronews, CNN, и др.подобни. Има и "кабеларки" които просто препредават на Булсатком всички канали без да им пука имат ли права или не. В общи линии разходите да отключиш 100 канала от сателита на Булсатком възлизат на непретенциозен компютър за 200 лева втора употреба, тунер за 700 - еднократно - и месечен абонамент на пълния им пакет. С една карта на Булсатком може да се отключат абсолютно всичките им канали без никакви проблеми.

Re: Кои оператори са ъплинк за телевизиите

Публикувано на: 07 Сеп 2016, 09:09
от Георги
Stani написа:Георги къде си?


Ето тук сме: http://www.dxing.org/index.php :Idea