Quo vadis, Трифонов?
Re: Quo vadis, Трифонов?
БТВ и Слави се виждаше, че не се понасят. Добре, че потърси алтернатива на друго място, но дали проектът там ще се окаже добър?! Лично аз не мисля, но да видим.
Джорджи™ написа:Слави Трифонов отговори на критиките и спекулациитеВ последното предаване на “Шоуто на Слави” обявих, че с моя екип ще правим телевизионен проект. И тъй като това не е достатъчно, обявих, че ще реализирам и политически проект.
От тогава до днес чета всякакви неща за себе си и за това какво ще правя. Чух и всевъзможни сценарии за бъдещето си. А това е прекрасно. Защото провокирам свободата на словото. Какво по-хубаво от това? Може пък да се пооткъснем от това достойно за недемократичните държави 111-о място.
Така че, социолози, политолози, всичколози, вие си пишете, говорете, мислете, пък аз ще направя това, което съм казал на 31 юли. Ще направя това, което ми позволява законът и моралът. Пожелавам успех и на вас, и на себе си.
И ние пожелаваме успех на начинанията. Когато нещата се правят с добри помисли, сигурното ще се случи
Няма как да стане докато българският народ чака някой друг да го оправя, а не си вдигне задника и да отиде на протести!
Джорджи™ написа:Stani написа:Няма как да стане докато българският народ чака някой друг да го оправя, а не си вдигне задника и да отиде на протести!
Народът не е виновен за липсата на организация по министерства и агенции. Народът не е виновен за криминалната приватизация. Народът не е виновен, че капацитетът на управляващите не е достатъчен.
Протести имаше, Борисов падна и пак падна, и се върна, и все същото продължава.
Трябва старите хора да си отидат и да дойде промяна с нови приоритети и ново водене на управление и организация.
България се намира на страхотна локация, знаеш ли колко румънци и поляци могат да посещават? И колко хора могат да преминават през страната и от това да се печели?
Както сърбите правят...
Никакви протести не са това, не може на конценрт на Слави Трифонов да се събират по 4000 души и то млад народ, а на протести зорлем 800-1000 човека, младите им дай само иху ахо. Протести не се правят в неделни дни, а в работни пред парламента, обсада всеки ден и не по 800 човека, ама докато важи максимата : Оти я да идем, като мое комшията да иде, а я ке си пием бирата и пушим цигарите у некое заведение, да не сам луд да одим да ме лупат полицаете с палките.
Е за това сме на тоя хал, и децата знаят как се избират едни и същи партии, всичко е в ръцете на народа, и то младите трябва да са активни защото старите вече не могат да ходят по протести заради проблеми с здравето, има такива все още, но са малко, бъдещето е за младите и именно те трябва да се вземат в ръце, но за жалост не желят, в заключение ще кажа, че сами сме си виновни, както казва адаша в песента си "Няма такава държава".
Пълни глупости ТВ1 не е канал а платформа осигуряваща пренос на тв.сигнал на предавания на живо!
- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:Пълни глупости ТВ1 не е канал а платформа осигуряваща пренос на тв.сигнал на предавания на живо!
Има си телевизия.. не е платформа. и се излъчва и по кабел и ип има я и онлайн . .. http://www.tv1channel.org/
ЖОРО написа:Stani написа:Пълни глупости ТВ1 не е канал а платформа осигуряваща пренос на тв.сигнал на предавания на живо!
Има си телевизия.. не е платформа. и се излъчва и по кабел и ип има я и онлайн . .. http://www.tv1channel.org/
Прав си Жоре, едно време нямаше, сега проверих линка, нали съм куха лейка оспамих излишно Джоджи

- ЖОРО
- 1000+
Stani написа:ЖОРО написа:Stani написа:Пълни глупости ТВ1 не е канал а платформа осигуряваща пренос на тв.сигнал на предавания на живо!
Прав си Жоре, едно време нямаше, сега проверих линка, нали съм куха лейка оспамих излишно Джоджи
А и телевизията може да бъде качена на мултиплекс ..с национален ефир ...
и то за цена по малка от тази на бг он еър
НОВА и БТВ плащат по 3млн лева на година 3.5mbps VBR
БНТ - 8млн лева на година 9mbps VBR
BG ON AIR - 1 млн за 2.6mbps CBR 85% coverage
TV1 и БГ он еър ако минат на 1.8mbps VBR ще плащат по 700хил лева на година за ефир
или да се качи отново на виваком за 70хил евро на година
Все още няма предаване на Слави по ТВ1.
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
nvr написа:Все още няма предаване на Слави по ТВ1.
И няма и да има. Както @Джорджи™ спомена в един цитат, Слави ще прави телевизия. Не е уточнено как и къде ще се разпространява и кога ще стартира, но е ясно, че подготовката за 7/8 ТВ вече е факт.

ТВ Новините
My YouTube Channel
#ГледамИНеВярвамНаУшитеСи

Радиото у дома: JVC TH-S11 с антена жица.
Радиото в колата: Ford CD 5000 RDS EON
Радиото на телефона: Samsung SM-A500FU (Galaxy A5 2015)
My YouTube Channel
#ГледамИНеВярвамНаУшитеСи

Радиото у дома: JVC TH-S11 с антена жица.
Радиото в колата: Ford CD 5000 RDS EON
Радиото на телефона: Samsung SM-A500FU (Galaxy A5 2015)
А не ви ли прави впечатление, че има сходства в логата на TV1 и 7/8TV?
Влизах в сайта на СЕМ, но не видях да е регистрирана телевизия с име 7/8 TV.
Според мен Слави ще опита да качи телевизията си на мултиплекс, за да може и най-бедните, които не плащат за кабелна или сателитна телевизия да я гледат - все пак в момента го играе като защитник на неоправданите и би разчитал точно на тези хора.Ако TV1 има разрешение за цифрово наземно разпръскване, каквито разрешения бяха раздавани на всякакви телевизии и телевизиики преди да стартира цифровизацията през 2013 година, то е възможно да има някаква договорка между тях.Слави знае, че управляващите ще се опитат да спънат по всякакъв начин проекта му и ще наложат натиск над операторите, за да не излъчват телевизията му, но направи ли я национална, чрез качването и на мултиплекс, кабеларките искат или не ще я добавят в списъците си с канали.
Влизах в сайта на СЕМ, но не видях да е регистрирана телевизия с име 7/8 TV.
Според мен Слави ще опита да качи телевизията си на мултиплекс, за да може и най-бедните, които не плащат за кабелна или сателитна телевизия да я гледат - все пак в момента го играе като защитник на неоправданите и би разчитал точно на тези хора.Ако TV1 има разрешение за цифрово наземно разпръскване, каквито разрешения бяха раздавани на всякакви телевизии и телевизиики преди да стартира цифровизацията през 2013 година, то е възможно да има някаква договорка между тях.Слави знае, че управляващите ще се опитат да спънат по всякакъв начин проекта му и ще наложат натиск над операторите, за да не излъчват телевизията му, но направи ли я национална, чрез качването и на мултиплекс, кабеларките искат или не ще я добавят в списъците си с канали.
Stani написа:Онлайн ще бъде телевизията!
Ни пузнъа. Честит национален ефир, Слави.

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2019/10/1 ... ra_zagora/
Дано бие бТВ и нтв. 7/8 ТВ. А преди точно двадесет години беше в 7 дни тв. Слочаенос, не мисла!

Само не става ясно, дали лиценза е за национално ефирно или кабелно и сателитно разпространение.В сайта на Сем има раздел указващ телевизийте, които имат лиценз за ефирно национално покритие, като там фигурират около 30 канала - телевизия Стара Загора не е сред тях.Сайта на Сем обаче не е редовно поддържан и е възможно да не е отразено, ако телевизията е получила лиценз за качване на мултиплексите.
Няма логика обаче Слави да се изръси половин милион за закупуване на провинциална телевизия, ако тя има лиценз само за сателитно и кабелно разпространение...
Няма логика обаче Слави да се изръси половин милион за закупуване на провинциална телевизия, ако тя има лиценз само за сателитно и кабелно разпространение...
То па едно "изръсване", колкото пет негови автомобила.
Ако не ме лъже паметта, и TV7 навремето стъпиха за дистрибуцията си върху една шуменска кабеларка.
(думата "ефир" дневниците не я четат така като нас. Те и самите телевизи злоупотребяват с нея, примерно "в ефира на Diema Sport"
)
телевизия Стара Загора

Ако не ме лъже паметта, и TV7 навремето стъпиха за дистрибуцията си върху една шуменска кабеларка.
(думата "ефир" дневниците не я четат така като нас. Те и самите телевизи злоупотребяват с нея, примерно "в ефира на Diema Sport"

телевизия Стара Загора

Знам че за него това са нищо пари, но какъв е смисъла да купи една кабеларка, вместо да вложи тези пари в създаването на чисто нов телевизионен канал?То коя телевизия няма национален обхват по кабел?
ТВ7 мисля че купиха ББТ, но тази продажба се осъществи именно защото ББТ се бяха сдобили с лиценз за ефирно излъчване и това даде възможност без конкурси ТВ7 да стане ефирна, а след това да бъде качена на мултиплекса. Тук обаче изглежда, че ситуацията не е същата.
Виждам че във форума има хора, които симпатизират на Слави и се надяват телевизията му да е по-гледана от Нова и Бтв, но тая телевизия, не тръгне ли ефирно, много трудно ше задмине първите две.
ТВ7 мисля че купиха ББТ, но тази продажба се осъществи именно защото ББТ се бяха сдобили с лиценз за ефирно излъчване и това даде възможност без конкурси ТВ7 да стане ефирна, а след това да бъде качена на мултиплекса. Тук обаче изглежда, че ситуацията не е същата.
Виждам че във форума има хора, които симпатизират на Слави и се надяват телевизията му да е по-гледана от Нова и Бтв, но тая телевизия, не тръгне ли ефирно, много трудно ше задмине първите две.
О, ефирното умря и има нулево (т.е. под 10%) значение. Съмнявам се и някой да цели да пребори големите като медия - по-скоро целта е да имаш какво да цитираш в пиар-изявите си, медийна платформа, нещо като партийните Алфа и БС.
Спомних си за TV7 с помощта на гугъл: купуват честотите на ProBG, бивша TV2, бивша Топ ТВ-Шумен (първа ефирна мрежа в България). Тогава, около 2011 г., ефирът още имаше значение.
Спомних си за TV7 с помощта на гугъл: купуват честотите на ProBG, бивша TV2, бивша Топ ТВ-Шумен (първа ефирна мрежа в България). Тогава, около 2011 г., ефирът още имаше значение.
Може би аз съм в грешка, но по спомени ТВ2 стана Про.Бг, а по-късно Про.Бг стана Бтв Екшън...както и да е. Дали ефира играе роля в днешно време не знам, но телевизията на Слави ще бъде освен всичко друго и партийна, а специално в Софийския ефир до ден днешен има 2 такива(ако греша ме поправете, защото не ползвам ефирната) Европа и Канал 3, а до скоро имаше още една - Алфа. Според мен ефира е някак подценен, защото ако е вярно, че 700 000 българи ползват платена телевизия, то остават 6 милиона, които разчитат на ефирната, а тази цифра няма как да бъде пренебрегната особено от човек, който тепърва влиза в политиката и трябва по някакъв начин да влияе на потенциалните си избиратели.
Може да се качи и на сателит свободно -

nikitrz, официално в България има само две партийни, Европа и Канал 3 не са сред тях. Неформално не мога да кажа, това се по-скоро догадки и косвени обстоятелства.
Pro.BG наистина стана bTV Action, но само като бранд - без честотите за ефир ;-)
Потребителите на телевизия се броят не по население, а по домакинства, не знам защо (това е различно от социологията с гледаемостта, там са други фокуси). Към 3 милиона домакинства с телевизори един вид, от които към 10 на сто - или не повече от 300 000 домакинства - не ползват кабел или друг доставчик, тоест са на ефир. Историята засега мълчи за друга тенденция - младите, пък и не само те, въобще не признаващи телевизията. Телевизорът си стои като антика в някои холове.
Pro.BG наистина стана bTV Action, но само като бранд - без честотите за ефир ;-)
Потребителите на телевизия се броят не по население, а по домакинства, не знам защо (това е различно от социологията с гледаемостта, там са други фокуси). Към 3 милиона домакинства с телевизори един вид, от които към 10 на сто - или не повече от 300 000 домакинства - не ползват кабел или друг доставчик, тоест са на ефир. Историята засега мълчи за друга тенденция - младите, пък и не само те, въобще не признаващи телевизията. Телевизорът си стои като антика в някои холове.