СЕМ няма да раздаде ефирни честоти

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
harakiri
Нов
Нов
Мнения: 85
Регистриран на: 15 Мар 2007, 23:37

СЕМ няма да раздаде ефирни честоти

Мнениеот harakiri » 02 Юли 2007, 16:11

  В забърканата от Съвета за електронни медии (СЕМ) лицензионна каша тази седмица се намеси дори Върховната административна прокуратура (ВАП).

Вече година СЕМ се опит­ва да проведе конкурси за аналогови ефирни тв честоти и да даде шанс на нови играчи на пазара. Откакто правителството разблокира спряното преди пет години лицензиране, целият процес е заложник на задкулисни сделки, интереси и на несъвършенствата в закона.

Тази седмица зам. главният прокурор Митьо Марков обясни пред медиите, че прокуратурата е изпратила писмо до СЕМ, с което им препоръчва спиране на конкурсите за телевизионни лицензи. "За конкурса, който провежда СЕМ, няма обявени [свободни] честоти от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и така на практика състезанието няма предмет. А щом няма предмет, едно решение на СЕМ ще бъде нищожно. В прокуратурата вчера се получиха жалби от участници в конкурса, направихме една бърза проверка и установихме, че жалбите са основателни", поясни Марков. От прокуратурата обясниха още, че писмото им до медийните надзорници има указателен характер, а не е забранително.

По рано пред "Капитал" един от членовете на регулатора потвърди, че от лицензирането се е заинтересувал един от заместниците на главния прокурор, и не пожела името му да бъде споменавано. Причина за интереса били и "публикациите в медиите през седмицата, че в конкурса може да участват компании, които не отговарят на всички изисквания на закона". От СЕМ не искаха да коментират препоръките на прокуратурата.

В началото на седмицата медийните надзорници за пореден път дадоха надежда, че тв конкурсите ще бъдат финализирани. Междувременно в медийните среди вече се правеха залози и се водеха "отговорни" телефонни разговори кой има най-големи шансове за ефир. Нещо повече - слуховете вече бяха определили победителите в софийския конкурс - ВВТ на Петър Манджуков, TV7 на Любомир Павлов и дружеството "Макс ченъл", контролирано от Красимир Гергов. В четвъртък обаче внезапно на сайта на СЕМ бе публикувано следното съобщение: "Във връзка с настъпили нови обстоятелства, съдържащи се в писмо на Върховната административна прокуратура до СЕМ, в понеделник, 2 юли 2007 г., на извънредно заседание съветът ще обсъди становище относно телевизионните конкурси."


В новата ситуация пред СЕМ има две възможности. Едната е да обяви победителите в тв конкурсите и да прехвърли съдбата на медийните играчи в ръцете на КРС и другите инстанции. Втората е за пореден път конкурсът да се отложи.

в-к "Капитал"
"...Защото човек дори и добре да живее умира и друг се ражда.И нека роденият по-сетне като гледа това си спомни за оногова, който го е направил....."
Кана Сюбиги Омуртаг
Аватар
B-92
100+
100+
Мнения: 222
Регистриран на: 25 Дек 2006, 11:47

Re: СЕМ няма да раздаде ефирни честоти

Мнениеот B-92 » 03 Юли 2007, 22:48

да, и днеска чета, умникът Георги Лозанов как казва, че било недопустимо да се дават програмни лицензии, без наличието на далекосъобщителни, а като нямало честоти, няма да има и далекосъобщителни!

КАК ТАКА НЯМА ЧЕСТОТИ???????????????
на кого ги говорят тия глупости?

как в едно Скопие, голямо колкото кв.Люлин на София, има 21 ефирни телевизии, в град като Ниш (с 300 хиляди жители), има почти 20 ефирни телевизии, в София (1.7 милиона официално, 2 милиона с пришълците денем от околията) има 5 телевизии! на кого ги разправят тези, че за София, Пловдив и Варна нямало честоти?

защо заблуждават хората така?

в нито една нормална държава го няма това. В първите 3 града ефирните телевизии да са максимум 5
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3144
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: СЕМ няма да раздаде ефирни честоти

Мнениеот BestRadio » 04 Юли 2007, 00:48

ВСИЧКО В РАДИО- И ТВ ЕФИРА Е ЗАРАДИ ГЕРГОФ...  :down
Аватар
harakiri
Нов
Нов
Мнения: 85
Регистриран на: 15 Мар 2007, 23:37

Re: СЕМ няма да раздаде ефирни честоти

Мнениеот harakiri » 04 Юли 2007, 00:55

КАКВОТО ПОВЕЛИ КРАСИ ГЕРГОВ
  ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЗА ЕФИРНИТЕ ЧЕСТОТИ


:MBouunce :MBouunce :MBouunce :MBouunce :MBouunce :MBouunce :MBouunce
"...Защото човек дори и добре да живее умира и друг се ражда.И нека роденият по-сетне като гледа това си спомни за оногова, който го е направил....."
Кана Сюбиги Омуртаг

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта