Що е то туй телевизионер?...

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот R R П » 12 Авг 2007, 22:38

Хитлер е продукт на Запада, насочен най-вече срещу СССР, който вече е развил една съвсем различна обществена система и затова е бил най-голямата бъдеща заплаха. А и Запада и Русия винаги са били противници, дори когато са били съюзници, защото са с различни култури и обществени ценности. Всички са врагове помежду си, но най-големият враг е този, който е различен от другите.
Затова няма нищо случайно и това е могло да се предвиди. Не е предвидено само поведението на Хитлер и той наистина се обръща срещу тези, които са му дали възможност да се издигне.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот bubic » 13 Авг 2007, 00:37

    РРП,очудвам се на последния ти коментар още по-силно от предишния,даже се чудя откъде ги четеш тези неща.Аз действително бих искал да ги прочета.
      1. Казваш,че Хитлер бил продукт на Запада ,насочен срещу С.Съюз.Ти чел ли си "Моята борба" и ако си я чел,цитирай това,което твърдиш.А Хитлер знаел ли е ,че е продукт на Запада и на коя страна( или страни ).Кои политически партии или среди от Запада провеждат тази политика на създаване на нацистката идеология и оформянето на лидер като Хитлер.Ако някой е създавал нещо,то трябва да има следи и доказателства-организация,планове,разговори,финансова подкрепа и пр.Самите Западни страни са имали противоречия помежду си.Тази идея,която ти "обнародваш" е много силна ,а силните идеи обикновено ги измислят личности,а не групи от личности.Можеш ли да посочиш поне едно име на политик,идеолог или държавник от някоя Западна страна,който е дал тази идея и на кого.Ако не си в състояние да направиш това,смятам,че думите ти са невалидни.На мен ми намирисва на болшевизъм.За болшевиките всичко лошо беше измислено от запада и буржоазията му.а самият комунизъм не може да съществува без капитализма и Запада.Той и затова се самоуби.
    2. Казваш,че С.Съюз бил развил "една съвсем различна обществена система".А къде е тази обществена система в момента,я ни кажи,че аз се затруднявам да я открия,дори с микроскоп.Най-голямата,най-богатата и най-силната(във военно отношение) страна развива нова обществена система,която я няма и никога няма да я има.Тази обществена система съсипа собствения си народ и страна и изчезна в небитието.Само не казваш,съжеляваш ли че тази "обществена система " загина или се радваш.Не би могло да нямаш отношение по този въпрос.Ти изглежда не четеш съвременни Руски историци и публицисти,които боравят с много архивен материал,добре е да влезеш в техен сайт и сам ще се убедиш ,че грешиш с някои неща.Ето,вече за сетен път малко резултати от процеса на създаване на "новата обществена система" в Русия.23 000 000 са жертвите от Гражданската война,милиони са жертвите от глада през 30-те години,милиони са разстреляните от чистките,само около 6 000 000 са политическите затворници в деня на смъртта на Сталин-5.3.53г.над 3 000 000 емигранти,унищожаване на всякакъв вид несъгласие,не съпротива,нали се сещаш.Тази нова обществена система се разви и в България,да ти припомням ли резултатите на местно ниво.Вече съм сигурен,че не си чел нито една книга от Солженицин.Отдели време и ще се откажеш от някои твои изводи. Какво ще кажеш отново някой да се опита да създаде тази "нова политическа система",може пък този път да излезе нещо по-добро.
  При тези резултати,а те не са всеобхватни,още ли продължаваш да мислиш,че това е система,още повече човешка(обществена).Комунизмът може да се оприличи на  ситема,но система за смилане на хората.Добре,аз греша,не разбирам добре нещата,не разбира ги добре и Боро,признаваме си неграмотници сме.Намери,моля ти се книгата на Благой Попов-един от съпроцесниците на Димитров в Л-циг.Тя се казва "За да не се пвтори никога повече".Той я изпрати на Запад преди да почине.Бил е в лагерите на ГУЛАГ около 16години-от 38 до 55г,освобоздават го,но му позволяват да се върне в Б-я чак след няколко.Ако ти обориш написаното в тази книга от един от най-известните Български комунисти,признавам си,нищо не разбирам.Ама без четене нищо не става,повярвай ми.Та "братята -болшевики" вкарват в лагерите повече от половината Б-ски комунисти,емигрирали в С.Съюз и ИЗБИВАТ няколко стотин.На Централна гара майка му го посреща и не може да го познае-нито по физиономията,нито по гласа му,нито по косата му.И той се налага да я убеждава,че е неин син.Спирам,да не ти досаждам.Ето такъв продукт е напрчавила твоята "нова обществена система" от един Българин,при това комунист и то голям,пък и мирен,не се е занимавал с насилие и незаконна дейност на територията на СССР.
    3. В едно си напълно прав,че тази "система" беше заплаха за Запада,тук спор няма,но после тя стана заплаха и за целия свят и затова се водеше борба с нея и тя беше победена .А какво казваха представителите на "новата система"-че СССР е непобедим и неделим.Още ли си убеден в тяхната фраза.Няма я тази система,защото не е била човшка система,за хората,а за примитивни,злобни и жестоки същества.те се избиват помежду си.Трима ръководители на НКВД(КГБ) са разстреляни от техни другари(колеги)-Ягода,Ежов и Берия(маршал).В тази система нямаше никакви цености,поне това би могъл да го знаеш,не е трудно.
      4.  Въобще не си прав,че Запада и СССР са с различни култури обществени цености.Руските философи,пистели,поети,композитори,художници,инженери,музиканти и пр. са високоценени навсякъде по света.През пролетта поцина почти на рождания си ден Мстислав Ростропович,който беше Директор много години на Американската  филхармония,още от седемдесетте години.Тук ежедневно можеш да слушаш Рахманинов,Чайковски,Шостакович и ред съвременни руски композитори.Впрочем ти говориш за Съветски,а не за Руски цености,извинявай.РРП,поне ти би могъл да направиш разлика между Руснак и Руски комунист.Нещата са абсолютно противоположни,повярвай ми,аз съм учил в С.Съюз.Нормалните Руснаци са прекрасни хора-гостоприемни до неузнаваемост,работливи,честни,изпълнителни и пр.,те нямат нищо общо с Болшевиките,как досега не си ги разбрал тези неща.В България е същото.Какво има общо един Български селянин,работник,занаятчия и т.н. с хората с вилите в Бояна,Симеоново и Драгалевци.Ти поне си от София,направи едно кръгче с колата...
    5.  Последното ти изречение е абстрактно и не желая да го коментирам.Хитлер се бил обърнал срещу тия,които са го издигнали.Наивно,къде се е издигнал Хитлер и на кое наричаш "издигане"....
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот bubic » 13 Авг 2007, 01:10

      Боро,благодаря ти за подкрепата,но ще те коригирам малко,смятам,че няма да се разсърдиш.
      1.СССР много преди Хитлер има намерение за Световно господство под формата на Световна Сициалистическа система,даже в Москва започват да строят Световен дом на Съветите.Самата им теория е такава-за окончателна победа на пролетарията срещу капитала в Световен мащаб.Точно заради това в средата на Държавния герб Болшевиките слагат знак на Земното кълбо.Хитлер има подобни аспирации много по-късно.
      2.Много хитро постъпват комунистите като наричт Договора (Пакта) за ненападение между СССР и Германия "Пакт Рибентроп-Молотов":
        -В международната практика протоколът изисква такива договори да носят имената на самите страни ,в този случай СССР и Германия.И става Съветско-Германски договор за ненападение от 23 -ти август 1939г.Просто и логично.Но, знаейки,че това е игра,Съветските комунисти слагат имената на Министрите на Външните работо-Вячеслав Молотов и Рибентроп.Защо ли?Много просто,те знаят,че хората са временно на този свят и всеки може да бъде опетнен,а името на страната е вечно(поне така са мислели б-те).Сиречш,абе,министъра ни нещо пдписвал с германския си колега,С-я Съюз и Др.Сталин нямат нищо общо,или поне не са толкова силно участвали в това нещо.
          -такива договори се правят от Държавни глави,но Сталин не иска неговото име да стои в историята,защото знае какви са тези ,негови стъпки.По-правилно е да бъде поне –"Пакт Сталин-Хитлер".Ама не върви името на "Бащата на народите " да стои с такъв световен мерзавец като Хитлер.
          -Защо аз използвам първо името на Съветския комисар(министер) на външните работи???Много просто,защото точно той и Съветската страна е домакин на подписването на договора.Нали когато играят отборите на  "Левски" и ЦСКА на стадион "ГЕРЕНА"(сега Г.А-хов) в пресата се отбелязва първо името на отбора,на чийто терен се играе тя.А комунистите правят точно обратното,за да не прави чак толкоз лошо впечатление този факт,че имено  те са осигурили гостоприемство на пратеника на Хитлер.Хитро,нали.
            -И почти не пишеха в техните исторически учебници,че подписването е станало точно в Москва. Симпатяги,нали....Нова обществена система,спор няма.
   
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот R R П » 13 Авг 2007, 02:20

1. Вече казах, че твърдението, че Хитлер е продукт на Запада срещу Съветския съюз е мое мнение и не смятам да убеждавам всеки в това. Представил съм логически доводи за това, но е възможно и да не е така. Тези неща не ги пише по книгите. Всеки може да си преценява сам.
Иначе има исторически доказателства, че Запада е подкрепил възраждането на Германия и че Съветския съюз се е стремял и по това време към световно господство.

2. Не ставаше дума за същността на Съветския съюз, а за Запада и Хитлер. Иначе не харесвам Съветския съюз като система - доста различна е от моите ценности.

3. Не ставаше въпрос за болшевишката, а за руската народна култура. Тя е стойностна, но е различна от западната - като религия, бит, ценности в живота, произход. Руснаците като народ наистина са добри и симпатични. Част от руската култура е развита под влияние на западната, още от Петър Велики, затова двете култури ти изглеждат еднакви.
Последна промяна 1 на R R П, променена общо 13 пъти
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот borosport » 13 Авг 2007, 12:25

Бубич напълно споделям корекциите.Просто понякога от бързане недоглеждам какво съм писал :)
Изображение
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот bubic » 15 Авг 2007, 11:37

    РРП,отново малко коментари по твоите мисли:
      1.За това,че не искаш да убеждаваш никого,че Хитлер е продукт Запада.Прав си,но и аз не искам да убеждавам никого с моите мисли,това не е възможно по принцип.Казваш че даваш логически доводи.Не, нищо подобно,никакви логически доводи не даваш,защото за такова нещо трябва да има факти,събития,документи,лица ,речи и пр.Логическото мислене без тези неща е въздушна възглавница.Същото се отнася и за дедуктивното мислене.Това са категори,които се използват в много области на живота -философия,психология,психиатрия,криминалистика,шпионаж и т.н., но за това е необходим конкретен,дори минимален фактологичен материал.Казваш,че има доказателства,че западът е пдкрепял възраждането на Германия,да твърде е възможно,но дай нещо в суров вид,пък после ще го изкоментираме.Но едва ли съществуват подобни материали Германия да се възроди като "нацистка"страна...
        2.Казваш,че не е ставало  за същността на С-я Съюз....Е,как да не говориш за същността му,след като твърдиш,че там е създадена "нова обществена система".Това са две синонимни фрази.
        3.Казваш "Руска народна куптура".Няма такова нещо в живота.Няма народна,нито ненародна,нито антинародна култура,а има само култура на даден народ (нация) или страна. Руската култура е също основана по много показатели като западната,просто защото е християнска,това ,че едните са православни,а другите католици не променя човешките и морални цености.
По отношение на бита си прав,но това не е съществено за високостойностните постижения.Я прочети Достоевски и му намери аналог на Запад.
Какви са човешките стойности на Запад и какви в Русия-едни и същи.Ти изглежда познаваш повече ценостите на Комунистическа Русия и много хора в България допускат тази наивна грешка и е време да се излекуват такива хора,това са погрешни схващания.
        Произход-славянски произход,както Българите и Сърбите и Поляците и пр.Носители на Нобелова награда за мир и литература имат всички славянски народи с изключение на.......Ти,кажи,аз не знам...
      Да,прав си,че има силно влияние от Запада,но това не е лошо.
      Който поиска,може да коментира случая,описан от Миро с неговите близки.Това си е сценарий за филм,ама кой му пука.Такива били времената.Браво майстори,златни ръце и мозъци имате,и още повече последователи,колко прави излезнахте "....до края на света..."
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот R R П » 15 Авг 2007, 12:35

Бубич, позволявам си мои разсъждения по исторически теми, защото знаеш, че историята се пренаписва от различните политици както на тях е угодно - и от Изтока и от Запада. Както ти сам казваш, не трябва да позволяваме да ни лъжат. За съжаление, не за всичко има доказателства в този живот, но можем поне да помислим.
Животът не се дели само на комунизъм и некомунизъм. Много по-сложно и преплетено е.
Ето, например в България, почти всички истински комунисти не са между живите, а тяхните деца отдавна станаха капиталисти и то в най-първичен вид. Това е последицата от комунизма, който всъщност не беше изграден, имаше само особен вид социализъм. Останалите беди, които продължават да виреят у нас произлизат от характера и нравите на нашия народ - винаги да се възползва на дребно от всяка система и да навреди на другия, без да се интересува от последствията. В това отношение винаги сме били такива - и преди по царско време, и по време на Живков и до сега. Предишната система наистина много ни навреди - отклони и забави развитието ни, стимулира лошите навици и мисленето ни, но това се преодолява във времето. По-трудно е да се промени характера на хората.

Спирам до тук, защото стана огромен офтопик.
Последна промяна 1 на R R П, променена общо 15 пъти
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот borosport » 15 Авг 2007, 16:03

Комунизъм не е възможно да се построи ;)
Изображение
Аватар
Monk
100+
100+
Мнения: 151
Регистриран на: 25 Яну 2007, 11:47

Re: Що е то туй телевизионер?...Да се върнем на темата-

Мнениеот Monk » 15 Авг 2007, 19:23

Телевизионер - да се родиш на последния етаж на телевизионната кула!
Телевизионер - да израстнеш под предавателя на радиото!
Телевизионер - още в прогимназията да клепаш на пионерски и комсомолски събрания другарчетата си!
Телевизионер - да влезеш 18-годишен в БКП и да се ожениш за  щерката на Тато!
Телевизионер - да пишеш неуморно доноси за идеологическата и сексуална ориентация на колегите си в университета и телевизията!
Телевизионер - да търсиш разместен словоред в репортажите си, за да прикриеш скудоумието си!
Телевизионер - да обикаляш света под прикритието на журналист, а да събираш информация за ДС!
Телевизионер - след промените да направиш частно  фолк радио, защото не ти дават пари  за частна телевизия!
Телевизионер - да направиш собствено предаване в някоя от националните телевизии и да громиш когото ти кажат и за когото ти плащат!
Телевизионер - и когато изкрейзиш съвсем като професор Юлиан Вучков, да громиш всичко и всеки, който ти се обади, за да те напсува!
Телевизионер... :focus:
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот R R П » 15 Авг 2007, 20:12

Ето, това вече е по темата и по-близо до истината!
Кратко и точно.
Последна промяна 1 на R R П, променена общо 15 пъти
Аватар
dimitar.b
100+
100+
Мнения: 107
Регистриран на: 08 Ное 2005, 16:28
Местоположение: sofia
CONTACT:

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот dimitar.b » 15 Авг 2007, 23:27

Не съм съгласен много с това определение ,защото не може да се отнася за десетки и стотици колеги,дали годините си за да я има "телевизията "днес.Тези определения са по скоро следствие от масовата манипулация на "онова "време.Минал съм по този път и "шестаците"просто не се занимаваха с колегите които си разбираха от работата си.Някой трябваше да работи.Ето един случай от моята практика.Зала ЕДНО на НДК се подготвя за някакъв техен конгрес,нареждат ни да направим "електроакустиката".Поставям радиомикрофоните и правя проба на една много висока стълба от страни където са антените.Една "особа"започва да чука по микрофоните на "президиума им".Разкрясках се,ще повреди всичко тоя а струва много пари .Оказа се човек от "народа"и то шеф в ДС-то им.Не го познавах но като ме привикаха за "хулиганско"поведение ,хвърлям отверката и викам или аз и микрофоните или тоя...уволниха го,а от куртоазия мен ме "наградиха".Да ама после като исках да ходя на екскурзия на запад "нъц"така било ,онака било.И какво от това като ми отиде здравето по обектите на радиото ,телевизията.Такива са нашите телевизионни "мистерии".За едни може,за други не.Та не бива да слагаме всички под един знаменател.Иначе всички щяхме да сме "милионери"и щеше да има 5-6 милиона радия и телевизии днес.А то какво ,работим всички за насъщтния.За тридесет години работа 200-300 евро и то на месец и като махнеш данъци,удръжки и какво ли не....Това е то днес самата действителност.Ако не вярвате елате ще Ви покжем самата действителност,такава каквато е ...... :Chair
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот R R П » 16 Авг 2007, 00:29

Разбира се, че повечето телевизионни служители не са такива, но лошото е, че некадърните дирижират нещата. У нас все така става.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот bubic » 16 Авг 2007, 06:18

      А,бе Мите,пасквила на Монки е метафора,той не се отнася за такива като теб,как не можеш да разбереш тези неща,ти нямаш нищо общо с гадовете,къде си тръгнал да ги изкарваш,че не са всички под един знаменател,точно обратно,всички гадове са една и съща марка,едно и също училище са звършили, и при тях имаше социалистическо съревнование и при тях имаше партийни организации и партийни секретари.Къде се набутваш при тях и по този начин индиректно да ги оправдаваш,та по този начин манипулираш по-младите.Нали им чета книгите,те са смесица от тъга,емоции,обърканост,чиста психопатия,даже и Фройд би се затруднил да дешифрира техните "души".За каква манипулация говориш "на онова време".За кое време,и кой и какво е манипулирал и кога???  А за човека-шефа от ДС,който бил уволнен заради един техник,просто това не го вярвам,ама както и да е...
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот bubic » 16 Авг 2007, 07:11

  РРП,ето последен опит към към твоите,не съвсем изяснени позиции.Призовавам те този път да се опиташ да ме разбереш и повече да не се въртим в кръг.
          1.Прав си за политиците и техните историци,но това е в миналото,не съвсем,има и съвременни манипулации,но аз говоря за архиви и документи,които се публикуват в последните 20години ,напр,в Русия.
          2.Казваш,че животът не се дели само на комунизъм и некомунизъм.Не си прав,животът си е само живот,той няма политически и идеологически отенък,а "политически " и Ииделогически" специалисти искаха да го моделират и всички до един загубиха.За хора като нас обаче,от житейска,морална,социална,религиозна и пр. гледна точка е важно да се направи дисекция по тези две категории.Иначе няма да се знае кое е нормално и кое не.
            3.Кои са истински и кои не са истински комунисти и по какви критерии ги класифицираш.Посочи от историята по 2-3-ма истински и неистински комунисти,за да видим разликата.И ти лично познаваш ли някой истински к-ст и  такъв,който не е и-ски.Те знаят ли ,че са такива или не знаят.Казвал ли си в очите на някой неистински комунист,че е такъв и каква е била реакцията му???Моля те за отговор,защото се получава почти монолог като пропускаш някои въпроси...Моето мнение е,че всички,които са погълнали отровното хапче на комунизма са истински комунисти.Г.Димитров ако е истински,Трайчо Костов да не би да не е истински комунист,само че единия провокира съда и екзекуцията на другия.Ами Иван Тодоров-Горуня от коя група е?
          4.Казваш,че покойните комунисти не са били капиталисти,моля-моля, не обиждай нормалните хора,капиталистите.Тези,които получавха "НАРОДНИ ПЕНСИИ" и то по няколко категории, истински комунисти ли са или не са.Уж се борят за благото на народа,пък получават пенсии от същия народ,десетилетия наред,а народа опъва хамута.Харесва ли ти това,ти пак не ме послуша,не се разходи до Бояна или Банкя и пак пишеш наивни неща.Децата на старите (според теб истински комунисти) просто използват окрадения капитал от родителите си,да не би такива като теб и Митака да сте им го дали или са получили милиони наследство от Америка.По-рано ти пишеше толкоз точни и изискани неща,а напоследък не си във форма,да не би някой да ти е откраднал името,не ми е ясно...
            5.Ето и най-големия ти наивитет.Казваш:"...комунизма,който не беше изграден,имаше само особен вид социализъм".  Нито комунизъм е възможно да се изгради,нито социализъм,нито РСО-развито социалистическо общество, нито зрял социализъм,нито особен или неособен социализъм.Нищо не е изградено от комунистите,а само разрушено и разрушаваха до последно.Говоря не за мостове и фабрики,а за устои и принципи на човешкия живот,човешкото съществуване.Моля те за последен път,иначе няма смисъл да губим времето си,пък и на колегите-вземи Програма,която ти поискаш,все едно, на БКП на един от Конгресите и виж какво е "изградено".Ти по какви критерии казваш,че е имало особен вид социализъм.При комунистическата власт,всичко е особено,ако имаш пред вид това,прав си,спор няма.
            6.Няма такъв филм "Царско време" и "Живково време",нито "Югово","Червенково" и "Димитрово".Къде ги изнамираш тези времена.Времето има други измерения-то няма край.Съществува България,по времето на комунизма и преди това,когато тази страна е била като повечето Европейски страни,със своите позитиви и негативи.Като има "Живково време",кое е преди него това време.Това са непрофесионални и неточни фрази,в други страни не се използват такива фрази.
          Моля те,кажи ми дали ме разбираш и дали изразяваш съгласие или не към моите мисли,иначе няма смисъл д асе товарим.
          Утре ще ти кажа защо водата е вода,въздухът -въздух и ЖИВОТЪТ-КАПИТАЛ и приключваме...
Аватар
Monk
100+
100+
Мнения: 151
Регистриран на: 25 Яну 2007, 11:47

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот Monk » 16 Авг 2007, 19:29

dimitar.b написа:Не съм съгласен много с това определение ,защото не може да се отнася за десетки и стотици колеги,дали годините си за да я има "телевизията "днес.Тези определения са по скоро следствие от масовата манипулация на "онова "време.Минал съм по този път и "шестаците"просто не се занимаваха с колегите които си разбираха от работата си.Някой трябваше да работи.Ето един случай от моята практика.Зала ЕДНО на НДК се подготвя за някакъв техен конгрес,нареждат ни да направим "електроакустиката".Поставям радиомикрофоните и правя проба на една много висока стълба от страни където са антените.Една "особа"започва да чука по микрофоните на "президиума им".Разкрясках се,ще повреди всичко тоя а струва много пари .Оказа се човек от "народа"и то шеф в ДС-то им.Не го познавах но като ме привикаха за "хулиганско"поведение ,хвърлям отверката и викам или аз и микрофоните или тоя...уволниха го,а от куртоазия мен ме "наградиха".Да ама после като исках да ходя на екскурзия на запад "нъц"така било ,онака било.И какво от това като ми отиде здравето по обектите на радиото ,телевизията.Такива са нашите телевизионни "мистерии".За едни може,за други не.Та не бива да слагаме всички под един знаменател.Иначе всички щяхме да сме "милионери"и щеше да има 5-6 милиона радия и телевизии днес.А то какво ,работим всички за насъщтния.За тридесет години работа 200-300 евро и то на месец и като махнеш данъци,удръжки и какво ли не....Това е то днес самата действителност.Ако не вярвате елате ще Ви покжем самата действителност,такава каквато е ...... :Chair

С цялото ми уважение към многобройните кадърни, трудолюбиви, ерудирани мравчици, които осъществяваха изявата на телевизионери-партийни функционери! Няма да забравя един банкет в зората на демокрацията, в който такива телевизионери благодаряха на "трудолюбивите пчелички", които ежедневно се трудели за общото, демек тяхното, благо! Още веднъж моето уважение към хората от техническите екипи, дали целият си живот и знанията си срещу мизерна заплата, за да излезат на преден план телевизионерите? помниш ли първата поява на Иван Славков пред телевизията - как заекна, закъса и се принудиха да го изключат, защото се изложи? Телевизионери ли са и още ли им се възхищаваш на Кеворк Кеворкян, Божана Димитрова, Веселин Димитров, Тома Томов , Димитри Иванов, Георги Коритаров, Даниела Кънева,и пр.,и пр. - всички до един без изключение, знам това със сигурност и не пиша пасквил, мога да докажа твърденията си - са агенти на 6-то главно, които нагло са се възползвали от облагите на комунистическата номенклатура на гърба и върху главите на такива, като вас-пчелички -трудолюбиви мравки! И най-нахалното е, че сега пак напират да изтъкват приноса си, вместо да си посипят главите с пепел! Бубич, лесно ти е от чужбина да раздаваш морално-политологически оценки и квалификации, но я да те видя тука, на терен, в България, да противостоиш и неутрализираш хора, набрали инерция в годините на социализма, и поощрени от техните червени капиталисти, да продължават да громят срещу солидно заплащане! Тук темата е за т.н. "телевизионери", което страшно много се надявам да е само едно българско понятие, и то , характерно за времето на партийните функционери-телевизионери! Да ги виждаш всеки ден, да разговаряш с тях и да не ги понасяш!? Това пасквил ли е!?
Аватар
dimitar.b
100+
100+
Мнения: 107
Регистриран на: 08 Ное 2005, 16:28
Местоположение: sofia
CONTACT:

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот dimitar.b » 16 Авг 2007, 22:55

Добре казано,но има и малко разминаване в "определенията".Да за Дмитрий цял народ знае.Познаваме се много добре,покрай Илия Павлов/лека му пръст/.Но за "ДС"не си много наясно.Баща ми беше "контра"във Варшавския и момчетата много не ни закачаха.Иначе и Кево беше манипулиран и Божана беше притискана,от такива като В.Дърева и исие.Иначе и други истории има но не му е сега времето.Но Божана е един великолепен журналист и който не е работил с нея нищо не е научил за "щурутийте на социализъма ха...ха...ха... :Clap
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот bubic » 17 Авг 2007, 19:55

      Монки,изразявам голямо разочарование към некоректното ти подмятане към мен.Първо,защото никога не съм изказвал разочарование от твоите коментари(вкл. и материала за телев-ра),а винаги съм те подкрепял и давал за пример.  Второ,абсолютно съм съгласен с материала,който го оприличих на пасквил ,понеже Митака не разбра смисъла му и художествено-публицистичната му стойност и ти се обиди.  Трето,не е  изискано да се подиграваш с мен, че от чужбина раздавам оценки,това е специалитет на комунистите,да използват несъществени обективни подробности,за да разобличават идеологическите си противници.Навремето издадоха книга :"Диверсанти в ефира".Аз не мога да те оприлича като такъв,но съм убеден,че не е коректно да постъпваш по този начин.Аз мога да се регистрирам,че живея до кулата на Копитото,но това пречи ли(или помага) на моите убеждения.Важно е да говорим истината и да се стремим към нея,а кой къде живее,това са технически подробности и ненужни емоции. Четвърто,щом като се възмущаваш,че от чужбина раздавам "морално-политологочески оценки",най-вероятно не нси съгласен с тях,посочи ми ,моля ти се кои са неверни или неточни,готов съм да ги оттегля,ако съм сбъркал.Ти не се поясняваш,впрочем,кое те смущава,това ,че ги давам от чужбина или че на са реални...???
          А Митака,както се убеждавам напоследък пише абсолютно отнесени неща,смесва истината  с неистината.Ето и последния му "Коментар".Казва ти,че за "ДС" не си много наясно ,но не ти казва с какво не си наясно,той не ми отговори и на последните ми въпроси към него... Баща ми беше "контра" във Варшавския и момчетата много не ни закачаха.И той очаква да ни изненада или очуди.Каква контра бе Мите и кактв Варшавски договор са ти в главата,обясни ни.Къде е служул и като какъв,та го оприличаваш на "контра",при това във Варшавския.Ако кажеш,че баща ти е служил в Москва или в Киев,където беше Командването на войските на "Киевския военен окръг",тогава има някаква вероятност за това твърдение.Българские войски по линия на В-я договор оперативно бяха включени към посочения окръг.В БНА е имало "ВКР",което всъщност е "ТРЕТО УПРАВЛЕНИЕ" на ДС към МВР.Ако говориш за това,да,така е.Но Българското "ВКР" не е обслужвалало Варшавския Пакт,а съответното управление към КГБ на Съветския Съюз.Руснаците не са могли да допуснат чужди служители на ДС да ги облужват и то за такава организация като В-я договор. Имало е само оперативни служители от Българските управления на ДС,които са били "представители" и са изпълнявали посредническа роля,но не и оперативна дейност,това просто е смешно.Не четеш изглежда много-много и се излагаш пред аудиторията.По-добре  е ,когато искаш да създадеш интерес с някои твои материали,да се консултираш с осведомени хора по съответните въпроси,защото повечето от колегите на форума са млади и не могат да ти опонират на неверните неща и си мислят,че са истина.
          Моля тисе,я ни обясни как сексясимвола на Българските комуисти е потискала великолепния журналист Б.Д-ва.И кои са другите истории,за които не им е времето.Кога според ще им дойде времето-когато небето падне на земята,нали...
          Мите,всички водещи са били  агенти иили кадрови служители на ДС,включително и няколкото DJ-йа в Радиото.Докато ние давахме за една плоча(LP) по 30-40 лева,единият от тях получаваше новите издания в Англия вечерта или на другия ден след като бяха пуснати в продажба в Лондон.Всички бяха прекрасни,нали,само че някои по-прекрасни.Продължавай да им се възхищаваш,ние те слушаме... Ето и моят критик Монки го казва същото.Ти хем критикуваш комунизма,хем говориш с патос за неговите представители,странен човек си Мите,впрочем без страности не може,давай напред с поредната информация или с нещо,за което не му е дошло времето,кой ли говореше така,а ,не му било дошло времето...
          Монки,виждам,че ме предизвикваш да съм в Б-я и да  се противопоставям на еди-кои си.Това правех доста години  и се предадох,изядох боя и избягах(спасих се).Запомни от мен,пък дори не ми вярвай,в България ,никой на никого не може да се противопостави успешно,когато дойде това време ,обади ми се,веднага се връщам,никой не е примрял тук за такива като мен,повярвай ми...
Аватар
Monk
100+
100+
Мнения: 151
Регистриран на: 25 Яну 2007, 11:47

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот Monk » 17 Авг 2007, 21:19

Съгласен с теб, след месец напускам и аз България! Господ да я пази! На теб - успех и ще се радвам да чета коментарите ти! Извинявай, ако съм бил малко по-емоционален и краен, но това няма нищо общо с теб! Доста неща  тук ме дразнят и най-вече в медиите, където работя вече 12 години, така че понякога вече нервите ми не издържат и аз пиша глупости насам-натам! Още веднъж се извинявам, ако някого съм обидил! Скоро ще пиша на латиница от чужбина!
Аватар
dimitar.b
100+
100+
Мнения: 107
Регистриран на: 08 Ное 2005, 16:28
Местоположение: sofia
CONTACT:

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот dimitar.b » 17 Авг 2007, 23:56

E, добре,пиша разни "неща"а във всъщност нищо не казвам.Това е психология приятели.Подтекста е смисъла да превъзхождаш самия себе си .Така е било в  "египетската ,римската и християнската" епоха,Ако сте разбрали това нямаше да се огъваме и напускаме Родината си каквато и да е "тя".
Но по същество,никога не е имало "кгб"или "дс",както и "щази"във Варшавския д-в.Имаше си измислените им политкомисари.А тези "служби"си бяха репресивни за нас обикновените хора.Та например слугите им се занимаваха с идеологическия "враг"на една ФИКС идея за ....Колежката ми "прави"едно експозе "Разговор с вас".Тия /ДС/ искат закъснително време на въпросите и отговорите на живо,щото видите ли...За цинизмите в "ефир"съм съгласна казва каката ,но за фактите ,нямам право да ги цензорирам и я наказват.Свалят я от Ефир.Там В.Д имаше пръст с нейния цинизъм...Отнесе наказание и Т.Капсъзова и Анна Мария Тонкова и Данчо "стълбицата".Последния отърва "кожата"като пуснахме "Машина времени"....Та за "тейко" ми.От техника тези от Д-С-ТО и хабер си нямаха и ако някой "инженер"е по умен от тях и си гледа "техниката"не го закачаха.Ето Ви пример:В ония ден пред Парламента ген. Джуров им вика на умрелите от шубе  управници":Еее.. какво танковете ли да дойдат"???Умиращите от страх всевдо политици търсеха поводи да окървавят изгладнелия ни народ.Сега техните деца и лакей направиха това ,че и Вие да се разбягате по света.Тия дни и мой колега се върна в Щатите и заминавайки отново със сълзи в очите,споделя ни ,че се чуства предал идеята ни за по добър живот.Ами не се корете,като не искаме такъв,кой ни е виновен.За миналото страдам и аз ,но не за идейте за нещо което :Clap се преплита с християнските ценности и цинизъмът на псевдо/ комунизъма.Дадох пример с Г.Д защото явно и тогава и сега разбрахме едно.Няма по страшно от "червения буржоа".А не от такъв,който не си е доспивал от работа за да къта средства и знания за по добър живот,и то с много с труд.Това е Демокрацията днес на Томас Джеверсън,на Джордж.Вашингтонг.А глупавия ни наш източен политически цинизъм,от който ТЕЛЕВИЗИОНЕРЪТ днес трябва да се разгрничи ни води към дъното на самоунищожение.Ще ни бъде като Народ и Държава само ако не забравяме поуките от миналото си и за това са Медиите да ни напомнят това. И това че сме Велик Народ с много добродетели една от които е пословичната ни търпимост и толерантност.Не съм ли прав в съжденията си,като не отричам трудолюбието ни,качеството ни да носим във себе си гордостта на тринадесет вековното ни съществувание,документирано с християнската ни добродетелност?Именно тук е прав Симеон като казва една метафора, "като му дойде времето"Неговите 800 дни наистина бяхаУви  достатъчни,ако бяхме оправдали с ред и законност,пословичното си трудолюбие и уважение към Държавата.Уви ,такава ни е била съдбата...... :Chair
apostol
Нов
Нов
Мнения: 17
Регистриран на: 23 Мар 2005, 04:11
Местоположение: София

Re: Що е то туй телевизионер?...

Мнениеот apostol » 19 Авг 2007, 08:12

А бе, ей! Хора! Нейде телевизията и телевизионерите, нерде Димитров и Хитлер? Какво направихте вие от тази дискусия? Говорилня. Дъра- дъра, два чадъра, жена ми е болна, мъжът и умря.
Умре това бай ти Ганьо да си чеше езика, да словоблудства, да "взима становище". Чунким някой го е еня за вашите становища и мнения...
********************************

Апостол Апостолов

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта