ТВ2 - скоро реалност?

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
misho36
500+
500+
Мнения: 719
Регистриран на: 10 Май 2005, 13:31
Местоположение: Варна

ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот misho36 » 03 Ное 2007, 21:22

Искам от вас информация за следното нещо.
Днес бях по центъра на Варна и видях един билборд - реклама на ефирна телевизия "ТВ2"  да я очакваме във нашия град.Това софииската ТВ2 ли е или друга местна.  :Hmmm
Последна промяна 1 на misho36, променена общо 4 пъти
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2666
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: Нещо интересно

Мнениеот BigBrother » 03 Ное 2007, 21:53

Ето инфо за ТВ2 която предстои да тръгне!Няма нищо общо със Софийската ТВ2 а доколкото разбрах на честотата на която излъчва в София от година нищо няма!
Р Още по темата
Казусът "Четвърта национална телевизия"

Под носа
Рекламният могул Красимир Гергов е на път да реализира нов амбициозен проект на българския медиен пазар.

В края на октомври по всяка вероятност ще стартира излъчването на ТВ2 - канал, който ще се разпространява в цялата страна на 27 регионални честоти, за които имаше лиценз някогашната "Топ тв". Това практически означава, че на телевизионния пазар ще се появи четвърти национален канал. За разлика от bTV и Nova той няма да мине през конкурс или каквато и да било санкция от държавните регулатори в тази област - Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията.

Това беше една от новините около посещението в България на президента и главен изпълнителен директор на News Corporation Питър Чернин. Той беше тук на еднодневна визита тази седмица заедно с главния финансов директор на News Corp. Дейвид Девоу и председателя на News Corp. Europe Мартин Помпадур. В рамките на посещението си те се запознаха "с програмата и успехите на притежаваните от News Corp. телевизии в България - bTV и Fox International Channels България", пише в разпространено до медиите съобщение. В интервю за "bTV - Новините" Чернин коментира, че News Corp. инвестира в България и Източна Европа, защото "тези пазари растат по-бързо, отколкото западноевропейският и американският. България бе мястото, в което започнахме и постигнахме нашия първоначален успех. В момента News Corp. проучва Турция, Полша, Сърбия, Русия и други региони", каза той. Обиколката му в региона продължи с Турция, преди това беше и в Полша.

Светло бъдеще

Всъщност във визитата на Чернин в България имаше три ключови момента. Той потвърди, че в компанията "има идеи за още кабелни канали, по които работим, но все още не сме готови да ги оповестим". В интервю пред "24 часа" президентът на News Corp. обяснява още, че в News Corp. са обсъждали възможността да купят част от GTV (друг телевизионен проект, който се свързва с Гергов), "но все още не сме решили". Стана ясно, че Красимир Гергов е не просто консултант на News Corp. в България, а "консултант по проектите на компанията в региона". Ръководството на bTV запозна висшите мениджъри с ключови проекти на националната телевизия. Какви точно са те обаче не беше съобщено публично. Източници, които не пожелаха да бъдат цитирани, обаче казаха, че сред специалните презентации, направени пред гостите, е бил проектът за развитие на нов канал - ТВ2. Красимир Гергов потвърди пред "Капитал", че пред Чернин наистина е бил представен проектът ТВ2 като прог­рамно съдържание. По думите му телевизията ще започне излъчване в края на октомври на честотите на CTN (каналът се разпространява на честотите на бившата шуменска "Топ тв").


Новият тв канал е много вероятно да се развие като четвърта национална телевизия и това е на път да стане възможно благодарение на комбинативния дух на консултанта Гергов.

И ако се обединят чес­тотните и програмните ресурси на два съществуващи в момента канала - ТВ2 и СТN. По принцип, за да стигне една телевизия до ефира, тя има нужда от два вида разрешителни - програмен от СЕМ и лиценз за честотата, който се издава от КРС. В момента неточнос­тите в медийния закон и бездействието на регулаторите СЕМ и КРС дават възможност на по-гъвкавите играчи да правят всякакви комбинации между вече издадените лицензи. Такъв беше например случаят с BВТ и "7 дни ТВ". Първата телевизия имаше програмен лиценз за кабелно излъчване, а втората - честота за софийския ефир. Вследствие на договор помежду им BBТ вече се излъчва на честотата на "7 дни ТВ", която пък вече може да се гледа само по кабел.

Четвъртата национална телевизия може да се появи по подобна, макар и доста по-оплетена схема. Каналът ще използва програмния лиценз на ТВ2 и 27-те далекосъобщителни лиценза на някогашната шуменска телевизия "Топ тв".

По официална информация от СЕМ "дружест­вото ТВ2 притежава валиден и действащ програмен лиценз със срок до 2010 г.", което е видно и от публичния регистър на регулатора. Компанията получи това разрешение през 2000 г. след първия конкурс за частна национална телевизия. Тогавашният медиен регулатор - Националният съвет за радио и телевизия, даде лицензи не само на спечелилaта bTV, но и на още два от кандидатите - ТВ 2 и "Медиа броудкастинг сървисиз". Тъй като обаче последните две компании останаха без далекосъобщителен лиценз за излъчване, разрешенията им бяха само лист хартия с печати. Това остана така до началото на миналата година, когато ТВ 2 започна излъчвания в София на някогашната честота на "Нова телевизия". След като спечели национален лиценз, вече нямаше нужда от нея и "Нова" прехвърли собствеността на дружеството - собственик на софийския лиценз на регистрираната във Великобритания компания "Болкан броудкастинг инвестмънт". И така ТВ2 е "програмната" част от уравнението, което трябва да реши всеки кандидат, за да влезе в отбора на телевизионните магнати. Второто неизвестно е далекосъобщителният лиценз. В случая със схемата на Гергов за това ще бъдат използвани 27-те регионални честоти на някогашната шуменска телевизия "Топ тв". Историята на този канал е отделна сага, която освен Красимир Гергов включва и други любопитни действащи лица като варненската група ТИМ. Първоначалният собственик на "Топ тв" Николай Йонков изгуби преди време собствеността над дружеството си заради необслужвани кредити в полза на свързаната с ТИМ компания "Техностийл". Някъде в този период дружеството кандидатства за временни далекосъобщителни лицензи за всичките 27 бивши окръжни градове и - което е по-интересно - ги получи. В средата на миналата година обаче като мажоритарен собственик на "Топ тв" с 80% беше вписана компанията "Пропърти инвестмънт", която на пазара неофициално свързват с Гергов. Неин представител е Христо Брусарски, чийто брат Владимир е управляващ на "Трейшън клифс голф енд спа резорт" - дружест­во, където Гергов фигурира като член на надзорния съвет.

Ако искате да разберете как се намесва и каналът CTN, ще е нужно още малко внимание, защото схемата е наистина сложна. От КРС обясняват, че това е търговска марка, под която излъчва програмата си лицензираното от тях в началото на 2006 г. дружество "Техностийл" ЕООД. "Правата за придобиването на лицензите са признати на базата на правоприемство с "Топ телевизия", след съдебна процедура и в изпълнение на указанията, дадени на КРС от Върховния административен съд още в края на 2005 г.", казват от комисията.

Ситуацията е наистина оплетена, но резултатът от нея е доста ясен - комбинацията от програмния лиценз на "ТВ2" ООД и тв верига като CTN с 27 честоти може да роди четвърта национална телевизия. Така без практически сложна процедура като тази, през която минаха bTV и Nova, Красимир Гергов ще се окаже баща и на четвърта национална телевизия, а News Corp. получава шанса да застане зад две от тях - bTV и новата ТВ2.
:)
Аватар
misho36
500+
500+
Мнения: 719
Регистриран на: 10 Май 2005, 13:31
Местоположение: Варна

Re: Нещо интересно

Мнениеот misho36 » 04 Ное 2007, 01:21

М дам направих си някои свои изводи от това,което прочетох,но все пак приветствам много това решение,защото CTN е ясно що за телевизия и още повече в ТВ2 ще има редовна програмна схема като една национална телевизия.  :)
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3747
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот ЖОРО » 04 Ное 2007, 09:02

АКО ИЗОБЩО ТРЪГНЕ  !!!  БНТ ИСКА ДА СИ ПУСНЕ НА ТЕЗИ ЧЕСТОТИ ФОЛК КАНАЛА ! 
Няма по голям трол от Джорджи™
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2666
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот BigBrother » 04 Ное 2007, 09:26

Дано да тръгне ТВ2 ,че ми омръзнаха тъпотиите на БНТ!
:)
Аватар
misho36
500+
500+
Мнения: 719
Регистриран на: 10 Май 2005, 13:31
Местоположение: Варна

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот misho36 » 04 Ное 2007, 11:35

Щом вече има реклами значи ще тръгне  :Icecream
rumen5valchev
100+
100+
Мнения: 124
Регистриран на: 05 Ное 2007, 11:27

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот rumen5valchev » 05 Ное 2007, 11:30

Ми май ще тръгва, защото един приятел работи в кабеларка и ми каза, че ще я качват на кабелната от 17 ноември, а стъртът и май ще е на 11 ноември
Аватар
bojko84
100+
100+
Мнения: 199
Регистриран на: 05 Май 2007, 17:57

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот bojko84 » 05 Ное 2007, 11:58

да..това е предварително обявената дата, но то няма какво да качват на кабела - просто на мястото на ctn тръгва tv2
Последна промяна 1 на bojko84, променена общо 5 пъти
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2666
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот BigBrother » 05 Ное 2007, 16:34

Примерно аз съм абонат на Кейбъл тел и досега сме нямали СТN!Надявам се Кейбъл да пуснат ТВ2 след като стартира.
:)
rumen5valchev
100+
100+
Мнения: 124
Регистриран на: 05 Ное 2007, 11:27

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот rumen5valchev » 05 Ное 2007, 16:38

Ми, незнам! Аз съм абонат на Евроком и ние си имаме Ситиен! Но сигурно ще Ви я качат, все пак ще си е направо национална тв
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2666
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот BigBrother » 05 Ное 2007, 16:40

Ми надявам се!
:)
rumen5valchev
100+
100+
Мнения: 124
Регистриран на: 05 Ное 2007, 11:27

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот rumen5valchev » 05 Ное 2007, 16:44

Даже се говори, че освен Азис по телевизията ще се изявява и Георги Любенов- ще  води сутрешния блок, но това не е много сигурно, май
Аватар
telemaniac
Нов
Нов
Мнения: 87
Регистриран на: 26 Окт 2005, 12:18
Местоположение: Сф, Б-я/ NY, USA
CONTACT:

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот telemaniac » 05 Ное 2007, 17:06

rumen5valchev написа:Ми, незнам! Аз съм абонат на Евроком и ние си имаме Ситиен! Но сигурно ще Ви я качат, все пак ще си е направо национална тв


Евроком Кабел София? Определено нямат CTN!
Изображение
gakal
100+
100+
Мнения: 452
Регистриран на: 04 Фев 2007, 15:04
Местоположение: Пловдив

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот gakal » 05 Ное 2007, 19:51

Аз пък съм на ефирен прием и приветствам появата на нов ТВ канал.Наистина CTN на става за гледане и само запълва ефира. :Drinks
gogots
Нов
Нов
Мнения: 23
Регистриран на: 05 Апр 2006, 17:40

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот gogots » 05 Ное 2007, 20:34

CableTel я имат, но в цифровия пакет!
UGLY_BOY

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот UGLY_BOY » 05 Ное 2007, 23:07

В София също има доста билбордове, които ни "призовават" да очакваме появата й.
rumen5valchev
100+
100+
Мнения: 124
Регистриран на: 05 Ное 2007, 11:27

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот rumen5valchev » 06 Ное 2007, 08:39

За София незнам, но Евроком в Пловдив имат ситиен
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 665
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот PatrioT » 06 Ное 2007, 12:10

Хм странно ... днес в Ямбол минавайки покрай голям хипермаркет видях билоборд на който пишеше " ТВ2 -  скоро и в твоя град'' ?! :o
Съвет за Електронни Малоумници
Аватар
misho36
500+
500+
Мнения: 719
Регистриран на: 10 Май 2005, 13:31
Местоположение: Варна

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот misho36 » 06 Ное 2007, 15:13

Точно затова отворих тема за да се разясняват нещата относно за тази телевизия
Аватар
harakiri
Нов
Нов
Мнения: 85
Регистриран на: 15 Мар 2007, 23:37

Re: ТВ2 - скоро реалност?

Мнениеот harakiri » 07 Ное 2007, 17:12

ЕКИП НА ТВ 7 ЩЕ БЪТЕ ТОЗИ,КОЙТО ЩЕ ПРАВИ ТВ 2.
ДРУГО ,КОЕТО СЕ ЗНАЕ Е ,ЧЕ НА ПРОДУЦЕНСКИТЕ КЪЩИ СИА И ИНТЕРАКТИВ , ЩЕ БЪДАТ ВЪЗЛОЖЕНИ ЧАСТ ОТ ПРОДУКЦИИТЕ.
ТАКА ,ЧЕ НЕ ОЧАКВАЙТЕ ОФЕРТИ ОТ ТВ 2 ЛЕГАЛНО ЗА НАБИРАНЕ НА ПЕРСОНАЛ.
ГОЛЕМИТЕ ПАРИ ВЕЧЕ СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ МЕЖДУ ХОРАТА ОТ ТВ7. :Punk

ТАКА КАКТО НАВРЕМЕТО  БТВ СЕ СФОРМИРА МЕЖДУ ХОРА ОТ НОВА ТВ В КАФЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯТА В ДИАНАБАТ ,СЕГА ТВ2 СЕ СФОРМИРА ЯВНО В КАФЕТО НА TV7 :focus:
Последна промяна 1 на harakiri, променена общо 7 пъти
"...Защото човек дори и добре да живее умира и друг се ражда.И нека роденият по-сетне като гледа това си спомни за оногова, който го е направил....."
Кана Сюбиги Омуртаг

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта