Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
harakiri
Нов
Нов
Мнения: 85
Регистриран на: 15 Мар 2007, 23:37

ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот harakiri » 18 Ное 2007, 18:54

" ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА " е мотото на новата ефирна телевизия в България – TV 2. А какво точно ще става, зрителите ще могат да гледат от 25 ноември, когато телевизията стартира излъчване.

Четвъртата национална ефирна телевизия в България – TV2 ще започне излъчване на 25 ноември от 17:00 часа. Това е най-мащабният медиен проект през последните години в България. Телевизията ще заложи на нови български продукции, както и на непоказвани до момента чуждестранни шоу програми, предавания и сериали в България.
  „Стартираме със седемчасова програма, която ще започва в 17:00 часа. Причината за това е, че в момента се строят новите ни студия, които ще бъдат готови през пролетта на 2008 година. Тогава ще започнем 24-часово излъчване на собствени продукции – новини, ежедневни и уикенд магазинни предавания, публицистика и забавни предавания”, разяснява Огнян Димов, директор на TV2.   
    TV2 е първата българска национална ефирна телевизионна мрежа с покритие в 27 региона в страната. Програмата ще се излъчва с изключително качествен телевизионен сигнал, благодарение на най-съвременните IP и мобилни решения за пренос на аудио и видео съдържание.

Понастоящем телевизията е наела изявени български продуценти за реализиране на първите си предавания – „Вечерното шоу на Азис”, „Пирамида”, „Мръсен долен лъжец” и „Градски легенди”. Освен тези четири продукции, TV2 ще покаже на българския зрител две чужди предавания – „Окна” и „Стажантът” на Доналд Тръмп.

Какво ще гледаме :
“Вечерното шоу на Азис”, взривоопасното шоу на телевизията, което предизвика интерес към себе си още преди да е започнало, ще забавлява зрителите на TV2 пет пъти седмично в нестандартен токшоу формат. За пръв път Азис ще се изявява като тв водещ, подпомаган от ко-водещи, бенд и танцов състав. Какви ще ги върши Васко и кои ще са първите му гости, ще разберем на 25 ноември от 22:00 часа по TV2.   
      “Пирамида” - TV2 дава нов живот на познатото вече на българския зрител предаване. „Пирамида” ще бъде най-актуалното дискусионно студио, излъчвано на живо в родния ефир. За първи път лицензодържателите на предаването са разрешили промяна във формата, а именно участието на публиката. Така всеки зрител ще може да се превърне в участник. Предаването ще въвлича популярни лица и публиката в горещите теми на деня, давайки глас на различни гледни точки и мнения. „Участвай в новините” подканват от TV2.

„Мръсен, долен лъжец” е нова за рамките на България игра. Форматът залага на три основни елемента – хумор, стратегия и напрегнато състезание. Във всяко издание на предаването участват по шестима конкурентни играчи, чиято цел е в процеса на играта да изобличат този от тях, когото смятат за „мръсен долен лъжец”.

“ОКНА” ще разгори страстите на тв зрителите с невиждани истории и лични драми, случващи се на живо в студиото на една от най-шокиращите в света шоупрограми, продуцирана в Русия. Руското предаване е изключително зрелищно, а форматът му е комбинация от токшоу и телевизионна психотерапия.

  “Стажантът” е интелигентното риалити, изградено върху неексплоатираната досега в родния ефир бизнес тематика. Водещ и изпълнителен продуцент на „Стажантът” е Доналд Тръмп. Играта разнищва тънкостите на бизнеса и анатомията на всеки провал и успех - директно от кулата на Тръмп в Ню Йорк Сити. Наградата за победителя тук не е тлъст чек, а шансът да получи работа в някоя от фирмите на Доналд Тръмп.


     Това е само началото, обещават от новата медия. През 2008 година телевизионният канал ще реализира програмните си намерения в пълен обем и ще дебютира със собствена продукция. Акцентът в програмата на телевизията ще бъдат и оригиналните програми, реализирани за медията от български външни продуценти. TV2 ще се стреми към постигане на максимално широка аудитория, за да се наложи като трета национална търговска телевизия. ===

“ТВ2” ЕООД притежава национална програмна лицензия за излъчване по ефир, кабел и сателит на програмата ТV2. Програмата ще се разпространява ефирно в 27-те областни центрове на страната на основание на договор с „Техностийл” ЕООД, притежаваща 27 лицензии за регионално ефирно разпространение по §9а на Преходните и допълнителни разпоредби на ЗРТ. ТВ2 ще се разпространява и по кабел на територията на цялата страна.

Управленски екип на ТВ2:
*** Огнян Димов – Генерален Директор. Огнян Димов е с 15-годишен опит в телевизионния мениджмънт, маркетинг и комуникации. Професионалната му кариера в телевизионния бизнес започва от 1990 год. като Завеждащ отдел „Международни спортни лицензии, спонсорство и реклама” в Телеримпекс – външнотърговската кантора на БНТ и БНР. В периода 1992 – 1998 година, Огнян Димов е Директор „Маркетинг и продажби” на БНТ и Генерален директор на ТВ и Радио „7 Дни”. Професионалната реализация на Огнян Димов продължава в САЩ, Флорида с мениджърски позиции в сферата на интелигентните интернет комуникации и обществени тв и радио канали. Възпитаник на 9-та френска езикова гимназия в София, Огнян Димов има магистърска степен по Международни икономически отношения и маркетинг от Икономическия Унивеситет в Будапеща и Master of Business Administration (MBA) от University of Wales, Великобритания. Огнян Димов е специализирал телевизионно програмиране в Париж и телевизионен мениджмънт във Вашингтон в периода 1992-1997 год.

*** Яна Иванова - заместник-директор. Възпитаничка на Националната гимназия за древни езици и култури. Като дипломиран юрист от Юридическия Факултет на Софийски университет, Яна започва професионалната си кариера като юрисконсулт на БНТ през 1997 г. Яна Иванова специализира Управление на медиите в Liverpool Business School/John Moors University. Хоноруван преподавател в Департамент “Масови комуникации” на Нов Български университет 2001-2003 година. Иванова е изпълнявала и длъжността Главен секретар на БНТ, а в периода 2004-2005 година е Директор „Международна дейност” на БНТ. От юли 2005 г. до февруари 2007 г. Яна Иванова е Главен юрисконсулт на „ТВ СЕДЕМ” ЕООД, а от 2006 год. тя е и Изпълнителен директор на Асоциацията на българските телевизионни оператори /АБТО/.

*** Борислав Чучков - Програмен Директор. Борислав Чучков е филмов и телевизионен продуцент. От 1996 година абсолвентът от НАТФИЗ е основател и главен изпълнителен директор на „СИФ 309” – компания, реализирала над 500 записа на филмова музика за световно-известни композитори и филмови режисьори. През 2003 година, Борислав Чучков основава «Чучков Брадърс» - продуцентска филмова и телевизионна компания.

*** Живка Гичева - Главен изпълнителен продуцент. Завършва Телевизионна журналистика в МГУ, Москва и има повече от 10 години професионален стаж като тв журналист, сценарист и продуцент. Нейното токшоу „Вариант 3” е едно от най-гледаните и популярни предавания на БНТ. От 2000 година Живка Гичева се занимава с корпоративен и политически ПР, води собствена бизнес рубрика във вестник „Банкер”, работи като изпълнителен директор на ТВ „Здраве” и е един от създателите на телевизионния проект „Макс ченъл”. Живка Гичева е автор е на повече от 20 документални филма за българите в чужбина и на повече от 30 документални филма от поредицата „България днес”.

*** Симона Ангелова - Търговски Директор. Има 8-годишен стаж в областта на рекламата и маркетинга, като 6 години е на длъжност 'специалист продажби' в търговския отдел на bTV (2000–2005 г.), а от 2005 до 2006 година е Търговски директор на bTV и телевизия Fox Life . Висшето си образование Симона Ангелова получава в Американския Университет в България, където придобива Бакалавърска титла по Журналистика и Масови Комуникации и Магистърска степен по Бизнес Администрация и Управление
Последна промяна 1 на harakiri, променена общо 18 пъти
"...Защото човек дори и добре да живее умира и друг се ражда.И нека роденият по-сетне като гледа това си спомни за оногова, който го е направил....."
Кана Сюбиги Омуртаг
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 668
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот PatrioT » 19 Ное 2007, 18:59

На честотите на CTN ?
Съвет за Електронни Малоумници
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1309
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот a69 » 19 Ное 2007, 22:31

PatrioT написа:На честотите на CTN ?ДА! :Icecream
"Подиум" - Сайтът за изкуство, култура и православие на Добрич!
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1309
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот a69 » 20 Ное 2007, 08:19

MIRORUSE написа:Ебаси програмната схема . Азис и тв шоу в прайнтайма , по времето , когато върви вдлъбнатото шоу на Слави Трифонов по BTV , голяма алтернатива , нямам думи .Хетеросексуалните чалгари ще са на честотите на BTV , хомотата на TV2 . И какво , риалитита , тъпи ТВ игри - втръснали на всички и простототии всякакви. Нямам търпение да видя поредната бозава продукция в ефира - така от любопитство само . То май най - добре ще е да си остане CTN и Ан Джи с """"""неувяхващите""""""" си хитове  :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :Crazy :Crazy :Crazy :Crazy :Crazy :Crazy

Изводът е: Печелят бисексуалните, право на избор или екран в екрана :Icecream :Clap :P
"Подиум" - Сайтът за изкуство, култура и православие на Добрич!
rumen5valchev
100+
100+
Мнения: 124
Регистриран на: 05 Ное 2007, 11:27

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот rumen5valchev » 20 Ное 2007, 08:53

Аз съм си хетеро, но съм сигурен че в началото много нормални хора ще гледат Азис и Слави ще по-завехне, а да не говорим за леличките, които освен дързост и красота сега ще си падат и по Шоуто на Азо :D
Аватар
Радио София
100+
100+
Мнения: 460
Регистриран на: 07 Юли 2007, 12:55
Местоположение: София

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот Радио София » 20 Ное 2007, 10:24

:Old
Мили деца, време е..... до неделя малко остана!
От 17.00 часа на 25 ноември "Гледай какво става" в ефира над България!
Бай дъ уей - ако не сте забелязали, тече яка ПР акция. Свалят уж скандални билбордове на Азис и Китаеца из цяла София, както и на места в страната.
После ще има нови плакати, после уж ТВ2 ще си платят глобата и така.....
Всичко е както трябва....  :up
Чакаме неделята...
rumen5valchev
100+
100+
Мнения: 124
Регистриран на: 05 Ное 2007, 11:27

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот rumen5valchev » 20 Ное 2007, 11:37

Добра им е рекламата, няма спор! Е, все пак рекламен бос е шефът! Даже голямата сестра на ТВ 2 - БТВ, сутринта намери място в сутрешния си блок да поговори за Азис, плакатите, Тв2....., абе май ще ги бъде!
UGLY_BOY

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот UGLY_BOY » 20 Ное 2007, 11:49

MIRORUSE написа:Ебаси програмната схема . Азис и тв шоу в прайнтайма , по времето , когато върви вдлъбнатото шоу на Слави Трифонов по BTV , голяма алтернатива , нямам думи .Хетеросексуалните чалгари ще са на честотите на BTV , хомотата на TV2 . И какво , риалитита , тъпи ТВ игри - втръснали на всички и простототии всякакви. Нямам търпение да видя поредната бозава продукция в ефира - така от любопитство само . То май най - добре ще е да си остане CTN и Ан Джи с """"""неувяхващите""""""" си хитове  :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :tooth :Crazy :Crazy :Crazy :Crazy :Crazy :Crazy

Някои хорица не правят едни проучвания, които биха доказали, че България не е САЩ и че тук интересите на зрителите са различни.
Аватар
Радио София
100+
100+
Мнения: 460
Регистриран на: 07 Юли 2007, 12:55
Местоположение: София

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот Радио София » 20 Ное 2007, 12:36

UGLY_BOY,
отново си прав, батко.
Всеки може да има претенции към схемата, с която тръгва ТВ2, но
важно е не "експертното мнение" на форума, а нещо друго...
ама както се казва so what?

Бъдете здрави!
:Clover
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот ico_pol » 20 Ное 2007, 14:34

Интересно, интересно!  :G На няколко места прочетох думичката "национална ефирна телевизия". В този контекст - в Троян гледам националните ефирни телевизии Канал 1, бТВ и Нова със ефирна антена, в Свищов мои приятели също гледат ефирно въпросните телевизии. След като се изтипосва тази телевизия като национална, означава ли, че от 25 ноември (както заявяват), като пусна сканирването на ефира от моя телевизор със същата антена ще мога да приемам тази телевизия!? Май отговора ще е "не"!  :G Е, каква национална телевизия ще е това, като ще може да се приема само в областните градове!?  :G Вярно, по-голямата част от населението на страната е съсредоточено именно в тези населени места, но това не формира цялото население на страната, а мисля, че за да се нарече една медия национална трябва да има най-широк достъп до аудиоторията си. Още повече, че това не е сигнал на радио, който може тук там да се приема извън областния град, където излъчват, а е ТВ сигнал, който най-често още при първите възвишения около предавателя отива по дяволите.  :G Смешна работа! Че по-голямата си част от аудиторията си ще набира въпросната медия от кабеларките и DTH операторите, това е ясно, но... бива ли такова експлоатиране на понятието и изкривяване на разбиранията на хората за национална ефирна телевизия!?  :Cool2
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот Enchev » 20 Ное 2007, 14:43

Абе то има и селища във България където дори и БНТ не се приема добре, камо ли за другите три телевизии с национален лиценз.  :da:
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот ico_pol » 20 Ное 2007, 14:46

Казано в контекста на Гацо Бацов - Къде отиваш ти, може би? Да правиш национална телевизия с 27 предавателя, едва ли  :G
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот Enchev » 20 Ное 2007, 14:51

За ТВ2 е лесно така да "наследят" честотите на CTN, ама щом ще се борят за място сред "големите" няма да е зле да помислят и за закупуване на нови предаватели и разширяване на покритието. Защото както се вижда от написаното, ще разчитат най-вече на кабелното разпространение и DTH операторите.
Както обикновено, българите без кабелна и сателит са прецакани.  ;)
Аватар
Радио София
100+
100+
Мнения: 460
Регистриран на: 07 Юли 2007, 12:55
Местоположение: София

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот Радио София » 20 Ное 2007, 14:55

:-X
Вдигам ръка, за да отговоря аз.
Според критериите на СЕМ, под "национално" покритие се разбира над 65% ЕФИРНО покриване на територията на страната, не на аудиторията. ТВ2 ги има.
Нещо повече - ефирно ТВ2 ще "покрива" 4 128 500 души.
Сега, за Троян не мога да ти кажа, явно си извън тези милиони  ::)
Все пак равносметката е: ефир в 27 областни града, кабел - за останалите 35% от България и сателит - за който го кефи
:Drinks
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1309
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот a69 » 20 Ное 2007, 14:58

Е, Енчев те няма как да купят и монтират други предаватели, предполагам знаеш сагата по "получаването" на тия честоти. Ако имаха лиценз за национално покритие щяха да монтират, а това си е "български" вариант. :Icecream
Последна промяна 1 на a69, променена общо 20 пъти
"Подиум" - Сайтът за изкуство, култура и православие на Добрич!
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот radiator » 20 Ное 2007, 14:59

UGLY_BOY написа:
Някои хорица не правят едни проучвания, които биха доказали, че България не е САЩ и че тук интересите на зрителите са различни.


Ъгли,

Мапинги се правят за всичко тук в България. Не мисли, че някой ще си изпере парите ей така. Хората искат да ги легализират, демек резултати да има.

Така че те са си направили проучвания и то на място.
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1309
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот a69 » 20 Ное 2007, 15:02

radiator написа:
UGLY_BOY написа:
Някои хорица не правят едни проучвания, които биха доказали, че България не е САЩ и че тук интересите на зрителите са различни.


Ъгли,

Мапинги се правят за всичко тук в България. Не мисли, че някой ще си изпере парите ей така. Хората искат да ги легализират, демек резултати да има.

Така че те са си направили проучвания и то на място.

Точно така е. :Icecream
"Подиум" - Сайтът за изкуство, култура и православие на Добрич!
Аватар
victory
Нов
Нов
Мнения: 77
Регистриран на: 04 Юли 2007, 12:15
Местоположение: Русе жк. Дружба-3

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот victory » 20 Ное 2007, 15:10

To predavatelq im v Ruse na ctn edvam nosi signal do kvartal Drujba3 hem e visoko kvartala
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1309
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот a69 » 20 Ное 2007, 15:27

Да, но в Добрич /а Енчев е тук/сигналът е силен, да не говорим, че и в Тервел има такъв ;)
"Подиум" - Сайтът за изкуство, култура и православие на Добрич!
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Re: ТВ 2 тръгва на 25 ноември в 17 ч. в цялата страна

Мнениеот Enchev » 20 Ное 2007, 16:03

В Добрич покритието е голямо, явно е по-силен предавателя или точката на излъчване е по-добра.
В Русе е много зле. С лаф - тука има, тука нема покритие. :Tease

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта