Страница 1 от 1

Футболният бос купи 50% от"Евроком България

Публикувано на: 19 Яну 2008, 21:02
от Monk
Собственикът на футболния клуб "Литекс" Гриша Ганчев вече притежава половината от капитала на пловдивската кабелна телевизия "Евроком България", съобщи за "Дневник" досегашният притежател на пакета и управител на компанията Георги Барбудев. Той уточни, че Ганчев е купил 50% от акциите на медийната компания, т.е. не държи контролния пакет акции, както писаха някои медии. Барбудев обаче отказа да посочи стойността на сделката. Самият футболен бос отказа коментар по телефона за това каква цена е платил и какви средства смята да инвестира за развитието на канала, но потвърди сделката. "Всяка телевизия с национален обхват се нуждае от партньори с глобален интерес. Въпреки че имаме лиценз с национално покритие, досега сме имали основно местен интерес, а локалните приходи не са достатъчни", каза Барбудев, който след сделката няма да бъде управител на телевизията. Според него на този етап заради другите си ангажименти новият съсобственик все още нямал програма за развитието на телевизионния канал.

Пловдивският тв канал "Евроком България" е регистриран на името на "Евроком България" ЕООД, на който е издаден и програмният лиценз. Негови управители са Георги Барбудев и съпругата му Анна Барбудева. Дружеството е изцяло собственост на "Гама медия", показва справка в електронния регистър ДАКСИ. То от своя страна пък е 100% собственост на Барбудева, която е едновременно и негов управител.

Каналът "Евроком България" има политематичен профил и 24-часова програма и се излъчва от кабелни и сателитни оператори в цялата страна. Той започва да се разпространява през 1997 г. от централното си студио в Пловдив, а в момента има студио и в София.

Според официалните търговски регистри Ганчев не притежава други медии, но е известно, че има близки отношения с вестник "Меридиан мач".

Re: Футболният бос купи 50% от"Евроком България

Публикувано на: 19 Яну 2008, 23:05
от georgi bancov
Честито!!!
Успех им пожелавам!! :D :D :D :)

Re: Футболният бос купи 50% от"Евроком България

Публикувано на: 29 Яну 2008, 21:55
от georgi bancov
И сега какво ще стане с облика на ТВ? ;)
Само футбол ли ще дават?!? :D :)

Re: Футболният бос купи 50% от"Евроком България

Публикувано на: 30 Яну 2008, 11:51
от Pandjarov
Не, звук и гледка от Троян.

Re: Футболният бос купи 50% от"Евроком България

Публикувано на: 28 Фев 2008, 22:07
от Monk
Собственикът на Литекс Гриша Ганчев беше гост на Ники Кънчев в студиото на "Дарик", където заяви, че e балканският Бил Гейтс и се закани, че отборът му ще бие и Левски, и ЦСКА.

На въпрос как ще завършат мачовете срещу столичните грандове, Ганчев каза - "оранжево". Попитан дали е цесекар, бизнесменът заяви:

"Аз съм от моя си отбор. При нас такива неща като гледане на видео и изваждане на джобове не може да има."

Ганчев е собственик и на телевизия Евроком Пловдив и заяви, че това ще бъде много интересна телевизия.

Босът на ловчанлии смята, че ако България спечели 5 медала от предстоящата лятна Олимпиада в Пекин, трябва много да черпим.

На въпрос за финансовото му състояние, Ганчев отговори:

"По духовно богатство аз съм балканският Бил Гейтс".

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ГРИША ГАНЧЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Re: Футболният бос купи 50% от"Евроком България

Публикувано на: 28 Фев 2008, 23:35
от Lupus
Monk написа:..........
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ГРИША ГАНЧЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Къде?