Нова телевизия изгони Коритаров

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
Lupus
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Ное 2007, 18:48

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот Lupus » 23 Ное 2008, 00:55

UGLY_BOY написа:В интерес на истината, доколкото знам, е било достатъчно, да речем, синът ти да избяга в Западна Германия, за да те направят ченге на ДС, да те вербуват и да те накарат да тръгнеш по петите му (тоест, да отидеш във ФРГ), след което да доносничиш срещу него и да го върнеш в България, където ченгетата да му светят маслото. Съжалявам, че се изразявам така грубо, но това си е чиста истина, доколкото знам.

Така е! А като не се върнеше бащата или не доносничеше, пращаха и майка му, после и дядо му и така докато се изселеше цялата рода. Що народ си уреди живота така....
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
http://www.bsms.bg - SMS услуга за фирми
http://www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
UGLY_BOY

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот UGLY_BOY » 23 Ное 2008, 01:03

А сега можеш да си уредиш живота, дори без да се налага да те вербуват. Просто заминаваш, и това е.
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот R R П » 23 Ное 2008, 01:09

Ъгли, Коритаров не се е "осмелявал" да каже истината, защото такъв принцип няма. Просто повечето журналисти са платени да защитават позицията на някой от силните. Понякога покрай това може и да се чуят някои истински неща, но половин истина не е истина. Сега играчите станаха много, а останалото за заграбване все по-малко и затова почнаха да се компрометират все повече едни други, да се "ритат по кокалчетата", както едно време в началото на заграбването.
Играта отново загрубя.
Иначе, тези българи, които са ставали агенти на чужди разузнавания на Запад, са го правели за пари - и то са им уреждали живота изцяло, повече от колкото обикновенно се вербуват агенти. А това се е използвало от Запада не само за събиране на информация, но и за идеологическа реклама - вижте вашите агенти харесват повече живота у нас.
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот R R П » 23 Ное 2008, 01:16

UGLY_BOY написа:А сега можеш да си уредиш живота, дори без да се налага да те вербуват. Просто заминаваш, и това е.

Да, само че, сега няма да можеш да се уредиш при американците като агент и да ти уредят живота, защото ние вече сме от тяхната страна и ги слушаме безпрекословно, дори сами си предлагаме.
Впрочем, в доста случаи и преди не се е налагало да ги вербуват, те пак сами са се предлагали.
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот Zen » 23 Ное 2008, 13:57

В ада дяволи за казана на българския екип не са нужни, разбира се :D

@bubic: не ме бъркай с някои съфорумци. Не влизам в безсмислени спорове. Терминологията си я използвам по мое осмотрение. Това за мен е равносилно на точка по въпроса.
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот Miss_Smart » 23 Ное 2008, 20:39

Проблема не е в Коритаров, а в една определена зависимост- Коритаров- Борисов- Златев.
Тепърва ще стане ясно дали Жоро е бъркал в кацата с меда.
Всички апелирате за "истинска журналистика" и някой да ви говори нещата в прав текст.
Не съм сигурна обаче, че и 10 % от населението е готово за истината.
Нищо не е черно и бяло. Този е продажно ченге, защото някой е казал, че е донасял. И като се предполага, че го е правил дай сега да го очерним. Без да обърнем внимание на труда през годините, който му е струвал много повече отколкото предполагаме.
Аз съм фен на това, което Лора и Коритаров ми поднасяха всяка сутрин. Те са изключително добър тандем и определено Нова ще изгуби. И тъй като съм жена, а уж тази телевизия ще се ориентира към женската аудитория \ според Якоб Андрессон\ ми е любопитно да видя какво ще ми предложат в замяна.
Аз лично гласувам за старите кучета като Жоро и Кеворкян \ Митко е тъпо, щото на арменски е Киркор, а не Кеворк\. Те поне говорят това, което и аз си мисля. И коментирам с приятели. И виждам, но не мога да променя.
Но не приемам лакейчетата, които си имат определена такса. Обижда ме.
Обижда ме и алчността, с която се нахвърляме върху нечии "кокали"
Затова хайде да бъдем позитивни, ок? :)
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот bubic » 24 Ное 2008, 06:57

Вълчо, ти спомняш ли си кога България стана недиктаторска страна и кога беше приета в НАТО със съдействието на комунистите. Мафиотските структури ги свързваш с НАТО и ЕС,браво,как досега не са се сетили комунистите,щяха да публикуват твоите мисли ,ОБАЧЕ преди да подпишат договора за членство. кога убиха главния комунист Луканов,преди влизането в НАТО ,или после. Може би америте са го убили. А Дойнов не искше и да чуе за България до края си. Не ми се вярва,че сериозен човек така мисли,твое право е,ама все пак,смятам че не си съвсем точен.Хем са лоши америте,хем не критикуваш нашите комунисти,които ни записаха в НАТО,как да те разбере човек,кажи ми честно, питам те без ирония. Ти изрази ли неодобрение по някакъв начин при този акт,дори,вкъщи,сред близките. Разбери,че комунистите знаят по-добре от всички нас какво е положението в света и какво трябва да правят,неги подценявай за момент дори. Изключително информирани са за всичко,поне с това не си ли съгласен,а човек,който е добре информиран,знае какво да прави,това е проста логика.
Красьо,аз те питах съвсем коректно какво влагаш в думата "милиционер",никакви намеци не правя,нито ирония.Прав си,че използваш терминология по твое осмотрение,но нали водим съвместен разговор,по-добре е да разбираме правилно всяко мнение,а после да се съгласяваме ,или да го оспорваме. А думата милиционер е много позната, използвана е дълго време,та затова те помолих да уточниш какво имаш предвид с нейното използване. Не намирам нищо обидно в това,но ако смяташ,че съм проявил неетичност,моля за извинение. Бях сигурен,че фотографията на форума е твоя и разчитах човек като теб да отговори на въпроса ми,извинявай,грешка и точка по въпроса.
Ъгли,случая който описваш е изключение,така направиха комунистите по отношение на Владимир Костов,защото той ги предаде с цялото семейство.
РРП,напълно си прав с първата половина от поста си,втората е наивност. За какви агенти,за какво уреждане на Запад говориш,посочи примери. И да приемем за абс. верно това, да не би съветските агенти да ги оставяха да просят,те бяха заплащани така щедро,че не можеш да си представиш. Чел ли си книгата на Ким Филби,прочети я и ше разбереш. Ти ако си начлник на някой отдел или управление на разузнавателна служба ,или дори оперативен работник(водещ офицер),или резидент,независимо от коя страна, какво ще кажеш на агента си:" Ей, другарю агент,я се добери до еди-каква си информация,ама нищо не очаквай от нас,никакви пари,никакви награди,никаква сигурност,можем да те почерпим с една боза и малка баничка(ако си на Запад ,с една кола,може с коняк)". РРП,остави тази наивност бе човек, всичко се плаща на този свят,няма запад,няма изток,всички разузнавания се движат по еднакви правила,а мотивите за вербовка не са повече от 3-4 . Чети книги бе приятел,толкова книги има в България сега,не ходиш ли на пл. Славейков,пълно е. Сега ми изпратиха три съвсем нови,едната е от Аркадий Ваксберг,ако я прочетеш,ще видиш колко неща не сме занели за живота у нас и СССР. Необяснимо е за мен защо толкова малко се чете у нас,съдейки по тиражите на новите книги.
jorkata
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 03 Дек 2008, 17:05

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот jorkata » 03 Дек 2008, 17:14

според мен с това нтв показаха че са зависима тв.сигурен съм че уволнението на коритаров е поръчково.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот bubic » 03 Дек 2008, 20:51

Ами ,разбира се,че е поръчково, в една малка и тотално корумпирана страна,управлявана от един клан-силен,богат,информиран,може ли да се правят сериозни неща случайно,всичко е добре премислено,не си ли спомняте преди няколко месеца един от главните комунистически функционери Илияна Йотова,заяви пред камерата,в студиото на самия Коритаров, в очите, да внимава,че мястото му може да истине. И истина, ама как няма да истине,щом това го казва такава особа,а сега някои се държат като попарени,леле уволниха Коритаров,ами то беше заявено на всеослушание,на живо,а сега трябва да се изненадваме. Когато отговорната другарка каза тези думи,никой не реагира,нито един вестник не писа ,че това не само ,че е не етично,ами недопустимо,но понеже българчетата знаят много добре какво се прави,те изобщо не се изненадаха ,камо ли да протестират. Нищо очудващо няма, взети са решения и са изпълнени,при комунистите няма случайни неща...А пускат фитили,че други хора са намесени,което пак е маска...
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот R R П » 03 Дек 2008, 23:38

Ами схемата е проста и единствена в такива случаи - поръчков журналист - поръчкова телевизия - поръчково уволнение при голям конфликт.
Поръчковото уволнение не става много често, но в случая Коритаров си е "намерил майстора", както се казва. Просто е забъркал неподходящи хора, а е възможно и да е замесен лично финансово с тях.
У нас "голямата" журналистика е тясно партийно поръчкова - плаща се да се изнася информация - кога верна, кога не, за противниковата партия или бизнес група от хора в момента, с които има конфликтни бизнес интереси.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот bubic » 04 Дек 2008, 21:11

Е,РРП,как сега човек да опонира на такива думи ,като в последния ти пост,да, абсолютно си прав,само че отговорните фактри си мислят,че никой не може да се сети какво и защо става,впрочем и да се сещат,не им пука,при това от нищо....
niki_m
Нов
Нов
Мнения: 55
Регистриран на: 30 Дек 2008, 13:14

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот niki_m » 30 Дек 2008, 13:28

Защо някои така се нахвърлят върху Коритаров, като при всички случаи е един доста начетен, знаещ, можещ и завладяващ журналист! Погледнете колко празно е студиото сега, а Лора колко нервна и непостоянна стана. Какво ще се случи на 5 януари - ще разберем. Дано само не й кльопнат някой позорящ водещ от имената, които се спрягат за мястото на Коритаров.
Бяха силен тандем, сега предаването е поредната женска забавачница сутрин рано по време на закуска.
Изображение
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот Zen » 30 Дек 2008, 14:00

niki_m написа:като при всички случаи е един доста начетен, знаещ, можещ и завладяващ милиционер

Ами да, доста завладяващ милиционер е бил - лъжлив символ на демокрацията и нищо повече. Не мисля, че заслужава уважение човек, който най-безцеремонно е топял и доносничил по време на диктатурата, но нали сме овчи души - нека се възхищаваме на потисника колко е велик без да ни пука, че толкова велик си е позволил да бъде защото е имал партийна задача и имунитет.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот bubic » 30 Дек 2008, 14:07

Ники,един журналист е завладяващ,когато чрез неговия професионализъм,ерудиция,ако щеш и интуиция се стига до истината,или близо до истината,а като краен резултат водещия стига до някои изводи и ги представя на публиката-зрителите. И на тази основа самите зрители си правят изводи,които може и да съвпадат с тези на водещия,може и да са различни,но той е подал достатъчно материал на неинформираните зрители. Затова е журналист и водещ. Това ,че е знаещ и говори няколко езика ,в случая не му помагаше много. Той избягваше спорове и дискусии в студиото,получаваха се парадоксални неща. Веднъж,един мой познат,също журналист беше поканен с още един,негов сътрудник по спорен въпрос,те казаха мнението си,изложиха фактите и излязоха от студиото. След малка реклама,влизат други двама,представители на срещуположната страна,които отхвърлят тезата на предишните,като не представят никакви факти и документи. Питам го моя познат,защо се съгласява на такъв сценарий,а той ми казва,че Коритаров изобщо не му е казал,че кани непосредствено след тях другата страна. Ние,казава излизаме от студиото и се разминаваме с тези,които критикуваме и чак тогава разбрахме за хода на водещия,но беше късно. И гледаме наживо,как ония двамата се подиграват с нашата теза и няма кой да ги опонира. Така се представя истината у нас. Но съвсем не подкрепям такъв вид уволнения,но и никой не може да се противопостави,дори самия К-ров трудно ще си намери работа с неговите маниери. Въпреки всичко той даваше сериозни оценки по болни теми и проблеми. Но България е мекодиктаторска страна и нещата се виждат как се" регулират".
niki_m
Нов
Нов
Мнения: 55
Регистриран на: 30 Дек 2008, 13:14

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот niki_m » 30 Дек 2008, 14:09

krassyo написа:
niki_m написа:като при всички случаи е един доста начетен, знаещ, можещ и завладяващ милиционер

Ами да, доста завладяващ милиционер е бил - лъжлив символ на демокрацията и нищо повече. Не мисля, че заслужава уважение човек, който най-безцеремонно е топял и доносничил по време на диктатурата, но нали сме овчи души - нека се възхищаваме на потисника колко е велик без да ни пука, че толкова велик си е позволил да бъде защото е имал партийна задача и имунитет.


Че кой от времето преди 89 не е правел подобни неща? :Happy
Волен Сидеров що не си признае преди да стане редактор на в-к Демокрация какво правеше?
Ами Бойко Борисов като беше личен телоохранител на Тодор Живков?
Ами Кеворк Кеворкян - доносник на шесто.
Ами агент Гоце - сега наш виден президент?
Изображение
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот Zen » 30 Дек 2008, 14:18

niki_m написа:Че кой от времето преди 89 не е правел подобни неща? :Happy

Много хора не са били и тяхно е мястото в медиите, а не на стари изпечени милиционери с мисии по време на прехода.

niki_m написа:Волен Сидеров що не си признае преди да стане редактор на в-к Демокрация какво правеше?
Ами Бойко Борисов като беше личен телоохранител на Тодор Живков?
Ами Кеворк Кеворкян - доносник на шесто.
Ами агент Гоце - сега наш виден президент?

И още много други известни и неизвестни нам.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот bubic » 30 Дек 2008, 14:20

Красьо,а кои отговорни и известни журналисти,редактори,главни редактори и пр. не са обработвани от ДС. Не знам колко си годишен,но целия ни живот беше под техен контрол. нали виждаш само много малка част от списъците на познати личности. Те веврбуваха и много спортисти,нали ги виждаш старите "спортисти",дори световни шампиони на какви позиции са. Разбира се ,не всички. Вербуваха най-обикновени музиканти,които ходеха по скандинавските страни. Ти ако си бил оперативен работник в "Шесто управление",в отдела за телевизията ,какъв месечен отчет ще дадеш на началника си,колко хора си вербувал и колко завербувал,плюс техни доклади-доненсения. Нали не допускаш,че може да си сседиш в кабинета и нищо да не вършиш. Нали имаше планове,партийни обещания,социалистическо съревнование,тези неща не могат да бъдат забравени. Може ли да си наблюдаващ офицер на програма "ЛЪЧ" или "Всяка неделя" и да не вербуваш главните водещи,да си ги оставиш да пътуват на запад ,в Гърция,Турция и те да си изнасят информация от видяното и преживяното. нали всичко трябваше да мине през партийните указания, в унисон с партийната политика,чието спазване беше поверено точно на ДС. Нямаше офицер от ДС,без да е член на бандитската организация БКП. А мислиш ли,че сега няма агенти сред журналисти и редактори,пълно е,гъмжи,пък им личи. Без тайни служби за сигурност не се е оставила нито една власт. А явните има служители са полицаите-милиционерите,но те са далеч от темата.
Последна промяна 1 на bubic, променена общо 30 пъти
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот Zen » 30 Дек 2008, 14:24

Демек да смъкнем гащите и да се дадем доброволно на милиционерите да ни обладаят = да не се опитваме нещата, които са труднопроменими и да се оставим по течението?
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот bubic » 30 Дек 2008, 14:27

Ами на кой да бяха възложили прехода ,като той бе планиран от комунистите и ДС-на теб,Ники и мен ли,дето сме абсолютно непознати и безлични във властта.Или на политическите затворници,или на политическите емигранти,няма такъв филм.... Стои една организация на власт 50години,властта й рухва и нейните функционери излизат по центъра на София и предлагат на всеки срещнат участие в прехода. Дават му пари, длъжност, кола ,охрана и му казват, прави прехода,ние ,комунистите нямамме нищо общо с него,на нас ни стигат 45 години,заповядайте ключовете от банката,архивите на Партията,архивите на МВР, а ето и тези на ДС. Отваряйте,четете ,публикувайте. Този сценарий за приемлив ли го считате.
niki_m
Нов
Нов
Мнения: 55
Регистриран на: 30 Дек 2008, 13:14

Re: Нова телевизия изгони Коритаров

Мнениеот niki_m » 30 Дек 2008, 14:31

Даже, доколкото имам спомен водещата на програма "Лъч" беше говорител на МВР и заемаше някаква длъжност в него, а в същото време водеше това журналистическо разследващо предаване. А какво се перчи Кеворк Кеворкян и засяга Коритаров, като всички помним Янчо Таков - бащата на "Всяка Неделя", който е зет на Тодор Живков и който беше унаследен впоследствие от Кеворкян. Апропо - май единствената невинна по онова време беше и си остана Бригита Чолакова.
Колкото до ДС, помним и случая на уж самоубилата се говорителка на Първа програма на БНТ - Титяна Титянова. Не сме забравили обаче и Анахид Цонева, бившата жена на Коста Цонев, която между другото беше съпруга и на Янчо Таков по време оно. Сега пък, Таков се залюби с Маргарита Михнева (сега по фамилия Димитрова)...
Помним още ... и още... :Clap :Clap :Clap
Изображение

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта