Внимание: децата имитират

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Внимание: децата имитират

Мнениеот Zen » 26 Мар 2009, 02:35

Нели Огнянова написа:Внимание: децата имитират

У нас има трагично събитие. Причината: дете имитира шоуто “Страх”. На такива събития регулаторите реагират незабавно. Какво значение има регулаторът - ако не реагира на смърт на дете, което е имитирало видяното в телевизионно предаване.

Британските правила за съдържанието на програмите съдържат специална точка “Деца и имитативно поведение”:

Не се допуска - особено в светлото време - показването на опасно или причиняващо вреда поведение, което лесно може да се имитира. Това се отнася специално за използване на ножове, оръжия, субстанции и др. по начин, който може да причини увреждане. Микровълнови печки и други уреди, които - употребени неправилно - могат да причинят вреда, се показват със специално внимание.

Филми или предавания с окачване/увисване на хора или подготовка за такива действия, поддаващи се на имитиране, не могат да започват в светлото време (за България 6-23 часа) освен ако няма специални основания да се смята, че имитиране не е възможно.

Източник: [Медийно право] [Нели Огнянова] [Media Law] [BLAWG]


Коментарът от нас е ненужен. Какво обаче ще направи регулаторът ни по въпроса? >:(
UGLY_BOY

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот UGLY_BOY » 26 Мар 2009, 07:36

Би следвало да го пуснат в 23:00 часа, но не им изнася, защото рейтингът му ще е по-малък, а и целта е да се конкурира предаването, което тече по bTV в същия час.
Аватар
luboj
100+
100+
Мнения: 267
Регистриран на: 12 Фев 2008, 07:27
Местоположение: Florida, USA

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот luboj » 26 Мар 2009, 08:01

така, а родителите каде са в цялата тази картинка? и от каде е взел металното въже?

и какво като се излъчи в 23, 25 часа като достъпа до това видео не се ограничава единствено
чрез Нова в определения час а може да се види в най-обикновен сайт. А и ако няама нет
има кой да му го покаже.

ние на времето когато видеото беше на мода понеже не всеки имаше
гледахме "каратиски филми" с джаки чен, брус ли и т.н. дето скачаха от стълби,
сгради и кво ли не и се ритаха здраво. Въпреки че имах приятели които ги копираха
и скачаха нямаше инциденти.

Дали защото татковците, а и майките, често ни хвърляха по едно око, гледаха малко с нас
и ни обясняваха че това са само филмови ефекти?

Трябва да има някви ограничения но т.нар. "държавна бавачка/nanny state" няма да речи нищо

Всичко започва от вкъщи
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Adv » 26 Мар 2009, 08:30

Абсолютно съм съгласен с luboj. Не може родителската отговорност да се прехвърля на държаватата/телевизията или където и да е другаде.
Изображение

Изображение
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Zen » 26 Мар 2009, 08:42

А аз пък съм сългасен със себе си и с luboj и мисля, че трябва отговорността да е балансирана.
Напълно очаквах тая рекция, а гледам и в самата статия в блога, който цитирам са изразили сходно мнение.
Като ще го караме ларж - дайте да засилим една денонощна еротика по ефирните телевизии. Те няма да са отговорни, а ще са отговорни родителите, че не са спряли децата си да гледат еротика през деня ;-)
Мисля, че отговорността се споделя между родителите, които са решили да оставят децата да си бъдат сами шефове и телевизията, която пълни "кухата" детската тиква с простотии.
Като контрапункт на твърдението, че родителите носят отговорност ще припомня и инцидента в Индиго. Сигурно и тогава основната отговорност носят родителите, че са пуснали децата си навън?
Последна промяна 1 на Zen, променена общо 27 пъти
Аватар
747
500+
500+
Мнения: 747
Регистриран на: 16 Юни 2005, 00:12

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот 747 » 26 Мар 2009, 08:49

Хайде, де, всички сме били деца! :Baby
Всъщност, не знам за вас, може би аз съм бил нестандартно дете, ама въпреки контрола и наглеждането, пак дебнех нашите да се разсеят, за да бъркам по контактите, да наливам вода в тях, за да видя какво ще стане, и да пробвам дали крушка от волт и половина ще светне в нощната лампа, докато я държа с ръка (защото иначе не се задържа във фасунгата), отделно е скачането от втория етаж с чадър, паленето на памук на килима в моята стая със и без спирт, за да се провери как гори по-добре и прочее, и прочее... ;D
Та, мисълта ми е: хайде да не обръщаме лопатата според случая: когато ни отърва - държавата ни е виновна, когато се наложи - медиите, когато е нужно - училището, когато трябва - родителите, но никога всички заедно...
иначе, на мен ми е малко странен цинизмът на "Нова" (вярно, реално погледнато - не са виновни пряко, щото никой от предаването не е отишъл да каже на детето: "Хайде, беси се!"), но можеше поне малко да се "изчервят", а не веднага да пращат опровержение, че предаването им - видите ли - имало благодорната идея "да покаже положителните качества в една личност – сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете.”. Питам се, обаче, какво силнодухово, издръжливопсихическо и най-вече - положителноличностово има в яденето на червеи!? >:( >:( >:(
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Zen » 26 Мар 2009, 08:55

На това му се вика български П.Р. и няма го само при Нова, а и при всички останали дебилни медии и доставчици на услуги, които се ползват "на своя отговорност".
Докато отговорността не се "балансира" ще има бягане по тъча.

П.С. Тия с червеите да бъдат мъже - да започнат да ядат лайна!
jorkata
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 03 Дек 2008, 17:05

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот jorkata » 26 Мар 2009, 14:44

За всичко са виновни родителите.Те чакат някои друг да им възпита и отгледа децата.
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Enchev » 26 Мар 2009, 15:23

Май май не само деца имитират видяното от тв-то.
Господари на ефира 25.03.2009 :D
Оригинала от "Календар"
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот radiator » 26 Мар 2009, 16:50

Абсолютно съм съгласен с luboj. В България се наблюдава тотална деградация на институцията "Семейство" и абдикиране от каквато и да било отговорност.
Нели Огнянова е изключитено горям познавач на медийната среда, много голям професионалист, затова и не е в СЕМ (ако ме разбирате). В случая, тя много точно е дала отправките на една обществена дискусия по въпроса.
Идеята й според мен е за поставяне на граници кое може и кое не може, в кой дейпарт и т.н... защото "регулаторът" така наречен, се занимава с глупости от типа да забрани на някакво радио в Ямбол да се казва еди си как, защото някой не си е платил, вместо да мониторира Мюзик Айдъл, в който се прави на няколко пъти политическа пропаганда, което е недопустимо.
В развитите общества има много ясни граници между FTA-телевизии и телевизии, които излъчват съдържание, което трябва да се контролира. От тук нататък идва семейството - дали сет-топ-боксът ще е отключен или не. Дали на телевизора на децата ще излиза телевизията, по която се дава "Страх" или не и т.н. Не можем да очакваме от държавата да каже - спираме всички такива шоута. Според мен е редно държавата да каже - шоута, които не са препоръчителни да минат в цифровите пакети и това е. В цифровите пакети си има целодневно филми със забранено съдържание, 24/7 порно и т.н. и родителите просто могат да сложат паролката, работа за 2 минути и това е техно задължение.

Проблемът в България е в това, че няма дефинирани именно такива граници. Тук всеки иска всичко да е свободно, да не плати там 2-3 лева за нещо. Затова и големите компании се бутат за ефирно покритие, защото ако сложат формат в Диема какво правим? Става държавен проблем, колко били "ощетени" гражданите видите ли (както стана с европейското)... ми няма безплатно другари...
Във Великобритания повечето формати вървят по платените телевизионни платформи, които предоставят възможност за родителски контрол. В България - точно обратното - пускаш TV2 и Азис говори за путки (не че децата не чуват тази дума по 100 пъти на ден), но все пак, както е казала Нели Огнянова, трябва да има някакъв елементарен регламент.

Просто в България всичко е с краката нагоре...
Аватар
747
500+
500+
Мнения: 747
Регистриран на: 16 Юни 2005, 00:12

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот 747 » 26 Мар 2009, 19:29

Първо, трябва да се знае, че никой в случая няма вина: нито "Нова" има вина, нито училището има вина, нито родителите имат вина! Чуйте се - нима майката на това дете не го е обичала достатъчно, че да не се грижи за него?!
Второ, трябва ясно да се разграничат две понятия: "вина" и "отговорност". И ако вина няма никой, отговорност имаМЕ всички!Колкото и страховито да звучи това, особено за традиционно бягащи от отговорност индивиди, които предпочитат да се скрият зад ефимерни понятия като "обществото", "държавата", "училището", "медиите" и прочее. Защото какво е обществото - ами, обществото сме аз, ти, той, тя, то, ние (но без вие и те!); какво е държавата - пак аз, ти, той, тя, то; какво е училището - пак същите агенти на взаимодействие; какво са медиите - ами, медиите се правят заради мен, теб, нея, него - особено търговските оператори, какъвто е "Нова". И в условията на пазарна среда, е нормално "Нова" да предлага това, което искаме да гледаме аз, ти, той, тя, то. И колкото и да ми е неудобно да го призная, и аз, и ти, и той, и тя сме част от общество, което приема за "ВИП" да му бъдат хора със следния профил: актриса, която е известна само покрай гръдната си обиколка; жена, известна, само заради това, че е сестра на друга жена; водеща на предаване, която стана известна преди години, само защото беше асистентка на смешен чичко, който караше публиката в залата да имитира поведение на горила в зоопарк, искаща банан; шофьор с основно образование, известен с това, че направи дете на мащехата си (!!!); залязла тв-звезда, известен заради това, че беше първят мъж, който си позволи перхидролена прическа в национален ефир и ръсеше глупост след глупост в музикална класация; неориентиран политик, който не знае от коя точно партия е (ами, съжалявам, но винаги съм мислел, че срещу бивши гаджета и бивши работодатели човек не трябва да плюе, защото е недостойно, но това е друга тема); манекенка, известна с това, че караше навремето една от най-скъпите коли в България, защото роди дете на мафиотски бос; музикант със средно образование, известен, защото прави речитативи с цинични рими и възпява употребата на наркотици; изстрадала медицинска сестра и олимпийска шампионка по стрелба (те двете ми стоят, някак си, като "кръпки" на фона на останалия "елит"); чалгаджия със средно-специално, който не знае дали е на 48 или 58 (цитат от сайта), но това не му пречи да "прави свалката с малката" и да си боядисва косата, за да изглежда по-млад; странна жена, избрана за мис по още по-странен начин; девойка, която е известна с това, че е дъщеря на майка си и баща си; застаряващ футболист-чужденец; певица с основно образование, родила от заварения си син; внук на бившия първи и попфолк-рапър... Извинете ме, но мен ме е срам, че това е ВИП-ът на моето общество. Но, да, аз съм част от това общество! Така както ти, тя, той, то... И "Нова" не е виновна, че просто отразява профила на моето общество. "Нова" не е виновна, че в моето общество си ВИП, ако караш най-скъпата кола, която изплащаш със секс, не е виновна, че си ВИП, ако пееш на мутрите и не е виновна, че си ВИП, щом можеш да прецакаш цял един народ и да те изберат за най-красивата жена на държавата, нито е виновна "Нова" за това, че си ВИП, ако си с основно образование, от село Алтимир и си направил дете на фолк-певица, женена за баща ти. "Нова" просто ми продава това, от което имам нужда. НО "Нова", в случая, има отговорност. Защото когато претендираш да бъдеш водеща национална електронна медия, ти трябва да имаш и поведение на водеща национална електронна медия. Защото, когато е ясно, че човеците копираме, ти трябва да имаш ясното съзнание какво предлагаш да бъде копирано (цялото ни поведение е копиране - ние се научаваме да говорим, защото копираме говорещите възрастни около нас, които първо ни учат да казваме "гу-гу", после "па-па", после "ма-ма"; ние се научаваме да ходим, защото имитираме ходещите възрастни около нас; ние се научаваме да се обличаме, защото хората около нас са облечени; научаваме се да пишем, защото имитираме писането на учителката на дъската и прочее, и прочее)! И поведението на "Нова" в конкретния случай е крайно безотговорно, вулгарно, безочливо и цинично! Не може в разгара на дебатите по една човешка - не! - по една обществена трагедия!, ти да излезеш с официалното становище, че нито лук си ял, нито лук си мирисал, защото - видите ли - твоето предаване показвало "силата на човешкия дух" - каква "сила на човешкия дух" е човек да яде червеи и хлебарки, срещу възможността да спечели еди-колко си лева?!

И за какво училище говорим тук, когато да си учител е най-непрестижната професия в момента, а "героите на деня" са не учителката, която ме е научила да чета и пиша, а учителката, която са пуснали в тубата как развилнели се тийнейджъри пребиват от бой, защото е обявила, че ще спазва правилата на професията си, които изискват от нея не само да ми даде, но и да оцени моите знания, и когато ги нямам - няма как да ми пише шестица, само защото съм по-силен от нея!
А за какво семейство говорим тук, когато обществена ценност е ходенето на училище, не за да получиш знания, а за да си "мериш" джиесема с джиесемите на съучениците...

С две думи: обществото ни е в ценностна криза. Но за тази криза имаме отговорност НИЕ, не "вие", нито "те", ами и аз, и ти, и той, и тя, и то... защото обществото не са "другите", а обществото започва от мен, от теб и от него!
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Adv » 26 Мар 2009, 20:36

747, поста ти кърти, човече. Браво за него! Напълно подкрепям. :Good
Изображение

Изображение
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот R R П » 26 Мар 2009, 22:04

В случая вина имат медиите и семейството. За медиите трябва регулация, както казва г-жа Огнянова. Това поне може да се направи по-лесно с надеждата малко да намали риска. Все пак държавата е за това - да регулира, доколкото може. Всяко нещо има правила на употреба и безопастност, така е културно и цивилизовано.

Ето и реакцията на регулатора:
"Съветът за електронни медии поиска (СЕМ) среща с ръководството на "Нова телевизия - Първи частен канал" ЕАД и изпълнителния продуцент на предаването "Страх" заради трагичния инцидент с обесилото се дете, за което се предполога, че загина, имитирайки риалити шоуто.
Целта на разговора е да се изясни каква е европейската практика при излъчването на това предаване, какви са програмните виждания на продуцентите и какъв е лицензионният договор, сключен от Нова телевизия и дали в него има специална клауза, която се отнася до опазването на физическото и на психическото здраве на малолетните и непълнолетните.
От СЕМ припомниха, че Законът за радиото и телевизията задължава операторите да не допускат излъчването на предавания, които застрашават физическото и психическото здраве на децата и съдържат насилие и жестокост. Такива предавания могат да се показват между 23 ч. до 6 ч. , при това с подходяща сигнализация.
Още от старта на риалити предаването "Страх" на 1 март 2009 г. то е обект на наблюдение от експертите на дирекция "Мониторинг" на СЕМ, които внимателно са проследили всички негови издания и вече са установили нарушение на изискванията на закона. Мониторингът върху продукцията обаче все още не е приключил."
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Zen » 27 Мар 2009, 02:45

Лошото е, че на регулация в България подлежат само тия дето нямат пари да я избегнат ;-) Май това се опитва да каже Нели между редовете.

@747: страхотен постинг, човече!
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот bubic » 27 Мар 2009, 05:32

Да, АДВ,подкрепяш го,защото не е под моя никнейм, съвсем нямаше да го подкрепяш ако аз го бях написал. Нескромно казано, тези мисли съм ги изказвал много пъти,но с по-остър език,както и други колеги. Така че,и аз подкрепям целия пост на 747,категорично !!! Но пак липсват изводите.Анализа,примери,съпоставки,всичко е мотамо,ама откъде идва,кой е наложил тези стереотипи,няма отговор,няма и да има. Ако имаше,постът щеше да бъде изтрит,а той е по-дълъг от последните мои,които бяха изтрити. Я помоли изтривачите да ги пуснат само за един ден,ще ги пуснат на куково лето.
Ето,по-горе какво се казва,че всичко в България е обърнато с краката нагоре,някъде бях чел,че тази страна е кочина и пр. Ама първоизточници няма,когато се опитам да ги посоча,веднага балтията. И така,до следващата диагноза,без лекарско заключение за лечение. Избори идват,нали... Ама семейство,ама образование,ама улицата,ама копиране от други страни,всики са виновни,само не се посочва кой,аз знам,ама няма да кажа,както знаят още много и пак няма да кажат.
А нещата са много прости,като се появи министър на реалити шоу,трябва хората да скочат и да викат у-у-у-,как не те е срам,цялата работа си свършила като министър,целия народ пука от задоволство, а ти на шоу,марш на.... Ама не,приспивната песен се удължава,налице са нови ,непознати методи на манипулация. Манипулира се човек,който е показал,че подлежи на манипулация,нали така. Ето,тук на форума никой не е казал,че се е манипулирал от някого. На мен ми беше приписвана такава роля,ама изглежда вече не вярват в нея. Успех на голямото шоу,наречено.....е,няма да кажа.
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Adv » 27 Мар 2009, 08:18

@bubic - не виждам защо ме обвиняваш в пристрастност. Много пъти съм те подкрепял или поне частично. Обаче ти се оливаш в политическа риторика, която никому не е нужна. Напиши такъв пост като 747 (знам че не можеш, защото не гледаш Нова) без политика, само с отлични наблюдения и да видим дали няма да бъде аплодиран от всички.
@Miroruse - знам, че от една страна жертвата никога не е напълно жертво, докато сама не си е виновна за положението, но има хора, които оправдават и Горсов за профуканите пари. Не смятам, че тази позиция е правилна. Нищо не знаем за майката, не можем да съдим. Има много майки, които не работят нищо и пак не знаят какво им правят децата.
Изображение

Изображение
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот Zen » 27 Мар 2009, 08:28

СЕМкаджиите вече били реагирали: http://cem.bg/r.php?sitemap_id=111&id=2971
Ама детето не е между живите? Що така бе душковци?
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот R R П » 27 Мар 2009, 11:47

Adv написа:@bubic - не виждам защо ме обвиняваш в пристрастност. Много пъти съм те подкрепял или поне частично. Обаче ти се оливаш в политическа риторика, която никому не е нужна. Напиши такъв пост като 747 (знам че не можеш, защото не гледаш Нова) без политика, само с отлични наблюдения и да видим дали няма да бъде аплодиран от всички.

То остави, че е ненужна, ами или неверна или дълга и неясна.
Трият постовете понякога, защото са прекалено отнесени, а не защото са антикомунистически. Комунисти няма.
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот R R П » 27 Мар 2009, 12:05

Adv написа:@Miroruse - знам, че от една страна жертвата никога не е напълно жертво, докато сама не си е виновна за положението, но има хора, които оправдават и Горсов за профуканите пари. Не смятам, че тази позиция е правилна. Нищо не знаем за майката, не можем да съдим. Има много майки, които не работят нищо и пак не знаят какво им правят децата.

Въпросът е принципен и касае правилата за работа на медиите, които имат голямо влияние в обществото.
Иначе, всеки случай си има и конкретни лични причини. Що се отнася до Горсов, да той е виновен, но не трябва да се забравя как започнаха нещата - делото срещу него е натиск да оттегли обвиненията срещу Стависки, който уби човек и съсипа дъщеря му. Така, че за хората е по важно е кой е причината за всичко това и кой е по-виновен.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Внимание: децата имитират

Мнениеот radiator » 27 Мар 2009, 12:42

Много верно е това за обществената позиция. Примерът за Горсов и Стависки е много точен също. Давам пример: обществото реагира бурно (и с право) за постъпката и поведението на Стависки. Интересно ми е, обаче, защо масово продължава безумното шофиране и употребата на алкохол?!? Повсеместно! За мен това означава именно болно общество с някакви странно извратени ценности - Стависки, че е виновен - виновен е, ама къде е общественото мнение, когато това се случва ежедневно и то в много по-страшни размери... Защо общественото мнение не поиска проверка на семейството на това детенце, как се е грижило за него, каква е била семейната среда, защото не само НоваТВ е довела до нещастието?
Същата работа с медиите. Телевизиите са го обърнали на тотално предлагане на зрелища, защото такова е търсенето.
Мирорусе много правилно е отворил темата за детските центрове. Приятели на мой колега имат детски център и знаете ли какъв е парадоксът? Нямат достатъчно работа. А гледам майки млади, влезли в Кенвело и купуват дрехи за по 150-200 лева. Ходят с Нокии за по 600-700 лева и това е масово! Включително и в по-малки градове ми прави впечатление. Но за тях е "скъпо" да дадат примерно 250 лв. месечно за място, където децата да общуват с други деца, в правилна среда, сред хора, които са запознати с това как трябва да протича възпитанието и да се формират ценности, навици и т.н... ако щете и само за да изкарат шарките тия деца... Разбира се, има и много свестни хора, които подхождат изключително отговорно, но вси по-малко ги виждам. Какво става сега - гледам тийнейджъри, които не са ходили по детски градини, защото все пари няма, пък и в държавните места няма, карат шарки на по 20 години, което може да бъде опасно. Това последното беше офтопик, но във връзка с отговорността на семейството.
Последното безумие беше в така наречения Вип Брадър - Олдскуул наистина се оляха този път. От какъв зор в една уж благотворителна кауза, да се залага на някакви тъпанарски интриги. Естествено, не трябва да се подава и в захаросан съдържанието (както направиха бТВ в "Шесторката", което поне за мен като зрител беше крайно неприятно захаросано предаване). Тук е другият парадкс, че българинът уж е много състрадателен, много нали жалостив, ама ако няма така нещо "опааа", няма да прати СМС. В тази връзка, интересно ми е, някой от колегите ако има данни за успеваемостта на капманиите на DMS, които просто пускат едно клипче по радиото и ти казват - ако искаш - помогни. И аз на няколко пъти се усещам как слушайки Джаз ФМ просто пускам един СМС за 2.40 изграждане на рампи в училищага. Но масовият българин къде ми ще ти слуша Джаз ФМ, за да чуе такава кампания, че и да изпрати SMS за 2.40.

И т.н. затворен кръг.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта