Евровизия 2009

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
eVeLinn`
Нов
Нов
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Ное 2008, 03:04
Местоположение: Монтана
CONTACT:

Евровизия 2009

Мнениеот eVeLinn` » 10 Апр 2009, 01:33

До
Централата на EBU
Женева, Швейцария

Копие
Медиите


ОТКРИТО ПИСМО
От Евелин Цветков Илиев – създател на ИК „Да защитим честта на Поли Генова” към FACEBOOK групата “Поли Генова - истинският победител на БГ ЕВРОВИЗИЯ”Уважаеми организатори на европейския конкурс за песен „Евровизия”,

С това открито писмо бих искал да Ви обърна внимание на най-големия обществен скандал в България през последните години, а именно тазгодишното избиране на победител на местното издание за „Евровизия 2009” като по този начин Ви представям позицията на десетки хиляди българи, несъгласни с тазгодишния победител – песента „Illusion” на Красимир Аврамов.

На 21. Февруари 2009 година (събота) от 21:00 часа в зала 1 на НДК се проведе финала на конкурса за българска песен на ЕВРОВИЗИЯ 2009 – МОСКВА, който финал беше организиран от Българска национална телевизия, както и излъчен пряко по БНТ1 и БНТ Сат. Тогава телевизионните зрители избраха за победител песента “Illusion” в изпълнение на Красимир Аврамов със завидните 55.52%, процент равен на 19 553 гласа. За справка финалът на местната „Евровизия” е гледан от около 400 000 зрители, който резултат е под критичния минимум на гледаемост за подобен формат в България според местните условия. В същото време има близо 30 000 души, обявили се официално против победителя! Каквото и да се казва – със сигурност това не е избора на България!

Веднага след обявяването на победителя обаче интернет пространството беше залято от десетки хиляди мнения на недоумение и възмущение към обявените резултати. Българските медии също заеха позиции с подозрения в нагласен вот. Множеството снимки и видео материали от събитието, убедиха дори хората, които не бяха гледали местния финал за „Евровизия 2009”, да се присъединят към мнението на останалите българи, че избраната песен не е достойна да представлява България в Москва през май тази година.

Буквално минути след обявяването на победителя се появиха две групи в социалната мрежа Facebook с имена “Поли Генова - истинският победител на БГ ЕВРОВИЗИЯ” и „Песента на Красимир Аврамов на Евровизия е позор за България!”, а впоследстие още няколко подобни. Един час след това Facebook групите привлякоха повече от 4500 подръжници като по този начин направиха темата за „Евровизия 2009” да бъде най-дискутираната тема в българските медии и общество, като дори измести и новините около някои публични убийства и поредния вот на недоверие към българското правителство. Създаните Facebook групи станаха най-големите и активни български групи в социалната мрежа. Броят им продължава да расте всякя минута в началото, което вече беше отразено от редица медии в интернет пространството. Импулсивният едновременен онлайн протест на толкова много хора е прецедент в България за последните няколко години. Всеобщото мнение е, че победата на Красимир Аврамов е купена, а вотът – манипулиран!

Веднага след конкурса бяха организирани поредица от протести пред сградата на БНТ.

Едни от най-драстичните примери, които предизвикват огромното недоволство и съмнения около победата на Красимир Аврамов са:

Изнасянето на името на победителя – Красимир Аврамов – в медиите дни преди ; всеобщите предварителни нагласи за победа на невероятната, млада и безспорна талантлива певица – Поли Генова; факта, че е нелогично и неуместно човек, който през последното десетилетие е живял и работил в чужбина; човек, който не е в течение на развитието на българската популярна музика по обективни причини; човек, който не умее да пее „на живо” пред публика, което стана явно в събота по време на изпълнението си на финала за българска песен на ЕВРОВИЗИЯ 2009 – МОСКВА да представя България на европейска сцена с песен, която е спорна като качество на медиен продукт, както и с глас, който е фалшив по време на живи изпълнения; всеобщото мнение е, че вотът е изцяло манипулиран, защото е съмнителен процента, с който Красимир Аврамов „спечели” победата си, а именно 55.52%. Това е доста противоречиво, гледайки и четейки хилядите коментари и статии в Интернет – форуми, блогове, видео-обмен сайтове, и най-вече – Facebook, които са с доста негативен характер към изборът на песента, изпълнителят й и в голяма част към самото протичане на гласуването; неотчитането на стотици гласове за другите финалисти посредством SMS гласуването; случайното или не чак до там изпускане на победителя в интервю, че е „знаел, че ще победи”; съмнителните 31 минути след края на финалното гласуване, след които беше обявен победителя....

Цялата музикална гилдия в България изрази възмущение от победата на Аврамов и изрази мнение, че е недопустимо той да ни представя в Москва при съмнителните обстоятелства около неговата победа.

Наблюдавайки изключително острите и постоянно растящи реакции, подозрителното мълчание на организаторите и опитите им да потулят скандала, криенето им от нас, ние нямаме друг избор, освен да се обърнем към Вас с желание за съдействие за разкриването на истината. Мненията на регистрираните хора в каузите се обединяват около искането да излязат наяве реалният брой изпратени SMS-и, броят на използваните сим карти и честотата на изпращане на съобщения от всяка от тях. Също така Ви молим да оказвате системен мониторинг за в бъдеще при организаренето на местната „Евровизия”, изпращайки свои наблюдатели.

Заявяваме, че дори и да сме обикновени граждани, няма да отстъпим от позициите си, независимо от започналите индиректни опити за оказване на натиск върху нас. Няма да се поколебаем оттук нататък при подобни действия да сигнализираме директно органите на реда, както и да изнесем информацията в медийното пространство. Някои от нас бяха вече заплашени и със застрашаване на живота ни по телефон, имейли и т.н., но ние няма да спрем, защото ние просто търсим истината, а тя не е това, което ни се представя!

Нашито единствено искане е следното:
Да бъде дисквалифициран победителя - Красимир Аврамов, поради грозната му композиция и съмнения в победата му и на негово място да застане вторият от класирането - Поли Генова или да бъде анулирано съботното гласуване (изразяващo всичко друго, но не и обществената нагласа) като се проведе отново финал, тъй като очевадно имаше манипулация и шашма на вота на зрителите!

Надяваме се вашата своевременна намеса да помогне за разрешаването на казуса. Предварително Ви благодарим за съдействието и се надяваме нашият глас да бъде чут.


Надяваме се да бъде реагирано с цялата строгост на правилата на конкурса.

За контакт: [email protected]

С Уважение,

Евелин Илиев – основен инициатор на кампанията срещу избора на победителя – Красимир Аврамов с над 30 000 подръжници

07.04.2009 година
Град София
Аватар
tv maniaka
Нов
Нов
Мнения: 23
Регистриран на: 25 Фев 2009, 18:19
Местоположение: БЪЛГАРИЯ

Re: Евровизия 2009

Мнениеот tv maniaka » 10 Апр 2009, 01:49

Aбе кои гледа Евровизия ,само скандали стават там
Аватар
Playbob
1000+
1000+
Мнения: 1448
Регистриран на: 25 Дек 2008, 02:20
Местоположение: +42° 41' 48.65", +23° 19' 25.81"
CONTACT:

Да ви пик*м на Евровизията !

Мнениеот Playbob » 10 Апр 2009, 02:03

>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Напълно подкрепям отвореното писмо !
Песента (и най-вече изпълнението) не е добра и го подкрепяме прекалено много хора напоследък !
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

:bg:
Аватар
tv maniaka
Нов
Нов
Мнения: 23
Регистриран на: 25 Фев 2009, 18:19
Местоположение: БЪЛГАРИЯ

Re: Да ви пик*м на Евровизията !

Мнениеот tv maniaka » 10 Апр 2009, 03:46

playbob написа:>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Напълно подкрепям отвореното писмо !
Песента (и най-вече изпълнението) не е добра и го подкрепяме прекалено много хора напоследък !

И аз съм на това мнение.
UGLY_BOY

Re: Евровизия 2009

Мнениеот UGLY_BOY » 10 Апр 2009, 10:08

На мен пък ми е през оная работа за такива скапани музикални конкурси.
Аватар
Enchev
1000+
1000+
Мнения: 1592
Регистриран на: 28 Апр 2005, 17:47
Местоположение: Русе | Rousse

Re: Евровизия 2009

Мнениеот Enchev » 10 Апр 2009, 10:19

Аз пък недоумявам като кажат "Престижния конкурс Евровизия".
Какво му е престижното на този геополитически кич?

Puya - Някъде на Балканите
Аватар
Playbob
1000+
1000+
Мнения: 1448
Регистриран на: 25 Дек 2008, 02:20
Местоположение: +42° 41' 48.65", +23° 19' 25.81"
CONTACT:

Re: Евровизия 2009

Мнениеот Playbob » 10 Апр 2009, 11:15

UGLY_BOY написа:На мен пък ми е през оная работа за такива скапани музикални конкурси.

ЕВАЛА!
ЕТО ТОВА БЕШЕ ТОЧНОТО ИЗКАЗВАНЕ !
ПРАВИЛНО :Clap

Въобще целия този малоумен конкурс е ТОТАЛНО БЕЗСМИСЛЕН !!!
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

:bg:
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3754
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Евровизия 2009

Мнениеот ЖОРО » 10 Апр 2009, 11:35

Евелине ставаш вече смешен кой ти гледа тъпата Евровизия .. Какво излиза от нея вече ?? -НИЩО

А и да бяхме пратили Поли Генова тя е много семпла няма нищо различно от останалите певици .
докато при Аврамов случая е вече интересен (Човека не може да пее ще проглуши Москва с виенето си и може пък и да спечели ) ... То това се иска вече НЕЩО РАЗЛИЧНО
Аватар
747
500+
500+
Мнения: 746
Регистриран на: 16 Юни 2005, 00:12

Re: Евровизия 2009

Мнениеот 747 » 10 Апр 2009, 12:20

Абсолютно подкрепям, ЖОРО!
Просто от вчера се чудя дали има смисъл да се пише в тая тема... Първо, че Поли Генова не блестеше с кой-знае каква песен - то тая работа само с глас не става! Няколко примера: Верка Сердючка, Дана Интернешънъл, че даже и самите "Лорди", а да не споменаваме и прословутият пример с Мария Шерифович... просто обърнете внимание как всяка година има поне по една оперна певица, която пее перфектно! - после вижте къде се класира (обикновено най в дъното). Та, в тоя смисъл - тая "декларация" ми се струва просто някакъв евтин Пи Ар-трик, за да не забравим всички ние коя е Поли Генова 2 седмици, след като е пяла на "Евровизия" и няма особени шансове скоро да изпее втора самостоятелна песен, освен - най-много - от сцената на шоуто на Азис.
Да, ок, със сигурност Поли Генова пее по-добре от Кр. Аврамов. Ама и к`во от т`ва!? Пак казвам: вижте кои са победителите през последните години и какви са били причините да спечелят, и ще видите, че последното нещо, което е било причина да ги изберат, са били правилното пеене и гласовите им данни.
UGLY_BOY

Re: Евровизия 2009

Мнениеот UGLY_BOY » 10 Апр 2009, 12:34

Абе, изобщо не трябва да ви пука за този конюнктурен безмозъчен и бозав поп бълвоч, който излишно ни залива от екрана (сякаш си нямаме други простотии около себе си, включително и в медийното пространство). Не си спомням победителите на последните няколко издания на Евровизия да са преуспели кой знае колко в международен мащаб. Издават една скапана песничка с безмозъчен текст тип: "Когато говорим с теб, думите са излишни!" и залязват в небитието, откъдето са дошли.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2570
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Евровизия 2009

Мнениеот radiator » 10 Апр 2009, 13:40

За мен Краси Аврамов е пълен идиот, който мисли останалите за идиоти, щом като се опитва да вмени какъв певец е (не казвам музикант, защото като музикант може и да е добър. Като певец си пее на фалцетче, която техника се владее от един човек в света и това е Джими Самървил. Жоро е прав, че в случая малко неадекватно идва въпросното писмо.
1. Евровизия никой не я признава за нищо вече.
2. Протестиращите не са запознати с правилата на играта. На ИБиЮ им дреме на шапките коя държава кой е изпратила. Това си е от компетенцията на местната институция, която решава как да се определи кой да ходи. Припомням, че в много държави изобщо няма такива "публични" концерти и гласувания. Просто се изпраща някой и тва е. На швейцарците изобщо не им е работа да дисквалифицират някого, ако песента отговаря на изискванията за авторство, продължителност, принадлежност и да не е била публикувана преди подаване документите за конкурса.
3. За огромно съжаление, музикалната индустрия не е само до пеенето. Лицето Аврамов явно знае това и си е приготвил чантите с парите. В случая, той е свършил много по-добра работа от когото и да било друг.
4. Не може да се натиска да ходи Поли Генова, точно в Москва, при положение, че парчето й е 1:1 парчето на Дима Билан, заради която песен Москва е домакин. Малко лекичко ще я освиркат.

И в кръга на шегата... интересно ми е да знам, как точно са превели на френски думата "шашма"?
Аватар
Playbob
1000+
1000+
Мнения: 1448
Регистриран на: 25 Дек 2008, 02:20
Местоположение: +42° 41' 48.65", +23° 19' 25.81"
CONTACT:

Re: Евровизия 2009

Мнениеот Playbob » 10 Апр 2009, 17:30

UGLY_BOY написа:Абе, изобщо не трябва да ви пука за този конюнктурен безмозъчен и бозав поп бълвоч, който излишно ни залива от екрана (сякаш си нямаме други простотии около себе си, включително и в медийното пространство). Не си спомням победителите на последните няколко издания на Евровизия да са преуспели кой знае колко в международен мащаб. Издават една скапана песничка с безмозъчен текст тип: "Когато говорим с теб, думите са излишни!" и залязват в небитието, откъдето са дошли.


Lordi доста преуспяха покрай Евровизията ! Определено спечелването на конкурса им отвори много врати по света и вече много хора ги познават ! Концертът им в София също е бил много добър :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

:bg:
UGLY_BOY

Re: Евровизия 2009

Мнениеот UGLY_BOY » 10 Апр 2009, 19:00

Да, кратък комерсиален успех и тотално залязване. Не като ABBA навремето.
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3754
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Евровизия 2009

Мнениеот ЖОРО » 10 Апр 2009, 19:07

То като се замисля само ABBA се задържаха на върха че и даже се помнят кой не ги знае ... И май Селин Дион през 1989та ако се не лъжа представи франция може и да греша ..

Само това са попадения който могат дасе нарекат звезди всичко друго е комерсиална еднодневка която хората след 1 година дори и не си спомнят за нея ..
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3754
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Евровизия 2009

Мнениеот ЖОРО » 11 Апр 2009, 10:01

Ти ако я помниш хората НЕ ........ а и колко албума има издадени ???? да има обявено златно парче ??

Sorry ама си беше хит за 1998 и си остана там
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Евровизия 2009

Мнениеот bubic » 11 Апр 2009, 17:00

Радиатор,ама ти сериозно ли наричаш само една личност с този сериозен епитет,аз предполагам,че това е система,която фабрикува негативни(безвкусни) неща,поне според вас. Писмото няма никаква стойност,ако има нарушение на процедурата при избора на победителя,всеки може да сезира съответните органи,по административен или съдебен път. И после се отива към международни инстанции. И какво се очаква сега,отговорните лица в щаба на Евровизия да свикат съвещание и да разгледат писмото,да вземат решение,да се обърнат официално към оторизираните български власти,да се направи проучване,да се изпрати обратно при тях и отново да станат разисквания и .......докъде ще се стигне. Все се напъват някои,и все не правят нещата,както трябва. Съвсем отделен е въпроса,че няма голям избор,защото няма материал.
Последна промяна 1 на bubic, променена общо 13 пъти
Аватар
simeon.bg
100+
100+
Мнения: 292
Регистриран на: 12 Мар 2008, 11:23
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Евровизия 2009

Мнениеот simeon.bg » 13 Апр 2009, 22:04

Същото го правят и в реалитата, но там няма чак такъв наплив, може и някой политици и медии да слагат масло в огъна.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Евровизия 2009

Мнениеот bubic » 13 Апр 2009, 23:18

Точно така Симо,подквасата (маята) е една и съща,съответно и резултатите. Можеш ли да кажеш какви са румънските и сръбските програми в това отношение,има ли такава арогантност и цинизъм и при тях?
Аватар
joro78
100+
100+
Мнения: 172
Регистриран на: 27 Яну 2007, 00:42
Местоположение: Варна

Re: Евровизия 2009

Мнениеот joro78 » 14 Апр 2009, 19:35

bubic написа: Съвсем отделен е въпроса,че няма голям избор,защото няма материал.

Материалът е калпав, всички го виждаме. Аз питам, защо тези от БНТ толкова държат да се излагаме, всяка година, като толерират такива "екземпляри" като Красимир Авамов? Или са много некадърни, или имат изгода от това, или и двете! >:(
То тука е така!
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Евровизия 2009

Мнениеот bubic » 14 Апр 2009, 23:29

И двете бе Жоро,иначе няма да се реализира нищо,а все пак има,а щом има нещо създадено,то е заплатено на създателите,е кой е намазал и колко,аз не мога да знам,но че има плячка,в това не се съмнявам. Що се касае за материала, при тези условия на живот и цености,не може да се реализира нещо съвсем качествено,плюс това,че нямаме традиции в тези направления. У нас ,основата на правенето е копиране и крадене,слага му се нашите аромати и резултатите се виждат.Цирка продължава...

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта