КРС обяви конкурсите за петте частни мултиплекса

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
harakiri
Нов
Нов
Мнения: 85
Регистриран на: 15 Мар 2007, 23:37

КРС обяви конкурсите за петте частни мултиплекса

Мнениеот harakiri » 14 Апр 2009, 19:06

Комисията за регулиране на съобщенията обяви два конкурса за изграждане на петте частни мултиплекса, от които в бъдеще ще се излъчват цифрово телевизионни програми. Решенията за това бяха публикувани в "Държавен вестник".
Първите два мултиплекса трябва да заработят при първия етап на цифровизацията, предаде Дневник. По време на него трябва да бъде изграден и държавният мултиплекс, чието създаване е регламентирано в проекта на новия Закона за публичното радиоразпръскване. Условията и на двата конкурса не позволяват кандидатите за изграждане на цифровите платформи да притежават радио или телевизия, нито мрежа за пренос на радио и телевизионни програми. В същото време комисарите изискват от компаниите да притежават опит в осъществяване на обществени електронни съобщения, а също и да имат годишен оборот за 2008 г. над 5 млн. лв.
Таксата за закупуване на конкурсните книжа за първата процедура е 4 хил. лв., а срокът за подаването им е 12 май. Депозитът за участие е 144 хил. лв. Предвидено е конкурсът да започне на 14 май. Кандидатите за изграждането на трите мултиплекса за втория етап на цифровизацията трябва да подадат заявленията си до 27 май. Конкурсните книжа за тази процедура също са на цена от 4 хил. лв., а депозитът, който трябва да бъде внесен, е 216 хил. лв. Предвидено е конкурсът да започне на 2 юни. Предприятието, което го спечели, ще може да ползва правата си, след като спре аналаговото излъчване на телевизиите. Фирмата освен това се задължава да разпространява 3 лицензирани български програми.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта