Опитвам се да разбера кои кабелни или DTH оператори препредават CNN. Или Pro7. Дали сте виждали сайт или форум по тази тема, или пък ако няма - да нахвърляме актуалните (най-широки) пакети тук чрез постинги? Примерно, кои програми има в КейбълТел? или в ITV?
Някои пък ги крият, не ги обявяват в сайтове - дават ти ги само на листче на място в офиса... Напр. Корес.
Карта на кабелни оператори в София
17 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Карта на кабелни оператори в София
Сериозните оператори обявяват в сайтовете си.
Програмите на Булсатком, Кейбълтел/Евроком, Мегалан и Вестител са точно такива, каквито са описани. За други оператори нямам впечатления.
Имам впечатление за един извън София, в който по-големият брой програми е пиратски, затова никъде не пише какви са програмите им. Вероятно в страната масово е така. Големите оператори обаче си пишат всичко, защото рискът за тях е доста по-голям.
Програмите на Булсатком, Кейбълтел/Евроком, Мегалан и Вестител са точно такива, каквито са описани. За други оператори нямам впечатления.
Имам впечатление за един извън София, в който по-големият брой програми е пиратски, затова никъде не пише какви са програмите им. Вероятно в страната масово е така. Големите оператори обаче си пишат всичко, защото рискът за тях е доста по-голям.
-

radiator - 1000+

Трудоемко е...
М/у другото чувам, че БТК (Виваком де) ще правят свой DTH оператор, да знаете кога ще стартира? Преди 3-4 години мислеха за IP TV, явно са се отказали.
М/у другото чувам, че БТК (Виваком де) ще правят свой DTH оператор, да знаете кога ще стартира? Преди 3-4 години мислеха за IP TV, явно са се отказали.
- Юнак
- 1000+

Ами работят и "работят"... Имам някои подозрения защо така често започнаха да "прекъсват" фийдовете на бТВ за другите оператори хахаха, така случайно... и сигурно като си пуснат мизерния DTH съвсем ще започнат да се ебават с останалите... типично в стила на сегашния мениджмънт в БТК.
IPTV проекта го оставиха отнавна. Опитваха с Юникс Солюшънс да имплементирап WebTV, паралелно уж IPTV щеше, ама нещо не се разбраха за сумите, които трябва да вземат якичките.
IPTV проекта го оставиха отнавна. Опитваха с Юникс Солюшънс да имплементирап WebTV, паралелно уж IPTV щеше, ама нещо не се разбраха за сумите, които трябва да вземат якичките.
-

radiator - 1000+

СКК предава и двете и в аналоговата и в цифровата
- ssww
- Нов

CNN има при Булсат и кабелните оператори в София. Pro 7 само при кабелните.
- koeff
- Нов

Един приятел ми казва, че Pro7 го има и в Quarto.
- Юнак
- 1000+

Юнак, за сайтове на операторите чувал ли си? "Един приятел ми каза...", бла-бла. Трудно ли е да отвориш няколко сайта и да видиш всеки какво излъчва?
http://mtel.bg/quarto/packages/basic.php
www.bulsat.com
www.itvpartner.com
www.cabletel.bg
www.ekk.bg
http://www.skk.bg/
www.net1.bg
www.tivia.bg
http://mtel.bg/quarto/packages/basic.php
www.bulsat.com
www.itvpartner.com
www.cabletel.bg
www.ekk.bg
http://www.skk.bg/
www.net1.bg
www.tivia.bg
-

deian - 100+

Юнак зададе върпоса, изхождайки от факта, че смята, че някои от кабелните оператори не обявяват официално какви програми излъчват. Разбира се, има такива, но те обикновено са съсредоточени в малките градове на България, където нелегалният бизнес с разкдориане на програми и нелицензираното им разпространение по кабелната мрежа може да мине що годе незабелязано, особено ако зад гърба си операторите имат някой представител на местната власт. Но, както и да е, не виждам причина за негативното Ви отношение, deian. Прави ми впечатление, че в този форум влизат доста нетолерантни хора.
- obiden
obiden написа:Юнак зададе върпоса, изхождайки от факта, че смята, че някои от кабелните оператори не обявяват официално какви програми излъчват. Разбира се, има такива, но те обикновено са съсредоточени в малките градове на България, където нелегалният бизнес с разкдориане на програми и нелицензираното им разпространение по кабелната мрежа може да мине що годе незабелязано, особено ако зад гърба си операторите имат някой представител на местната власт. Но, както и да е, не виждам причина за негативното Ви отношение, deian. Прави ми впечатление, че в този форум влизат доста нетолерантни хора.
Obiden е напълно прав. А относно нетолерантността на хората - това си ни е изцяло проблем на цялата нация. А в крайна сметка всичко се свежда и до култура - един от най-големите проблеми на българина, за съжаление.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

-

Playbob - 1000+

@playbob,
А защо за всичко трябва да се обвинява средата, в която живеем? Аз също съм роден и израснал в България, но това не ми пречи поне да се старая да бъда учтив и толерантен. Нима и аз, и по-нетолерантните от мен не сме посещавали едни и същи основни училища, после - едни и същи гимназии и накрая - едни и същи университети? Но накрая някои се проявяват като по-арогантни, а други - не.
А защо за всичко трябва да се обвинява средата, в която живеем? Аз също съм роден и израснал в България, но това не ми пречи поне да се старая да бъда учтив и толерантен. Нима и аз, и по-нетолерантните от мен не сме посещавали едни и същи основни училища, после - едни и същи гимназии и накрая - едни и същи университети? Но накрая някои се проявяват като по-арогантни, а други - не.
- obiden
obiden написа:@playbob,
Една и съща родина, едни и същи училища, едни и същи университети, НО различни родители и семейства!
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

-

Playbob - 1000+

deian написа:Юнак, за сайтове на операторите чувал ли си
Не, леле как не се сетих.
Живо ме интересува обаче за колко минути ще ми кажеш кои оператори излъчват ProSieben. Искам да гледам Оскарите. Би ли засякъл, моля те!
* първо, времето за съставяне на списък с адресите (благодарност за труда, който виждам, че си положил по-горе). Де факто призоваваш всеки от - примерно - 500 000 абонати в София да извърши един и същи труд.
Но дали списъкът ти е пълен? Не си ли пропуснал някого? Случайно да знаеш, че едни от най-бързо развиващите се в София са http://www.cores.biz/ ?
(Владая, Драгалевци, Г. Баня, Павлово, Овча Купел, Княжево, Бояна, Бъкстон, Манастирски ливади и Борово. Подписани дговори за разпространение на над 120 ТВ канала). Аз ги открих не случайно - просто в един момент бяха единствените, които разпространяваха bTV Cinema в София, преди ITV и др.* второ времето за ориентация във всеки отделен сайт.
Къде например в http://www.cabletel.bg/ е информацията за предаваните програми? А на
http://www.itvpartner.com/? И как се навигира в ITV - ако мръднеш мишката не забелязваш ли, че информацията изчезва? Тоест, трябва да си записваш на листче, за да направиш сравнение. А ... /и т.н./
Отново, всеки от 500 000 абонати извършва един и същи труд.
====
След това съпостави с около 5 сек, необходими за същото, ако го има агрегирано.
Както и да е, ако не тук, друг ще го направи. Който е пръв, ще хване добър трафик. След това ще стане стандартна услуга за тв-сайтовете (към 20-тина са, доколкото съм букмаркнал)
(а думите "един приятел ми каза" са просто похват, въвеждащи слова) deian, всъщност говоря за нещо, което би било удобно за всички.
===
Наличието на събрана информация ще има и вторични ефекти: кабеларките ще се стегнат и ще си актуализират списъците, конкуренцията ще накара тези, които не публикуват, да публикуват и т.н., току виж и върху цените повлияло
Нямам време да покажа дали в чужбина е направено, но би било невероятно да не е. Ако някой е напред с материала, нека даде линкчета да видим.
- Юнак
- 1000+

Юнак, в сайта на Кейбълтел предаваните програми се виждат много ясно. Между другото, те са от малкото, които поддържат добър program acquisition отдел.
Навигацията в сайта на ИТВ верно е леко сбъркана. С малко повече постоянство се стига до програмните пакети и там си пише всичко.
Интересна е препратката ти към Корес, между другото. Наистина ли се развиват динамично? Имаш ли информация за каква абонатна маса говорим? хаха, там обаче нещата с излъчваните програми наистина са голяма мистерия. Навремето в сайта им имаше един екселски файл с програмите... обаче гледам сега - едно голямо нищо.
Навигацията в сайта на ИТВ верно е леко сбъркана. С малко повече постоянство се стига до програмните пакети и там си пише всичко.
Интересна е препратката ти към Корес, между другото. Наистина ли се развиват динамично? Имаш ли информация за каква абонатна маса говорим? хаха, там обаче нещата с излъчваните програми наистина са голяма мистерия. Навремето в сайта им имаше един екселски файл с програмите... обаче гледам сега - едно голямо нищо.
-

radiator - 1000+

В "програмна схема" ли да гледам в Кейбълтел? (Интересува ме напр. Motors TV /Media Link/, а не я виждам, пък едно врабче ми подшушна, че Кейбълтел я предлагат)
За абонатната маса на Корес нямам представа, само гледам с какви темпове през последните 2-3 години увеличават покритието си. Аз съм им голям фен, понеже предложенията им са прости и ясни (т.е. не послъгват, което е очевидно при сложните и неясни оферти). Но не бих искал да говорим за един или друг конкретен оператор, тъй като няма нищо общо с темата , а и всеки си има или предпочитания, или няма избор.
За абонатната маса на Корес нямам представа, само гледам с какви темпове през последните 2-3 години увеличават покритието си. Аз съм им голям фен, понеже предложенията им са прости и ясни (т.е. не послъгват, което е очевидно при сложните и неясни оферти). Но не бих искал да говорим за един или друг конкретен оператор, тъй като няма нищо общо с темата , а и всеки си има или предпочитания, или няма избор.
- Юнак
- 1000+

Motors TV не се предлага от КейбълТел. Там има AB Moteurs, което е съвсем различен канал.
Motors го има при Нет1 в Сф.
Motors го има при Нет1 в Сф.
-

deian - 100+

мда, с една "карта" на операторите щяхме да видим, че се предлага в:
Нет1
Корес
Мегалан
А извън София: в още 5 мрежи в по-големи градове.
Нет1
Корес
Мегалан
А извън София: в още 5 мрежи в по-големи градове.
- Юнак
- 1000+

17 мнения
• Страница 1 от 1