Мнениеот TVmaniack » 05 Яну 2011, 10:43
Мерси!
Нека прочее отбележа, че надценяваш ролята на техниката (ниво 2008-2009 г.) Все пак, става дума за доста елементарни неща - предполагам, Lupus би потвърдил. Говорим за разработки с десетилетия давност, така да се каже.
Напротив - нищо не надценявам по отношение на техниката - единственото за което съм сигурен в случая е че технически едната система е много по подготвена още от влизането и на пазара (по-горе беше споменал че разликите в рейтингите между 2-те системи в началото били по-големи, но после се изравнили, по обяснението ти че това е така заради по-малкия размер на броя домакинства на новата разбрах че не си съвсем наясно; всъщност новата пипълметрия измерва цифрова телевизия - оттам дойде разликата). И мисля че ти подценяваш техниката, коeто в случая на невероятната динамика на пазара се оказва решаващия фактор за правилно измерване - ако дадената фирма не може да излезне с технически решения за това как да измерва например Video on demand или IPTV как ще отразява реално нещата на пазара? В този смисъл нещата въобще не са елементарни, а напротив - сложни са и струват много като решения и постоянни разработки.
TV Plan / TNS си опекоха нещата с договори, ниски цени, бонуси, съпорт, обучение и пр. бяха първи, имаха силно лоби... какво повече им трябва за успех? GfK, вместо да стоят на чиста загуба (по мои сметки, поне по ... млн на година в последните 3 години), трябваше директно да купят конкурента си и по този начин да влязат на пазара, а не да се гърчат и да правят смешки, напр. рекламните агенции да купуват и двата софтуера
ОК, Мира (тогава) Янова ги докара, нали? Нейната технология, викаш?
Прав си ТВ план бяха първи и работеха добре, но динамиката на пазара ги свари неподготвени технически. Колкото до Янова, не мисля че тя ги е докарала, до колкото помня тя беше назначена като директор там, а с техниката няма нищо общо.
Вкараха всички в разход с глупостта си.
Не знам кой колко са вкарали, но факта че са влезнали на пазара ясно показва че е имало причина (т.е. недоволни по ред причини) това да се случи и някой е седял зад тях.