Новини около цифровизацията у нас
- Atlantique
- 100+
Re: Новини около цифровизацията у нас
БТК и НУРТС продължават да правят нещо по излъчваните ефирни програми. Тази вечер напр. БНТ ХД се излъчва с ЕПГ съдържание, което е на Ринг.бг ?!

Забелязах че надписа от НУРТС за резервираното излъчване, който върви в горната част на екрана по БНТ-1 липсва на БНТ-1_HD.
Явно няма да се пипа.
София, жк Овча Купел 2, бл. 9. Тук е високо и чист въздух.
nradkov написа:Интересно би било, кои предавания според теб са "боза"? и кои точно предавания ти допадат?
За даваш такива генерални заключения ще е добре да се обосновеш![]()
Аз говоря за БНТ2. Не съм от тия хора, които искат комерсиални предавания по БНТ. Просто искам да се засили още обществената роля на БНТ. Разгледайте програмата на БНТ2 и ще разберете за какво ви говоря.
Разгледах я. С 36-40 предавания на ден ще продължи да има нулева роля.Абсолютният таван е 25. За съжаление, при него не може да уредиш всички близки, познати, баджанаци и шуреи.
Рядко се наемам с оффтопици но искам да кажа нещо на депутати в тази страна:
До Парламента с новия закон за уш тероризма.
Ако дрогиран полицай е забравил да предаде уликите и ги е използвал и ме спре и ми по иска колата и загине с нея и убие други.Значили,че аз ще нося отговорност защото нямам дрегер ?
А вие сериозно ли вярвате на МВР ? Или щото така го пише в закона ?
Аз виждам моя вина в 2-та варианта.
1. Дадох му колата той няма синя лампа мина на червено и се самоуби.И в катастрофата загива едно друго семейство.
2.Не му е давам и избухва бомба във Варна а той ми конфискува колата в София.
Вие сте по-зле от лопата. Тя поне върши наяква работа !!!
Да не говорим за новите схеми за измама,които давате на измамниците с тези смешни закони !
Това го има в КОНСТИТУЦИЯТА на РБ.
Чакам 16 години цифрова ефирна телевизия ! Виждам само 8 канала.Достатъчни да не ни съдят.
Но недостатъчни за ерата в която живеем.
Защо бе хора ? Защо не живеем,като бели хора ? Колко е трудно ?
Защо ще ни мачкате с МВР ? Защо ще ни конфискувате къщите и колите ?
Нямате ли си хотели по-морета и балкани ?
В КУПОМ НЕПОТРЕБНИ СТАНАХТЕ !!!
До Парламента с новия закон за уш тероризма.
Ако дрогиран полицай е забравил да предаде уликите и ги е използвал и ме спре и ми по иска колата и загине с нея и убие други.Значили,че аз ще нося отговорност защото нямам дрегер ?
А вие сериозно ли вярвате на МВР ? Или щото така го пише в закона ?
Аз виждам моя вина в 2-та варианта.
1. Дадох му колата той няма синя лампа мина на червено и се самоуби.И в катастрофата загива едно друго семейство.
2.Не му е давам и избухва бомба във Варна а той ми конфискува колата в София.
Вие сте по-зле от лопата. Тя поне върши наяква работа !!!
Да не говорим за новите схеми за измама,които давате на измамниците с тези смешни закони !
Това го има в КОНСТИТУЦИЯТА на РБ.
Чакам 16 години цифрова ефирна телевизия ! Виждам само 8 канала.Достатъчни да не ни съдят.
Но недостатъчни за ерата в която живеем.
Защо бе хора ? Защо не живеем,като бели хора ? Колко е трудно ?
Защо ще ни мачкате с МВР ? Защо ще ни конфискувате къщите и колите ?
Нямате ли си хотели по-морета и балкани ?
В КУПОМ НЕПОТРЕБНИ СТАНАХТЕ !!!
Защото парите се въртят в тази посока !
Гледам,нищо ...пак гледам,пак нищо....викам си "Тука има нещо "!
Къде ги видя 8 канала, седем са,с два еднакви, значи 6 ?!
- ЖОРО
- 1000+
в Момента състоянието на Мултиплекса е пуло запълнено .. има възможност да се качат още 3 програми на мукса на който е БТВ НОВА ,БНТ и Б.О,Е ..като на мукса на БНТ бъде добавено БНТ2 ХД.. на Софийския мултиплекс може да се добавят още 3 програми ако се качат. Канал 3 Евроком и Бит ще е добре
Съфорумци,
Може ли някой да обобщи колко са мултиплексите, с какво покритие приблизително и какво има качено на всеки към момента, че наистина му загубих края ...
Много ще съм благодарен и даже ще почерпя
Може ли някой да обобщи колко са мултиплексите, с какво покритие приблизително и какво има качено на всеки към момента, че наистина му загубих края ...
Много ще съм благодарен и даже ще почерпя

Една боза от шест стотинки !
В момента има два работещи Мукса на национално ниво
На единия са BNT1; BNT2; БНТ1_ HD и БНТHD.
На другия са бТВ; Нова; Бг он Еър; БНТ1;БНТ2;БНТHD, като всичко е SD.
За гр.София има регионален Мукс(27к), който излъчва Тв Европа, Бг он Еър, Фолклор тв и Фен фолк.
Това е картинката в момента

На единия са BNT1; BNT2; БНТ1_ HD и БНТHD.
На другия са бТВ; Нова; Бг он Еър; БНТ1;БНТ2;БНТHD, като всичко е SD.
За гр.София има регионален Мукс(27к), който излъчва Тв Европа, Бг он Еър, Фолклор тв и Фен фолк.
Това е картинката в момента

Между другото си задавам въпроса защо както в София има регионален, да се пусне и в другите региони такива. И щом цената е доста по-ниска ще има и кандидати...? 

Цялата им дейност противоречи на здравата икономическа логика.
По-добре Муксовете да са изключени, вместо да работят, дори и на по-ниски цени
Така и така апаратурата е купена, честотите са ясни, абе ненормална работа.....типично по български

По-добре Муксовете да са изключени, вместо да работят, дори и на по-ниски цени

Така и така апаратурата е купена, честотите са ясни, абе ненормална работа.....типично по български

52к се препълни.... 

Мултиплексът на Фърст Диджитъл вече го няма.
Честито на печелившите!
При пресканиране излизат само шестте ТВ канала на мултиплекса на НУРТС Диджитъл.

Честито на печелившите!

При пресканиране излизат само шестте ТВ канала на мултиплекса на НУРТС Диджитъл.

Честито и от мен !
Само си загубих времето сутринта да отговарям на колегата за работещите Муксове !
.......а вчера някой пусна мухата, че БНТ2 вече било HD

Само си загубих времето сутринта да отговарям на колегата за работещите Муксове !
.......а вчера някой пусна мухата, че БНТ2 вече било HD

и ко праим сига 

- ЖОРО
- 1000+
за това разбрах в Петък в писмо от Вяра Анкова.. няма да разгласявам какъв е случая.
- cybercrackerbg
- 100+
БНТ2 HD има при Булсатком, а не ефирно. А в инфото за 27-и канал на НУРТС сте пропуснали, че се излъчва и The Voice в SD.
Фърст Диджитъл спря по няколко причини: първо, защото на този етап няма икономическа изгода от съществуването на трети мукс. Второ, БНТ е поискала по-ниска такса за излъчване през мултиплекс (до момента таксата за излъчване за година за БНТ е 15 млн. лв. за трите й канала, които тя плащаше на Фърст Диджитъл - това е огромно перо от субсидията й; за сравнение bTV заплаща 8.2 млн. лв. за ефир, а NOVA 6.5 млн. лв. и варианта БНТ да плаща по-малко е, ако спре да излъчва в HD. Затова са преместили трите обществени канала в SD на търговския мултиплекс на НУРТС Диджитъл. Трето, покритието на Фърст Диджитъл винаги е било по-лошо от търговския мукс, хубаво е че мултиплекса угасна и няма драма.
Фърст Диджитъл спря по няколко причини: първо, защото на този етап няма икономическа изгода от съществуването на трети мукс. Второ, БНТ е поискала по-ниска такса за излъчване през мултиплекс (до момента таксата за излъчване за година за БНТ е 15 млн. лв. за трите й канала, които тя плащаше на Фърст Диджитъл - това е огромно перо от субсидията й; за сравнение bTV заплаща 8.2 млн. лв. за ефир, а NOVA 6.5 млн. лв. и варианта БНТ да плаща по-малко е, ако спре да излъчва в HD. Затова са преместили трите обществени канала в SD на търговския мултиплекс на НУРТС Диджитъл. Трето, покритието на Фърст Диджитъл винаги е било по-лошо от търговския мукс, хубаво е че мултиплекса угасна и няма драма.
Аз благодаря на @Vass и на @cybercrackerbg за обобщението . Не е труд на вятъра, поне знам какво има на НУРТС. Иначе ми е ясно, че ситуацията с запълването на мултиплексите е по-динамична и от политическата обстаовка.
Разбирам, че Фърст Диджитъл са били на път да останат без лиценз, щото не си плащали. Сега пък процедурата е прекратена - ама пък мукса е спрян. Не знам дали това дефакто не означава, че Фърст ще бъде погълнат от НУРТС барабар с честотите.
Разбирам, че Фърст Диджитъл са били на път да останат без лиценз, щото не си плащали. Сега пък процедурата е прекратена - ама пък мукса е спрян. Не знам дали това дефакто не означава, че Фърст ще бъде погълнат от НУРТС барабар с честотите.
Една боза от шест стотинки !