Новини около цифровизацията у нас

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Аватар
playboby
100+
100+
Мнения: 139
Регистриран на: 10 Ное 2005, 15:27
Местоположение: Guadalajara, ES/ Червен бряг, БГ

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот playboby » 08 Ное 2019, 22:51

Не разбирам какво ги бърка тогава да наемат транспондер на Хелас и да качат 4те бнт в хд, заедно с програмите на бнр. Ще остане място даже за ьтв и нова.
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3728
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ЖОРО » 08 Ное 2019, 23:31

playboby написа:Не разбирам какво ги бърка тогава да наемат транспондер на Хелас и да качат 4те бнт в хд, заедно с програмите на бнр. Ще остане място даже за ьтв и нова.Тука проблема опира в ЗРТ като обществен доставчик БНТ трябва да провежда конкурс с избор на разпространител на сигнала в случая Виваком .. ако е обществен оператор като акционерно дружество или едноличен търговец може да образува вътрешна структура BNT DIGITAL с цел разпространвние .. и тогава виваком няма да фигурира .. и щак тогава могат да си наемат капацитет без обществена поръчка ,както Раи .. директно се договаря с Eutelsat а не минава през Telecom Italia , като втория има 3 канала .. но темата е много дълга
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот cybercrackerbg » 09 Ное 2019, 10:47

От м. януари 2020 г. на цифровата ефирна платформа ще се излъчва само БНТ1, а БНТ2 и БНТ3 ще спрат. Целта е да се спестят 5 млн. лв. от разпространение. Това съобщи Емил Кошлуков, коментирайки тежкото финансово състояние на телевизията.
https://www.24chasa.bg/novini/article/7855417
Последна промяна 1 на cybercrackerbg, променена общо 9 пъти
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот cybercrackerbg » 09 Ное 2019, 12:48

Няма да го уволнят, освен ако не покаже още един път среден пръст в ефир. (Неслучайно телевизията на Сидеров му беше "спасителен пояс", за да стане гендир на БНТ и да я овладее отвътре; самият Сидеров е човек на статуквото и когато има нужда си "дава гъза" на Шиши, а когато има нужда се прави на опозиция и на гневен мъжкар.) Кошлуков е проверен кадър, злите езици отдавна говорят, че още от гимназията е вербуван от комунистическата ДС. Николай Колев Босия твърди, че бившите комунистически тайни служби са го държали в зависимост, заради негова сексуална връзка с друг войник. Прякорът му тогава е бил Дългото бедро. А да не забравяме, че днес Кошлуков е човек на Шиши и на статуквото.

Николай Колев – Босия:
Кошлуков е бил вербуван от ДС

Г-н Колев, защо твърдите, че Емил Кошлуков не е бил политически затворник?

Твърдя, че той не е политически затворник, защото в осъждането му няма никакви политически мотиви. Кошлуков има две присъди, като излежава по-голямата от тях. Тя е шест години. Всеки може да получи достъп до това дело, аз съм го виждал с очите си. Присъдата е за самонараняване с цел избягване на военна служба. По същото време, по което Емил лежеше в Старозагорския затвор, аз също бях там. Вече имаше политически отряди, говоря за 1985-1986 година. Бащата на Кошлуков наистина е бил политически затворник, осъден от Народния съд. Той е бил в ловна рота, тези роти са гонили партизаните. В един момент неговата рота убива един партизанин, заради което някои от хората в нея са осъдени. Ако не се лъжа бащата на Кошлуков е с 12-годишна присъда. Най-вероятно е бил вербуван и той.

Как стига Емил Кошлуков до затвор?

Емил е учил в Пловдив в английска гимназия и там е вербуван в последната година от ученето. Това редовно се правеше със синовете на тъй наречените врагове на народа, а мотивите бяха, че това са хора с доста познания, хора, които се познават един друг. По делото на Кошлуков прокурор беше покойният военен прокурор Николай Колев. Емил е бил вербуван от Държавна сигурност в кабинета на военния прокурор Колев, лично от шефа на ВКР на 1-ва армия. Всяка армия си имаше едно такова отделение. Битката беше дали да бъде вкаран в затвора или не. Тя се водеше между Трето и Шесто управление. Накрая се стига до шефа на ДС Григор Шопов. Той беше изключително силна фигура и дори членовете не Политбюро трепереха от него. Стигат до него, Трето иска да го вкара в затвора, Шесто не го пуска и накрая на Шопов му писва и казва: “Разберете се с ген. Капитанов, който е прокурор в Главна прокуратура. Имаше голяма ревност между управленията към него.

Какво се случва все пак?

Вкарват Емил в затвора с присъда от шест години, той обаче лежи три години и 10 месеца и декември месец го пуснаха предсрочно. По закон тогава трябваше да отиде да си изкара оставащата една година военна служба. Само че е подписана една заповед, напълно противозаконна, с която му отлагат военна службата и той кандидатства в Софийския университет “Английска филология”.
Определено се ползваше с привилегии в затвора. Там той беше библиотекар, което беше изключително високо ниво, позволяваха му да ходи навсякъде из затвора, пускаха го да се среща с хора навън. Знам и в коя килия е лежал. Познавам хората, които са били в тази килия. Например Живко Попов, който беше заместник-министър на външните работи и беше арестуван в Чехия. Осъдиха го на 20 години затвор. Личният живот на Кошлуков не искам да го споменавам, но военният прокурор Колев ми е показвал делото, в което има писма, собственоръчно написани от Емил до двама войници, в което ги подстрекава да правят любов.

Казвате, че е лежал с две присъди. Каква е другата?

Акумулирани са присъдите. Втората отново е свързана с военната служба и няма нищо общо с политически мотиви.

Не искате да коментирате личния живот на Кошлуков, но говорите за едни писма. Гей ли е Кошкулов?

Определено е гей. Имаше и друго дело за един пистолет. Тогава нямаше право да се носи оръжие, Кошлуков твърдеше, че го е намерил на улицата. Тази преписка изчезна. Имаше голяма ревност между управленията към него.

Г-н Кошлуков, обаче твърди, че е осъден за разказването на политически виц.

Това нещо би трябвало да го има в делото му, а там такова нещо няма. В делото, което аз съм чел от кора до кора няма такова нещо.
--
Идеята на Каменаров БНТ2 да бъде с профил култура се осъществява, но с повторения на стари предавания. Практически мисията на БНТ2 да е канал за регионалните центрове, е провалена. Не знам какво работят в момента т.нар. РТВЦ-та в Пловдив, Варна, Русе и т.н., освен да пускат по някой и друг репортаж за новините. БНТ2 навремето под името втора програма беше "кошчето" на основния канал, сега е някаква агония и безсмислие. БНТ3 също агонизира и е ни риба, ни рак. Основният канал пък страда, защото политематичен профил се прави с пари и с визия, не става само на мускули. Жалка работа. Ако в БНТ не са разбрали сме в нова ситуация, а не в аналоговата ера.
По отношение на това БНТ да оперира свой собствен обществен мултиплекс - идеята е много добра, вече е била обсъждана неколкократно на политическо ниво. От една страна - изисква се политическа воля, за да се случи и финансиране, което го няма и от друга - как ще "източват" иначе парички, какъвто е замисъла с монопола в разространението на ТВ сигнала оше от времето на Мустака.
Аватар
bojko84
100+
100+
Мнения: 199
Регистриран на: 05 Май 2007, 17:57

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот bojko84 » 09 Ное 2019, 16:53

Сега като свалят от ефирната бнт2 и бнт3, с оставащите им 5 милиона на година, ще получат глътка въздух.
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3728
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ЖОРО » 09 Ное 2019, 17:27

bojko84 написа:Сега като свалят от ефирната бнт2 и бнт3, с оставащите им 5 милиона на година, ще получат глътка въздух.Няма .. за да се издължи телевизията догодина и е нужен бюджет не 70млн ,а 140 млн лева !
Които е ясно че няма от къде да се намерят.
и за това ще се редуцира бюджета за 2020/2021/2022
идеята е да се разсрочи дупката от 45млн и да се погасят задълженията.
Аватар
cybercrackerbg
100+
100+
Мнения: 461
Регистриран на: 09 Юли 2006, 10:15

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот cybercrackerbg » 10 Ное 2019, 05:57

То в тази утрепана телевизия бНТ с 1200 души работещи на щат и с качество на програмата кръгла нула пресечена и 300 милиона лева да се налеят, пак няма да стигнат. Каца без дъно е, също като здравеопазването. Потъват в схеми и в приятелски кръгове. Наливаш, наливаш и резултат - нихц, зеро. Ама били гоУеми едно време, били първите. Е, много важно, сега не сте. Не ми липсвате и не ви гледам помията :D
Какво значи държавата да опрости дълговете?! Дългът към руската олигархия и Спас Русев (Виваком) за разпространение дали ще бъде "опростен", или ще бъде платен с пари от бюджета или с такса телевизор е все едно - нали пак от джоба на отрудените хора ще дойде. :Hmmm
Аватар
bojko84
100+
100+
Мнения: 199
Регистриран на: 05 Май 2007, 17:57

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот bojko84 » 10 Ное 2019, 09:45

Ако БНТ не става за гледане, какво да говорим за БТВ и НОВА, където посредствеността е норма. Всеки може да гледа каквото си иска според интелектуалния си капацитет, но БНТ трябва да съществува и да става по-качествена, защото това е телевизия, която трябва да култивира вкус.
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3728
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ЖОРО » 10 Ное 2019, 10:39

Важното е че е казал това , което съм казал !

http://news.bnt.bg/bg/a/emil-koshlukov- ... -po-tezhko
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 218
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот Петър Томов » 10 Ное 2019, 15:48

Едно не мога да разбера-как 30 г.-хайде, БНТ 2 е наследник на бившите РТВЦ-та, които имаха свои канали за всеки областен град, но от 1989 г., когато БНТ излъчваше Канал 1 и Ефир 2 до средата на 2000 г., а след това-само Канал 1, тъй като честотата на Ефир 2 беше закупена от БТВ, как тогава нямаше проблем с таксите за наземно разпръскване, които и тогава едва ли са били малко, а днес БНТ да е на червено с тези такси, които трябва да плаща! Нещо не ми се връзва! А относно програмата на БНТ през 90-те-беше си невероятна, особено събота и неделя, когато по Канал 1 имаше детски блок и музикални предавания, и игрални филми!
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3728
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ЖОРО » 10 Ное 2019, 20:12

Петър Томов написа:Едно не мога да разбера-как 30 г.-хайде, БНТ 2 е наследник на бившите РТВЦ-та, които имаха свои канали за всеки областен град, но от 1989 г., когато БНТ излъчваше Канал 1 и Ефир 2 до средата на 2000 г., а след това-само Канал 1, тъй като честотата на Ефир 2 беше закупена от БТВ, как тогава нямаше проблем с таксите за наземно разпръскване, които и тогава едва ли са били малко, а днес БНТ да е на червено с тези такси, които трябва да плаща! Нещо не ми се връзва! А относно програмата на БНТ през 90-те-беше си невероятна, особено събота и неделя, когато по Канал 1 имаше детски блок и музикални предавания, и игрални филми!до 1993г. не се плащаха авторски права ... когато започна телевизията да плаща се усети и от 1995г. се оглеждат да я продадат през 1996г. дори MEDIASET изявиха желание да купят ефир 2 като запазят имвто му .но сделката не се състоя защото Костов не беше на власт иначе 6те часа програма през делника и 9часа през уикенда стеуваха 4.5млн лева на БНТ и тогава +8.5 те милиона плащаха 13млн на БТК .. Аи няма как да сравняваш тогава със сега ...

т.е реалния живот на ефир 2 беше само година ,година и половина ..после го обеличиха и стана кошчето за отпадъци ...което никой не гледаше ...
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 218
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот Петър Томов » 10 Ное 2019, 22:31

Макар да знаем, че сериала "Дързост и красота" тръгна именно оттам! Да не забравяме и "Премиера в Събота"! Бяха славни времена!
Роси
1000+
1000+
Мнения: 1454
Регистриран на: 26 Мар 2013, 19:23

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот Роси » 15 Ное 2019, 09:41

Частична новина за цифровизацията у нас бе генерирана в интервюто на Е. Кошлуков за Г. Любенов: само 5% от зрителите (на БНТ, вероятно) са ефирни.
Това ще е мотивът да поиска сваляне на БНТ2 и БНТ3 от мултиплексите.
Аватар
Vass
100+
100+
Мнения: 380
Регистриран на: 16 Дек 2012, 19:04
Местоположение: София

Нови честоти на някои Муксове!

Мнениеот Vass » 15 Ное 2019, 11:16

Вероятно предстои смяна на честотите на някои Муксове в страната. Видяно тук в раздела "Ефирно излъчване":

http://www.predavatel.com/bg/tv/bnt1

Смолян, Бургас, Русе, Плевен и Видин! :)
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2514
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот GIF » 15 Ное 2019, 11:47

Емуу да свали всички Бенетета от всички Мууксови и на тяхно място да са пусни 7/8TV,
защото там всичко убаво са праи заради народа !
:Drunk
Аватар
ogibo
1000+
1000+
Мнения: 2426
Регистриран на: 21 Мар 2005, 12:32
Местоположение: Свиленград

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ogibo » 15 Ное 2019, 16:55

Забрави рептилите.
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3728
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ЖОРО » 15 Ное 2019, 18:18

Джорджи™ написа:
ogibo написа:Забрави рептилите.

Те са друга тема. По темата - отбелязването на събитията свързани с Глобалното затопляне https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%BD%D0%B5
Последните катаклизми във Венеция, Италия са именно резултат на това.
Но никоя телевизия няма да каже на хората какво точно става.
Спешно имаш нужда от лечение ...

Само малоумници могат да вярват в глобалното затопляне ...
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3067
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот Stani » 15 Ное 2019, 19:42

Еиии оспамихте и тази тема! :Drunk
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3728
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот ЖОРО » 15 Ное 2019, 19:48

Stani написа:Еиии оспамихте и тази тема! :DrunkМи какво може да искаш от един луд трол на който цифрово радио ,глобално затопляне и рептили са му в главата ...
Аватар
stankos
500+
500+
Мнения: 500
Регистриран на: 25 Май 2010, 14:11

Re: Новини около цифровизацията у нас

Мнениеот stankos » 15 Ное 2019, 23:00

Илюминатите и жидомасоните са виновни..., а забравих соросоидите! :Bounce
Гледам,нищо ...пак гледам,пак нищо....викам си "Тука има нещо "!

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта