Приемник: Schnieder 6031
Антена: двуелементна, свързана с коаксиален кабел с У коляно 1030мм (за подробности:
viewtopic.php?t=63).
Радиа със стабилно приемане:
Хоризонт 100.90 Mhz - връх
Ботев: качествот на сигнала зависи от това, какъв е изгледа към връх
Ботев. Със обикновен портативен радиоприемник с телескопична антена с приема със задоволително стерео навсякъде. Ако има добра външна антена звукът е идеален.
Христо Ботев 92.20 Mhz - връх
Ботев: положението е като при Хоризонт, но изисква малко по - остра насоченост, поради по - слабия сигнал.
Лиани 103.8 Mhz - парк Къпинчо: силен сигнал с ужасно качество. Индикацията за стерео присъства както и да се ориентира антената. Звукът въобще не е стерео обаче. Понякога има чувствителни смущения. Въпреки това сигнала се засича много лесно в рамките на града. Явно тези смущения са между радиото и предавателя. При включено стерео левия канал изпъква леко над десния.
Други радиа: в Троян се засичат и други радиа. Лично от моята позиция и с моята екипировка качеството им е отвратително.
Фреш - 89.9Mhz сигнал от Плевен: от нетроянските радиа го приемам най - добре. Все пак сигнала е лош. Стерео няма, често се заглушава за няколко секунди по непонятни за мен причини. Качеството на сигнала варира. Вечер след 7 се подобрява чувствително, докато през деня е много лошо. Вероятно порати работата на машини в близост до мен.
Хоризонт 102.7Mhz от Плевен: лош сигнал. Вечер се появява индикация за стерео, но при включено такова шумът става нетърпим. Като цяло сигнала е много лош.
Дарик 96.40Mhz сигнал от Габрово: слаб сигнал. Вечер се подобрява значително. Все пак не може да се мери с локалното и БНР.
Бумеранг 101.7Mhz Много лош сигнал. Чува се съвсем слабо. Без подобрения вечер.
Дарик 97.30Mhz сигнал от Ловеч: слаб сигнал. Чува се доста по - зле от габровския предавател.
Фокус 87.60Mhz сигнал от Ловеч: Много слаб сигнал.
Дарик 106.60Mhz сигнал от В.Търново: слаб сигнал. Сравним с този от Габрово. Вечер чувствително се подобрява.
Фокус 102.40 Mhz сигнал от В.търново: много слаб сигнал. Почти се заглушава от радио Румъния Актуалитат.
Фреш 104.80Mhz сигнал от В.Търново: много слаб сигнал. Вечер се подобрява.
Зиг заг 93.90Mhz сигнал от В.Търново: много слаб сигнал.
Инфо 90.90Mhz сигнал от В.Търново: много лош сигнал.
Фаворит 89.80Mhz сигнал от В.Търново: много лош сигнал. често вечер се преплита с Фреш. През деня почти не се приема.
Резонанс 88.90Mhz сигнал от В.Търново: много лош сигнал. С постоянна сила.
Чужди радиа:
Румъния Актуалитат 102.20Mhz
Инфо про: между 100 и 97Mhz. Не мога да кажа с точност, защото тунера ми е със стрелка. Освен тези двете, които се хващат през по - голямата част от деня с поносимо качество (по - добро от това на българските) се приемат и програма от Крайова, радио, което пуска предимно класическа музика, религиозно радио, както и още 2 в диапазона 94-90Mhz.
Освен изброените по - горе радиа, съм чувал че в различните части на Троян са се приемали Астра и Експрес от Плевен. Това обаче са единични случаи.