Преди половин година пътувах от Ловеч до Троян с лека кола и реших да видя до къде се приема Фреш. Първия път, като минах ми направи впечатление, че се губи някъде на около километър след Абланица (пътния възел на София-Варна). Втория път, пък реших да пробвам Лиани, то също се загуби някъде там. Троянския предавател обаче се чува едвам едвам на около 2-3км от града. За него съм се убедил, че е пълна скръб.
Наистина релефа в троянско е отвратителен, но не мисля, че това е чак толкова голяма спънка. Колкото до това, че градът не се развива не съм съгласен. Именно в последните 2 години търпи доста, бих казал, бурно развитие. Врати отвори 4 звезден хотел в града, в курортните селища Чифлик и Шипково се строят все повече нови хотели. Наличните пък са резервирани за месеци напред. Пробвай да си резервираш стая за Коледа или Нова година в Чифлик. Предполагам, че няма да успееш.

Поне така беше миналата година по това време. Въобще в туристически план градът е във подем и то видим. Това, че по радио и телевизия се говори постоянно за мегапланинските курорти Боровец, Пампорово и хиперразвиващият се Банско, не означава, че Троян не се развива. Напротив! Ако си идвал по - често в Троян през последните 4-5 годни, предполагам, ще усетиш това. Аз, като живеещ там, го усещам. Макар, че еснафщината ме дразни яко.
Не смятам, че градът няма да носи никакви приходи, пък и както казах, в поседно време туризма е в подем и като гледам, предимно софиянци идват.

Не мисля, че в Ябланица има частни радиа, защото градът е много развит.

Има, защото магистралата минава покрай него. Е, вярно, че туристо потока в Троян не е толкова голям, колкото пътникопотока по магистралата, но... не е и малък. Но... кой ли го е грижа. Нали е важно какво ще покажат някакви социологически проучвания. Ако се задълбочи едно такова проучване до това в кой период от годината най - много се слуша посочено от анкетирания радио...много ми е интересно какъв ще е процентът на тези, които не могат да слушат въпросното когато са на почивка, защото са избрали някой китен град с население под 50 000 души(говоря по принцип, не само за Троян). Кой ли го е грижа това, или по - скоро в чия ли полза ще е такова проучване. В полза на слушателя, определено, но не и в полза на радиата. То и затова се изнасят някакви грубо обобщени данни.
Както и да е...доста се поувлякох. Но...това ми е мнението. Можеби излязох малко от темата, но... извинявам се, ако е така.