Малко офтопик, но не искам да отварям нова тема само заради това. Забелязах че в София, N-Joy на 106.9 MHz излъчва RDS-TMC съобщения. Протоколният декодер който ползвам не е супер велик (няколко типа съобщения изобщо не ги подържа, а за подържаните, не всички опкодове се "разпознават") - но да речем поне работи. Намерих и кой provide-ва услугата (TrafficNav), но това имам чувството че работи в някаква полу-секретност, а на сайта им има много малко информация по отношение на България

При RDS-TMC, съобщенията не съдържат lat/lon координати, а т.нар "location codes", като кой код на коя точка от земното кълбо отговаря е въпрос на интерпретация. GPS навигациите, които могат да ползват RDS-TMC, обикновено имат някаква база с тези неща, но както казах TrafficNav явно оперират в известна секретност - нито можеш да изтеглиш базата им, нито дори можеш да я заявиш - дали срещу заплащане или не (в Чехия примерно е платена и искат скромно 500 евро, докато във Финландия доколкото виждам е напълно свободна и безплатна).
Та имам няколко въпроса - знаете ли кои радиостанции в България (и извън София) подържат TMC (освен N-Joy очевидно)? Друга станция в София досега не съм видял да излъчва и TMC съобщения поне засега. Някой ползвал ли е навигация с RDS-TMC в България и какви са му впечатленията (снощи за около половин-един час наблюдение на трафика, всичките "уникални" съобщения бяха не повече от 20-тина общо - за няколко пътища с натоварване, катастрофирала кола, както и няколко локации с ремонт - нямам идея къде са, но предполагам това е на национално ниво, не само за София?). И последно - случайно някой да знае все пак откъде може да се намери проклетата им location база? Почвам да се чудя дали няма да има смисъл да намеря някой софтуерен ъпдейт или image, който ги съдържа и да се опитам да ги изкопая оттам, обаче това далеч няма да е лесна работа.