Страница 1 от 6

Радио и ТВ в Кърджали :)

Публикувано на: 03 Фев 2010, 17:23
от Zipo
Kaто за начало ще покажа кои ТВ програми се приемат с пряка видимост към РРС Иванци с вътрешна антена.
И така ето какво приемам с тази антена
Изображение

1. БНТ 1
Изображение

2. BTV
Изображение

3. NOVA TV
Изображение

4. PRO.BG
Изображение

5. TV7
Изображение

6. ТВ Родопи
Изображение

7. БНТ Пловдив
Изображение

8. M-SAT
Изображение

Изключение прави ТВ Родопи, която предава от ж.к. Възрожденци :)
Само БНТ 1 има някакви смущения, а от РРТС Стръмни рид ги няма но за целта трябва да имам външна антена.

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 15:40
от rainov
Нямам нищо против Кърджали, но защо подяволите град почти 2пъти по-малък от Ямбол има 7 телевизии, а в Ямбол от 2 седмици пуснаха една тв, която няма добър сигнал, да не казвам никакъв... :-[ Пък може би имам отговор и той е "Това е България"!

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 17:51
от jorko
rainov написа:Нямам нищо против Кърджали, но защо подяволите град почти 2пъти по-малък от Ямбол има 7 телевизии, а в Ямбол от 2 седмици пуснаха една тв, която няма добър сигнал, да не казвам никакъв... :-[ Пък може би имам отговор и той е "Това е България"!

Няма свободни честоти според мен,знам че Ямбол е по-голям от Кърджали.Просто видя как по грешка дадаха 91.7 и 105.0 за Ямбол и ги смениха съответно с 92.6 и 104.2.Имате си 999,Алфа,Сити,Фреш,Витоша :)
Ей виж какво е положението за Карнобат
93.3 и 99.1 са единствените свободни честоти за Карнобат.На 102.0 с отличен сигнал на много места в града излиза Хоризонт Шумен
Ако я сменят с 96.0 ще е много добре :)
Малко се отклонихме от темата
Зипо,Кой радия се ловят в Кърджали и как :)

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 18:13
от Zipo
Преди малко направих един бандскан с FM радиото на GSM ми Sony Ericsson k550i
Изображение
Eто и какво улових (в центъра на града)

87,8 - не винаги излиза
90,0 - Фреш дори и със RDS незнаино от къде
90,5 - Fresh (РРС Иванци)
92,2 - Христо Ботев
93,2 - Дарик Кърджали (РРТС Стръмни рид)
94,9 - Христо Ботев (РРТС Шейновец)
96,0 - Христо Ботев
96,6 - Дарик Хасково (РРС Аида)
98,1 - неизвистно радио
99,2 - Христо Ботев (РРТС Стръмни рид)
99,7 - Хоризонт (РРТС Шейновец)
100,9 - Хоризонт (връх Ботев)
101,6 - Хоризонт (РРТС Снежанка)
103,1 - Радио Пловдив (РРТС Снежанка), много се смъщава от ФМ+
103,6 - ФМ+ (РРС Иванци)
104,0 - Дарик (РРТС Шейновец)
104,5 - гръцко
105,0 - Хоризонт (РРТС Стръмни рид)
105,6 - Радио 1 (Кърджали)
106,2 - неизвестно
107,0 - Дарик (РРТС Снежанка)
107,5 - Веселина (РРС Иванци)

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 18:40
от jorko
На 106.2 е възможно да си хванал Енджой Стара Загора :)

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 19:12
от PatrioT
Странно , че не излизат от Хасково другите радиа , а само Дарик . Миналата година бях на язовир Кърджали сканирах с телефона и само местните радиа ми излизаха , не и от Хасково . Иначе Кърджали си е едно хубаво градче ... :)

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 19:21
от rainov
jorko написа:Няма свободни честоти според мен

off:
Писах преди година до КРС и те ми отговориха, че в Ямбол свободни тв честоти НЯМА! Та аз се питам като е нямало как намериха след 6 месеца за ТВ7 и ПРОБГ, с кирки и лопати ли?

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 20:05
от PatrioT
rainov написа:
jorko написа:Няма свободни честоти според мен

off:
Писах преди година до КРС и те ми отговориха, че в Ямбол свободни тв честоти НЯМА! Та аз се питам като е нямало как намериха след 6 месеца за ТВ7 и ПРОБГ, с кирки и лопати ли?


Е стига де прекаляваш . Просто нашият град се покрива от предавателите и на Карандила и на Ботев от части и Еделвайс . И какво да пуснат още една честота за телевизия ? Да гледам 'изключително качествената" програма на МСАТ и Евроком ли ? Или пък на Бакаджика да качат предаватели на Нова БНТ и БТВ , егати логиката при условие ,че се хващат от Карандила . Друг е въпроса , че решението да се сложат предавателите на Бакаджика на ТВ7 и ПробГ е меко казано тъпо , защото ако са на Боровец ще покриват целия град , а иначе трябва да сложат поне 400-500 W на Бакаджика , за да успеят . А ... и стига сме оаквали всяка тема ....

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 04 Фев 2010, 23:33
от Zipo
Благодаря PatrioT!
Ами за съжаление както се вижда и списака който направих на приеманите радиостанции в самия град Кърджали преобраладават програмите на БНР и Дарик от Свиленград и Смолян, тук там изкачат някоя гръцка станция но те един ден ги има груг ден не нестабилно се слушат. По отношение на честотите за Хасково те некои и до Димитрвград едвам стигат. По възможно е да се улови нещо от Стара Загора отколкото от Хасково пример мога да дам че преди години съм слушал Веселина от Стара Загора точно пред КАТ в Кърджали. Според мен това е така защото самият град е разположен по в ниското и е заобиколен от хълмове които се явяват преграда.
Лично аз преди мислех че ако всички телевизии са качени на РРС Иванци ще е най-добре, в момента е така но се получава едно повторение на програмите 3-те нациоанални ги има по два пъти :)

За Димитрвград нямам много поглед върху радиостанциите защото рядко си ходя до там и не съм правил списък радиата които съм слушал там, но следващия път ще направа подробен. Повечето от Стара Загора и Пловдив спокойно си се слушат :)
С телевизора там си играя повече и понеже пак сме в центъра и там в непосредствена близост до Съвета където са предавателите се приемат 3-те национални телевизии БНТ 1, БТВ, Нова сега вече и ТВ7. За въпросната Рекординг Аида незнам как я гледат но на мен не ми излиза никъде, нито ПРО.БГ.

Понеже имам роднини в село Могила лятото два пъти бях във Ямбол, от Могила се виждаше Бакаджика но това е на около 10 - 15 км. или поне на мен така ми се виждаше, 100 W мисля че са малко малко но си има експерти в областа аз съм само любител не искам да се правя на разбиращ :)

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 08 Фев 2010, 20:35
от GIF
В Къджали има ли интерес към БНТ Пловдив ?

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 09 Фев 2010, 09:23
от 747
то има ли интерес към БНТ Пловдив изобщо някъде? :D :D :D

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 09 Фев 2010, 11:59
от GIF
747 написа:то има ли интерес към БНТ Пловдив изобщо някъде? :D :D :D

БНТ Пловдив е място за уреждане на наши хора с цел стаж за пенсия и получаване на заплатки.
Държавна службичка - чиста работа ! Зрителите да го духат !

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 10 Фев 2010, 10:48
от Zipo
За човек като мен, който не е съгласен да дава по 18 лева за кабелна или 16 лева да е айде да не се престаравам, но колкото и да е БНТ Пловдив си е самостятелен канал, то ако става въпрос и към местната ТВ Родопи интереса е същия почти но все повече хора си изключват кабелните и минават на класически модел с антенката, лошото е че в панелните квартали приемането на ефирните програми с вътрешна антена си е истинска "черга" то смесване на цветове, звука е зле особено в последните блокове на ж.к. Възрожденци там винаги се губи някоя от програмите за ТВ Родопи там е най кофти на места едвам се долавя сянката на сигнала немам думи. При мен в центъра както се вижда на снимките само БНТ1 е винаги със смущения другите са си със идеално качество :Horray :Horray

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 27 Фев 2010, 11:45
от radiomanbg
Тези дни пътувах до Кърджали. Забелязах че Кърджалийските предаватели на ФМ+ и Фреш се хващат след като излезеш от Хасково в посока юг, което означава че са с два пъти по-голяма мощност. Освен това забелязах, че звука на ФМ+ е с много по-добро качество на звука. Предполагам че е заради новите процесори които инсталираха наскоро на предавателите си. Разбарх и, че старозагорските реклами на ФМ+ излизат и в ефира на Кърджали.
Интересува ме вярно ли е и докъде на юг от Кърдажли се приемат предавателите на ФМ+ и Фреш, след като работят от скоро с по-голяма мощност??

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 27 Фев 2010, 12:19
от obiden
Не знам какво са правили FM+ с предавателите си, но в Сливен от години се приемат ужасно, а предавателят вкарва отвратителни пукащи и пъркащи звуци в сигнала. При това положение, дори и да са сложили нов процесор, от него едва ли има полза. А и според мен е пълна идиотщина, ако са сложили нов процесор, да не са видели състоянието на предавателя си.

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 27 Фев 2010, 17:34
от radiomanbg
obiden написа:Не знам какво са правили FM+ с предавателите си, но в Сливен от години се приемат ужасно, а предавателят вкарва отвратителни пукащи и пъркащи звуци в сигнала. При това положение, дори и да са сложили нов процесор, от него едва ли има полза. А и според мен е пълна идиотщина, ако са сложили нов процесор, да не са видели състоянието на предавателя си.


Специално за Сливен и аз съм на същото мнение но очаквам тази пролет да се реши проблема след като EVN се накани най-после да им прекара ток на кулата на Дева бродкаст южно от Сливен, защото от там ще излъчват с нови предаватели и процесори за трите радиостанции на ЕМИС.

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 28 Фев 2010, 23:10
от ogibo
radiomanbg написа:Интересува ме вярно ли е и докъде на юг от Кърдажли се приемат предавателите на ФМ+ и Фреш, след като работят от скоро с по-голяма мощност??

В Свиленград не се чува. На 103,5 има гръцка, а на 103,7 турска станция. 90,5 излъчва турска станция.

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 02 Мар 2010, 14:33
от radiomanbg
Свиленград не ме интересува, защото там си им апредавател на ФМ+, който се приема чак в Стара Загора и в Ямбол. Интересуват ме Кърджалийските честоти на ФМ+ и Фреш, които са с по-висока мощност от скоро, как се приемат в Момчилград, Ардино, Джебел. със сигурност предавателите на ФРЕШ и ФМ+ от Кърджали се приемат в Хасково.

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 03 Мар 2010, 16:04
от Zipo
Свиленградските се приемат по по-високите части на град Кърджали но има смущения, описаните станции които съм описал се приемат в центъра на град с пряка видимост към РРС Иванци. По отношение на ФМ+ и Фреш - те се приемат и в Момчилград задоволително, Джебел не знам не съм имал път натам от 3 години, а за Ардино може да ходя в края на тази седмица до комплекс Белите брези и да видя как се приемат. По принцип когато пътувам в посока Хасково с хубаво качество се чуват до Черноочене и Пчеларово и след Николово се губят до Хасково не знам дали ще могат да метнат предавателите им. :)

Re: Радио и ТВ в град Кърджали :)

Публикувано на: 03 Мар 2010, 21:35
от radiomanbg
Точно затова искам да се провери, защото наскоро им вдигнаха двойно мощностите, както и да провериш дали излизат в ефира на ФМ+ в Кърджали старозагорски реклами.