Страница 3 от 5

Re: 106.3 във Добрич?

Публикувано на: 11 Авг 2010, 17:48
от LZ2GPB
Щом си на 1 километър от предавателя, значи си достатъчно близко, за да се получава описаното от Ъгли! Съответно той най-прав, а темата е приключена. :D Шегувам се. :)

Re: 106.3 във Добрич?

Публикувано на: 11 Авг 2010, 18:25
от programing122
Така, значи положението е следното :

88.1 - Чува се изключително леко, защото се смущава от 88.7 - Радио Варна!
90.1 - На тази честота чувам Хоризонт! Поредната хармоника!

98.2 - Чува се изключително леко, защото се смущава от хармониката на Хоризонт!
99.3 - Чува се изключително леко, само когато приемника е вдигнат на високо!
105.4 - Почти не се чува!

Значи цялата работа е там, че предавателят на Хоризонт е цели 3 KW! Това е голяма мощност, и поради това са тези хармоники по цялата скала! Иначе приемника ми е боза за 20 лева! :Bounce ;)

92.30 във Добрич?

Публикувано на: 13 Авг 2010, 19:33
от programing122
Здравейте! Днес след като си сложих допълнителната антена, която се състои от един дипел, хванах на 92.30 - Програма Христо Ботев! Не е хармоник, защото когато махна антената не се чува! От къде ли може да е ?

Re: 92.30 във Добрич?

Публикувано на: 13 Авг 2010, 20:13
от alonso998
Да не е 92.2,защото аз го ловя с РДС във Варненско.

Re: 92.30 във Добрич?

Публикувано на: 13 Авг 2010, 20:39
от programing122
Да, откъде е то?

Re: 92.30 във Добрич?

Публикувано на: 13 Авг 2010, 20:57
от UGLY_BOY
На 92.2 или 92.3 го приемаш? Ако е 92.2, това е Христо Ботев от връх Ботев, ако е 92.3, по всяка вероятност понеже антената, която си поставил, ти усилва сиганала повече, при още по-силен сигнал на входа, приемникът ти разполага радиостанциите с мощни предаватели на още повече места по скалата.

Re: 92.30 във Добрич?

Публикувано на: 13 Авг 2010, 21:08
от programing122
Ами аз съм със касетофон, които е на скала без екран, и не мога да видя на коя честота е точно, но предполагам, че е на 92.20! Иначе антената ми не е толкова мощна, за да прави такива поразии! Един обикновен дипел от китайска телевизионна антена!

Re: 92.30 във Добрич?

Публикувано на: 13 Авг 2010, 21:17
от LZ2GPB
Почти сигурно е било от връх Ботев на 92,2 MHz. Излъчва с 1KW и RDS: HR.BOTEV 92.2 MHZ 0700 18508 :D

Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 15:57
от programing122
Някой да има някаква информация защо Фокус във Добрич на 89.3 е спряно? Радиото излъчва от Драматичния театър, но е спряно!

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 16:16
от BigBrother
Необходимо ли е за всяко едно нещо да пускаш тема ??
Може да има някакъв технически проблем,да е спрял токът или на предавателят да му е много горещо :D

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 16:17
от programing122
Не е това, от вчера няма! Вечерта спря към 0 часа!

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 16:53
от LZ2GPB
Спокойно, ще преживееш и без радио Фокус. Има си focus-news.net и сродните му сайтове. :)

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 16:55
от programing122
Не, не са го спрели, сигурен съм!

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 19:07
от UGLY_BOY
Просто някой скапан бъг в предавателя, който от София няма да отидат да оправят скоро, защото е отпускарски сезон.

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 19:08
от programing122
Във другите градове така ли се чува?

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 19:10
от BigBrother
При мен се чува идеално !

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 19:11
от programing122
Просто е на носеща, личи си че предавателят работи идеално, но нищо не се чува!

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 19:12
от UGLY_BOY
programing122 написа:Просто е на носеща, личи си че предавателят работи идеално, но нищо не се чува!

Щом е на носеща, значи е забил сателитният приемник. Надявай се скоро някой да го рестартира. :D

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 20:02
от programing122
Ето какво ми отговориха от ФОКУС :

Повреда от гръмотевица! Утре ще бъде отстранена! В Добрич не се работи на покривите в недля!
Нямаме разрешение!

Re: Фокус във Добрич е спрян?

Публикувано на: 15 Авг 2010, 20:03
от BigBrother
Това едва ли са ти го отговорили ..... Май леко ти работи фантазията ..