Страница 1 от 1

От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 14 Май 2012, 19:48
от Monk
Зрителите абонати на сателитния доставчик Булсатком в момента имат достъп до програмата на bTV единствено по безплатен ефирен път. Сигналът на bTV към Булсатком беше преустановен заради системно неплащане на задълженията на оператора към bTV Media Group. bTV даде на доставчика многократно по-голям времеви толеранс за погасяване на задълженията, отколкото Булсатком дава на своите абонати за плащане на сметките. За bTV този казус е сходен с пиратството на интелектуална собственост.


Надяваме се Булсатком бързо да погаси задълженията си към медията. След като това се случи, излъчването на bTV в мрежата на Булсатком ще бъде възстановено незабавно
.
[url][http://www.btv.bg/za%20btv/spets ialno/story/1492125048-Abonatite _na_Bulsatkom_gledat_bTV_samo_po _efiren_pat.html][/url]

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 14 Май 2012, 20:05
от koeff
Нали до сега се говореше,че каналите се продават в пакет? В тоя ред на мисли, как Булсат не плащат за ьтв, а за другите канали от групата плащат? Защото спряха единствено ьтв, а другите канали от т.нар. пакет вървяха.

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 14 Май 2012, 21:04
от bor1slav
Доста баби са се споминали като е спряло бтв :D

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 14 Май 2012, 21:41
от lunar_light
Зрителите абонати на сателитния доставчик Булсатком в момента имат достъп до програмата на bTV единствено по безплатен ефирен път.


Зрителни абонати ... безплатен ефирен път :D ех какъв ли "гений" го е писал това? Смях.

bor1slav написа:Доста баби са се споминали като е спряло бтв :D

Вече го пуснаха. Явно БСК са "снесли" нужната сума набързо. Но от друга страна това показва мега огромна арогантност от страна на Босфор Те Ве.
Резват сигнала, пускат една такава тенденциозна новина на сайта си и едва ли не заплашват БСК, че ако не им снесат сумата Х ще им се случи нещо. И след няколко часа отново подават сигнал.
Е, ама колко ли рейтинг изгубиха покрай това "изнудване". :D

бТВ е най-мразената телевизия!

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 14 Май 2012, 23:59
от Юнак
Явно bTV имат разбивка за своята гледаемост по канали на дистрибуция - ако Булсат им е 2-3% от аудиторията и то от безинтересни за рекламодателя региони, могат да си позволят екшъна.
Тук въпросът е по-скоро за платежоспособността на оператора, издържащ и три собствени телевизии. Да не би да са се охарчили твърде много за Формула 1 плюс купата на България по футбол, чудя се.

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 15 Май 2012, 01:55
от hot_fan
Дочух от колеги, че и в ТВ+ нещо бавели плащанията. Май алчността завладя и шефовете на Булсата

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 15 Май 2012, 08:27
от Юнак
Днес в сутрешния блок на БТВ имаше нещо за събирането на вземания - плащането на кабелна телевизия (явно и DTH) е едно от първите неща, които абонатът бави при криза. Освен това наемателите, като напускат жилището, забравят да кажат на кабеларката, че няма да ползват услугата - и сметките се трупат, трупат неплатени...
Има и такъв момент.

Дори си мисля, че не случайно избраха тази тема, някак съвпада с историята между тях и Булсатком. Нещо като скрито извинение, че са подходили рязко към оператора.
(а че той не си е направил добре сметката и се е изхвърлил с лицензи, които нито са му по силите, нито са му по аудиторията - за да намира реклами и спонсори, - е отделен въпрос. Явно е разчитал, че ще има същите приходи като миналата година, но или много хора са се отказали от услугата, или - или в добавък - все повече хора не си плащат с месеци).

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 15 Май 2012, 09:10
от radiomanbg
Булсатком могат да си дръпнат сигнала от ефирното излъчване на бТВ. Относно защо само бТВ ,а останалите им канали не са спрени отговора е много прост - останалите канали на групировката вървят бонус към основния канал или срещу минимално заплащане. Интересното е още, че и СИТИ ТВ също я спряха. Опитват се да възстатновят сигнала от друго място, но нещо не се получава.
Проблемът на Булсаткомците е, че наистина станаха алчни и като много техни абонати започнаха да се отказват от услугите им. Другото интересно, че за да вкарат някакви пари стигат до там, че да лъжат за промоционални предложения, които после се оказват въздух под налягане.

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 15 Май 2012, 10:10
от tatarina
Здравейте,
не знам кой на кого дължи пари (Bulsacom на bTV или обратно), но всички абонати плащаме предварително на DTH оператора. Никой не дължи пари. Ако абонат не плати, то автоматично се прекъсва, като не дължи нищо на оператора. А инак, снощи към 19,00 часа сигналът на bTV беше възстановен. :Hmmm

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 15 Май 2012, 12:08
от Юнак
сигналът се прекъсва, но продължава да дължи пари - при обичайните срочни договори.
Ако телевизията взима пари на база деклариран брой абонати, операторът се "овътря" на годишна база.
Впрочем не знам каква е базата в тия отношения, а ако е такава (брой абонати), как се определя този брой за целите на договора. Напр. има ли практика на т.нар. "открито счетоводство", при което едната страна (телевизията) има достъп до помещенията и регистъра на другата страна (оператора), за да се увери в достоверността на данните. При спазване на търговската тайна, т.е. данъчните или медиите не узнават нищо.

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 16 Май 2012, 09:20
от tatarina
Добро утро,
едва ли е имало финансов проблем между двете фирми. Цифровият сигнал на bTV липсваше и от Копитото. В момента всичко е наред. ;)

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 18 Май 2012, 13:00
от Радио София
Доста забавни резултати след спирането на сигнала.

http://www.novini.bg/news/66482-%D0%B8% ... D0%BB.html

Венсеремос!
:D

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 18 Май 2012, 15:09
от stankos
Значи при евентуално тотално изключване на сигнала от ьТВ можем да очакваме 100 % гледаемост . :o

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 18 Май 2012, 15:13
от GIF
Когато "резаците" резнаха БТВ от БулсаткомА, всички фенове на БТВ са гледали черния екран в очакване на Али Ряза и останалите си любимци. С "резането" не излъчваш, а те гледат повече или с трици маймуни да ловиш, особено когато маймуните са в изобилие - може и без трици.

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 18 Май 2012, 15:53
от Юнак
Ташаци, г-жа Балабанова (имаше такъв виц)
Информацията от първия постинг е изтрита от сайта на bTV, just for the record.

А бе изобщо нищо не се е случвало. :D

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 18 Май 2012, 16:08
от radiomanbg
Ейй тези нещастници от бТВ така и не си направиха извода от тоталното осиране преди години по същия начин. Поредния мирис на развалено от сапунения мехур бТВ ни залива , а ние гледаме умно като овце. Сагата продължава , Краси Гергов сеир гледа.

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 18 Май 2012, 20:21
от Puflet
Радио София написа:Доста забавни резултати след спирането на сигнала.

http://www.novini.bg/news/66482-%D0%B8% ... D0%BB.html

Венсеремос!
:D


Monk написа:Зрителите абонати на сателитния доставчик Булсатком в момента имат достъп до програмата на bTV единствено по безплатен ефирен път.


Елементарно Уотсън, извадили са стайните антени и са гледали bТВ по ефирен път :Icecream

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 19 Май 2012, 11:48
от Юнак
Голям резил за ГАРБ.
Потребителят не би трябвало да има право да "пипа" телеметричните устройства, за да смени отчитането от цифрово на друго гледане (аналогово по кабел или аналогово от ефир).

Според "Капитал", до края на 2010 г. не е било възможно да се отчита гледането на цифрови канали (DTH и кабел), т.е. 1/3 от общата гледаемост изобщо не е била отчитана (мислех, че делът на цифрово гледане е десетина пъти по-исък, заблуждавал съм се).
Някак съм пропуснал момента, в който ГАРБ са започнали да я отчитат, явно някъде през 2011-та е станало. Би трябвало да са подменили обаче абсолютно всички устройства. Направо е странно, че тази информация не е изтекла никъде, а усилието е колосално и фундаментално.

Някой знае ли нещо по този въпрос? Мисля, че в това е ключът от бараката (независимо че Puflet се изказва по-скоро иронично). Ако суперустройството автоматично разпознава кой канал гледа респондентът, независимо дали е цифров или аналогов, то ГАРБ не са се изложили и всичко е точно. Потребителят действително масово е превключил от Булсатком на ефирно приемане, за да гледа любимия си 34 епизод на хърватската сапунка "Изборът на Лара" на критичния 14-ти май, вместо да се забавлява с Милен Цветков...

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 19 Май 2012, 12:18
от lunar_light
Това си остава уникален гаф доказващ това което всички го знаем, че тези рейтинги са една платена стъкмиситка.
На мен не ми се вярва, че абонатите на БСК са сменяли каквото и да е, а просто са пуснали на друг канал докато около 20:00ч не са установили, че отново могат да бъдат облъчвани и промивани от програмата на БосфорТеВе. :Cylon

Re: От БТВ резнали Булсатком

Публикувано на: 19 Май 2012, 21:56
от mishetyyy
Гледам, че новината за спрения сигнал е изтрита от сайта на Ер малък. След няколко дни ще излязат с изявление, че сигналът изобщо не е спирал и че всичко това са опити за хвърляне на кал по "доброто име" на медията.