Страница 2 от 2

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 26 Юли 2012, 22:22
от cifronim
нормално.... те по план до края на годината трябва да са подготвили HD канала за мултиплекса ;)

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 27 Юли 2012, 13:16
от Puflet
partyfm написа:Интересно,BNT 1 HD излчват и програма от студиото си в лондон също в HD явно БНТ изпревари всички големи канали и първа пусна HD сигнал. :)

За пореден път се изненадвам приятно от БНТ :)
Аз сутринта забелязах, че бяха сложили логото BNT HD върху логото на БНТ1. А докато беше Евро2012, HD логото се слагаше само когато пускат мача и истинското HD.

П.С. Ако може някой модератор да преименува темата на "БНТ HD", защото не обсъждаме само излъчването на Булсатком.

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 27 Юли 2012, 13:29
от partyfm
Когато върви програма на БНТ от студиото им в Лондон излъчват също в HD,явно имат нова техника или са наели таква с възможност за HD излъчване.БНТ не са това което бяха преди 2-3 години,явно новото ръководство е взело на сериозно това с каква техника разполагат и е решило да я използва както трябва.
Жалко за останалите две телевизии бТВ и Нова доста изостават в технологично отношение особено БТВ,Нова поне пускат 16:9 .

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 27 Юли 2012, 14:12
от newto
Puflet написа:
partyfm написа:Интересно,BNT 1 HD излчват и програма от студиото си в лондон също в HD явно БНТ изпревари всички големи канали и първа пусна HD сигнал. :)

За пореден път се изненадвам приятно от БНТ :)
Аз сутринта забелязах, че бяха сложили логото BNT HD върху логото на БНТ1. А докато беше Евро2012, HD логото се слагаше само когато пускат мача и истинското HD.


Puflet, съжалявам ,но може ли да обясниш какво точно е излъчвано по БНТ сутринта и как така са сложили логото на БНТ HD? Не успях да разбера ситуацията. До сега имало ли е студио от Лондон? Благодаря!

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 28 Юли 2012, 01:21
от UGLY_BOY
newto написа:До сега имало ли е студио от Лондон? Благодаря!

Студиото от Лондон е заради Олимпийските игри.

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 28 Юли 2012, 06:19
от wladoal
Хора, защо коментирате БНТ в тема свързана с БСК? Поне в темата "БНТ 16:9" да го правите. А, между другото, как е 5.1 звукът? Лудница а? ;) Все едно си там. :D

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 28 Юли 2012, 11:33
от Puflet
newto написа:Puflet, съжалявам ,но може ли да обясниш какво точно е излъчвано по БНТ сутринта и как така са сложили логото на БНТ HD? Не успях да разбера ситуацията. До сега имало ли е студио от Лондон? Благодаря!

Не ме бива особено в обясненията, но на картината бяха и 2те лога - стандартното непропорционално лого на БНТ1, и логото за БНТ1 HD, като и двете си бяха в горния ляв ъгъл.
Все едно се подава картината от БНТ SD, с логото, 'upscale'-ва се до HD, и се добавя и другото лого.
wladoal написа:Хора, защо коментирате БНТ в тема свързана с БСК? Поне в темата "БНТ 16:9" да го правите. А, между другото, как е 5.1 звукът? Лудница а? ;) Все едно си там. :D

Аз затова предложих просто темата да се прекръсти на БНТ HD, като не пишем по темата - да сменим темата :D
И на мен ми стана странно, когато презентираха студиото си, че инж. Тодоров (имена не помня много), каза че за пръв път ще излъчват HD със съраунд звук, пък звука на БНТ си е MPEG. Явно става въпрос за Dolby Pro-Logic а не Dolby Digital. <offtopic: Дори каналите BBC Olymlpics не са с AC3>
Другата приятна новина е, че техниката от олипийското студио, ще отиде в новото новинарско студио. :Clap

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 28 Юли 2012, 12:06
от kryten
Много добро впечатление направиха БНТ със студиата и всичко около олимпиадата. Ама тъкмо да се зарадвам и да ги похваля и пуснаха някакъв репортаж за боксьорите ни ъпскейл, с отвратителни interlace артефакти :D

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 28 Юли 2012, 12:31
от newto
Puflet написа:Не ме бива особено в обясненията, но на картината бяха и 2те лога - стандартното непропорционално лого на БНТ1, и логото за БНТ1 HD, като и двете си бяха в горния ляв ъгъл.
Все едно се подава картината от БНТ SD, с логото, 'upscale'-ва се до HD, и се добавя и другото лого.
wladoal написа: А, между другото, как е 5.1 звукът? Лудница а? ;) Все едно си там. :D

Аз затова предложих просто темата да се прекръсти на БНТ HD, като не пишем по темата - да сменим темата :D
И на мен ми стана странно, когато презентираха студиото си, че инж. Тодоров (имена не помня много), каза че за пръв път ще излъчват HD със съраунд звук, пък звука на БНТ си е MPEG. Явно става въпрос за Dolby Pro-Logic а не Dolby Digital. <offtopic: Дори каналите BBC Olymlpics не са с AC3>
Другата приятна новина е, че техниката от олипийското студио, ще отиде в новото новинарско студио. :Clap

Благодаря за разяснението относно логото. И аз се изненадах приятно, когато инж. Тодоров спомена, че и новините ще се снимат с точно същата HD техника. Мисля, че спомена и за ново студио на" По света и у нас". Надявам се промените да са от есента. А по отношение на 5.1 Surround звука, мисля че го предават само чрез цифровите кабелни оператори, а не чрез сателитните и заради това повечето хора не приемат максимално качествения оригинален сигнал.

Re: БНТ 1HD и при Булсатком

Публикувано на: 28 Юли 2012, 17:11
от GeMGeorgiev
Съраунда го пуснаха само за малко, колкото да се усети ефекта при интервюто с инж. Тодоров.