Страница 2 от 3

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 05 Фев 2011, 01:00
от slimi
ЖОРО написа:Като почнете да бращолевите края му се не вижда човека пита и отгова е ДА
щом е на 50-60м възможно е сигнала на клетката да е силен и да влиза в конвертора по междинната честота.. т.е 11468 = 1718
11550 = 1800
и любимия 11632 = 1882

не мисля че на 11468 имаш смущения по вероятно е те да са на 11550 което значи че множе и да е DECT телефон на 11632 се смущават от клетките на VIVACOM


Жоро, като напишеш в някой форум някаква простотия и направо ме амбицираш да се логвам по нощите, за да те цитирам...


1. Ако така влизаха 1-2GHz във веригите на Ku-банд конверторите, щяха да ги ползват и за L/S/C И т.н. бандове с лекота.
2. Конверторите са екранирани - единствената посока, от която може да влезне сигнал в него е предната му част, която е закрита от рефлектора на чинията, а отразен сигнал може да се фокусира в него само ако идва от 45Е - т.е. Intelsat12 (спътника, на който е Виваком).
3. Директно в кабела няма как да стане (все пак е екраниран и той).
4. Ако приемем, че това смущава сигнала от спътника (omg), то при разговор по телефона, изобщо никой транспондер няма да излиза.
5. За протокола: инсталирали сме 2 офсетки ДО такава антена и да ти кажа си има дори плюсове - мачтата е много стабилна.

Най-вероятно техниците, които до вчера са пускали адсл, са си оставили ръцете (както го правят и тези на Булсат: 8db на 80см :Horray ) и на моменти сигналът минава под минималното ниво. Което ме навежда на мисълта: @ste_fun, хващай ключовете и ако знаеш какво да правиш, си настрой паницата.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 05 Фев 2011, 17:03
от ЖОРО
1. Ако така влизаха 1-2GHz във веригите на Ku-банд конверторите, щяха да ги ползват и за L/S/C И т.н. бандове с лекота.
2. Конверторите са екранирани - единствената посока, от която може да влезне сигнал в него е предната му част, която е закрита от рефлектора на чинията, а отразен сигнал може да се фокусира в него само ако идва от 45Е - т.е. Intelsat12 (спътника, на който е Виваком).
3. Директно в кабела няма как да стане (все пак е екраниран и той).
4. Ако приемем, че това смущава сигнала от спътника (omg), то при разговор по телефона, изобщо никой транспондер няма да излиза.
5. За протокола: инсталирали сме 2 офсетки ДО такава антена и да ти кажа си има дори плюсове - мачтата е много стабилна.

Най-вероятно техниците, които до вчера са пускали адсл, са си оставили ръцете (както го правят и тези на Булсат: 8db на 80см :Horray ) и на моменти сигналът минава под минималното ниво. Което ме навежда на мисълта: @ste_fun, хващай ключовете и ако знаеш какво да правиш, си настрой паницата.[/quote]


И какво като е екраниран . казах влиза по междинна.. но явно не знаеш какво е това.. аман ще напусна тоя аматьорски форум !!! писна ми от мекерета който не знаят как да си закачат и кабела !!!

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 05 Фев 2011, 18:39
от Lupus
ЖОРО написа:.......
И какво като е екраниран . казах влиза по междинна.. но явно не знаеш какво е това.. аман ще напусна тоя аматьорски форум !!! писна ми от мекерета който не знаят как да си закачат и кабела !!!

По междинна може да влезе след конвертора. Как ще стане това??? През екрана на коаксиалния кабел ли? И в пикселизация ли ще се изразява такова смущение??? Добре е вместо да обиждаш другите, преди да напишеш нещо да си зададеш въпроса: "А това разбирам ли го?"

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 05 Фев 2011, 20:46
от ЖОРО
Lupus написа:
ЖОРО написа:.......
И какво като е екраниран . казах влиза по междинна.. но явно не знаеш какво е това.. аман ще напусна тоя аматьорски форум !!! писна ми от мекерета който не знаят как да си закачат и кабела !!!

По междинна може да влезе след конвертора. Как ще стане това??? През екрана на коаксиалния кабел ли? И в пикселизация ли ще се изразява такова смущение??? Добре е вместо да обиждаш другите, преди да напишеш нещо да си зададеш въпроса: "А това разбирам ли го?"



Лупус дебел паун прост ела у нас да ти го покажа тоя проблем защото го имам от години не е от кабела .. а от конвертора !!! влиза.. не забравяй че имаш усилване 55дб -60 аман писна ми от идиоти в тоя скапан форум!!!


Сложи едно тънко инверто и виж на парабола и дай на анализатора да видиш какво прави на междина и при най слаби сигнали по ефира .. от GSM 3G ама не вие тука само пишете.. нищо нямате на практика само теории развивате !!! е не е само теория има и практика !!!

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 05 Фев 2011, 21:51
от Lupus
ЖОРО написа:
Lupus написа:
ЖОРО написа:.......
И какво като е екраниран . казах влиза по междинна.. но явно не знаеш какво е това.. аман ще напусна тоя аматьорски форум !!! писна ми от мекерета който не знаят как да си закачат и кабела !!!

По междинна може да влезе след конвертора. Как ще стане това??? През екрана на коаксиалния кабел ли? И в пикселизация ли ще се изразява такова смущение??? Добре е вместо да обиждаш другите, преди да напишеш нещо да си зададеш въпроса: "А това разбирам ли го?"



Лупус дебел паун прост ела у нас да ти го покажа тоя проблем защото го имам от години не е от кабела .. а от конвертора !!! влиза.. не забравяй че имаш усилване 55дб -60 аман писна ми от идиоти в тоя скапан форум!!!


Сложи едно тънко инверто и виж на парабола и дай на анализатора да видиш какво прави на междина и при най слаби сигнали по ефира .. от GSM 3G ама не вие тука само пишете.. нищо нямате на практика само теории развивате !!! е не е само теория има и практика !!!

Да, има практика. Хайде сега се опитай да обясниш спокойно какво влиза, от къде и какво се получава. И не крещи като недоебана истеричка! Това не ме впечатлява.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 06 Фев 2011, 00:41
от ogibo
До колкото съм слушал базовите станции на мобилните оператори както и DECT телефоните и някой автомобилни аларми могат да влияят приема на сат телевизия. Явно ЖОРО знае нещо по въпроса и аз ще го помоля с думи прости да обясни на нас аматьорите. Поне аз съм към аматьорите де.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 06 Фев 2011, 20:26
от ste_fun
Хора, успокойте се! днес турих паницата (85 см) Сигнала (SNR) е 15 dB. само дето много играе нагоре-надолу с около 2 - 3 десети, ама това е щото стана много чувствителна. сега искам да изчакам, да видя как е - ще прекъсва ли... колкото до настройката преди писах, че сам я правя и изстисках всичко от нея. :Horray

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 20 Фев 2011, 13:07
от GIF
В Либия смущавали сателитната телевизия Ал Джазира.
Хората на Кадафито са "майстори". Сигурно са учили в НРБ.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 20 Фев 2011, 14:03
от slimi
GIF написа:В Либия смущавали сателитната телевизия Ал Джазира.
Хората на Кадафито са "майстори". Сигурно са учили в НРБ.


Това се прави, като се набива достатъчно силен сигнал към спътника, на честотите за ъплинк. Иранците тези дни отново го направиха този номер с DW на 13E.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 20 Фев 2011, 14:59
от LZ2GPB
slimi написа:
GIF написа:В Либия смущавали сателитната телевизия Ал Джазира.
Хората на Кадафито са "майстори". Сигурно са учили в НРБ.


Това се прави, като се набива достатъчно силен сигнал към спътника, на честотите за ъплинк. Иранците тези дни отново го направиха този номер с DW на 13E.


Wow, това минаха всички граници.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 20 Фев 2011, 15:03
от GIF
Възможно ли е по този начин да бъдат заглушени всички програми на Ал Джазира след като предават от различни спътници и с много транспондери. Финансовите възможности на "Моамар Електроникс" са огромни, но от техническа гледна точка, това заглушаване ефективно ли е ?

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 20 Фев 2011, 15:20
от ЖОРО
GIF написа:Възможно ли е по този начин да бъдат заглушени всички програми на Ал Джазира след като предават от различни спътници и с много транспондери. Финансовите възможности на "Моамар Електроникс" са огромни, но от техническа гледна точка, това заглушаване ефективно ли е ?


Ако се блокира Up linka както иранците правят с 11604 заради DW ДАМН всичко може да се блокира !!!

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 20 Фев 2011, 15:26
от slimi
GIF написа:Възможно ли е по този начин да бъдат заглушени всички програми на Ал Джазира след като предават от различни спътници и с много транспондери. Финансовите възможности на "Моамар Електроникс" са огромни, но от техническа гледна точка, това заглушаване ефективно ли е ?


Всичко може да падне, само достатъчно антени да имат за различните спътници (а ако имат само 1 официален ъплинк и останалите взимат от него, като го запушат, ще спрат и останалите). Преди 1-2 години пак бяха затапили една от ъплинк честотите на 13Е и бяха спрели сума ти канали :Drunk .

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 09 Юни 2011, 20:15
от ste_fun
днеска чух за нещо абсурдно, че заради лошо настроена релейка към или от базова станция отпаднало сатприемането на ЦЯЛ квартал... мале-е! май става въпрос за лошо фокусиране на релейката или по-широк "факел" на излъчване...
Другото, което чух е, че за проникналите през конвертора смущения на сигнала, помага завъртането му "на контра" или под ъгъл по-далеч от поляризацията на смущаващия сигнал. Или с по-прости думи ако поляризацията на "клетките" е вертикална, а на сигнала от сателита е на 21 градуса (както е за 45Е), то увеличаването на тоя ъгъл може да помогне, като не се намалява нивото (SNR) под допустимите стойности - под около 11dB. :Icecream

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 10 Юли 2011, 00:11
от simeon.bg
В тая държава на какви ли не съм се нагледал и на чул. Най ме уби като чух, какво са казали едни техници, като са проверявали компютър, защо не може да се свърже с интернет -> защото компютъра нямал антивирусна и имал много вируси Facepalm Само като го чух, исках да се хвърля от някъде.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 10 Юли 2011, 13:24
от veniotr
simeon.bg написа:В тая държава на какви ли не съм се нагледал и на чул. Най ме уби като чух, какво са казали едни техници, като са проверявали компютър, защо не може да се свърже с интернет -> защото компютъра нямал антивирусна и имал много вируси Facepalm Само като го чух, исках да се хвърля от някъде.




Е има и по трагични случаи :Judge

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 14 Юли 2011, 06:16
от simeon.bg
veniotr написа:
simeon.bg написа:В тая държава на какви ли не съм се нагледал и на чул. Най ме уби като чух, какво са казали едни техници, като са проверявали компютър, защо не може да се свърже с интернет -> защото компютъра нямал антивирусна и имал много вируси Facepalm Само като го чух, исках да се хвърля от някъде.




Е има и по трагични случаи :Judge


Не се и съмнявам, за съжаление!!!

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 02 Дек 2011, 22:36
от Sao
Характеристики GSM-900 GSM-1800
Честоти на предаване на MS и на приемане на BTS, MHz 890 - 915 1710 - 1785
Честоти на приемане на MS и на предаване на BTS, MHz 935 - 960 1805 - 1880

Както се вижда базовата станция напълно може да застъпва междинната честота на определени транспондери.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 01 Яну 2012, 18:44
от tonivet
Имам сат чиния на покрива, която е на не повече от 10 метра от клетка на Глобул. На четота 11632 = 1882 MHz не мога да гледам нищо! Имам силен сигнал от сателита, но просто постоянно дропват кадри.

Re: Пречат ли базовите станции на SAT TV?

Публикувано на: 22 Фев 2012, 23:55
от Даниел
tonivet написа:Имам сат чиния на покрива, която е на не повече от 10 метра от клетка на Глобул. На четота 11632 = 1882 MHz не мога да гледам нищо! Имам силен сигнал от сателита, но просто постоянно дропват кадри.

А сигурни ли сте че BS е на 1800? Щото те не са толкова често срещани. Поне извън София.
btw на мен пък ми падаше сигнала на 3G-то при пуснат в близост булсат приемник... Кой знае пък кво бълва той.