Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Какво прави (и не прави) администрацията?
Аватар
geno vatanas
100+
100+
Мнения: 144
Регистриран на: 15 Дек 2006, 13:33

Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот geno vatanas » 04 Мар 2011, 02:38

Повода да пиша сега и тук е липсата на мнения в този много нажен раздел. Възможно е модератора на форумът да е затрил неудобни неща, но и знаещите си почиват. 8)
Аватар
simeon.bg
100+
100+
Мнения: 292
Регистриран на: 12 Мар 2008, 11:23
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот simeon.bg » 04 Мар 2011, 14:08

Заспало е, защото у нас регулацията и лицензите са по рядко от високосната година. При нас толкова бавно се движат нещата, че не е истина, в радиовълнов план все едно гледам България преди 50 или 100 години, както и откъснати населени места от света, само че не от път, а от радиосигнали, запостиняли съоръжения и т.н.
Аватар
geno vatanas
100+
100+
Мнения: 144
Регистриран на: 15 Дек 2006, 13:33

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот geno vatanas » 05 Мар 2011, 02:02

Точно така е, много си прав всички спят, но ние сме за това! :Clap
Аватар
geno vatanas
100+
100+
Мнения: 144
Регистриран на: 15 Дек 2006, 13:33

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот geno vatanas » 20 Мар 2011, 01:06

радиовълнов план
Страхотен изказ. Потресен съм! :Bounce :Clap
Аватар
simeon.bg
100+
100+
Мнения: 292
Регистриран на: 12 Мар 2008, 11:23
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот simeon.bg » 25 Апр 2011, 02:12

Не знам, но аз констатирам веднъж на 6 месеца или година, какво се е променило за изминалите месеци. Радостен факт е, че в последните 5 - 10 години пак все нещо се промени, къде в добър, къде в лош план.
- Продадохме Ефир 2
+ Появи се БТВ, която колкото и да отричаме и да говорим с/у нея в някои планове, е по-скоро плюс за Българската телевизия
+ Издадоха лиценз на Нова ТВ, чакан 2 години, докато най-накрая и го издадат
- Продадохме БТК, НУРТС
Все още не мога да кажа, да ли спечелихме от продажбата на НУРТС, но за БТК съм убеден, че беше фатална грешка, както и много други от тези, на прехода.
+ Имаме за добро или лошо 3 мобилни оператора с една доста добре покрита мрежа, която има още за развитие като 3G, 3.5G, 4G - LTE
- Жалко, че в последните 4 години не са заслужили добро мнение
+ Проблясък на нова 4-та национална от 2008 - CTN/ТВ2/PRO.BG И както се казва от едно мнение: Както ми се издигна, те така падна. - Жалко, тъкмо набираха скорост по-едно време, особено преди обединяването с БТВ. Единствената ми забележка е малката мрежа на ефирно разпространение. Имаха що годе добри предавания изобщо беше добър пример за телевизия.
- Фиктивната поява на 2 национални телевизии - ТВ7, ББТ, МСАТ? Последната не знам, какво стана с нея.
+ Навлизането на компютрите, смартфоните, електрониката и интернет стабилно в нашия живот.
+ Стабилизация и развитие на БНР - Нови регионални програми, ако не се лъжа 3 в последните години.
Опити за цифровизация на студия, техника, архив, дори с ограничените средства. Пускането на нови предаватели на УКВ, за допълване на националните и регионални мрежи - нещо, което не правят нито останалите радиа, а за ТВ да не говорим. Изобщо БНР се опитва отново да покаже, че може да е на радиопазара. Изключително доволен съм от успехите им в последните години.
+ Започна възраждането на киноиндустрията ни - появиха се много филми, сериали. Телевизиите ни започнаха да инвестират в българска и качествена продукция. Край на реалитата, а все повече трябва да се развива киноиндустрията, тематичните предавания, новините.
- Най-голям минус е за СЕМ и КРС, които за мен са някакви пионки и само дебнат за някоя неправомерна реклама в повече. Трябва да следят и за качеството на продукцията, цензурата на някои цинизми и видеа. Изобщо не се поставят строги изисквания и не контролират медиите, GSM операторите за покритието на сигнала, хигиенната зона, както и излъчването. Не се следи за трансграничното слущение, не се прави нищо по въпроса. Дебнат някой, радиолюбител, който си прави опити за радиоизлъчване в радиус от 200м.
Аватар
Halfdead
1000+
1000+
Мнения: 1153
Регистриран на: 27 Юли 2006, 11:36
Местоположение: Earth

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот Halfdead » 25 Апр 2011, 13:50

Много адекватно и изчерпателно мнение!
Напълно подкрепям последната подточка от изказа ти- болната на всеки местен кабелен/радио/тв-оператор ''структура'' СЕМ.
Може ли от СЕМ да глобят една местна медия с 3000 лева само, защото в новинарската им емисия за 1 секунда е попаднало в далечен план, логото на фирма за автобусни превози, в/у ''гъза'' на един Автобус. Или 2000 лева за това, че в друг материал на същата медия, ставащо въпрос за компютъризиране на една Библиотека(читателски клуб), жената, от която взеха интервю, се изказа, че компютрите в клуба са снабдени с най-нови версии Windows и Microsoft Office пакет. (Познавам един монтажист във въпросната медия). Такива ъпсурди стават само в БГ! И то все за дребните играчи. За чужбина-Веднага слагам на показ братска Русия(да ме извинява bubic) - в новините на националната руска ТВ почти редовно се споменават YouTube, Google, Windows, какво ли още не. И какво? Да не би да ядът глоби от техния ''СЕМ'' всеки път-много се съмнявам или плащат на всички тези фирми/институции за да говорят за тях-още повече... :P
Или КРС-нека да започнат да глобяват шофьори, за дето слушат с флашки и УКВ-трансмитери в колите си, или да продължат да хабят държавни пари за търсене на хора, като колегата Х, който се ''наниза'' на свободната за момента честота 91 мегахерца в София със някакви 5-6 - айде 10 Вата max, и да им спретнат красиви глоби от порядъка на 10 бона. :) А за Дарика(не помня на коя честота)-един колега се бил оплаквал преди време, че близо 2 седмици дънеше ДъВойс - и какво? Глобиха ли ги??? :Horray
Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!

www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот UGLY_BOY » 27 Апр 2011, 22:44

Всъщност в България се глобява единствено и само на шуробаджанашки принцип. Контролните органи или не следят, или нехаят за съдържанието на медиите, и глобяват, само ако някой им е бутнал пари да го направят. Ако си дребен кокошкар, но не изнасяш на някой свой конкурент или противник, той преспокойно може да им бутне една прилична сума под масата, която те да си приберат в джоба и да дойдат при теб, и да те разкостят, оправдавайки действията си пред държавата с това, че ти нарушаваш закона. Отделно напоследък ми прави впечатление, че преди 6-7 месеца направиха всичко възможно да намалят още и без това мижавите разрешени мощности на частните оператори, за да си намерят повод да ги муфтят за пари, срещу които навилите се да бутат под масата ще получат по-добри точки на излъчване и разрешение за по-силен сигнал.
Аватар
fox
Нов
Нов
Мнения: 60
Регистриран на: 22 Фев 2010, 06:02
Местоположение: Leeuwarden/Olanda-Plovdiv/Sofia/Bulgaria

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот fox » 28 Апр 2011, 19:10

Halfdead написа:Или КРС-нека да започнат да глобяват шофьори, за дето слушат с флашки и УКВ-трансмитери в колите си, или да продължат да хабят държавни пари за търсене на хора, като колегата Х, който се ''наниза'' на свободната за момента честота 91 мегахерца в София със някакви 5-6 - айде 10 Вата max, и да им спретнат красиви глоби от порядъка на 10 бона...


Изобщо няма да ме учуди, ако КРС започнат масирано пеленговане по българските булеварди, за да 'хванат пиратски трансмитери' с 0,0000002 миливата- подобни действия са много подходящи за отчитане на дейност. И ще проключа с една новина от родината, която направо ме тръшна: http://argumenti-bg.com/4206/4-lv-e-tak ... taksitata/ Заслужава си да направим тема по това заглавие и да я обсъдим.
Аватар
simeon.bg
100+
100+
Мнения: 292
Регистриран на: 12 Мар 2008, 11:23
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот simeon.bg » 15 Май 2011, 13:51

Това е голяма глупост, още с ПРОФОН. Добре бе, Пайнер инвестира пари и не търси нито от такситата, нито от потребителите. Още малко ще ми кажат, че аз примерно докато работя и си пусна моя музика, а не от радиото, че трябва да плащам, за това, че слушам музика, тъй като съм си изкарвал парите с нея. >:( >:( >:( Аре бегай от тук. Такситата основната им дейност е да те превозят от т.А до т.Б, сравнително бързо, те не си изкарват парите с музиката. Това, че клиента иска примерно музика, интернет, телевизия е допълнително и е лукс. Аз пък, ако съм шофьор на такси, автобус, маршутка пък може да ги бойкотирам и да пускам радиото докато има клиенти. Музиката за лична употреба не би трябвало да има нужда от такива такси, който иска ето пайнера качиха се в iTunes, продават дискове, видеа, албуми - който иска и е фен купува, не трябва да се задължава - все пак не трябва да принизяваме всичко към материалното особено интелектуалния труд.
Аватар
Lupus
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Ное 2007, 18:48

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот Lupus » 15 Май 2011, 14:05

simeon.bg написа:.....- все пак не трябва да принизяваме всичко към материалното особено интелектуалния труд.

За да има интелектуален труд трябва материална храна! :D
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
http://www.bsms.bg - SMS услуга за фирми
http://www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
Аватар
Аспарух
100+
100+
Мнения: 214
Регистриран на: 04 Май 2007, 14:15

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот Аспарух » 11 Окт 2011, 23:13

Регулиране да искате. СЕМ са истински морални стожери и зорко бдят за моралната чистота в програмното съдържание.

Ето няколко примера от миналата 2010 година /произволна извадка, има още много интересни четива/

На кафе, Нова телевизия. Репортаж за "фалосова колекция" - http://www.cem.bg/download.php?id=2855

Деконструкция, БНР. "Който харесва Костов е психиатрично болен" - http://www.cem.bg/download.php?id=2413

Клип на Крум, Фен ТВ "Нерегламентирана реклама на цигари" - http://www.cem.bg/download.php?id=2839

Стараят се семките. Моля, да им влезем в положението.
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2140
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот predavatel » 18 Ное 2011, 05:05

На мен ей това ми е сред любимите "регулации": http://cem.bg/download.php?id=2480 (Експертно мнение Относно: излъчено аудиовизуално съдържание в клип “Мрън-мрън”, в изпълнение на “Ъпсурт”)

СЕМ написа:“...снощи направи ли се?
Ма разбира се, търся нова отрова (сеш' се?)”
/за каква нова отрова би трябвало да се сеш`а аудиторията, към която е адресиран подтекстът на речитатива/
...
Едва ли риторичните въпроси “снощи направи ли се?”, “търся нова отрова - сеш`се?” и твърдението “тайната е в утайката” са призиви за здравословен начин на живот.

:Drunk
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот UGLY_BOY » 18 Ное 2011, 10:15

Много са ми забавни, като тръгнат да симулират дейност, за да има какво да отчетат като свърешна работа.
Аватар
biggeorge
500+
500+
Мнения: 659
Регистриран на: 03 Юни 2009, 00:13
Местоположение: Зона 51
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот biggeorge » 21 Ное 2011, 17:54

Прочетох всички материали,които сте пуснали ... така не съм се смял от години. :Laugh
Особено ми хареса санкцията за аналните камъни и колекцията от фалоси на трансексуалният Екстрийм. :D 8)
Аватар
Аспарух
100+
100+
Мнения: 214
Регистриран на: 04 Май 2007, 14:15

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот Аспарух » 03 Дек 2011, 15:22

И аз се смях с глас :D Понякога си ги чета само, за да се развеселя малко. Но то е за кратко, защото после ми става едно такова кисело от абсурдната ситуация с родната регулация.

Брей, чак на стихове ме изби. Трябва да внимаваме с четенето на СЕМките, защото може да полудее човек. :Cylon
Аватар
Puflet
500+
500+
Мнения: 746
Регистриран на: 18 Апр 2005, 12:09
Местоположение: Самоков / София
CONTACT:

Re: Форумът е толкова заспал, че се чудя защо се хаби

Мнениеот Puflet » 21 Дек 2011, 19:00

Ми с такива теми се държи буден форума :D


В различните младежки субкултури се използват различни жаргонни
наименования на марихуаната — от класическите „трева“ и „ганджа“, през
заемките от английски език „джойнт“ и „Мери Джейн“, до чисто българските
„коз“, „коза“, „чадел“, „мара“, „сас“, „джанка“, „джонга“, „дискове“, "зелен-чук",
"чубрица", "макина", "къше" и др. Самоделната цигара с марихуана обикновено се
назовава „джойнт“, „коз“, „масур“, „масе“ или „конус“. Изсушеното съцветие
носи името „глава“. Ето и някои други названия- блаженство, грас, джинджифил,
жожоба, индийски коноп, Марийка, масе, масурец и т.н.Те и тия от СЕМ явно редовно чакат дискове на централна гара ... O0

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта