Страница 1 от 1

Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 06 Дек 2012, 22:52
от BestRadio
Създаването на „Общинско телевизионно студио“ предлага в докладна записка до ОбС Хасково шефът му Иван Иванов. Според него е „очевидна необходимостта от по-голяма информираност на гражданите за дейността на общинската администрация и Общинския съвет“. „Свидетели сме на некоректно поднесена информация от страна на информационни издания относно извършеното от общинската администрация и случващото се в общината Хасково“, пише в мотивите си шефът на ОбС.

Според Иван Иванов със създаването на общинско телевизионно студио ще бъде постигната по-пълна прозрачност в действията на местната изпълнителна и законодателна власт. „Създаването на телевизионни предавания и дискусионни студиа ще позволят по-голям достъп на гражданите до наболели теми“, пише в мотивите си вносителят.

Иван Иванов предлага да се възложи на кмета Георги Иванов да провери възможността за създаване на общинско телевизионно студио, като проучи работни помещения, разпространение и излъчване, телевизионни права и техника, финансова необходимост, личен състав. За следващото заседание на ОбС кметът да представи становище, с оглед необходимостта от бюджетни средства за дейността на общинското телевизионно студио през 2013 година, пише още в предложението.

Докладната ще бъде гласувана на следващата сесия на ОбС Хасково на 14 декември.

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 07 Дек 2012, 12:27
от PatrioT
Според Иван Иванов със създаването на общинско телевизионно студио ще бъде постигната по-пълна прозрачност в действията на местната изпълнителна и законодателна власт.

Звучи направо .... абсурдно .

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 07 Дек 2012, 18:24
от radiomanbg
наистина е абсурдно при безпаричието което е в община Хасково.

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 07 Дек 2012, 18:29
от Юнак
Абсурдното е другаде - в това, че общината щяла да представя сама за себе си коректната информация.

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 07 Дек 2012, 18:38
от hrdm80
Поредната простотия която ще фалира

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 15 Дек 2012, 10:59
от BestRadio
Кметът Георги Иванов да провери възможността за създаване на Общинско телевизионно студио. Това възложиха на градоначалника днес местните законотворци със свое решение от сесията. Независимият съветник Делян Делчев пък предложи, освен телевизия, да бъде създадено общинско радио и печатно издание. Според него това, освен всичко друго, щяло да донесе и много приходи.

Интересно защо затриха с лека ръка Радио Хасково преди 11 години, а сега ще ми говорят за новости? Ако не друго поне можеше тогава да го продадат - желаещ бе дори Поручик, но поради тарикатския подход (вж. по-долу) на общината лъсна некадърността й!

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е постъпило заявление по реда на Закона за допълнение на ЗРТ (ЗД на ЗРТ), вх. № 08-01-32/10.01.2005 г., подадено от “ФОКУС-НУНТИ” ООД.
“ФОКУС - НУНТИ” ООД сочи като основание за правата си отменена лицензия № 104-00060/20.01.2000 г., издадена по реда на § 14 от ПЗР на ЗД (отм.) на Община Хасково, и споразумение с Община Хасково.
В гр. Хасково е проведен конкурс и следователно “ФОКУС - НУНТИ” ООД не може да кандидатства за лицензиране за него. От друга страна сключването на споразумение между титуляра на правата по отменената лицензия - Община Хасково и дружеството не може да оправомощи последното да подаде заявление от свое име.
Следователно “ФОКУС - НУНТИ” ООД не попада под нито една от хипотезите на § 9а от ПЗР на ЗРТ.
Предвид изложената правна и фактическа обстановка КРС следва да откаже на “ФОКУС - НУНТИ” ООД издаване на индивидуална лицензия за изграждане, поддържане и използване на далекосъобщителна мрежа за осъществяване на далекосъобщителна дейност наземно радиоразпръскване на радиосигнали в град Хасково.

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 16 Дек 2012, 11:22
от radiomanbg
Много правилно решение на КРС да се откаже индивидуална лицензия на ФОКУС-ПОРУЧИК!
Фокус имат само програмна лицензия за Хасково издадена от времето на Костов, а сега се оказва че през общинско лоби са искали да се доберат до освободената от община Хасково преди години честота на Радио Хасково с влизане за съдружие за ползване на честотата, по подобие на сегашната им далавера с Братя Чилингирови. Хак да му е на поручика! Усети се че далаверата е неефективна и гледа да се отърве от братята, като се домогне до друга честота по давност на съдружие, но трика не се получи. Това ясно говори, че догодина вероятно Фокус ще се оттегли от ефира на Хасково.
В такъв случай остава да сглобим пъзела- община Хасково да се събере с братя Чилингирови, като рамото и парите за далаверата ще са от независимя съветник - бизнесмена Делян Делчев.

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 16 Дек 2012, 18:41
от BestRadio
Искането е от 2005-та. Първи опит да се сдобие с честота в града. По това време другите не искат да продават своите. Следва опит с Ивайло Стаевски за честотата, която държи, но не използва "Ринг СВ". Няколко пъти е пробвано и с честотата на Д.Бояджиев - лидер на Куневата партия, но той смята продукта си за непродаваем и перспективен.

Re: Община Хасково ще си прави телевизия

Публикувано на: 22 Юни 2013, 14:44
от BestRadio
От близо месец ТВ Рекординг не излъчва ефирно, явно от рано са решили да спрат, още преди пълното цифровизиране, когато няма да бъдат качени на платформата.