АБРО поиска достъп до обществена информация

Какво прави (и не прави) администрацията?
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2122
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

АБРО поиска достъп до обществена информация

Мнениеот predavatel » 12 Яну 2007, 02:04

АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ РАДИО- И ТЕЛЕВИЗИОННИ ОПЕРАТОРИ (АБРО) ПОИСКА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ (СЕМ)
- ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ -

София, 11 януари 2007 г. - Вчера, 10 януари 2006 година Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО подаде заявление за достъп до обществена информация в Съвета за електронни медии – СЕМ.

Заявлението е подадено според разпоредбите на Закона за достъп до обществена информация. В същото се иска достъп до определени конкурсни документи и протоколи от заседания на СЕМ.
Повод за подаденото заявление станаха липсата на прозрачност в действията на СЕМ във връзка с лицензирането на телевизионни оператори и големия брой жалби срещу решенията на Съвета за радиоконкурсите.

Съгласно закона СЕМ следва да отговори на подаденото заявление в двуседмичен срок, който изтича на 24 януари 2006 година – сряда.

За повече информация, не се колебайте да се свържете с Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори на телефон 980.67.11, 951.55.22
Аватар
predavatel
1000+
1000+
Мнения: 2122
Регистриран на: 17 Мар 2005, 16:06
CONTACT:

АБРО поиска достъп до обществена информация

Мнениеот predavatel » 12 Яну 2007, 03:43

[size=18px]И АБРО откри фронт на медийния съвет[/size]
Силвия Георгиева, в.Сега

След Комисията за регулиране на съобщенията, която сезира главния прокурор за едноличните решения на СЕМ, Асоциацията на радио- и телевизионните оператори също се притесни от действията на медийния регулатор. Оттам са подали заявление за достъп до обществена информация, в което искат да получат конкурсни документи и протоколи от заседания на съвета. Повод за искането им е големият брой жалби за радиоконкурсите в Ямбол, Габрово, Ловеч и Монтана.

"Резултатите от почти всички конкурси се обжалват, до момента чрез СЕМ във ВАС са постъпили 19 жалби", обясниха от АБРО. Оттам уточниха, че нямат данни за конкретни нарушения, тъй като въпросната информация е търговска тайна. Затова от асоциацията искат решенията на СЕМ и протоколите от заседанията.
Липсата на прозрачност при тв конкурсите във Варна и Пловдив е другата причина за писмото. От АБРО заявиха, че са силно обезпокоени от провеждането на конкурсите без представители на КРС. Съгласно закона СЕМ трябва да отговори в двуседмичен срок, т.е. до 24 януари. След като свика комисия през главата на КРС, съветът отстрани 2 телевизии от конкурса в Пловдив, тъй като били свързани с рекламни агенции.
Аватар
sanremo
Нов
Нов
Мнения: 39
Регистриран на: 17 Дек 2006, 14:43

Bravo, bravo, bravo

Мнениеот sanremo » 15 Яну 2007, 20:24

Bravo na Abro. Kakto vinagi navremenna reaction i to tochno v celta. Maria Stefanova ne biva da se ostavia da deribeistva.

Zabeliazvate li, che ot godina nasam abbro spria da opsluzva interesite na Arsova. Ot kakto ya niama vsi4ko e na 6!!!

Bravo
crimson

АБРО поиска достъп до обществена информация

Мнениеот crimson » 04 Яну 2008, 15:44

На всички ни се иска да има прозрачност и да се обясни на широката аудитория какви са прословутите специфични критерии по които СЕМ подбира най подходящите медии за даден град или регион! Но понеже регулаторният орган ще се пръсне от надуване "вижте ни колко големи разбирачи сме", а от другата страна слушаме "ще обжалваме", т.е. вижте ни и нас клко сме важни, затова ставаме свидетели и на задкулисни сделки и какви ли не номера и интриги! Не трябва ли общественото мнение (ако все пак такова съществува) да бъде регулатор на тези процеси и да оказва натиск върху СЕМ в такива случаи! Или вече настоящия член на Евросъюза е над тези неща и е напълно доволен от живота? Едва ли! Няма да се замислим когато ни спрат местната медия! Няма да се замислим когато групировка ни изнудва за си броим последните стотинки за мачове от Албиона! Няма да се замислим когато на следващите избори гласуваме за стадата наречени партии, и за прикритите зад тях некадърници и некомпетентни негодници, които ще се доберат до властта за да грабят алчно и ненаситно, оправдавайки своите действия зад демагогска риторика! На такъв народ му се падат такива медии! Затова ще си гледаме пошлите шоута от синия екран и ще слушаме чалга и рап по радиостанциите!


Последно издигане Anonymous от 04 Яну 2008, 15:44

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта