Профон и Онлайн

Какво прави (и не прави) администрацията?
Guest
Нов
Нов
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Юни 2007, 13:38

Профон и Онлайн

Мнениеот Guest » 14 Юни 2007, 13:52

Като начало - пускам нова тема за да не смесваме нещата с ефирните лиценци и права.
Напоследък се забелязва отчетлив натиск върху интернет радиата /единствено такива/ от Профон с искания на суми. Въобще не съм съгласен, че трябва да се плаща задължително /според някой от мненията/. Ще се аргументирам:
1. Липса на база и методика по която са изготвени съответните такси. С други думи - как Профон сметна колко музика на техни членове пускат нет радиата, че изготвиха таксите си ?! Голяма част от интернет радиата пускат ДиДжей сетове, които по никакъв начин не фигурират сред тези на които Профон изплаща продуцентски.
2. Как Профон ще отчете събраните пари при положение, че 90% от нет радиата не са юрдически лица ?! Ше им издава касова бележка ли ?! И за какво ? За услуга ? Въобще кашата е пълна.
3. Кой делегира Профон с права да  изисква лична информация от физическо лице ?! Лични данни, скорост на интернет връзката му и т.н.

И това са само част от въпросите ... Ако има юрист сред форумците да даде някакви провни съвети какво се прави в такива случаи.
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 18 Юни 2007, 15:54

Аз не съм юрист, но ще ти кажа, че в този случей се плаща. Нещата така са завъртяни, че няма как ако излъчваш музика на компаниите, с които ПРОФОН има договори да не си платиш или те пък да не те санкционират. Относно сетовете те нямат право да ти искат пари, защото едва ли DJ-ите имат сключени договори с някоя компания. Лошото е, че нямат сключен договори със всички компании в България и така ако платиш на тях пак може да се окаже, че има музика която излъчваш нелегално. Пък и сумите са доста солени за интернет радия според мен. Би трябвало да се разграничат интернет от FM радията. И трябва да има разни отстъпки. Примерно ако решиш да платиш за 6 месеца или 1 година напред. Всяка уважаваща си фирма, която предлага някаква услуга в България го прави, защо не и ПРОФОН да има такива екстри.
C.R.U-TO
500+
500+
Мнения: 698
Регистриран на: 10 Дек 2005, 22:43
Местоположение: СОФИЯ
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот C.R.U-TO » 27 Юни 2007, 00:01

тия от профон да се застрелят някъде
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 27 Юни 2007, 11:48

:D
Аватар
KatrigRadio
Нов
Нов
Мнения: 83
Регистриран на: 21 Мар 2007, 19:52
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот KatrigRadio » 09 Юли 2007, 22:03

:Clap  Гледам кво сте писали и се кефя супер много, абее само така!
Музика от България
http://www.katrigradio.com/livewebcast/128_64.m3u
C.R.U-TO
500+
500+
Мнения: 698
Регистриран на: 10 Дек 2005, 22:43
Местоположение: СОФИЯ
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот C.R.U-TO » 09 Юли 2007, 23:19

ей галфони ли сте профони ли сте не ви знам ама сте адски тъпи до сега спаха и изведнъж се събудиха и почнаха дай пари а на мен няма ли да дадете а тъпи галфони от профон
Guest
Нов
Нов
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Юни 2007, 13:38

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот Guest » 16 Юли 2007, 16:15

Сега ... за липсата на аргументи при изготвянето на въпросните такси е ясно - ще има много въпроси без отговор.
Казано простичко - Профон имат усещане, че скоро нещата с копирайта в световен мащаб ще претърпят промени. И е логично. Все повече изпълнители започват да предоставят музиката си за фрии ползване.
Логично - Профон опитват да направят един сериозен "финансов урожай". Нещо като "абе като ще е за последно, поне да е много".
Обаче са си направили сметката при липса на кръчмаря.
1.Интернет радиата все още не са сериозен медиен канал и в повечето случаи таксите за ползване на интернет канал се покриват с огромни усилия от ентусиастите. Няма как Профон да вземат тези пари, които искат - няма от къде !
2.Леко извън интернет - сдружението на хотелиерите показа недвусмислен среден пръст на Профон /профитата искали такси заради музиката която звучала в асансьорните кабинки на хотелите ?!/.

Прогнозите :
Част от интернет радиата ще спрат под натиска на Профон. Поне за известно време.
Друга част ще се "колокират" извън България - тенденцията започната от торент сайтовете ще се пренесе и при стрииминга.
Трета , съвсем малка част ще се поддаде на "рекета" и известно време ще плаща ... съвсем кратко обаче.

Съветите :
Не се подписва нищо !!! Било договор, контракт или както там го наричат Профон. Изисква се документация от Профон с която те да уверят, че имат сключени договори с изпълнителите за които предядяват права.
/поне на първи етап това ме посъветваха юристи/

И още - прави се договор в свободен текст с ДиДжей, че разрешава сетовете му да се излъчват по въпросното интернет радио - това ще е необходимо ако Профон имат неблагоразумието да стигнат до съд.

Следва продължение ...
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 17 Юли 2007, 09:14

Незнам за ПРОФОН, но скоро гледах таригфите на Music Autor и там нещата седят малко по друг начин. Те все още не са орегламентирали цените за интернет радията, но за останалите таксите са процент от приходите на съответното радио. Това за по-големите радия ще е проблем сигурно, но за интернет радията, които не печелят много и не са много популярни мисля, че е вариант. Въпроса е да се разбере MusicAutor с кои компании има договор.
Guest
Нов
Нов
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Юни 2007, 13:38

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот Guest » 17 Юли 2007, 13:41

Ами ... ето как са седели нещата в Профон до скоро :


"За правата на автори, изпълнители и продуценти у нас се грижат Музикаутор и ПРОФОН. Музикаутор е поел грижата за авторите на музиката, текста и аранжимента на дадено парче, а ПРОФОН - за изпълнителите и продуцентите или казано по друг начин грижи се за сродни на авторските права. В закона за авторските права е регламентирано двете организации да събират процент от рекламните приходи. Стандартите в световен мащаб са в рамките на 3 до 7% от рекламните приходи. У нас Музикаутор събира 3%, а ПРОФОН – 4%."


Както вече споменах - света се променя и така нареченото "авторско и сродно право" вече не е нищо повече от ... архаична дефиниция.
И като съм започнал с цитати - ето пък как се справят хората :

Още по-смешни са малоумници като ПРОФОН и Мюзикаутор. С голямо удоволствие не им обяснявам, че музиката ми я прави един приятел - хаус диджей и че възнаграждавам щедро труда му с почерпки когато се отбие насам. Стоят и ме гледат като гръмнати. "ама ние такова продуцентите..." и им обяснявам как аз съм му продуцент и ако видя някъде изпиратствани негови парчета и миксове ще си искам парите от тях защото не си вършат работата. Много са смешни. Идват нахъсани, плюнчат се и плашат със съд и само след 15 минути си заминават с подвити опашки. Ебаси пародията е целия им измислен бизнес. Модела с бритнитата и грозните негри които въртят милиарди печалби е на доизживяване, деца. Ония по-добре да си търсят друга работа отсега :)

Забележка :
Това няма как да важи ако вече сте подписали контракт с Профон. За съжаление трудно бихте се върнали назад ... Аналогията е като с лепенките ВИС и СИК някога ... някой се поддадоха и си плащаха ...
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 17 Юли 2007, 23:08

Аз имам един прост въпрос. При положение, че съм сключил договор с ПРОФОН с Musc Autor трябва ли да сключвам и с тях и на тях да им давам пари?
Guest
Нов
Нов
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Юни 2007, 13:38

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот Guest » 18 Юли 2007, 07:50

Да , трябва да имаш договор и с МюзикАутор. Уреждането на сродните права /Профон/ не урежда авторските /МюзикАутор/.

В закона за авторските и сродни права /трябва накрая да постна един линк към закона/ е регламентирано двете организации да събират процент от рекламните приходи. Т.е. всяка "твърда" такса, която биха поискали - ще е в противоречие със закона.

п.п. От известно време ми се върти една идея в главата.
Регистрира се дружество с нестопанска цел. Задачата на дружеството е да поддържа каталог със "свободните заглавия" /само като вметка от два дена Принс също показа среден пръст на Сони Би Ем Джи и пусна музиката си за фрии ползване/.
Също - срещу минималта такса /от порядъка на 10 лева на година/ дружествато поема юрдически защитата на членовете пред претенциите на вскякакви съвременни рекетьори.
lancey
Нов
Нов
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Юли 2007, 08:22

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот lancey » 18 Юли 2007, 08:25

Вчера Профон се свързаха и с мен относно радио Voice Of House, та реших и аз да изкажа вижданията си по темата тук.

Като начало - това което правим, е нарушение на авторски права - няма две мнения по въпроса.

Въпросът е обаче как точно става уреждането им, най-вече ме мъчат следните неща:
* защо Профон се интересува единствено от процентния дял на музиката от общото ефирно време, независимо дали правата върху всички излъчвани песни са собственост на някой от членовете им или не - поне в разговора с мен въобще не стана дума какво се излъчва по радиото
* получените от тях документи са за сключване на договор с юридическо лице - поне 90% от излъчваните on-line радиа са собственост на физически лица, които бих нарекъл по-скоро ентусиасти, отколкото "търговски оператор" - какво правим в такъв случай?
* как точно да разберем кой изпълнител от кой точно член на Профон се представлява, след като самите те отказват да предоставят подобна информация (защо ли) - отговорът им по въпроса беше "ами отзад на диска ви пише кой е лицензиантът за България". Ще дам пример със Voice Of House - 99% от музиката и да искаме, не можем да я купим в България (сега се сещам че трябваше Prodigy да дойдат на концерт, за да излезе лицензен диск с албума им от 1991-а!). Та - лицензирането на радиото чрез Профон далеч не го прави "легално" - трябва използваната музика да е от закупени лицензни (или оригинални) дискове. На които примерно пише "Defected Records".. и кой точно от членовете на Профон ги представлява? Мистерия...
* защо интернет радиата плащат в пъти по-високи такси от ефирните такива?! Съвсем прост пример, ще обърна внимание само на цифрите за над 60% дял на музиката: едно интернет радио трябва да плати
210 лв. (по-точно 125% от тази сума + ДДС, ако се зачетете в договора) за до 500 (хипотетични, или - както обичат да казват от Профон - технически допустим брой) слушателя. Едно ЕФИРНО радио, в населено място с население от 30-50 000 човека, заплаща 200 лв на месец! Тези 30-50 000 човека не са ли "технически допустим брой", или греша? А едно ефирно радио има приходи, нямащи нищо общо с тези на он-лайн радиата. Мистерия номер 2...
* защо Профон действа на принципа на телефонното изнудване, вместо да прати като всяка уважаваща себе си легитимна организация писмено уведомление за нарушаване на авторски права и подпипсване на въпросният договор?
* откога присъствието на лого в/у даден сайт на медия е признак на законовия и статус?! Това не са холограми в/у CD-тата, не си правете шега. Я да отворим http://www.di.fm и да видим чие лого се мъдри някъде по него... хммм... никое (или аз нещо недовиждам)?! Отново парадиране от страна на Профон, логото за мен означава едно - "ние дадохме на тези рекетьори парички, направете го и вие за да си нямате проблеми".
* цитат от договора, от точка I.1.2 - "... не дава възможност за: избор каква музика да бъде слушана" - това е нещо което всяко себеуважаващо си радио прави (а в нашия случай го играе направо програмна схема tongue). А какво представляват поздравите по ефирните радиа? Или "каквото си накликате, това ще слушате"?!
* цитат от договора, от точка I.1 - ".. само на територията на България..." - как точно Профон ще ни помогне да контролираме това? Какво пречи на един румънец в Кълъраш да си слуша някое от Силистренските радиа - те по този начин нарушават ли договорите си?
* цитат от договора, от точка III.19 - "ПОЛЗВАТЕЛЯТ се задължава да не публикува програмни схеми, които да дават предварителна информация за точното, или приблизителното време на излъчването на определени лицензирани звукозаписи.." - на сайтовете на безброй радиа, вкл. големи ефирни, пише : СЛЕДВА.... и името на песента. За тях може, за нас не?
* и още много подобни неща, които - лично на мен - ми изглеждат НЕнормални. А на вас?

Така.. отново напомням на всички - подписването на договор с Профон е само половината от лайната, които трябва да изядете (с извинение за израза, но нервите ми са на свършване), за да бъде наистина законно всичко около радиото ви. Останалите неща са - регистриране на фирма, която го оперира (ако нямате такава), и наличие на всичката използвана музика на лицензни (и така и не разбрах може ли оригинални) дискове.

Относно "ти си длъжен да си плащаш след като искаш да съществуваш" - да, ОК, но не те ли интересува КЪДЕ по дяволите отиват тези пари? И дали всъщност Профон ти предоставя права за всичко, което пускаш? А дали пускаш точно тези версии, които си лицензирал (защото според договора нямаш право да използваш други, с които си се снабдил по друг път)? И дали всъщност цялата тази история не напомня на групировките преди години - "на ти една лепенка, чувствай се жив и спи спокойно, колата ти няма да бъде открадната"? За мен аналогията е очевадна.

Относно "Колегата ще ти прати договора ни с дружеството" - ако все пак сте се зачели във въпросният договор, преди да го подпишете, щяхте да знаете, че нямате право да го разпространявате smile Пак ще кажа, с риск да се повторя за пореден път - договор не се подписва "за да съществуваш", а за да се изпълнява (което пък е възможно само след като се прочете внимателно).

Не знам още какво да добавя... просто имам прекалено много мисли в главата, които бих могъл да напиша тук, но освен да ви отегча и да засегна някои потребители (а не това ми е целта), едва ли ще се получи нещо друго.

Вместо това, мисля че е крайно време всички, които се занимаваме с това, да се обединим под формата на някаква организация - Асоциация или Сдружение на оn-line радиата в България, която да може по някакъв начин да отстоява позициите си, и която да е информирана добре по въпроса, вместо да си пишем по форумите и да гадаем кое как е, и да се поддаваме на подобни инсинуации. Днес Профон, утре някой друг. (Това ми напомня за положението с Пулсар и Трансфер Груп относно лицензите за компютърните игри)

Другата според мен нужна в момента стъпка, която трябва да се предприеме, е изключително проста - всички on-line радиа спираме излъчване. Така слушателите в крайна сметка ще разберат какво става, а Профон определено ще преосмисли позицията си (няма да има кого да рекетира вече). Според сайтът им всеки хотел, бар, дискотека, кръчма - и какво ли още не - трябва да плаща права. Аз не съм чул да се е случило, и сигурно си има причина за това.

Засега спирам до тук, извинения ако съм засегнал някого - нищо лично, размисли на глас по темата... Ако някой наистина взима насериозно това, очаквам го в канал #prophon на сървър irc.net1.cc, мисля че заедно можем да променим нещата - отново повтарям - лицензиране ТРЯБВА да има, но не и при тези условия!

[Този пост е пуснат във форума на slusham.com, позволявам си да го копирам и тук, ще се радвам ако прочетете и цялата тема там - http://forum.slusham.com/viewtopic.php?p=6703]
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот radiator » 18 Юли 2007, 13:33

приятели,

Определена група хора управлява тази игричка с правата. Това са хора с болни амбиции, долари в очите и никаква представа как се правят нещата. Основната им цел е да съберат колкото могат, докато все още България е мафиотска, про-руска държава, където принципите на уважение, толерантност и изслушване на гледните точки на другия не са на почит.

Говори се за процес на договаряне - за какво договаряне става дума... те ти казват - толкова искаме, не ти изслушват аргументите, защото били МНОГО ЗАЕТИ!!! и всички на общо основание.... това противоречи на каквото и да било законодателство.
Профон дори открито заявяват, че няма кой да администрира репертоара, затова се осредняват някакви си стойности, пък не знам си какво. Друга процесуална грешка от тяхна страна: при подписване на договор те трябва да дадат на оператора ПЪЛНИЯ каталог, който представляват. Не познавам оператор, който да е получил такъв.... т.е. плащаме, но за какво - никой не знае. Аргументират се с Върховния съд - айде моля ви се, знаем и ние и целия ЕС каква ни е съдебната система и как 5-членен състав, в който 3-ма от членовете са от 3-членния взимат диаметрално противоположно решение (има такъв случай в миналото). Агрументират се и със западните организации..... ако дойдат от "западните организации" и се запознаят с реалната ситуация, а не с това, което говорят другарите от Профон - няма да е съвсем същата работа.
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 18 Юли 2007, 19:33

Дам лоша е работата с ПРФОНО. Най-лошо както казахте е, че не знаете за какво плащате т. е. както на мен са ми пратили списък с компаниите, с които имат договор ПРОФОН така и на вас са пратили, но кои изпълнители са в тези компании остават на теб задачата да разбереш. Това е едното.

Второто което ме дразни, може би не съм разбрал, но ако си купувам оригинални дискове и така излъчвам и пак нестава нали? Това е тъпо!

Относно обединението на всички интернет радия в България е добра идея. Както си има асоциация на българските радио и телевизионни оператори (АБРО) трябва да си има асоциация на българските интернет радия и телевизии или поне към АБРО да се направи некакво допълнение за интернет радията и телевизиите.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот radiator » 18 Юли 2007, 22:19

Тезата за оригиналните дискове не е издържана по принцип, защото излъчването си е излъчване.

Иначе, как ще ти дадат каталог, като те самите нямат такъв. На мен в прав текст са ми казвали - вие луди ли сте някой да седи да ви администрира репертоар. Средно там се плаща и тва е... което е несериозно. Но така е изгодно за другите хора от същата тази мафийка и затова е такова положението.
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 18 Юли 2007, 23:40

Относно дисковете много лесно би станало. Примерно музикалните компании ако си продават дисковете на една цена, а вече да се предлагат и на друга цена (с няколко процента по-скъпа) за с право на копиране и разпространение. Така ако ти дойде някой на проверка да си имаш дисковете и копията
lancey
Нов
Нов
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Юли 2007, 08:22

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот lancey » 19 Юли 2007, 01:17

Въпросният списък с компаниите е наличен на сайта на Профон, не си получил нищо ново и неизвестно никому. За съжаление, информацията, от която всички се нуждаем, а именно - коя компания кои изпълнители, или поне лейбъли, лицензира - никой от нас не е получил, и няма да получи, по простата причина че единствената цел на Профон е събирането на пари, и нищо друго.

Това, което споменах за оригиналните дискове - нямам предвид че собствеността на оригинален диск предполага право за излъчване, естествено че не е така. Въпросът ми беше друг - според Профон трябва да разполагаш с ЛИЦЕНЗНИ дискове на излъчваните в ефир неща. Съответно и правата, които те ти предоставят, в такъв случай се ограничават само до издадените в България на CD изпълнители, песни, съотв. ремикси, и нямаш право да излъчваш други. Което особено в случая с Voice Of House е просто немислимо. Мен ме интересуваше по-скоро друго - дори и да имаш оригинален диск, при кого отиват събираните пари от Профон за съответната част от ефира, която е от въпросният диск? При положение че никой от членовете на Профон не отговаря за съответният лейбъл.

На моето искане за каталог Профон отговирах единствено че такъв може да се види на съответните сайтове на членовете им. ОК, само че в тях няма почти нищо (най-голямото изключение от това правило е сайта на Вирджиния Рекърдс) - погледнете примерно сайта на Витоша Ентъртехнмънт - http://www.vitosha-bg.org - ако някъде си личи че това е компания, занимаваща се с издаването на музика и преотстъпването на сродни права....

А ето и как седи въпроса в САЩ: http://www.soundexchange.com/rates.html
Само забележете таксите за некомерсиални он-лайн излъчвания - $500($525) на ГОДИНА. Първо, че са много по-ниски от парите, които Профон иска от нас тук в България, второ - впечатление прави че не се взема предвид "технически допустимия брой едновременни връзки", което е силно хипотетично понятие за лицензиране на он-лайн радио, а се вземат т.нар. aggregated tuning hours, т.е. общият сбор прослушани от слушателите часове. Забележете, че в таксите са включени 146 000 (!) часа, което е аналогично на 200 човека да слушат стрийма нон-стоп 24/7. Едва след това има доплащания, и то на доста сносна цена (за още толкова часове месечно, таксата излиза още $370, т.е. за 400 слушатели слушащи НОН-СТОП всичко излиза грубо $900 на година - или 112 лв. на месец - сума която Профон иска от нас за излъчване с до 100 хипотетични максимално възможни слушатели). Мисля че няма какво повече да коментираме за цените на Профон... ситуацията е абсурдна.

Забележете също, че и на сайта си SoundExchange предоставя всичка нужна информация - т.нар. база данни PLAYS, до която всеки лицензиран има достъп. Оттам може не само да разберете кой лицензодържател кои лейбъли и изпълнители лицензира, но и да видите пълни статистики над пусканите в ефир и он-лайн неща. Нещо което на сайта на Профон не само че липсва, но и едва ли ще се появи скоро, да не говорим че такава информация не ни се предоставя по никакъв начин. Така че идеята на Профон е повече от ясна.
Последна промяна 1 на lancey, променена общо 19 пъти
Аватар
chebaev
500+
500+
Мнения: 961
Регистриран на: 26 Юли 2006, 12:06
Местоположение: гр. Варна
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот chebaev » 19 Юли 2007, 08:21

Не стига, че радията трябва да плащат луди суми ами тези суми не отиват и при авторите. Познавам едни български изпълнители, които са сключили договори с ПРОФОН и Musci Autor и техни песни се пускат по българските радия, но така и не са им иплътили всичките дължими суми. Все още чакат от 2003г. да поулачат възнаграждението си.
Аватар
djbobbyd
100+
100+
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Май 2005, 20:34
Местоположение: Русе
CONTACT:

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот djbobbyd » 23 Юли 2007, 02:10

Усещате ли защо няма качествена и конкурентна БГ продукция,с изключение на фолк звученето? На никой не му изнася да прави, да работи, да продуцира, да продава и да рекламира.

Ето как стоят нещата ясни и в затворен кръг в нормалните западни държави:
1.Обучават млади таланти- да пеят,танцуват,да правят музика,да са музиканти или Ди Джеи.
2.Тях в последстие ги промотира и предлага (продава) агент (мениджър), след като ги направи звезди взема постоянен и добър процент.
3.Започват записи в студия,издават се промо сингли от които 25-35 % се разпространяват безплатно (рекламно).Успоредно с това реклама в медии,клубове и магазини за музика.
4.Попадаш както се казва на продуцент или той те открива (реклама или талант), може и късмет. Той ти вкарва сингъла в радио,телевизия и влиза в класация скоро. По-късно в зависимост от това какви връзки и контакти има в тия медии и кой е правил видео клипа си на челните позиции.
5.Получава се затворен круг и си звезда. Търсиш млади и нови хора. Клубовете имат договори и купуват музиката от продуцента и музикалната компания която си има и музикален магазин. В един макси сингъл 12" винил (грамофонна плоча) са вкарани аторските права и ти си на чисто, въртиш песента и спиш спокойно.

В слушам.ком вече за втори път предложих, трудно е да си имаме доверие но спешно и наложително е да се направи асоциация на Българските интернет радиа !
Последна промяна 1 на djbobbyd, променена общо 23 пъти
Изображение
Никога не е късно да откpиеш себе си , стига да опиташ от другото !
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Профон и Онлайн

Мнениеот radiator » 23 Юли 2007, 11:15

djbobbyd написа:В един макси сингъл 12" винил (грамофонна плоча) са вкарани аторските права и ти си на чисто, въртиш песента и спиш спокойно.


Не сте прав колега. Публичното възпроизвеждане е друга категория използване.
В статията си малко така в областта на фикцията сте развили нещата.
В България няма, или по-точно не се чува качествената музика, защото няма кой да я консумира. Всичко останало е плюнчене от страна на псевно културтрегери. В България няма необходимия минимум хора, които да консумират наречената от нас "качествена музика".
И тук има продуценти, които си знаят работата, но пишат за чужбина и то доста.

От асоциации файда няма. Участвал съм в учредяването на АББРО... всичко тръгна от идеи, стигна се до клиентелистка организация... и това е така, защото хората, които реално могат и имат капацитета да работят за индустрията си имат достатъчно работа, за да се занимават и с това. Следва че разни не толкова компетентни ентусиасти ще да се занимават... докато се изроди съвсем работата и се стигне да структура, обслужваща членовете на управителния си съвет. Имаме пример в практиката у нас... няма смисъл да се повтаря.
Последна промяна 1 на radiator, променена общо 23 пъти

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта