АБРО изпрати сигнал до СЕМ във връзка с неправомерните действия на служителите

Какво прави (и не прави) администрацията?
Аватар
sanremo
Нов
Нов
Мнения: 39
Регистриран на: 17 Дек 2006, 14:43

АБРО изпрати сигнал до СЕМ във връзка с неправомерните действия на служителите

Мнениеот sanremo » 17 Сеп 2007, 17:53

Днес, 17 Септември 2007 година, понеделник, Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО изпрати сигнал до Председателя и членовете на Съвета за електронни медии във връзка с неправомерните действия на служителите от регионалните бюра за мониторинг на СЕМ.

В писмото се казва: „Крайно озадачени и силно разтревожени се обръщаме към вас за да ви информираме за действията на служителите от регионалните бюра за мониторинг на Съвета за електронни медии. От месец и половина в АБРО постъпват сигнали относно злоупотреба с права при осъществяване на действията от служителите от регионалните бюра за мониторинг на СЕМ, превишаващи своите компетенции и правомощия, които са ясно, точно описани и ограничени в чл.32 и чл.33 от Закона за радиото и телевизията. Наши членове, които осъществяват дейността си в град Бургас, Русе, Велико Търново и Габрово неколкократно са се свързвали с нас притеснени от силно арогантното и недиалогично ултимативно поведение на служители от съответните бюра на СЕМ. Надявахме се и вярвахме, че този проблем ще отшуми с времето, но за съжаление това не се случва, а напротив – недопустимото поведение и демонстрирането на сила от вашите служители непрекъснато се засилва.”

В писмото, което АБРО изпрати са описани конкретни ситуации и примери, в които потърпевши са наши членове.

В заключение в сигнала се казва: „Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО още веднъж твърдо заявява и счита, че регулацията и саморегулацията трябва да вървят ръка за ръка, а традиционно добрите взаимоотношения между СЕМ и АБРО трябва да се запазят. За съжаление, действията от страна на вашите служители хвърлят тъмна и обезпокоителна сянка върху граденото с години доверие и колегиалност. В заключение ви призоваваме да извършите проверка по цитираните случаи, да потърсите дисциплинарна отговорност на лицата за случилото се и обърнете сериозно внимание на всички ваши служители от регионалните бюра за мониторинг.”
Аватар
geno vatanas
100+
100+
Мнения: 144
Регистриран на: 15 Дек 2006, 13:33

Re: АБРО изпрати сигнал до СЕМ във връзка с неправомерните действия на служители

Мнениеот geno vatanas » 19 Сеп 2007, 13:50

Предлагам АБРО да внесат предложение при промяната  на ЗРТ да се закрие СЕМ и да се създаде конвергентен орган. Това е практика в много западно Европейски държави. С тази стъпка няма да се дават излишни пари за този регулатор от държавния бюджет. Средствата могат да се насочат към увеличаването на учителските заплати. :Clap
URN OFF THE SERVERS

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта