НОВИ радиоКОНКУРСИ
Re: НОВИ радиоКОНКУРСИ
Или просто по аматьорски води предаването по домашно заради COVID-a... 

- ЖОРО
- 1000+
Джорджи™ написа:Ето едно възможно разпределение на честотите по най-големите градове, без да си пречат.
Това не взема под внимание възможни интерференции с чужди станции.
Малките градове може да взимат свободни честоти от другата страна на спектъра на най-големия близък град.
Трябва да има софтуер, който пресмята кои честоти по кои места са свободни и няма да има проблем с приемането.
олеле ... мъ ти си гений бре ... чакай да кажа на Гичка да ги преразпредели
В Бургас лятно време,от 107 до 108 е задръстено от инстанбулски радиа.На 108 и рдс излизаше.
-
- Нов
Кога стартира Енджой в Златица?
megan.woodmansee написа:Кога стартира Енджой в Златица?
Когато им издадат лицензия, но първо трябва да мине обжалването от страна на Витоша.
- ShukiBG
- 1000+
BestRadio написа:megan.woodmansee написа:Кога стартира Енджой в Златица?
Когато им издадат лицензия, но първо трябва да мине обжалването от страна на Витоша.
Витоша може, ли да постигне нещо с това обжалване ? Могат, ли на Витоша да предоставят честотата ?

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

Не
Ще е над година процедури, протяжни, протяжни.

- dj_krasi_kn
- 100+
Честито на Дупница, радио "NOVANEWS" вече е в ефир.
Честито!
Честито!
Често пътувам към този район - Пирдоп, Златица.
Посочил си честота от Ябланица, има някакъв сигнал, но в никакъв случай не може да се каже, че от Ябланица се покрива споменатия от мен район.
По спомени Аурея не пускаха само чалга.
Посочил си честота от Ябланица, има някакъв сигнал, но в никакъв случай не може да се каже, че от Ябланица се покрива споменатия от мен район.
По спомени Аурея не пускаха само чалга.
В Дупница надали ли се лови нещо от Кюстендил.Ако се лови е гадно,пък според мен се опитват да покрият магистралата.
Ловят се програмите на БНР и Дарик!От частните горе-долу Фокус и Нова нюз.
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
Очаквано в Тетевен се запазва радио Фреш. Фокус в Добринище и Радио 1 в Боровец.

За Тетевен има подадени документи само от радио Фреш, в Добринище от Фокус и БТВ радио, в Боровец - 1 и Мелъди.

За Тетевен има подадени документи само от радио Фреш, в Добринище от Фокус и БТВ радио, в Боровец - 1 и Мелъди.
Нека от ОРМ обяснят защо замениха Мелъди с Фреш и сега се надяват на честотата за Боровец?
М, врътки
Ясно беше, че Радио 1 си запазва 97.9.

Ясно беше, че Радио 1 си запазва 97.9.
- ShukiBG
- 1000+
@BestRadio
Защото радиоефира на Боровец беше трагедия !
За какво им бяха две станции с една и съща музика - Радио 1 и Мелъди ? А и Фреш надали можеше да се пробва за профил над 35г.
. Надали станция ,,Номер 1 за хитове” се слуша предимно от хора на над 35г.
. Тази промяна на 90.5, беше по-лесния вариант. Нямат частна станция, която да има студио и предавания, а това е курорт, в който идват (или вече идваха
) чужденци. БГ Он Еър не става за слушане, заради смущения от 99.3 ДОРИ в Самоков и Боровец (лично съм го видял и чул това нещо). Мелъди дори добре са се прибвали, като имат възможност да участват, защо да не се пробват ? Аз очаквах поне Magic FM да се пробват, но изглежда че от тяхна страна няма никакво желание за развитие. То изобщо с няколко малки града какво чака това радио - да фалира ли
? За жалост заради медийната група и това не може да се случи 
За какво им бяха две станции с една и съща музика - Радио 1 и Мелъди ? А и Фреш надали можеше да се пробва за профил над 35г.

Представител от

ShukiBG написа:@BestRadio
За какво им бяха две станции с една и съща музика - Радио 1 и Мелъди ? А и Фреш надали можеше да се пробва за профил над 35г.. Надали станция ,,Номер 1 за хитове” се слуша предимно от хора на над 35г.
. Тази промяна на 90.5, беше по-лесния вариант. Нямат частна станция, която да има студио и предавания, а това е курорт, в който идват (или вече идваха
) чужденци. БГ Он Еър не става за слушане, заради смущения от 99.3 ДОРИ в Самоков и Боровец (лично съм го видял и чул това нещо). Мелъди дори добре са се прибвали, като имат възможност да участват, защо да не се пробват ? Аз очаквах поне Magic FM да се пробват, но изглежда че от тяхна страна няма никакво желание за развитие. То изобщо с няколко малки града какво чака това радио - да фалира ли
"Станция номер 1 за хитове" се слуша и от над 35, аз я слушам чат пат и съм доста над 35, БОЕ защо не си променят честотата или да вдигнат мощността иначе няма файда от този предавател!
Stani написа:ShukiBG написа:@BestRadio
За какво им бяха две станции с една и съща музика - Радио 1 и Мелъди ? А и Фреш надали можеше да се пробва за профил над 35г.. Надали станция ,,Номер 1 за хитове” се слуша предимно от хора на над 35г.
"Станция номер 1 за хитове" се слуша и от над 35, аз я слушам чат пат и съм доста над 35, БОЕ защо не си променят честотата или да вдигнат мощността иначе няма файда от този предавател!
Не знам защо спорите за глупости - за хора като Джорджи, които слушат с неподходяща техника е нормално положението да е такова. Само да уточня, че с фабричния ДАБ приемник на чисто нова Дачия ще е същото. И със евтините портативни приемници, без изключение. Истината е, че с нормално радио в колата можеш да слушаш почти безпроблемно дори едно радио Енерджи или Енджой, от Софийската честота, чак до Говедарци, с леки договорки и до Сапарева баня (от там сигнала е слаб за нормално слушане, чак обратно до към Диканите се оправя).
Сигнала в Самоков на въпросните радиа е далеч от силен, но достатъчно за слушане (ако преглътнеш честата липса на стерео и леко съскане от време на време) и на доста места в града - с RDS.
На Боровец всичко се хваща чудесно, че дори и на Паничище (чисто стерео с RDS, с бонус - много други радиостанции, които иначе се ловят лошо в София).
И, BOE се слуша на 99.4 без особени проблеми и смущения от 99.3 което се хваща доста чисто почти навсякъде в София, и с RDS на повечето места в столицата и навсякъде в околностите на града и софийксото поле. Да, сигнала е малко по-зле от Мелъди, да кажем, но не виждам сериозни проблеми с приема му. Със по-сериозно оборудване - БОЕ стига дори до центъра на София, доста близко до ТВ кулата без особени проблеми. И, обратното - почти всичко от София стига до и доста след Самоков.
И, само да вметна - нашия тестов ДАБ сигнал наистина стигна до Видин - доста "сече" (полезния сигнал пада под прага за декодиране/слушане) но се хваща в добра нова кола (и то при това - електромобил със антена тип "акула").
Джорджи™ написа:scarface5 написа:слушат с неподходяща техника е нормално положението да е такова
Недей да пишеш врели некипели. Каква техника имам аз не ти е в познанието, а тя самата е от най-висок клас.
Така че с тъпи оправдания няма да надкарате надалеч.
Да започнем от тук - каква ти е техниката? Моята е фабрично радио на Nissan X-Trail 2020-та, а другата кола е Hyundai Kona пак с фабричното радио. Антените са тип "акула" и на двете коли. С техника, като на @Halfdead да кажем, нещата са още по-добри, но там вече влизам в DX територия, което означава радио Веселина от Видин в София, да кажем. Или БНР от твоето село.
- ShukiBG
- 1000+
Някой дали знае, дали СЕМ скоро ще открива конкурси по своя инциатива ? Дали пък има шанс по своя инциатива да открие конкурс за областен град ?
@BestRadio
Понеже ти ги рабираш повече тези неща, можеш ли да кажеш нещо ? Не дойде, ли време СЕМ отново да открива конкурси по своя инциатива ? Ако не се откриват конкурси от заинтересовани лица и ако СЕМ не открива какво следва —-> някои областни градове ще стоят с 3-4 частни станции до DAB, ли ?
@BestRadio
Понеже ти ги рабираш повече тези неща, можеш ли да кажеш нещо ? Не дойде, ли време СЕМ отново да открива конкурси по своя инциатива ? Ако не се откриват конкурси от заинтересовани лица и ако СЕМ не открива какво следва —-> някои областни градове ще стоят с 3-4 частни станции до DAB, ли ?

Представител от

Според мен СЕМ открива конкурс по искане от страна на медиите. Нека по запознатите да кажат как стоят нещата.