Изненадите в Пазарджик!

Какво прави (и не прави) администрацията?
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот radiator » 20 Ное 2009, 13:49

И хайде аз сега пак за попитам и да поспорим, трябва ли тези измислени радиостанции да получат лицензи? Що за оператор си, ако не познаваш закона, по който се лицензираш?!?!?

Ето затова не трябва да има радиостанции от такъв вид... такива, които си мислят, че радио е просто да си излъчваш.
Аватар
doctors
Нов
Нов
Мнения: 18
Регистриран на: 24 Мар 2005, 12:17

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот doctors » 20 Ное 2009, 18:06

Според мен и радио Деж и Алматея ще обжалват класирането на кандидатите за Пазарджик.Така,че заемането на техните честоти от други радиостанции ще се забави известно време.
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот GIF » 20 Ное 2009, 18:54

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 26 пъти
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот Юнак » 20 Ное 2009, 19:09

Юнак написа:Ако наистина са унищожени всички местни радиостанции в Пазарджик, това е жалко събитие, ярко доказващо корупцията на членовете на СЕМ.

Доказателството: http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/20/819079_smetnata_palata_sem_ne_e_nezavisim_i_raboti_neefektivno/
- СЕМ не формулира самостоятелна политика, цели и приоритети
- СЕМ не работи ефективно, отсъстват ясно формулирани, изпълними и характерни за дейността на огранизацията цели
- 27.5% от програмите не са регистрирани или лицензирани
- телевизионни програми с национален обхват въобще не са наблюдавани
- създадената организация на мониторинга, който е част от надзора, не е ефективна
-... и т-н, 14 препоръки

Много ми е чудно, че още не са следствени тия.
Аз се чудех как така ни заливат с реклами на спиртни напитки.

(тази информация, макар по принцип да е за друг раздел на форума, пасва на създалия се в тази тема диалог)
rainov
500+
500+
Мнения: 529
Регистриран на: 25 Юни 2007, 11:39

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот rainov » 22 Ное 2009, 12:55

И сега какво радио "ДЕЖ ФМ" трябва да го прекръстят на "БЕШе ФМ" :Whist
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2660
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот BigBrother » 22 Ное 2009, 14:20

ОК GIF . Иначе съм съгласен за ВЕЦ Алеко , крайно неподходяща точка за радиоизлъчване.Минеш село Радилово баира и в Пещера сигнал йок . Алматея е също трагедия , най-добре се чуват Деж и Радио Пазарджик .
А в Пловдив живея по Васил Априлов и единственото от Пазарджик което чувам макар и доста слабо е радио Фокус .От другите няма и помен!
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот radiator » 22 Ное 2009, 23:03

ВЕЦ-а е перфектната точка, само трябва да им разрешат малко повече мощност. Нали не мислите, че сами са си я измислили тази точка? Посъветвани са били от вътрешни хора... съответно там също не се отива ей така, защото е на границата на допустимата отдалеченост от града (все пак говорим за лицензия за местно радио).
Не подценявайте Поручик, за пореден пък...
anna maria
Нов
Нов
Мнения: 4
Регистриран на: 23 Ное 2009, 19:53

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот anna maria » 23 Ное 2009, 20:00

Протестно писмо до президента, премиера, председателя на НС, омбудсмана и председателя на Комисията по култура, гражданско общество и медии при Народното събрание изпратиха директорите на пазарджишките радиостанции и на кандидати за лиценз заради решението на СЕМ да предостави и осемте честоти на национални радиовериги. Протестът е подкрепен от Областният управител д- р Дончо Баксанов и кметът на община Пазарджик Тодор Попов.
ПРОТЕСТНО ПИСМО
от участници в конкурса за радиодейност за град Пазарджик

1. На 11.11.2009 г. Съветът за електронни медии публикува на уеб страницата си www.cem.bg прессъобщение, с което обяви класираните на първо място кандидати в конкурсите за радиодейност за град Пазарджик.
Конкурсът бе насрочен за 13 юли 2009 г., а решението за победителите бе взето 4 месеца по-късно на извънредно заседание на СЕМ. За нас е притеснителен фактът за необяснимата продължителност на конкурса и последвалото бързо свикано извънредно заседание на регулаторния орган- само 2 дни преди Министерски съвет да реши промяна в числеността на състава му, който ще бъде редуциран.
2. За гр. Пазарджик Комисията за регулиране на съобщенията определи 8 свободни честоти. Според така обявените резултати 4 от честотите се предоставят на международния медиен гигант „Communicorp”, с отделните си радиопрограми, а останалите 4 – на други национални радиовериги. Питаме – не е ли това решение на СЕМ в разрез с изискванията на ТЯХНАТА Стратегия за развитие на радио и телевизионната дейност, която поставя акцент върху развитието на местната радиокомуникация?
В този смисъл буди съмнение обективността на оценката по отношение на едно от основните конкурсни изисквания – създаване на програми с подчертана местна насоченост. Още повече, практиката показва, че дори и спечелили конкурси, големи радиовериги не реализират ангажиментите си спрямо програмен дял с местна насоченост.
С това си решение СЕМ не само не застава зад една стабилно и професионално градена през всичките тези 15 години регионална радиоиндустрия, но противоречи на собствените си възгледи и се кани да наруши конституционното право на информация на над 300 хиляди слушатели от регион Пазарджик.

3.Уважаеми дами и господа, поражда се съмнение дали Съветът за електронни медии, в този си състав, изпълнява основната си функция – да регулира медийната среда. СЕМ на практика волно или неволно може да доведе до ликвидиране на трите ефективно работещи местни радиостанции “Алматея”, ДЕЖ и Радио “Пазарджик”, като обрича десетки местни журналисти и специалисти на безработица и обезсмисля реализираните финансови и технологични инвестиции в едни от най-трудните години на българския преход.

4. Защо с това си решение СЕМ лишава от възможност и други местни участници в конкурсите да инвестират, разкрият работни места и създадат нови програми /и сега програмите на по-голямата част от спечелилите конкурсите се приемат в Пазарджик, излъчвани от Пловдив/?

5.Нашето общо становище е, че с подобни решения СЕМ подпомага жесток медиен и пазарен капитализъм, обслужвайки интересите на медийни радиоолигарси. Очевидно е, че СЕМ се поставя в услуга на големите радиовериги и борбата им за преразпределение на националния рекламен пазар, пренебрегвайки тотално идеята за регионална журналистическа радиообщност и защитата на интересите на стотици хиляди слушатели от Пазарджишка област.
Ще отбележим само, че сега действащите станции, водени от своите рекламни стратегии на комуникация, успешно работят в подкрепа на местния бизнес, при изключително приемливи за клиентите ни пазарни механизми.
С решението си СЕМ сериозно затруднява развитието и възможностите на малкия и среден бизнес в града за активна рекламна радиодейност, лишавайки над 300 000 души от местни новини, информация, местни предавания, местни кадри.

6. Интересно за нас е защо така обявените конкурси са неприсъствени и как мнозина от кандидатите бяха сигурни, много преди обявяването на резултатите, че са спечелили, а в интернет форумите дори имаше примерни класации за бъдещата подредба, които, в по–голямата си част, съвпаднаха с диктаторското решение на СЕМ? Защо в България всичко се прави при пълна непрозрачност и липса на диалог?

7. Защо СЕМ, на собствената си интернет страница, обявява резултати от социологическо таргетирано проучване в контекста на бъдещия конкурс за поведението на радиоаудиторията на тема ”Какво иска да слуша Пазарджик” и в същия момент не се съобразява с правата на същите тези слушатели, като им налага, с така обявените резултати, радиостанции, които нямат нищо общо с изискванията, потребностите и нагласите на местната аудитория? Защо СЕМ спира радиостанции с изключително висок рейтинг и доказани силни позиции на местния пазар, за сметка на унифицирани музикални програми?

Уважаеми дами и господа,
За нас е обидно и болезнено, че СЕМ се опитва да унищожи толкова стратегически важен град като Пазарджик, защото медиите са будната съвест и лицето на града. За съжаление, ако това решение не бъде спряно – тук вече няма да има такива!
Този подход на регулаторния орган неволно поражда сериозни съмнения за външно влияние върху СЕМ и до слухове за корупционна дейност, от които се дистанцираме, че са възможни.
Молим да предприемете конкретни мерки за предотвратяване на превръщането на гореспоменатото прессъобщение в реалност. Всички конкурси ще бъдат обжалвани във ВАС. Същевременно, откликвайки на апелите на гражданите на Пазарджик, по тяхна инициатива тези дни ще започне подписка срещу СЕМ. Призоваваме към преразглеждане на безобразното решение от страна на СЕМ и проверка на дейността на регулаторния орган.
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот GIF » 23 Ное 2009, 21:20

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 26 пъти
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот GIF » 23 Ное 2009, 22:01

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 26 пъти
Аватар
Reni_Koleva
Нов
Нов
Мнения: 43
Регистриран на: 13 Окт 2007, 18:53

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот Reni_Koleva » 24 Ное 2009, 08:57

anna maria написа:
С това си решение СЕМ не само не застава зад една стабилно и професионално градена през всичките тези 15 години регионална радиоиндустрия, но противоречи на собствените си възгледи и се кани да наруши конституционното право на информация на над 300 хиляди слушатели от регион Пазарджик.

...обрича десетки местни журналисти и специалисти на безработица и обезсмисля реализираните финансови и технологични инвестиции в едни от най-трудните години на българския преход.

...пренебрегвайки тотално идеята за регионална журналистическа радиообщност и защитата на интересите на стотици хиляди слушатели от Пазарджишка област.

Защо СЕМ спира радиостанции с изключително висок рейтинг и доказани силни позиции на местния пазар, за сметка на унифицирани музикални програми?


Колко драматично :Beee За какви професинални кадри говорят?! Тия верно си мислят, че са журналисти...
alonso998
500+
500+
Мнения: 901
Регистриран на: 13 Мар 2008, 16:09
Местоположение: Варна

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот alonso998 » 24 Ное 2009, 09:13

Извинявай Рени,но не е нормално един град да няма местни радиа,а само национални,не съм слушал Про ФМ,но Про БГ съм гледал и не се и съмнявам,че програмата на Про ФМ е като на ПроБГ....поне в Румъния ако си чувала Про ФМ и Про ФМ Денс има огромна разлика с нашите ПРО :D
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3118
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот BestRadio » 24 Ное 2009, 09:42

Reni_Koleva написа:Колко драматично :Beee За какви професинални кадри говорят?! Тия верно си мислят, че са журналисти...

А ти точно каква си? Или Форумът е отдушник на незабележимото ти ежедневие и инкубатор на интриги?!
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот radiator » 24 Ное 2009, 09:47

е как да няма местно радио?!? Фокус е със студио в Пазарджик и се говори предимно за Пазарджик... Какъв е проблемът?
Аватар
hot_fan
1000+
1000+
Мнения: 1328
Регистриран на: 22 Яну 2008, 14:13
Местоположение: Sofia

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот hot_fan » 24 Ное 2009, 09:50

alonso998 написа:Извинявай Рени,но не е нормално един град да няма местни радиа,а само национални,не съм слушал Про ФМ,но Про БГ съм гледал и не се и съмнявам,че програмата на Про ФМ е като на ПроБГ....поне в Румъния ако си чувала Про ФМ и Про ФМ Денс има огромна разлика с нашите ПРО :D

Pro FM е най-малкото зло. Радиа като Сити, Радио 1 и т.н не трябва да разширяват покритието си, защото няма какво ново да предложат. Про ФМ все още се развива и не мисля, че трябва да го отписваме на този етап. Не е кой знае какво, но е различно.
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот GIF » 24 Ное 2009, 12:45

.
Последна промяна 1 на GIF, променена общо 26 пъти
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот radiator » 24 Ное 2009, 13:16

Радио Пазарджик няма как да има 300 000 слушатели, чисто математически. Едно радио, излъчващо в София няма толкова... Смешници...
Юнак
1000+
1000+
Мнения: 1802
Регистриран на: 01 Дек 2008, 20:43

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот Юнак » 24 Ное 2009, 13:39

Май зорът е най-вече заради общинското радио, иначе цял областен управител и цял кмет не биха си сложили подписите.
Според мен, някоя дребна душица е подвела общинарите за конфликта на интереси и не са отстранили елементарния проблем, за да може СЕМ да ги отстрани по 104.

Повечето хора от града, незинтересовани пряко, подкрепят подписката - нормално е. Някои от защитниците на СЕМ тук обаче нека се замислят, понеже рано или късно и те ще бъдат ударени от същото явление (корупцията).
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3118
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот BestRadio » 24 Ное 2009, 13:45

Ами общинското радио няма право на обжалване на конкурса за 99.7 MHz, тъй като не е допуснат до участие поради наличие на законова пречка. Обстоятелства по чл.105 (7), друг е въпросът каква е тази рекламна дейност в един отбор, закотвен в дъното на една от третите ни футболни дивизии...
Затова утехата на общинарите е да очакват само и единствено анулиране на въпросния конкурс, което с вероятност по-малка от 1%...
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Изненадите в Пазарджик!

Мнениеот radiator » 24 Ное 2009, 15:46

Юнак... идея си нямаш за какво безхаберие става дума, приятелю!

Преди години нали не успяха да си подновят лицензията (по право)... защото НЕ ЗНАЕЛИ!!!

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта