Едно въпросче! :)

Predavatel.com / Predavatel.eu
ico_pol
1000+
1000+
Мнения: 2545
Регистриран на: 08 Апр 2005, 17:29

Едно въпросче! :)

Мнениеот ico_pol » 26 Май 2005, 13:12

Този въпрос май не е много на мястото си, но така и не намерих форум, на който да приляга най - пълно, а ми се иска да го задам тук, защото гледам, че има доста начетени технически натури и мисля, че някой може и да ми помогне.
По същество! :) Преди време ми подариха една Hi-Fi Schnieder аудиосиситема. Ако не се лъжа модела им беше 6310. Та, тази система е от типа на тези с отделните компоненти, т.е. тунер, дек, еквалайзер и услилвател са в отделни кутии. В едно немско списание май има викаха Hi-Fi Tower. Та... ще ми се да разбера нещо повече за тази марка като цяло, каква е изходната мощност, какви колкони да им търся. Сега съм с едни 10W, но очевидно не са за нея, тъй като при мощност повече от 1/3 почва да криви звука. До край ме е страх да я усилвам. Търсих в Интернет, но нищо не намерих и като знам, че не съм никак добър в търсенето, рекох да ви питам тук. За жалост немога да дам някакво фот. :? Иначе какво представлява в общи линии. Произведена е в Западна германия. Никъде обаче не пише коя година. Според мен е доста стара, може би около 80 - те, защото няма и помен от дистанционно (е, поне знам със сигурност, че е отпреди '91 :) ).
Усилвател: има потенциометри за ниски и високи, бутон Loudness, баланс, превключвател за различните входове и скала със светодиоди, които реагират в такат с музиакта и светят все повече, когато усилваш звука. Естествено и врътка за усливане. Има вход за жак петица отпред, който явно е бил предназначен за втори дек, защото е кръстен tp2. В него си включвам CD плеъра.
Еквалайзер: 2х10 канален с възможност за линеен еквалайзер.
Дек: еднокасетъчен, с ръчно настройване на нивото на записа, с отделни врътки за всеки канал. Dolby B, Metal cassette. Има си скала със светодиоди, подобни на тези на усилвателя, които обаче светят в такт с музиката според силата на записа.
Тунер: аналогов, с възможност за позициониране на 4 УКВ станции (става посредством едни врътки, които се пипат с отверка). Има и скала за ръчна настиойка, която за разлика от повечето радиа се движи, т.е. не се движи при настройка стрелката, а цялата скала. Тунера е СВ/КВ/УКВ. Тунера е стерео. :)
Въпросната система е имала и грамофон, който обаче не е стигнал до мен. :)
Та, това е. Ако можете да намерите нещо ще съм ви искрено благодарен. :)

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта