Страница 1 от 1

Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 09 Май 2014, 10:00
от RADIOTO
Последните две години показаха, че не сме много бързи и организирани по отношение на сбирките през лятото, затова предлагам да започнем от рано с определяне на мястото и датата на срещата.

До момента имаше едно предложение от Георги да навестим връх Перелик.
Нека ако има други предложения да ги споделим до 2 седмици (23.05.2014), за имаме време да се организираме.

И втората важна точка за предварително съгласуване е датата. Предлагам колегите, които имат възможност да дойдат, да споделите кой уикенд от Юни месец Вие е най-удачен за срещата и кой уикенд би бил резервен, но изпълним вариант за срещата т.е. да даваме поне по две дати.

Аз лично не съм посещавал връх Перелик и ми допада дестинацията, като вариант за срещата. А към настоящият момент нямам планирани и неотменими задачи за юни месец и бих се съгласил с най-удобния уикенд за повечето колеги.

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 20 Май 2014, 10:52
от Георги
Поздравления РАДИОТО за откриването на тази тема. :Good

Хубаво би било да има повече предложения за среща, освен моето.
Наистина моето не е удобно за жителите на северна България, но пък предлага условия за прием на станции, които никога и никъде другаде не бихме хванали. Сканирал съм там преди години и си спомням ясно, че трудно се намираше празна честота на УКВ и ТВ(Метров и дециметров обхват), а скенерчето Icom предложи най-много изненади. Сега там можем да пробваме ДВБ-Т2 скен за да се уверим, какво излъчват и какво не съседните страни. Очаквам да хванем даже и там румънска аналогова ТВ от Кощила, за последно(а и за първо) преди изклюването ѝ. :Fishing

В околностите на Перелик има къде да се преспи на поносима цена. :Lazy

Северна България почти сме я 'осканирали' цялата, а и там неизвестни и нехващани досега станции трудно биха се появили. Единстено от Румъния може да се появи нещо ново. Сканирано е там вече около Петрохан, Врачанския балкан, Априлци, Централна Стара планина, СЗ България обстойно.

Западна България винаги е интересна за посещения и за сканирания, там винаги излиза нещо ново. Има места, които все още не сме посещавали заедно или поотделно за скенове - Беласица, Огражден, Осогово, западна Стара планина. :Idea

Източна, на крайбрежието всичко зависи от тропо условията, които рязко променят наличните станции. Заслужава си посещението във всеки случай, но за нас тук, от разстояние 400-500км ще ни бъде за съжаление невъзможно да отидем за един уикенд.

Всяко предложение за клубна среща е добро дошло, с казаното от мен по-горе не искам по никакъв начин да натрапвам мнението си, по-скоро обобщавам досегашната ситуация в очакване на вашите предложения. :)

Накрая да спомена какво мога да понеса със себе си от оборудването:

- Телевизорче на батерии(едно аналогово и едно дигитално),
- ДВБ-Т2 Приемник (Strong),
- Антена Fracarro Sigma 6HD,
- УКВ антена (8 елем.),
- Радиа:(Eton Е1), Sangean(2бр. - АТS 909 и един с ДАБ тунер, WFR-28 за всеки случай),
- Sony XDR F1HD,
- скенер Icom IC-R3,
- кабели, прът(телескопен) за антените, инвертор за ток.

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 28 Май 2014, 18:01
от jack26
Аз предлагам връх Мургаш

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 27 Юни 2014, 16:17
от LZ2GPB
Аз предлагам на Витоша, на някоя хубава хижа (с предварителна резервация за нощувка, за да не стане гаф като миналата година), да се видим на по чашка троянска сливова със шопска салата и разбира се да сканираме обхватите. Някой да предложи хижа с хубава локация на Витоша (с евентуална възможност да хванем повече DX станции от бивша Югославия - Косово, Черна гора, Босна, Хърватска)?

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 28 Юни 2014, 19:08
от misho36
Малко глупав въпрос,но как да стигна до предложените места(върхове) сам като се вземе по внимание,че нямам собствен автомобил и разчитам на публичен транспорт?

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 29 Юни 2014, 16:07
от LZ2GPB
С автобус до София, от там ни посрещат на централна автогара и с коли тръгваме нагоре... примерно.

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 01 Юли 2014, 22:06
от Георги
Да, това за среща на Витоша става като решение. :da:
Но обикновено за върховете на планините ни публичен транспорт не е наличен. :Ne
За Перелик - стигаш до Пампорово и от там те взимаме с кола нагоре до върха. :Idea

Междувременно юни се изтърколи в изчакване на желаещи.... :Lazy

Юли и август са отпускарски месеци и съвсем става невъзможно за организиране на среща, но все пак ще е добре да се опитаме да направим среща поне още веднъж.

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 02 Юли 2014, 12:46
от tonimak
LZ2GPB написа:Аз предлагам на Витоша, на някоя хубава хижа (с предварителна резервация за нощувка, за да не стане гаф като миналата година), да се видим на по чашка троянска сливова със шопска салата и разбира се да сканираме обхватите. Някой да предложи хижа с хубава локация на Витоша (с евентуална възможност да хванем повече DX станции от бивша Югославия - Косово, Черна гора, Босна, Хърватска)?

Х. Селимица е идеалното място на Витоша за тези станции,намира се на 1300 метра. Спането е само 10 лева на човек,храната и пиенето са евтини и качествени и имам телефон за резервация. : А ловят се и гръцки станции,а на 35 минути нагоре на 1600 метра височина е хижа Острица и там се ловят станции от бивша Югославия.

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 03 Юли 2014, 19:56
от LZ2GPB
Идеята на tonimak не е лоша. А срещата може да се направи и в началото на септември, ако времето е хубаво, разбира се. Давайте още предложения.

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 05 Сеп 2014, 20:39
от misho36
Началото на септември е вече,а среща няма :(

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 07 Сеп 2014, 17:00
от RADIOTO
Да я направим навръх празника 22 септември?

Re: Форумна среща 2014 г.

Публикувано на: 20 Сеп 2015, 01:05
от tonimak
стана 22 септ,. ама 2015 а форумен сабор нема. т. е. има ама на малки групи 2-4 форумци и толко