Страница 1 от 4

Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 08:26
от enravotta
днес, след като отворих страницата ви, бях доста изненадан от факта, че вече има македонски радиостанции. Браво, хареса ми и интерактивната карта-така по реално се изразява територията на цяла България. само да ви помоля-хайде да не "превеждате" на "македонски"-такъв език няма, не е имало и няма да има-а от български на български да се превежда-не е редно! Иначе похвално за всичко останало!

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 09:46
от glupa4e
Аз също приветствам идеята но едновременно с това не мога да не изразя неодобрението си от факта, че всичко е набутано в бг версията на страницата. Предлагам следната организация - македонската карта и македонските радиостанции и "македонската" версия на страницата да са отделно. Нямам нищо против да има македонски станции но този опит да се превежда на т.нар. македонски ме  дразни честно казано. Този език някак не го обичам, защото ми звучи някак като развален български или като един вид негов диалект. Аз съм за чист български език.

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 11:57
от trmkr
glupylupy написа:Аз също приветствам идеята но едновременно с това не мога да не изразя неодобрението си от факта, че всичко е набутано в бг версията на страницата. Предлагам следната организация - македонската карта и македонските радиостанции и "македонската" версия на страницата да са отделно. Нямам нищо против да има македонски станции но този опит да се превежда на т.нар. македонски ме  дразни честно казано. Този език някак не го обичам, защото ми звучи някак като развален български или като един вид негов диалект. Аз съм за чист български език.И аз съм на същото мнение. Според мен интерактивната карта на Мекедония трябва да е отделно от тази на България. 

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 13:42
от B-92
enravotta написа: "македонски"-такъв език няма, не е имало и няма да има


айде пак се почн? с простотиите. Това е твое мнение, не го приписвай като общоприето. Кажи едно "според мен" отпред, за да бъде по-добре! Не говори от името на хората

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 15:22
от mita6ki
браво браво много съм доволен
а относно картата така е много по добре като картата е слята по реална представа се придобива
а иначе много много ще се радвам ако това продължи да се развива и да се добавят и другите балкански държави поне на по-кратко ще е супер. Само че тогава ще е нужно разграничаване но специално картата трябва да си остане така
а иначе имам едно предложение - да се направят плейлисти със всички линкове за радиа а и пък тематични (с македонски, с национални с хаус.. примерно) и да може всеки да си ги изтегли и да си слуша когато пожелае съвсем лесно е (аз така си направих)

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 16:50
от PatrioT
Айде и аз ще сложа един офтопик . Значи македонски език НЯМА  , НЕ Е ИМАЛО И НЯМА И ДА ИМА . Понеже аз съм от Ямбол , все едно да кажа аз говоря на Тракийски , примерно един човек от Смолян да каже аз говоря на родопски ,  софианеца да каже аз говоря на шопски ... Македония  е област не бъркайте областта с езика , през 1944 г. сърбоманите в Македония правят опит (нещастен) да създадат македонски език , за радост неуспешен . В момента в македонско се води голяма антибългарска кампания срещу българите се води лоша кампания именно от тези самозабравили се сърбомани , но нещата малко по малко си идват на мястото , времето не е простило на никого няма да прости и на сърбите, македонците се връщат към естествените си корени.... българските . Просто македонска нация няма , просто защото хората там не са се самоопределили какви са ? Наследници на Енвер Ходжа , потомци на Ал . Македонски (единственото македонско в тази личност е ... фамилията му :}) или просто българи .
Ванга преди много години каза много важно нещо за сърбите - ''КЕ ОСТАНАТ ЕДНА ШЕПА ОРА " !

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 18:04
от borosport
На всички, които се правят на много толерантни мога да им дам линк към тема в този форум, където надълго и нашироко е обяснено всичко за македонския "език" и македонската "нация" и "държава". и не започвайте спор.няма смисъл.
Иначе похвално.Добре е станало.

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 20:00
от R R П
И от мен браво, много приятна изненада.
Аз също бих казал, че трябва да се прибавят по този начин и други балкански държави, например Сърбия, макар, че за нея трудно ще се намерят достатъчно данни. Може би за Румъния ще бъде малко по-лесно.
Начинът на представяне на Македония е правилен, защото тя е призната като отделна държава и език от международната общност и независимо какъв е произходът й, ние трябва да се съобразим с това без излишни забележки.

Швейцария е сбор от най-общо три етноса на съседни държави, но никой не прави от това проблем. Във всяка една общност информацията се представя на нейния диалектен език.
Когато езиците са близки, не е нужен превод, дори когато са от различни държави, особено като се има предвид, че секцията на македонски е предназанечен предимно за македонските потребители на сайта.
Не трябва да избиваме комплекси, а да градим една общност тук на Балканите, макар и от различни етноси, за да можем да живеем свободно и добре икономически.

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 22 Мар 2007, 22:25
от mita6ki
по темата за македония нищо няма да кажа  :-X
а иначе аз от доста време се чудех дали е възможно още нещо  да се направи за сайта - да се сложи информация и най вече линкове за слушане на различни еврипеииски че даже и световни радиа така на по известните та да чуем и ние какво се казва качествено радио или просто да придобием представа кави са радиата по чужбина
ше е много готино

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 23 Мар 2007, 16:30
от R R П
Предложение

Слушай
http://radio.hiof.no/nrk-mpetre-128

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 23 Мар 2007, 16:39
от Ritmo
Нека отчитаме съществуващите реалности и дадем право на съседите от Македония да се чувстват каквито искат и да говорят както искат. Поне езика им е 80% разбираем. Но нека Предавател да преведе поне албанските текстове, защото вчера слушах Радио Албана, но не можах да прочета за тях, тъй като не знам албански :-X

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 23 Мар 2007, 20:24
от mita6ki
R R П написа:Предложение

Слушай
http://radio.hiof.no/nrk-mpetre-128

нещо не баца. а иначе какво е това радио  :)

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 23 Мар 2007, 20:54
от R R П
Програма на норвежкото държавно радио, но изглежда скоростта е твърде висока за твоята връзка.
Оттук може да си избереш доста станции http://www.mikesradioworld.com/

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 24 Мар 2007, 13:28
от mita6ki
ne to ne e ot sokorostta ami mai ot formata ne6to zn
mersi

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 24 Мар 2007, 13:47
от mita6ki
а днеска се отвори свири си ми идеално без гра буфер

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 24 Мар 2007, 19:50
от dice
Освен, че картата трябва да е отделно, трябва да се напише реалното име на страна, което се ползва от всички европейски и светосни институции - Федерална Югославска Република на Македония...

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 25 Мар 2007, 22:49
от TRT
PatrioT написа:македонски език НЯМА  , НЕ Е ИМАЛО И НЯМА И ДА ИМА . Понеже аз съм от Ямбол , все едно да кажа аз говоря на Тракийски , примерно един човек от Смолян да каже аз говоря на родопски ,  софианеца да каже аз говоря на шопски ... " ! [/b]


ama ti si bil golem filosof!!!
kolko pati v jivota si si hodil v Makedonija? az nad 10. I mi pozvoli OT SOBSTVENI NABLYUDENIA (za razlika ot teb) da moga da si suzdam niakakvi vpechatlenia.
I ezika, i navicite im, i kulturata im, i mantaliteta i vsichko im e tolkova povliano ot Jugoslavija, che niama nakude. Kogato hodya v Makedonija, imam chuvstvoto, che sum v niakoy provincialen srbski grad. A hodya chesto i v SR i v MK, taka che... moga da pravia analogia. Tezi hora (makedoncite) POVYARVAY MI, ne prilichat na nas. i slava Bogu.
seliandurshtinata gi goni mnogo yako. Srbski mantalitet otkudeto i da go poglednesh.
A che ima makedonska durjava, nie (za razlika ot Greece) oficialno gi priznahme prezi 15 godini, kogato Jelyu Jelev beshe prezident :)

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 26 Мар 2007, 20:44
от borosport
Нормално е да приличат на сърби след катго 60 години им се промива мозъка, променят им се имената със странни окончания и се насажда омраза към България и всичко българско.Пък и като нямат история крадват я от Гърция, я от нас. :D

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 27 Мар 2007, 10:32
от dice
Аз предлагам да се направи сайт predavatel.com.mk и FYROM-СКИ НЕЩА ДА НЯМА В ТОЗИ САЙТ...

Re: Браво на predavatel.com

Публикувано на: 27 Мар 2007, 12:02
от predavatel
Не разбирам, какъв точно е проблема във Фиромските неща? Защо да се махат? Името на страната, признато от ООН не е "Федерална Югославска Република на Македония", а по-скоро Foreign Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), на български - Бивша Югославска Република Македония (БЮРМ). Европейския съюз все още няма обща външна политика, а България официално е признала страната с конституционното и име - Република Македония. Аз съм го написал, така, както е признато в Скопие и София. Относно езика македонски е известно, че е официален в тази република, а според БАН е регионална форма на българския език. Ако например възприемате становището на БАН за правилно, тогава какво лошо има да се употребяват и двете форми на българския - а именно българска книжовна и регионална македонска?

Имам желание да регистрирам .com.mk, но изискванията са малко сложни и се изисква време ...