borosport написа: Моля нека не почваме Костов, че само като му чуя името ми се драйфа.Виж Стоянов по-бива, но Костов откакто взе властта стана същия като комунягите.И сега продължава с неговата секта(партия) ДСБ.Просто не ми се говори за него.Дойде на бял кон '97 година за да се превърна в това нещо, което е сега.А най-смешното е, че си вярва.
Ааа, братле, за секти и сектантство са говорили партииците, когато някой другар-комунист реши да се измъкне от доктрината на КПСС и да се бори за истински комунизъм. И...да уточня нещо преди да пордължа - не симпатизирам на комунизма в чистата му форма не защото съм против равноправието, а защото това е не възможно, противоестествено на развитието на обществото днес. Харесват ми балансираните неща - центристка платформа с укон на ляво - все пак сме хора, кое е по-важно? Да се построи една болница или на същия терен да се построи частен завод?
Иначе...наистина, редно е да спрете да наричате хората от БКП комунисти, да плюете по комунистите и т.н. защото тези, които са се наричали комунисти след 1949 едва ли са изпитвали и капка от истинския комунизъм. Ако бяха нямаше гражданите да живеят в панелни блокчета, построени за няколко месеца, да чакат по 15 години за Москвич, а другарите от Общинските и обласнит структури на БКП да живеят в помпозни къщи, да се возят във Волга, ако не и в някоя западна кола и да пазаруват от Кореком. Това, след 1949 е било всичко друго, но не и комунизъм. Някаква форма на държавно управление и обединение, противопоставящо се на западния модел. Само, дето на запад повечето неща ако не веднага, то след около 15-тина години след ВСВ се е подчинявало на пазарните принципи, а пазара е истината! Пазара регулира най-добре, а не директивите. Може и те да имат добри страни, ако гледаме на къде отива Китай, но трябва да се дават от умни и грамотни хора, а не от "наши хора" и т.н. както е било в повечето случаи в България. И ако някой ми каже как съдя за това, като не съм живял тогава - съдя, защото и днес е така, а хората, които градят днешната демокрация са възпитани по онова време. Ако толквоа добре са възпитавали в социалин ценности, то днес защо не ги изповядват!?