Administration and Moderation

Predavatel.com / Predavatel.eu
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Administration and Moderation

Мнениеот bubic » 20 Юли 2008, 18:18

Използвах пример от точните науки само за аналогия,много добре знам разликата между точните и хуманитарните науки. Но и в последните има до голяма степен точност,фактологичност или поне хората се стремят да я стигнат,но да да зявяват с такава гордост и категоричност,че не ги интересуват източниците за даде събития и главните действащи лица,това не е нормално. При това аз,ти и другите говорим по тема ,която е напълно позната за професионалисти и хора,които са много добре запознати,плюс това има и свидетели.Плюс това има и архиви, и то много. Един от колегите миналата година каза,че има дядо,който притежава български паспорт,в който пише ,че е от 'Македонска" народност. И ако ти го видиш,какво ще кажеш,да ,така е,но не ме интересува кой е издал този паспорт. Ако запишеш ,да речем история и някой колега,който не е толкоз сериозен като теб намери архивна единица,в която пише механизма за македонизирането на българите,ти какво ще му кажеш:"Абе колега,какво ме занимаваш с тези документи,дръж си ги за твоя консумация,за мен важното е,че знам истината ,че някои наши сънародници са македонизирани,ама кой,къде,как,защо,това хич не ме интересува,моля ти се,не ме занимавай с глупости...". Ами какво да кажем за археолозите и др. учени. Важни са архивите ФМ,ама много важни,но само за сериозни и отговорни хора,то ако не са важни никой няма да ги крие. Ако някой счупи прозерец на къщата ти през зимата,ти какво ще кажеш на полицията,не, не търсете този хулиганин,но ако го намерите,кажете му ,че имам още прозорци. Недей на тези години да се примиряваш със лошите неща. Хората се стремят винаги да търсят пълната истина,повярвай ми,тя винаги е по-добра от непълната. Иначе за субективизма си прав,но той се отстранява когато имаш документи. Аз твърдя,че българските комунисти са направили тозва престъпление с македонските българи,но архиви нямам,ако ти един ден извадиш архивите,аз ще призная грешката и заблудата си,както и хиляди като мен. Засега обаче,истината се крие,знае се,но се крие.Защо ли,ввпрочем,не търси отговор,той не е важен. Що се казсае,че ми поставяш в устата думи,които не съм казал,това го определям като невежливост,никога не съм претендирал,че съм българин,впрочем това не е познато,някой да претендира,че е някакъв,това е невъзможно,човек знае сам за себе си какъв е,чувства се като такъв и думата претенция е неуместна,ама давай напред...
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 20 Юли 2008, 19:31

Бубич,след като иронично ме нарече "истински българин",това значи,че явно ти от позицията си на такъв определяш кой какъв.Всичко в историята ни се крие в архивите,но и те са субективни.Това е субективна наука.Всяка истина,която търся,мога да я чуя от някой,а той в същия момент да ме излъже.Трябва ли да му вярвам тогава,макар и да е видял повече от мен?
Не,не се примирявам с лошото.Затова съм тръгнал да търся истински стойностните неща.
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Administration and Moderation

Мнениеот bubic » 21 Юли 2008, 03:42

Не,не съм те наричал истински българин с ирония,може с упрек да е било,но с ирония не бих посмял,но ако така се е получило,дължа ти извинение,съжелявам. Виж,за лъжата си прав,но хората са измислили много методи да се детектира. Питаш независими източници,съпоставяш,четеш различни по време учебници и по метода на дедукцията сам оформяш мнение. Сега,ако някой те попита:"Абе ,Иване,чух,че през 40-те и 50-те години на миналия век,на една част от българското население в Пиринска Македония насила са му променили етническия произход,верно ли е това ,или не,ти знаеш ли нещо по въпроса. И ако е верно,как мислиш кой е имал възможност да реализира тази акция,търсих отговор на тези два въпроса,но не намерих,не си ли чул или прочел нещо за тези събития?" Ти(напр.Иван) му казваш:"Да, чул съм,но не вярвам на никого,всеки може да ме излъже,но дори и да е имало такъв период,аз не знам,не съм чел и хич не ме итересува кой е извършил това издевателство към нашите сънародници,теб ако много те интересува,иди в МВР или в ЦК на БКП и питай,те не могат да не знаят,но ако намериш някакъв документ,хич не ми се мяркай пред очите за да ми покажеш някоя архивна единица,това за мен не е важно,важното е,че има много убити,изселени, обидени и заплашвани хора,които са се страхували да се изяснят за Българи,другото не е ме интересува." Готино,нали.
Колко са наивни евреите,че с години търсеха един от нацистките убийци,Д-р Айхман и го обесиха ,абе гадове с гадове,как не ги срам. А пък българските хайдути са безобразни престъпници,че са убивали палачите на техните жени,деца,родители и пр. по време на турското иго. Значи индиректно,според теб излиза,че не е трябвало хайдутите да се вълнуват много от безчинствата на турците,просто да събират информация,дали жените им са ги изнасилвали и убивали ,но кой е изнасилвачът и убиецът,е това не е трябвало да го знаят,а пък да си отмъстят,това вече е прекалено невъзпитано... Колко безобразен е бил Балканджи Йово,че не е давал дъщеря си Яна на турска вяра, нахалник такъв...Браво ФМ,само така. Имаш ли съмишленици по твоята теза,искрено желая да нямаш...
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 21 Юли 2008, 04:59

Не разбираш тезата ми затова спирам да споря с теб.
Makedonec
Нов
Нов
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Апр 2007, 18:36

Re: Administration and Moderation

Мнениеот Makedonec » 21 Юли 2008, 17:13

bubic написа:Нема на Светот словен,коj зборува на своj,маjчин jaзик и тоа да се кажува гръчки,старогръчки и т.натаму. Само немоj да кажеш дека и Македонците на Александар М-ски се зборувале на некоj словенски jaзик,па макар и современен Македонски.


Пријателе, супер говориш Македонски БРАВО, сега да ти кажам дека нема таква книга за тоа што со текот на времето се менувал и јазикот како и дијалектот. Како што разбрав во Бугарија во 19 век се зборело на српски јазик
замисли си, ова го слушнав на телевизија а имам една информација дека денешните грци немаат никаква сличност со античките грци, како и по изглед така и по карактер и по памет, сегашните грци дошле од Африка а античките грци се толку малку ако воопшто постојат. Иначе јас имам пријатели во Бугарија но има и луѓе кои се против македонците како народ и кои викаат дека македонци не постојат, македонска православна Црква нема, Охрид и браќата Св.Кирил и Методиј не се македонци. Како јас да не се лутам на такви нелуѓе. Кога одам во Бугарија на
Црно море во Созопол неколку луге рекоа "за македонци нема соби" и како сакаш јас да бидам пријател со нив?
Поготово кога атина стави вето за Македонија Бугарија ја подржала атина и рекла дека и Бугарија има свои територии во Македонија. Кажи ми како човек да не се лути?
На сето тоа некои како DX-er и гЕоРгИ ке плукаат по македонците, секој би му се стемнило во глава и би пишел се и сешто, како мр1.

Значи секаде има и добри и лоши луге, така и во Македонија, Бугарија, Србија и Република аТиНа
Во Бугарија има луѓе кои кога ке ме видат викаат кај си брате и се многу добри луге ама не се многу, има и мнооогу лоши луге кои одма намрштени и не сакаат да зборуваат или ако зборат се злобни а има и неутрални кои се малце.

Така да не се замараме со историјата оти никој од нас нема да му донесе ништо.

Поздрав
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот borosport » 21 Юли 2008, 19:31

Македонец, понеже виждам, че не вярваш на нашите източници горещо ти препоръчвам да поразгледаш малко западни източници, а не македонски да видиш те на какво мнение са относно съществуването на македоснки език, нация и така нататък. А тази долнопробна пропаганда за Кирил и Методий въобще я подминавам, защото ще стане страшен спор.
Само едно мога да ти кажа. Когато вие, които се имат за македонци спрете да крадете личности и история от България и българите може да очаквате някакво уважение от нас като народ. прочети малко на Запад какво пишат за Кирил и Методий, за Гоце Делчев, за Яне Сандански и за други чисто български революционери, които до последно са се били и са умряли за майка България, както се изразяват те. Прочети как населението в Македония е посрещало българската армия във всички войни от 1878 годино и после ми говори за лошите българи.
Ама чети западните източници, не македонските ;)
Изображение
Makedonec
Нов
Нов
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Апр 2007, 18:36

Re: Administration and Moderation

Мнениеот Makedonec » 21 Юли 2008, 19:46

Е поради вакви лажговци и националисти ке се караме. Кирил и Методиј биле Македонци а вие си ги присвојувате како и Јане сандански и Гоце Делчев се бореле за Македонија а не за Бугарија а вие ставате тие имиња на ваши градови и со тоа провоцирате.
Со вакви националисти како borosport нема дружба
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Administration and Moderation

Мнениеот bubic » 22 Юли 2008, 03:33

untitled.JPG
untitled2.JPG
untitled3.JPG
untitled4.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Струмчанин

Re: Administration and Moderation

Мнениеот Струмчанин » 22 Юли 2008, 14:18

@- Makedonec, шо сереш бе брате? ќор си глуп си каков си? Долго време читам и не знам дали да одговорам на темава... ама денеска се решив. Бугарите зборувале српки?! Ма ајде ти се молам, немој вака, ќе ти се смеат луѓето. А ти треба да се срамиш што си го си го изгубил својот идентитет. Сите тука знаеме какви сме и какав ни е коренот. Јас живеам во Струмица и тука сум најсреќен ама не се срамам да кажам дека сум БУГАРИН и со тоа сум горд! Во право е Бубиќ кога ти ја рече вистината ама нека несе лути пријателот од Бугарија - тоа што го направија Тито и титовите комунисти не може за еден ден да се пормени... Тоа е вистината!
Поздрави на всички истински българи от БЪЛГАРСКА Струмица!!! :bg:
Makedonec
Нов
Нов
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Апр 2007, 18:36

Re: Administration and Moderation

Мнениеот Makedonec » 22 Юли 2008, 19:01

Абре анонимен што се криеш, биди маж и покажи се а не биди кукавица!
Ја ако серам ти јадеш од сереното, јас не сум ни ќор ни глуп а ти си ретардиран слеп и слепец а и глув
Бугарите збореле српски, јас тоа не го кажав туку кажав што имам слушнато! и друк пат пази што збориш
Јас нема од што да се срамам јас сум од народот на Александар Македонски, Св. Кирил и Методиј, Гоце Делчев, Јане Сандански и се ГОРДЕАМ СО ТОА а ти ако се срамиш од нив иди отепај се!
Ти си македонски предавник
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 22 Юли 2008, 19:35

Ал.Македонски е римлянин,св.Кирил и Методий са българи,Гоце Делчев е българин,Яне Сандански също е българин...Та от кой народ си,че не мога да схвана? :Blink Или се признаваш за българин,ако е така,прав си.
Makedonec
Нов
Нов
Мнения: 77
Регистриран на: 22 Апр 2007, 18:36

Re: Administration and Moderation

Мнениеот Makedonec » 22 Юли 2008, 21:20

>>> FM STEREO <<< написа:Ал.Македонски е римлянин,св.Кирил и Методий са българи,Гоце Делчев е българин,Яне Сандански също е българин...Та от кой народ си,че не мога да схвана? :Blink Или се признаваш за българин,ако е така,прав си.

Сите се македонци, сакаш доказ?
Јане СанданСКИ има МАКЕДОНСКО ПРЕЗИМЕ и се борел за Македонија а не за бугарија
Гоце Делчев се родил во Македонија и се борел за неа......
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 22 Юли 2008, 21:24

Има една област в България наречена Пиринска Македония.Това значи ли,че това е държавата македония и че всички,родили се там са македонци?!?Я стига,това е все едно аз да кажа,че съм тракиец :D
Аватар
borosport
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 24 Май 2005, 19:25
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот borosport » 23 Юли 2008, 19:32

Makedonec написа:Е поради вакви лажговци и националисти ке се караме. Кирил и Методиј биле Македонци а вие си ги присвојувате како и Јане сандански и Гоце Делчев се бореле за Македонија а не за Бугарија а вие ставате тие имиња на ваши градови и со тоа провоцирате.
Со вакви националисти како borosport нема дружба


Аз казах ли ти да попрочетеш малко чужди източници, а не да ми повтаряш какво са ти наливали комунягите в главата от раждането? Кажи ми къде в Западна литература пише, че Яне Сандански, Гоце Делчев, Кирил и Методий са македонци. Въобще не ми цитирай вашите измислени източници и учебници. Въобще да се спори с "македонец" е все едно да спориш със стена. И още. Нещо да коментираш по снимките на Бубич? Ама като човек няма аргументи или доказателства само си говори, точно като теб.
Изображение
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Administration and Moderation

Мнениеот radiator » 25 Юли 2008, 00:37

Колеги вижте сега...

Хората обикновено се числят към някаква нация, на базата на това къде са родени, в какво общество са израстнали и т.н.

Смешно е като се каже "българин измисли компютъра". Първо той не е българин, а от български произход, второ - сорсингът не е бил български, т.е. ако е работил в български условия, с българско ноу-хау, с български пари и български материали - компютър ли?!?

Така като и с ръченицата. Пуснете си индийски класически танци, от времето доста преди изобщо да има българска народна музика и сравнете няколко танца.-
Какво искам да кажа с това??

Тези спорове са доста смешни... Какви българи са Кирил и Методий?? Какви макета са??? Те са си византийци... майка им и баща им как ви били... били, ама във Византия. Ако бяха в България, за добро или лошо, нещата щяха да са други.

Тва са комплекси на подтиснатите народи, които търсят начини как да си докажат на себе си, че били голямата работа. Успехи, реализирали се извън държавата, не са успехи на България.

Същото и с присвояване на личности... той бил такъв, оня бил еди си какъв...
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 25 Юли 2008, 05:01

По твоята логика,всички сме турци,понеже сме потомци на онези българи,които са се родили и живели по време на турското робство,когато нашата държава е била част от Турската империя.След като те са турци,според теб,значи и ние сме такива.Това ли ти е тезата?
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: Administration and Moderation

Мнениеот bubic » 25 Юли 2008, 07:41

untitled.JPG
untitled2.JPG
untitled23.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2569
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: Administration and Moderation

Мнениеот radiator » 25 Юли 2008, 09:18

@FM Stereo - Ами, не си ли личи какви сме??
Аватар
>>> FM STEREO <<<
1000+
1000+
Мнения: 1550
Регистриран на: 21 Фев 2008, 19:29
Местоположение: Ямбол / Yambol
CONTACT:

Re: Administration and Moderation

Мнениеот >>> FM STEREO <<< » 25 Юли 2008, 15:21

Най-точното определение за това,което сме,е българи.Има ли друг народ,който да ражда едновременно както толкова много млади и интелигентини хора,така и свръх прости и деградирали комплексари...Всички се оправдават с факта,че сме балканци.Какви балканци,това си е типично нашенска черта?!?
Аватар
R R П
1000+
1000+
Мнения: 1192
Регистриран на: 12 Юли 2006, 14:18
Местоположение: София

Re: Administration and Moderation

Мнениеот R R П » 25 Юли 2008, 18:18

Съгласен съм с Радиатор. Би допълнил, че най-важно е каква е нашата държава сега, а не преди или какви са другите държави. Не бива да се бъркаме в работите на чужди държави, както и те на нас, Трябва да оправяме нашите си проблеми, особено като се има предвид, че сме по-зле от всичките си съседи.
Съгласен съм още, че всяка държава изопачава или тълкува в своя полза исторически източници, някои от които дори не са никак сигурни. Това важи и за нас, не само за съседите.
За това не си разваляйте отношенията със съседите заради такава политизирана наука като историята. Това няма да ви нахрани, нито ще доведе до задоволство.
По-важно е да има мир,свобода, благоденствие и да няма граници между народите.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта