Страница 1 от 1

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 08 Мар 2014, 19:19
от makedon
Во пограничните делови можат да се слушаат и гледаат програми од нашето соседство.
Во Тетово има прием на радио београд 1 на 91.7 фм прием од репетитор Бесна кобила - Врање,
радио Београд 1 на 96.9 фм прием од репетитор Јастребац -Ниш.
за прием на DVB T или DVB T2 сега нема прием од Србија или од Булгарија.
Чекаме појак DVB T2 сигнал од Бесна кобилa и DVB T Бугарија.
Имаше и аналоген прием на тв ртс1 на 08 vhf а сега нема
пишете и споделите искуство
поздрав

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 08 Мар 2014, 19:50
от az
Засега няма информация за по-як сигнал от България. Собственика на мултиплексите няма интерес да вдига мощността.

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 08 Мар 2014, 21:56
от makedon
От Попова Шапка на надморска висина од 1780 м има прием на DVB T од Блгарија, еве тука има и видео
http://www.youtube.com/watch?v=0fkFvSTcA2w
Ова видео е старо од 2012 година, но можеби сега во 2014 ке може да се добие сигнал од Блгариа од Благоевград или Копитото
Тетово Македонија - Благоевград, РРС Благоевград 173.6 km, Azimut 88.2 °
Тетово Македонија - София, КРТЦ Витоша - Копитото 197.9 km, Azimut 68.4 °

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 09 Мар 2014, 22:14
от Георги01
Радио Београд 1 и 2, радио 202 и радио S од Србија се фаќаат и во Драчево (Скопје)

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 09 Мар 2014, 23:02
от tonimak
vo site povisoki mesta nad 800mnv vo Makedonija so dobri priemnici i anteni mojat da se slushaat i gledaat programi od sosednite zemji i podaleku,primer , vo selo blace katlanovsko megu skopje i veles na samo 500 merti visina se fakat i srbski i bugarski i grcgki stanici,

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 10 Мар 2014, 00:53
от Георги01
абе и во гратски парк во Скопје се слуша радио хоризонт на 102,1МХз

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 10 Мар 2014, 18:54
от Георги

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 17 Мар 2014, 00:01
от makedon
Во Тетово има прием на радио KFOR на 107.7 фм прием од репетитор Гњилање-Косово, и Фокус Радио 104.1 фм од репетитор Селичевица, на БНР Хоризонт 102.10 Бугарија, Ќустендил, РРТС връх Виден; 103.50 РТС Радио Београд 202 РТС Стереорама Јастребац

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 17 Мар 2014, 19:04
от tonimak
so kakvo radio si i so kakva antena

Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходния пост

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 17 Мар 2014, 21:03
от makedon
Со мобилен телефон Samsung E2550

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 18 Мар 2014, 09:41
от Георги
Малко скенове от Попова шапка: :Fishing

http://www.youtube.com/user/georgig/sea ... ova+shapka

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 18 Мар 2014, 13:53
от makedon
На 97.10 непознато грчко радио во Тетово
На 92.80 непознато српско радио во Тетово
На 96.10 радио београд 2 прием од непознат репетитор.
доколку некој знае од каде се примаат овие радио станици нека напише.

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 18 Мар 2014, 14:09
от Георги
Непознато е само за този, който го мързи да търси. :Lazy

97,1 - или Λέχοβο от Лехово или Σταρ ΦΜ от Солун-Хортиатис.
92,8 - ОК радио, Враня
96,1 - Белград 2, Тупижница

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 18 Мар 2014, 14:45
от makedon
Благодарам за информацијата Георги, изненаден сум како може од толку далеко место да има прием на грчко радио во Тетово и на српското радио Белград 2 од предавател Тупижница

Re: Радио и DVB T/T2 прием од соседството

Публикувано на: 24 Юни 2015, 17:24
от palman
Сигналот от Бесна кобила дали стига до Тетово на канали 35 39 двб т2 или до каде баца во Македониа-поздрав