Страница 1 от 1

Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 09 Сеп 2013, 00:59
от Георги01
Денес направив скен во Скопје и забележав радио Београд се слуша на фрекфенција 91,7МХз. Ма да планина Бесна Кобила је далеко, преко 90km. Дали неко зна колико је снажан тај предајник ?

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 09 Сеп 2013, 18:34
от tonimak
mislam deka e 10kw,sto fati drugo vo skopje i vo koj del od gradot/?

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 09 Сеп 2013, 22:30
от Георги01
Фатив радио Београд 1 со најдобар сигнал, Радио Београд 2 средно добар сигнал, и Радио 202 со добар но по слаб сигнал, од Бесна Кобила. Го Фатив и Радио S со супер сигнал како Р. Београд 1. Локацијата беше во населбата лисиче која се наоѓа после населбата Аеродром и Ново Лисиче. Имаше и еден радио пират што пушташе албанска музика, па после некое време почна да емитува некој гласен ШШШШШШШ што личеше на DRM во ФМ модулација :o

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 10 Сеп 2013, 22:07
от BoskoIgic
Да погодим:
Београд 1: 91.7
2: 95.3
202: 100.1
Радио С: 101.1

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 11 Сеп 2013, 17:41
от Георги01
не е въпрос честотата, трябва да се погоди мощността

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 12 Сеп 2013, 02:20
от Георги01
най-голяма загадка се снагите на сръбските и македонските предаватели. Тя се държи в тайна :) ..... ееее моята чудесна страна :)

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 10 Ное 2013, 17:43
от Stani
BoskoIgic написа:Да погодим:
Београд 1: 91.7
2: 95.3
202: 100.1
Радио С: 101.1

Няма ли начин да се увеличи мощността на тези 4 предавателя?

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 14 Ное 2013, 18:09
от BoskoIgic
Што се тиче Радија Београд 1, 2 и 202, не може да се повећа снага зато што је стуб на Бесној Кобили у ОЧАЈНОМ стању. Што се тиче Радија С на 101.1 са предајника за Врање, снага не може да се повећа због околних станица, поготово Македонског радија 3 на 101.3 са предајника Црн Врв-Велес.

Re: Радио Београд од Бесна Кобила

Публикувано на: 15 Ное 2013, 22:27
от Stani
Благодарам клега за информацje.