Страница 1 от 1

Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 20 Юни 2012, 13:07
от EvgeniRB
Привет

Реших да си направя сайт за радио онлайн на английски смисъл с жанрове, държави и тн. Гледам големите сайтове имат много радия. Как ги подържат да се актуални и как ги добавят по някакъв автоматичен път или всичко на ръка. :o или стои голям екип за да добавя, сам човек може ли да направи нещо въобще?

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 20 Юни 2012, 15:47
от Meloman № 1
Ако научиш основите на HTML, с простичък дизайн можеш да свършиш чудеса. Виж в http://www.w3schools.com/html/default.asp. :)

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 20 Юни 2012, 16:17
от EvgeniRB
благодаря Meloman № 1 средно ниво с Wp & Drupal. Имаш ли представа ръка ли ги вкарват големите саитове радиата, като че ли това ме възпира! Много радиа много нещо от "пиле мляко" имат. :)

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 21 Юни 2012, 07:41
от LZ2GPB
Големите радиостанции имат уеб-базирани системи, с които управляват уеб сайтовете си, в смисъл пак системи от сорта на WordPress и DruPal, но реално са написани специално за тях, с уникален дизайн и администраторски панел, чрез който могат да си добавят/редактират/изтриват информацията за новини, предавания, галерии, класации и т.н. За да се научиш да създаваш подобни сайтове ще ти трябва много време, затова по-добре да се обърнеш към фирма, която да ти го направи или към freelancer (примерно мен), ако искаш цената да ти е по-поносима. :)

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 21 Юни 2012, 10:50
от Meloman № 1
EvgeniRB написа:благодаря Meloman № 1 средно ниво с Wp & Drupal. Имаш ли представа ръка ли ги вкарват големите саитове радиата, като че ли това ме възпира! Много радиа много нещо от "пиле мляко" имат. :)

Теглиш си Notepad++ и си въвеждаш кода. Ако искаш, мога да ти го направя безплатно. Само трябва да ми пратиш фоновите изображения. :) Ръчно се въвежда по стандарт.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 21 Юни 2012, 17:10
от EvgeniRB
благодаря за отговорите :)
@coria,nadal_fan благодаря за предложението
@Meloman № 1 Какво ще рече "фоновите изображения". :Hmmm може ли пример. Импортването как се прави :(

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 22 Юни 2012, 10:34
от m3gab0y
Наистина ако ще е голям/сериозен проект, по-добре се обърни към фирма или фрийлансър, за да стане работата като хората. Ако обаче става въпрос за учебна цел/експериментиране, вземи си един хостинг, инсталирай един Drupal модул и почвай да мажеш на воля, има безброй плъгини, които вършат чудеса, някой от тях напълно автоматично (ако са добре настроени).

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 22 Юни 2012, 14:33
от EvgeniRB
@m3gab0y кажи някой модул че не съм виждал.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 23 Юни 2012, 12:06
от Puflet
Аз малко не схванах точно какъв сайт искаш да направиш -
С твое си радио, и няколко стрийма в различни жанрове, или сайт в който даваш линкове към други?
Дай пример на подобен сайт, ако се сещаш, че ми е интересно каква точно ти е идеята :)
Ако ти се "пише" - колегата Meloman ти го е казал - Notepad++ (или joe или vim - за извратеняци), аз бих ти препоръчал Dreamweaver. Ако пък програмирането не ти е в кръвта - експериментирай с WordPress. Има сайтове които го предлагат безплатно (http://wordpress.com/ примерно), там можеш да експериментираш с плъгини, темплейти и каквото ти е интересно.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 23 Юни 2012, 15:10
от EvgeniRB
За хубав сайт трябва много труд и знания (които нямам) . Но този ми харесва доста

Код за потвърждение: Избери целия код

http://www.radio.de/
много добре е пипнат. Искам да е разделен и по жанрове, но да има разделение по държави. Доста търсих модули и плъгини за Wordpress или Друпал но нямат нищо конкретно. Като плейър FFmp3 е най-доброто поради своята многофункциналност. Работи под IE. Mozila, Chrome, Opera, Safari, никой друг не може от безплатните.

@Puflet идеята ми е да тръгна с някой готов cms и после не се знае кога да отида при някой да направи къдърен къстъм сайт и това ако има пари но нямам 1к лв :D. И друг въпрос за английски сайт дали ще имам проблем с авторските права че се стриимват радиата.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 23 Юни 2012, 21:07
от Puflet
Това, което ми идва в главата е, примерно държавите да са подменюта на WordPress, жанровете можеш да ги сортираш по тагове. Може би е най-елементарното решение.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 24 Юни 2012, 11:50
от m3gab0y
EvgeniRB,
Това може да се постигне под повечето CMS системи без сериозна нужда от допълнителни модули.

За това, че ти слагаш линкове към радиа, или ги плейваш с плеър през официален линк, никой няма да ти прави проблеми за авторски права.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 03 Яну 2014, 11:51
от loscho
Направата на сайт не е проста работа. Има много неща с които, ако не се съобрази човек нещата няма да се получат. Ако си изградиш някакво сайтче и то няма всички необходими тагове, правилна конструкция на html-а, правилно конструиране на нивата в сайта, подходящото съдържание, постоянно развитие и още много други важни белези, просто ще имаш сайт без никакво качество и най-вероятно ще си си единственият посетител. Много е важно да се консултира със специалисти в бранша, за да имате правилен подход. Внимателно трябва да се изберат и специалистите, които да ви помагат, защото много от малките фирми за изработка на сайтове и freelancer-и, просто ще ви направят някаква система, но те не са запознати с други важни аспекти за успешно развитие на един уеб сайт, като например:
SEO оптимизация http://sdiva.net/SEO-optimizatsia
Маркетинг и реклама http://sdiva.net/marketing-i-reklama
Правилна конструкция на уеб сайта http://sdiva.net
Социални бутони http://sdiva.net/sazdavane-na-stranitsi-v-sotsialnite-mrezhi
и още много други фактори.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 05 Мар 2014, 10:00
от stodalcho
Това е много полезно :)

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 05 Мар 2014, 20:40
от chebaev
Аз скоро попаднах на тази фирма - http://website.bg/public изглежда читава според мен и който иска да си направи малък сайт бързо и лесно мисля, че това е мястото. Не съм го ползвал лично аз. Някой ако има впечетления нека да сподели.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 04 Ное 2015, 18:59
от petttto
Meloman № 1 написа:Ако научиш основите на HTML, с простичък дизайн можеш да свършиш чудеса. Виж в http://www.w3schools.com/html/default.asp. :)

:) напълно съгласен
Изображение

Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 16 Ное 2016, 15:17
от Kor76PrapDH
Откуда 512 анлим вообще? шо за неведомое чудо. 128 для онлайн радио предел, если без дозагрузок

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 24 Фев 2018, 23:28
от TheIsco
Лесно намиране на авточасти, по категории, шаси или номер на част. Според типа двигател, марката и модела на автомобила, може да се намерят необходимите артикули от авточасти онлайн. Магазин на Аутоекспрес-7 ЕООД с богат каталог за части, почистване на колата и всякакви необходими течности за автомобила. Налични са и промоции и намаления в онлайн каталога, а доставките са удобни за клиента.

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 22 Юни 2018, 09:16
от pllb
Това е нормално, когато всеки има възможност да пуска радио
кетъринг плата,web application development company,брандиране на витрини,ранни записвания

Re: Направа на сайт за радио онлайн

Публикувано на: 30 Юли 2018, 10:16
от awesome