Страница 1 от 1

НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 20 Сеп 2019, 17:34
от Stani
Нека опишем най лошият интернет доставчик, номер едно е VIVACOM, прекъсване през няколко минути и как няма да е така, като върви по телефонната линия, която не е оптична в повечето райони!
Вие сте наред.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 20 Сеп 2019, 21:42
от nvr
А1 имат най-лош интернет!

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 21 Сеп 2019, 10:08
от alex2510
А1 са е*ахти мошениците. Вчера във Варна на входа на 2та блока на общежитията към ИУ-Варна ми застанали някакви от А1 и питат всеки който се опитва да влиза/излиза: "Ей ти! Имаш ли интернет?" Като им кажеш НЕ и почват да те кандърдисват. "Имаме такъв и онакъв план за еди-си колко лева, безплатен рутер, бла-бла-бла...." Една позната на приятелката ми ползваше техния интернет. И лятото по принцип не го ползва, ама и за летните месеци я карат да плаща, при положение че не го ползва. А представете си когато става въпрос за смяна на рутера. Там те дръстят яко. Иначе казват че "сами не можем да си го сменим". "Трябва да дойдат специално техниците за да свършат тая работа". Не че някога през живота си съм ползвал техните услуги (GSM/Net/TV), но научавайки и пишейки това си казвам да не се занимавам въобще с тях! И вие не го правете!

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 21 Сеп 2019, 10:21
от nvr
500 лева ме караха да им плащам неустойки!Във Варна нали имате МСАТ и там ли общежитията са подписали с А1?

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 21 Сеп 2019, 11:06
от Stani
Сава въпрос за домашен, не за мобилен, една позната също сподели, че на А1 бил ужасен.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 22 Сеп 2019, 10:57
от chebaev
Аз имам малко по-различно мнение за интернета на A1. Ползвам го от времето още когато беше на Spectrum Net, може би някъде от около 10 години. Като цяло съм доволен от интернета. Рядко прекъсва, поддържа си скоростта. Слабото им място е wi-fi-я. Ако си сложиш собствен wi-fi рутер или някакво друго устройство за безжичен интернет ще се оправят нещата. A1 освен за домашен интернет ги ползвам и в офиса - там е перфектен, никакви забележки нямам. Препоръчвал съм A1 на много хора и повечето са доволни от интернета. Искам да уточня, че говоря само за интернет. Доста често в пакетите си включват и телевизия. Не е чак много зле телевизията, но определено има и по-добри от тях. Има какво да се желае много. Иначе като всеки друг голям доставчик извиват ръце от към договори, неустойки, пакети и т. н. Мисля, че ако отидете във VIVACOM, Bulsatcom и др. подобни ситуацията по тази тема ще е същата.

Относно общежитията във Варна преди имаше някакъв локален интернет, не знам как стоят нещата вече, дали съществува.

Живея във Варна и мога да дам малко мнение от моята гледна точка за интернет доставчиците, които съм ползвал или имам наблюдения над тях.

TCV (бившите INTERBILD) - ТОВА Е НАЙ-КАЛПАВИЯ ИНТЕРНЕТ ВЪВ ВАРНА. Като цена биха ви предложили нещо не лошо, но качеството е ужасно. Много често прекъсва. Най-голямата набутвация там е да си пуснете към тях и IP телевизия, защото когато ти е кофти интернета и телевизията и тя е така. При тях може би далаверата е да си пуснете цифрова телевизия. Тя по различна мрежа от тази на интернета и идва по коаксиален кабел и мисля, че е ОК. Цената и е 10 лв. което е добре според мен, но ИНТЕРНЕТА ИМ Е УЖАСЕН.

MSAT CABLE - Интернета им не е кой знай колко бърз. Зависимост в коя част на града сте е различно. Може и да прекъсва, може и да не прекъсва :) Не бих го препоръчал за хора, които искат качествен интернет. За тези, които искат да спестят някой лев и биха го ползвали с телевизия е ОК. Добра цена ще ви предложат. MSAT Cable бих препоръчал за бизнес услуга. Съответно там говорим за съвсем друго отношение, качество и т. н. Там са си ОК. При MSAT Cable е далавера цифровата им телевизия ако се интересувате от спортни неща. Има доста чуждестранни спортни канали и самата им телевизия си е добре.

Bulsatcom - на тях според мен им е най-добра офертата за интернет. Примерно 13 лв. - 50 mbps или 15 лв за 100 mbps си е доста добра цена и това е без обвързваш договор. Не съм ползвал лично услугата, но имам доста приятели, които са я ползвали и са доволни. Относно телевизията там нямам представа ОК ли или не. Щом говорим само за интернет мисля, че това е една от най-добрите оферти.

VIVACOM - ако ползвате ADSL няма как да сте доволни, но оптиката им е ОК. Мисля, че това също е добър вариант и дори в комбинация с телевизия.

Във Варна има още доста доставчици, но нямам наблюдения над тях. Може би VarnaLan също са ОК до колкото знам. Сега има едни, които навлизат в града - DC Corporation, но нямам информация за тях. Иначе са им добри офертите.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 08 Окт 2019, 19:12
от alex2510
chebaev написа:Относно общежитията във Варна преди имаше някакъв локален интернет, не знам как стоят нещата вече, дали съществува.


Все още съществува. Миналата седмица даже ходихме да плащаме интернета за октомври. Мисля, че се водеха БГ Зоун. Плащаме си на календарен месец, мисля че 12 лв. Без договор или нещо подобно. Плащаш само тогава, когато ще го ползваш. Не знам каква е скоростта на сваляне или качване, но за момента го ползвам на телефона си и съм доволен.

nvr написа:500 лева ме караха да им плащам неустойки!Във Варна нали имате МСАТ и там ли общежитията са подписали с А1?


Някои хора бяха подписали с А1 за интернет. Между другото и в нашата стая има навит оптичен кабел (може би на същите мошеници), но не се ползва, седи си навит. Не знам какви са им впечатленията, не съм говорил с тях, но засега се радвам, че не сме се поддали на техните "вързанки", които са се опитвали да ни направят.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 12 Ное 2019, 00:45
от tekonium
бил съм на различни интернети на единия плащам като твърдят че скоростта е реално достижима а при мен идва на половина,
на другия плащам а при ясно време спира и 2 дни нямам нет какво да ви кажа,

няма идеални изберете по малкото зло имена на фирми не споменвам публично ...

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 13 Ное 2019, 11:57
от chebaev
За да имате читав интернет трябва да е оптика. Ако е възможно до дома ви да стига ще е супер. Варианта да влиза до входа само също не е лош. Иначе всички други варианти малко или много не са чак толкова сигурни. През годините съм ползвал различни видове интернет и освен от горепосочената от мен фирма с други съм нямал чак големи проблеми. Дори бях по едно време на VIVACOM ADSL и не беше чак толкова зле.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 13 Ное 2019, 14:35
от минстрел
И аз съм ползвал adsl , вдигаше до чудовищните 1 Мбпс.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 25 Ное 2019, 16:02
от минстрел

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 30 Ное 2019, 15:39
от bgtifo
Аз не съм съгласен, че Виваком е калпав оператор... от 15 години използвам услугите им и вкъщи и в офиса и съм супер доволен. Имам нет на домашния компютър от тях ползвам и мобилен интернет. Навремето наистина ми късаха нервите, тъй като често идваха да копаят и нямах интернет по 3-4 дни, но сега нещата стоят по съвсем друг начин. Скоростта е много бърза, прекъсвания няма, а и от гледна точка на цените, не са никак високи.

Re: НАЙ КАЛПАВИЯТ ДОМАШЕН ИНТЕРНЕТ

Публикувано на: 30 Ное 2019, 22:57
от Stani
Да, преди месец и при мен правиха ремонт и сега няма прекъсвания, а и скоростта се увеличи.