Страница 1 от 1

Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 17 Юли 2009, 01:39
от Darkness_demoN
здр алл
как мога да направя така че да пусна 2 порт-а от 1 шоуткаст сървър?
целта е да стане следното:
един фр да си пуска радиото от тях през порт 8000 да кажем а аз през порт 8011.
сещам се че се бъркаше нещо из документацията но какво точно бе ?

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 17 Юли 2009, 09:30
от chebaev
Аз до колкото знам това няма как да стане с един SHOUTCast. Инсталираш два SHOUTCast-а и всеки от тях да работи на различен порт.

Според мен по-добър вариант е да сложиш IceCast. С него с един сървър ще можете и двамата да излъчвате. Разликата няма да е тогава в прота, а в playlist-ата накрая.

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 17 Юли 2009, 14:34
от Darkness_demoN
К ако се инсталира 2 ри шоуткаст няма ли и той да работи на порт 8000 ?

Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходен пост

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 17 Юли 2009, 15:36
от m3gab0y
Ще го настроиш да работи на друг порт. Ето един прост пример:
Да предположим че нямаш инсталнат шоуткаст до сега, инсталваш шоуткаст и той се инсталва в
C:\Program Files\SHOUTCast
Исталирай си 2ри шоуткаст и му задай да се инсталне в някаква друга папка напр. :
C:\Program Files\SHOUTCast 2
така след инстала влизаш в папката, отваряш sc_serv.ini и търсиш вътре където пише "PortBase=8000" и сменяш цифрата на 8010 за 8010 порт или на каквато си искаш ти. После казваш на френда да си настрои порта на енкодера на този който си го задал ти, ако си го настроил на 8010 кажи му да го напише 8010 а не 8000. От същия файл можеш да смениш и паса така че да не стават гафове.
Като направиш промените, сейваш файла и пускаш sc_serv.exe от тая папка и си готов. Трябва да ти изпише нещо от рода на "Listening on port 8010" в конзолата му ако си задал порт 8010.

Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходен пост

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 17 Юли 2009, 16:09
от Darkness_demoN
до колкото знам в документа има няколко пароли...
коя от всичките да променя ?
понеже съм опитвал да промеянам ии накрая трябваше да преинстал всичко :D ::)

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 17 Юли 2009, 16:19
от m3gab0y
Промени само "Password=xxxxxxx" където xxxxxx е паролата.
AdminPassword не го пипай и гледай да си остане със ; отпред

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 18 Юли 2009, 09:52
от chebaev
Все пак няма ли да е по-лесно цялата тази работа да се свърши с един IceCast?

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 24 Сеп 2014, 23:50
от kk20001996
прав си много по лесно е с IceCast а пък още по хубавото на Icecast че е с отворен код за разлика от ShotCAST

Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходен пост

Re: Как да направя в шоуткаст-а да се излъчва през 2 порт-а

Публикувано на: 12 Дек 2018, 17:54
от TheNet
Не съм предполагала, че е толкова сложно!