Българско телевизионно предаване в Австрия

Преглед на българската медийна ситуация - за собствеността на медиите, разпределението на честотите, лицензирането и регулирането
ikartchev
Нов
Нов
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Фев 2009, 16:33
Местоположение: Виена
CONTACT:

Българско телевизионно предаване в Австрия

Мнениеот ikartchev » 07 Фев 2009, 16:41

От ноември 2007 година на австрийския канал ОКТО тече българското културно-информационно телевизионно предаване "БРИГАДА". Идеята за него е на организацията на българските студенти в Австрия – КИТ (KIT-VBS?) и възниква като противовес на оскъдната и сравнително едностранчива информация за България и нейните граждани, предлагана от средствата за масова информация в немскоезичния ареал.

Предаването има 27 минутна схема и се излъчва всеки 4 седмици с 8 повторения. Излъчва се на български език с превод на немски език посредством субтитри. Предаването БРИГАДА е културно-информационна платформа за подпомaгaне утвърждаването на положителния образ на България като пълноправен и равностоен член на Европейския съюз. Целта е да се създаде и развие телевизионнен формат в австрийското медийно пространство, който да бъде медийно огледало на многобройната българската общност в Австрия; да съдейства за популяризирането на дейността на нейните членове и на български фирми, развиващи своята дейност на територията на Република Австрия; да прави по-широко известни българската култура, усилията и постиженията на българските културни творци, учени, специалисти и бизнесмени. За българската зрителска публика то ще бъде и източник на полезна и достоверна информация.

Достъпът до медийното пространство в Австрия е ограничен, регулиран от държавата. До голяма степен той е запазен за финансово силни корпорации и фирми и вече наложили се на пазара марки и продукти. Обстоятелството, че БРИГАДА съществува, дава шанс на множество българи да достигнат до по-широка зрителска публика, а тяхната дейност да получи нужното внимание.

За повече информация посетете сайта на предаването: www.okto.tv/brigada или блога: http://brigadatv.wordpress.com
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: Българско телевизионно предаване в Австрия

Мнениеот Adv » 13 Май 2009, 22:43

ikartchev, поздравления за идеята и реализацията. Хубаво е да има активни хора; харесва ми и че има такива, които не гледат едностранчиво на България и живота си в чужбина.
Изображение

Изображение
stylish_i
Нов
Нов
Мнения: 35
Регистриран на: 01 Дек 2017, 12:18

Re: Българско телевизионно предаване в Австрия

Мнениеот stylish_i » 05 Окт 2018, 16:24

Поздравления за идеята!
Аватар
минстрел
100+
100+
Мнения: 381
Регистриран на: 22 Май 2017, 14:12

Re: Българско телевизионно предаване в Австрия

Мнениеот минстрел » 04 Фев 2019, 15:41

Похвално! От експорт се печели.
Робът се бори за свобода, свободният за съвършенство.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта