после женски задник на екрана - стига с тези задници, показвайте предници!

dice написа:Или пък пловдивска радио реклама отпреди година или две:
"-Вратиии, вратиии, вратиии...
-Аре стига с тия врати
-Вратиии, вратиии..."
"Ставай момко да ходим в Домко"
Чува се скърцане на врата,
"- Защо влизаш тук инкогнито?
Фолк Клуб Инкогнито..."
BigBrother написа:Miss_Smart написа:dice написа:BigBrother написа:dice написа:Сурва весела година, през новата година нов форум или пък три, с плеър, камера, игри и камиони шоколади!
Оооо да тази реклама ми бърка в мозъка.И тази новата на БТК която се отнася за намаление на цените до 6 януари за международни разговори!
дас ис вечерята![]()
![]()
![]()
много зле, а вижте реклами, които не са правени в България, като тази на Johnnie Walker, разликата е оттука до небето, е има и изключения като "пъпъпъпъпъпъпъпъпъпъпъ Райфайзен Банк"
Тази реклама е правена в Румъния.
Безобразията в жанра край нямат.
Като свеж полъх са рекламите на Кока-Кола, 2 Ве, и новата на Бравия (ако не се лъжа)..
В света се работи за купувача, не за посредника (т.е.рекламната агенция).
Дам мис съгласен съм с теб,нали може на ти.Има едно Пазарджешко радио Деж което за съжаление ни залива всеки ден в рейса връщайки се от даскало с тъпите си реклами.
Там има такива бисери ,че може да си скъсаш акта за раждане.Простотии от рода на "Скъпи има толкова много момичета а ти по цял ден натискаш мишката и тн."
Мисля ,че също имаше една реклама на някаква марка прозорци която беше нещо "сега ще чуете алармата на вашият автомобил,тракането на собственото ви чене и тн."
dice написа:"Здравей шампионе!" х 3
Пловдивска Обществена Телевиазия:
"Не сменяйте канала, програмата на Пловдивската обществена телевизия продължава, най-интересното предстои", следват 5 минути нищо и след това реклами
Miss_Smart написа:dice написа:"Здравей шампионе!" х 3
Пловдивска Обществена Телевиазия:
"Не сменяйте канала, програмата на Пловдивската обществена телевизия продължава, най-интересното предстои", следват 5 минути нищо и след това реклами
Хахахахах...Дано не дойде скоро времето, в което рекламите ще са най-интересното в програмата...
Miss_Smart написа:georgi bancov написа:Много ги има такива.
Прав си.![]()
Мразя такива реклами!
Да. Този проблем възниква, защото нито една от фирмите изготвящи рекламни клипове не си прави труда да проучи обстановката. Не може да продаваш продукт с едно и също послание на две абсолютно различни раси- както по манталитет, така и по потребителска култура....
Бая имам да кажа по този въпрос. Ще обобщя с едно- пускат ни вече готови клипове, които се въртят в Румъния или Италия напр. Лошото е,че те са направени изключително за тяхната аудитория. Не е нормално да искаш индиец и българин да харесват една и съща песен.
Би било безумство. Разбира се, при Кока- Кола или Бенетон не съществуват подобни полемики. Те се осланят на онова ,което обединява купувачите, а не всичко, което ги разделя...
Извинявам се, ако съм отегчила някого с лекцията
Adv написа:Miss_Smart написа:georgi bancov написа:Много ги има такива.
Прав си.![]()
Мразя такива реклами!
Да. Този проблем възниква, защото нито една от фирмите изготвящи рекламни клипове не си прави труда да проучи обстановката. Не може да продаваш продукт с едно и също послание на две абсолютно различни раси- както по манталитет, така и по потребителска култура....
Бая имам да кажа по този въпрос. Ще обобщя с едно- пускат ни вече готови клипове, които се въртят в Румъния или Италия напр. Лошото е,че те са направени изключително за тяхната аудитория. Не е нормално да искаш индиец и българин да харесват една и съща песен.
Би било безумство. Разбира се, при Кока- Кола или Бенетон не съществуват подобни полемики. Те се осланят на онова ,което обединява купувачите, а не всичко, което ги разделя...
Аз лекция не видях, но глупости на кило - да. Също така и вътрешни противоречия.
Естествено, че може да продаваш продукт с едно послание на различни раси. Зависи от продукта. Сама си дала примера с Кока-кола. А същото и за Найк, Мерцедес, Нокиа и т.н. Почти всички глобални брандове с изкл. праховете за пране всъщност. Да не говорим, че думата раса не е професионална в случая, да не говорим за политически коректна.
Miss_Smart написа:Adv написа:Miss_Smart написа:georgi bancov написа:Много ги има такива.
Прав си.![]()
Мразя такива реклами!
Аз лекция не видях, но глупости на кило - да. Също така и вътрешни противоречия.
Естествено, че може да продаваш продукт с едно послание на различни раси. Зависи от продукта. Сама си дала примера с Кока-кола. А същото и за Найк, Мерцедес, Нокиа и т.н. Почти всички глобални брандове с изкл. праховете за пране всъщност. Да не говорим, че думата раса не е професионална в случая, да не говорим за политически коректна.
Ако четеш внимателно какво съм написала, ще го схванеш... Пробвай пак, а?Думата раса е общовалидна.
Рекламата не е отделна планета, драги.. Освен може би в твоето съзнание![]()
Язвителния тон го запази за домашните. Тук сме възпитани и пораснали хора.В това число слагам и сладура
Банков
Думата "раса", няма абсолютно нищо общо с думата "НЕГРО" или "НИГЪР". В Бронкс например , правото да наричат един-друг НИГЪР имат право единствено афро-американците. В противен случай става въргал.
Adv написа:Що ли не те оставя да си се гордееш с невежието, че си толкова зле, че единствено голям смях будиш. А и тая параноя, че някой те преследва да се заяжда с теб?!? Да не говорим, че да обърнеш отрицателните си черти в поводи за гордост е добре проучен и известен в психологията компенсаторен механизъм.![]()
Както е казал един от тия дето ти не ги знаеш - Моят жребий не е да бъда бръскалка за мухи. И все пак ще се опитам да те светна по 1-2 много фрапиращи въпроса, дано се получи сцепление където трябва.Думата "раса", няма абсолютно нищо общо с думата "НЕГРО" или "НИГЪР". В Бронкс например , правото да наричат един-друг НИГЪР имат право единствено афро-американците. В противен случай става въргал.
Благодаря за пояснението за въргала, мисля че това се подразбираше от моето писание, но ти явно си достигнала твърде късно и след упорита борба до простия и постен извод и сега го предлагаш като свой.
Да, думата раса няма общо с НИГЪР, защото последното е обиден термин за човек от Афро-американски произход. Може да си се поотнесла с латинското значение на niger - черен, но не ми се вярва непознанията ти да се простират дотам. Думата НЕГРО, обаче, което при теб очевидно се явява буквален (и съответно погрешен) превод на терминът negro от моя текст се отнася точно за хора от Африкански произход, но с черен цвят на кожата, т.е. на български - негри. Това е расов термин, напук на твоето твърдение. И е необходим, за да разграничи белите африканци - White African & North African, които също са африканци, но не са негри.
Пътуването обичам да го правя по моя си начин, а именно - да пребивавам по-дълго на дадено място (понякога с години) и да се смесвам с околните (When in Rome...), за да избегна наивната вяра, че съм опознал една страна и нравите й от тридневно спане в някой хотел на брега. Това, както може би ще забележиш, макар че няма да разбереш, е изключително полезно, за да забиеш в кучи гъз някоя кифла, която се мисли за кроасан
nothing personal just business as usual
Pandjarov написа:Работа ми отваряте, а ? Неделя! На Цветница! Браво, браво...
Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта