Вече направих две седмици, като ползвател на
DVB-T2 приемника
Samsung BD DT7800 и съм понатрупал впечатления, ето някой от тях:

Тествахме го спрямо Synaps 2858. Резултата: Македонските мултиплекси, които показвах с Synaps-а
ТУК, Samsung-а намира единият от тях на автоматично сканиране (39 канал), а другия (24 канал) само при ръчно сканиране. Synaps-а ги намира и двата на автоматично търсене.
Synaps-а помага много при настройка на посоката на антената, защото има два индикатора (сигнал и качество), които може да виждаш за всеки канал и без да си го сканирал или запаметил. Samsung-а показва два индикатора (сигнал и грешка), но само ако вече има сканирани и запаметени програми на определен канал.
Samsung-а не чете телетекста на ефирните програми.

нито на българските нито на сръбските. Synaps-а няма проблеми от такова естество.
Samsung-а се справя добре с телетекста на кабелните сигнали, който показвах
ТУК.

странно е, че по кабел разпознава телетекста, но по ефир не.
С дистанционното на Samsung-а не можеш да регулираш звука т.е. можеш но само ако ползваш телевизор Samsung иначе не. Същото важи и за бутона mute.
EPG работи нормално и на сръбска и на българска ТВ, като за сръбската разпознава всички знаци.

Софтуера на Samsung-а е доста приятен на вид и user-friendly:

С кабелните ТВ се справя и при максимално ниво на грешка

Ето и показания за ниво грешка при сръбските и нашите ТВ (тези снимки са с антената на tonko):

Както вече съм писал на сръбския HD - канал Synaps-а меша звуковите канали, а Samsung-а възпроизвежда коректно първите два, но третия (описан е като английски) не успява.
Tonko ми обърна внимание и днес се загледах, че картината е по-бистра на Samsung-а спрямо Synaps-а.
Samsung-а го продават с вградени 500 GB памет, но реално свободните са 438 GB, което също не е малко

.
Samsung-а има вграден WiFi и нещо като браузер. Tествах програматa му за достъп до Youtube. Тръсенето е трудно защото набирането става от дистанционното, но когато намериш желания клип няма проблем с възпроизвеждането (е това зависи и от нета).
Разликата в цената на Synaps-а и Samsung-а е фрапираща и е в полза на Synaps-а т.е. Synaps-а е чуствително по-евтин.
И не на последно място и двата не успяха да изкарат сръбски сигнал при мен в Младост.
Като се сетя допълнителни неща за уреда ще пиша пак