Страница 6 от 8

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 31 Яну 2017, 22:08
от ozren69
Така е ,аз също нямам оплаквания от 43 инчовия Блаупункт -представя се чудесно на Т2 ,С и S2 тунерите.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 01 Фев 2017, 06:42
от nradkov
Сравнявал ли си Т2 тунера му с Бит2 или Стронг и какви са ти впечатленията? Индикаторите за сигнал показват ли неуловим такъв или само когато е гледаем, например като Стронг 8201?

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 01 Фев 2017, 11:49
от cybercrackerbg
Ако някой се интересува, ето този линк. Продават DVB-T2 декодери на приемлива цена - 45.99 лв. https://promoclub.bg/offers/DVDT2-FULL- ... -i-dr.html

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 01 Фев 2017, 12:01
от ozren69
@nradkov виж в другия форум приема от Копаоник .Там ясно се вижда че Т2 тунера на телевизора е по-чувствителен от Синапса, но не може да го замени при индикиране на слаби сигнали.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 01 Фев 2017, 13:05
от popovp
40" В40В148 - по-чувствителен и от Стронга - задържа повече време слаб руски сигнал. По-нататък може да го тествам, въпреки че на практика решаващо е да може да сканира!
Трифон Зарезан е, наздраве и успех! :Drunk

P.S. Сателитният тунер индицира и под границата на успешно сканиране, т.е. и до реални 0%.
[url][url=https://postimg.org/image/ihu3g1srv/]Изображение[/url]screen grab[/url]

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 02 Фев 2017, 23:28
от Atlantique
Струва ми се, че за пръв път забелязвам телевизори с относително малък екран, и отн. ниска цена, а които имат DVB-T2 тунер.
Интересното е също, че търговеца го представя като
ЦИФРОВ ТУНЕР DVB-T/T2/ DVB-C/ DVB-S, докато производителя обявява:
Цифров телевизор DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2 ?!

----------------------------------------------------------------------
Телевизор PHILIPS 24PHS4031 LED, 275.00 лв.
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-PHIL ... ED/p/15796
МОДЕЛ 24PHS4031 LED
ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ LED TV
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 24.0 " РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 61.0 СМ
РЕЗОЛЮЦИЯ HD READY 1366 X 768
ОПРЕСНЯВАНЕ НА КАРТИНАТА 200 PPI
ЦИФРОВ ТУНЕР DVB-T/T2/ DVB-C/ DVB-S
HDMI : x 2, SCART, USB
http://www.philips.bg/c-m-so/televisions
http://download.p4c.philips.com/files/2 ... _bulbg.pdf
http://www.philips.bg/c-p/24PHS4031_12/ ... ifications
Цифров телевизор DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2
http://www.philips.bg/c-m-so/television ... -grid-icon

Телевизор SHARP LC-32CHE4042E LED, 429.00 лв.
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-SHAR ... ED/p/14990
МОДЕЛ LC-32CHE4042E LED
ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ LED TV
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 32.0 " РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 81.0 СМ
РЕЗОЛЮЦИЯ HD READY 1366 X 768
ОПРЕСНЯВАНЕ НА КАРТИНАТА ACTIVE MOTION 100
ЦИФРОВ ТУНЕР DVB-T/T2/ DVB-C/ DVB-S
HDMI X 3, USB

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 03 Фев 2017, 07:22
от cybercrackerbg
https://brosbg.com/Arielli-LED-24DN6T2-product-6947
24-инчов Arielli, DVB-T/T2, C, 236 лв.

https://brosbg.com/Skyworth-LED-40E3000-product-10994
40-инчов, Full HD, всички тунери (DVB-T/T2, C, S, S2, 100 Hz опресняване на картината, 470 лв.

https://brosbg.com/Skyworth-43E3000-product-11802
43-инчов, Full HD, всички тунери, 100 Hz опресняване на картината, 499 лв.

Skyworth и STRONG са от един и същи китайски производител, разликата е само в брандирането.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 05 Фев 2017, 22:39
от ogibo
Halfdead написа:Взех телевизора и съм изключително доволен! Разгледах сервизното меню и не открих разлики с по-големия модел, описан в темата. Картината е страхотна, тунерите са чувствителни, звукът е доста по-читав от други марки с които съм имал допир. Единствено нямам сателитна антена и не съм тествал S-тунера. И аз не успях да съхраня едновременно DVB-T + DVB-C програми, дано производителите отговорят на колегата.



Честита придобивка.
Синият диод осветява ли цялата стая или са му намалили силата? Имам един 48 инча на който съм му залепил черна лепенка на диода че се не трае. Звукът пък е като от консервена кутия. Ъпгрейтнах го с тонколони за ПС да бива малко.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 05 Фев 2017, 23:43
от Halfdead
Благодаря! Ами, не. Свети си съвсем нормално според мен. Явно са получили немалко оплаквания за заслепяване. :D
Имам опция в менюто да го изключа, разрови се може да я имаш и ти.

Говорителите на моят модел са JBL и звукът определено е на ниво като за телевизор.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 06 Фев 2017, 09:57
от popovp
На 40" - потвърждавам синия светодиод свети нормално слабо както снимките по-горе.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 06 Фев 2017, 12:47
от ogibo
Благодаря за отговорите. В менюто няма такава опция. Може би в сервизното меню ще има, но пък не зная как се влиза, та ако може малко помощ за това.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 06 Фев 2017, 13:07
от popovp
Бях писал на 29.11. Опитай MENU -> 1147
Внимавай с активиране на опциите означени >>>, влиза в режим на заводските си настройки , изтриват се наличните(канали, картина, звук... и трябва после да правиш отново. От всяка опция се излиза с "ЕXIT". Поне при 40" е така.

[url][url=https://postimg.org/image/xvdo99h4b/]Изображение[/url]photo uploader[/url]

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 06 Фев 2017, 13:21
от Halfdead
И при 32'' е същото.

Ако и в сервизното не намериш опция за спиране на синия светодиод, опитай да обновиш фирмуера на ТВ-то. Ако не намираш такъв, напиши тук точния модел за да потърсиме ние. :Hi

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 06 Фев 2017, 22:10
от popovp
Ъпдейти се намират за някои по-стари модели от 2014, 2015г. За по-новите ще се почака.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 07 Фев 2017, 10:19
от ogibo
Не става с 1147. Ето това е моделът на телевизорът:
Изображение

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 07 Фев 2017, 13:12
от popovp
При включен ТB нали.
Други варианти:
AV->12580 ;
SOURCE -> 2580

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 07 Фев 2017, 15:13
от ogibo
С тези кодове стана. Няма опция за този синият диод. Търсих по модела и софтуер, но не откривам.

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 21 Фев 2017, 16:46
от Halfdead
Halfdead написа:.....Още нещо странно забелязах. Имам Philips и Sony и гледам местната кабеларка с тях чрез CA module. Blaupunkt-a не отстъпва никак на останалите два телевизора, но на тях SD-каналите са разграничени от HD-тата. За пример, имам 137 SD канала и около 90 HD такива. На старите два телевизора, SD пакетите са съответно от 1-ва до 137-ма позиция, а HD-тата започват от 201 до 291. При Blaupunkt-a обаче SD-тата са на същите позиции, но HD пакетите продължават от следващата свободна позиция - 138-ма до към 228-ма, което не е удобно защото на старите тв-та BNT1 HD ми е на 201, bTV HD на 202 и т.н. и е доста по-лесно за запомняне както и за преглеждане на самите канали, а на Blaupunkt-a bTV HD се пада съответно на 139-та позиция. :Hmmm Опитах да сменя държавата в настройките и сканирах пак и пак, но без резултат. :-[


Самоцитирам се за да си самоотговоря и евентуално помогна на някой с подобна дилема. :D В сервизното меню присъства опцията LCN ( Logical Channel Number ) след включване на която и пресканиране, всичко си е както трябва да бъде. Явно си е от оператора. SD-тата вече са от 1 до 137, HD-пакета от 201 до 308(има нови канали), аналоговите започват от 401 и радиата от 501. :Icecream

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 02 Май 2017, 08:24
от ozren69
Който си търси портативен Т2 телевизор за автомобила в Технополис са пуснали SANG DVB-T2 HD9007 TV.Няма го обявен в брошурата - малко информация :ЦЕНА 179 лв,захранване 12 v и 220 v, недостатък е че няма вградена батерия ,но затова пък тунера му е по-чувствителен от Синапс Бит2 поне на румънските муксове и индикира слаби сигнали под прага на гледаемост.
Най-смешното е че на табелката под телевизора пише "За приемане на новия стандарт за цифрова телевизия в България"

Re: Телевизори с Т2 вградени тунери

Публикувано на: 02 Май 2017, 22:35
от hrdm80
Има нещо много важно което трябва да се знае.Повечето телевизори и външни приемници на нашия пазар работещи под Т2 са на стандарт h264 и е най добре колегите тук да се ориентират към уреди който са на режим HEVC H265.Има модели телевизори на Lg и филипс както и на шарп и блаупункт който имат кодек за тунерите си в h265 дори и да не поддържат 4к.А ако си вземате 4к телевизор да се знае че не всяка марка има тази система и са тунерите не подържат всичко а кодека е само през usb.Аз съм с модел на lg uf7727 който е 4к и има всички нови кодеци.А за по стария ми фул хд телевизор съм си взел външен приемник ferguson ariva 4k kombo.Този приемник вече е на нашия пазар и не струва много 320 лева но е 4к и има h265 hevc и за сателитния и за ефирния тунер.Тестван е и в Германия където са на най новия стандарт.А проблема е че тук множеше да сме на т2 още през 2012 ама нали складовете бяха пълни с dvb-t и трябваше да зарибят народа и сега ми сел мисля че ще стане така ше приемат h254 а след година две и новия режим и айде пак на магазина.