Управление на гаражна врата с SDR

Техника и технология
Tsoft12
Нов
Нов
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Авг 2016, 10:34

Управление на гаражна врата с SDR

Мнениеот Tsoft12 » 12 Авг 2016, 10:18

Привет :) ,
Нов съм във форума, но ефира е стара моя страст (поне така си мисля) и имам желание да навляза малко по-навътре в материата, разбира се най-вече и с Ваша помощ. Надявам се да проявите благородство и разбиране към аматьрските ми въпроси, като аз пък обещавам да внимавам много какво пиша във форума и да спазвам стриктно правилата и добрия тон.
Малкото техниката с която разполагам вмомента е следната:
- Андроид устройство за автомобил (нещо между навигация и таблет :) ), към което съм свързал прост SDR - ТВ тунер (който скоро ще сменя с нещо по-сериозно) + външна активна антена;
- 2 броя станции Baofeng UV-5R за прослушване на ефира;
Малко, но от сърце :) , като съм готов да инвестирам разумно някой лев и в други интересни неща по темата (например HackRF дай боже :) ).

Като начало ми хрумна да започна с прост експеримент, който обаче все повече се замислям дали е толкова прост и изобщо осъществим. Става въпрос за гаражната врата на блока в който живея, която се управлява с конрадско дистанционно на ~ 430MHz
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6492
Целта, както се досещате, е да мога да контролирам врата чрез Android и SDR модула.
Засега въпроса ми е относно подхода към който да се насоча, а именно дали да записвам радио сигнала през някой андроид апп и после да го възпроизвеждам обратно или по-скоро да се съсредоточа върху платката на дистанционното, да прихвана базовия код от там и след това да го кача върху радио честотата. Съответно, ако някой се сеща за подходящи и изпробвани апликейшъни за целта и т.н. ще съм страшно благодарен.
Толкова засега и доскоро!
Поздрави и благодаря за разбирането!

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта